Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy
Skrivet av henkiii:

Läs det som 13000 företagsbrandväggar med totalt 500000 vpn-användare.

ah, tack för förklaringen. Hade nog dålig koll på att Fortinet var något annat och inte bara var en vanlig VPN-leverantör

Av Mr_Lazy

Det här får jag inte ihop?! "498 908 användaruppgifter med kopplingar till 12 856 enheter"
Det finns 500k användare men de tillsammans har bara 13k anslutna enheter?

Av Mr_Lazy

Av trailen att döma så var det inte alls samma känsla som de tre andra filmerna. Behöver inte vara något negativt. Synd att Fishburne inte var med.

Av Mr_Lazy
Skrivet av ronnylov:

Gå i pension, så snart som möjligt

Och hur lång tid har du estimerat att det skall ta?

Av Mr_Lazy

Betalas böter i den här storleksordningen av eller är det bara ping pong mellan advokater och stämma andra sidan?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mordekai:

Svensk konsensuskultur när den är som värst. Man ska racka ner på produkten och deklarera dess värdelöshet.

Jag har en samsung Kylfrys med display och interna kameror, fjärrstyrning etc. Nej jag använder det inte särskilt mycket men produkten är trots detta betydligt mer energieffektiv än i princip allt som finns i hushållen idag. Bättre kompressor, bättre isolering. De som har 40 år gamla kylfrysar betalar med elräkningen istället.

Så du menar att det är befogat att stoppa in extra funktioner som inte nödvändigtvis används bara den är mer energieffektiv?
En 40årig frys kanske drar mer idag men den totala kostanden för att framställa alla skärmar och mojänger i de nya är nog dyrare än den extra elen.

Av Mr_Lazy

Har vi inte hört det här förut? Blir aldrig av dessa lovord och förstår aldrig riktigt var det fallerar

Av Mr_Lazy
Skrivet av e1m1:

Dum fråga, avkastningen ska givetvis användas för att köpa mer krypto

haha, menade nog mer hur lång sparhorisont han hade

Av Mr_Lazy
Skrivet av ronnylov:

Ja nu har jag 0,5 % i fonden och 99,5 % i kryptovalutor

Vad är målet med sparandet?

Av Mr_Lazy

Jag förstår inte riktigt vad som motiverar att uppgradera (om man redan har 35)?!

Av Mr_Lazy
Skrivet av Scarabeo:

Några förslag på grafikkort och prestandavinsten jämfört med 1050 i 1080p enligt TechPowerUp.

RX 470 - 52 %
GTX 970 - 70 %
GTX 1060 3 GB - 76 %
R9 390 - 78 %
RX 480 - 83 %
R9 390X - 92 %
GTX 1060 6 GB - 96 %
GTX 980 - 98 %
R9 Fury 4 GB - 108 %
R9 Fury X 4 GB - 124 %
GTX 980 Ti - 136 %
GTX 1070 - 167 %
GTX 1080 - 218 %

Det skulle vara coolt om man fick en graf som innehöll prestanda och pris i förhållande till sitt nuvarande kort.

Av Mr_Lazy
Skrivet av haikopaiko:

Håller på att spara ihop till Alphabet och Tesla och köpa via KF.
Köper även BitCoin- och ETH via certifikat som jag tänker "växla" till riktiga köp.

Varför kapital försäkring?

Av Mr_Lazy

Min erfarenhet säger att du skulle klara dig fint med en AP på varje våning om du sätter dem hyfsat centralt. Sen kan du komplettera med en/flera ute för att täcka tomt/altan.

Sen rent allmänt när det gäller att bygga hus.
Sätt minst ett dubbeluttag med rj45 i varje rum (kanske inte badrummet om du inte är säker på vad du ska ha det till). Om något rum skall vara kontor så sätt minst ett uttag på alla fyra väggarna. I rum för tv, dra in extra tomma rör i väggarna. Du kommer bli så nöjd den dagen när en ny högtalare eller annan mackapär skall sättas upp på väggen och du bara kan borra något litet hål i gipsväggen och dra sladdar inuti väggen istället för längs golv eller tak.
Har du möjlighet att ha utrustning på vinden, se till att det går lite rör från patchpanel-skåpet upp på vinden.

Vad gäller eluttag så gödsla med dessa också. Kostnaden för att göra det i samband med byggnationen är försumbar i jämförelse med om du skall göra det i efterhand. Man kan aldrig ha för många (om du av någon anledning skulle tycka att det inte behövs eller är fult, ta bort det och sätt ett doslock).
Tänk på att dra så att du kan sätta upp tillräckligt med lampor i taket där du vill ha dem.
Samma med rör här med, ska du ha garage eller förråd, se till att de går extra rör i marken mellan huvudfastigheten och förråd/bod/garage. Hur många trådar här på Swec har du inte läst om att någon vill slippa gräva ner en TP-kabel till förrådet för att det är så långt och stenigt i marken. Gör det när alla maskiner finns på plats.

Inne i huset, se till att du har ett skåp för elsäkringar till huset. Ett till skåp för patchpanel och som du kan trycka in din/dina switchar och ytterligare ett skåp för ev. router från tjänsteleverantören.

[edit]Såg att många saker redan tagits upp men det får stå kvar [/edit]

Av Mr_Lazy
Skrivet av Jonas13:

Lönerna i trådar som denna är inte representativa utan visar upp en ganska skev bild. Det blir främst de med ovanligt goda löner och lite speciella situationer som postar. Sådana finns det inom de flesta yrken. SCB är en bättre källa för generella lönenivåer.

Håller helt med.
Det här är lite som att sitt och läsa recensioner på produkter på prisjakt. Antingen är folk skitnöjda och ger det 5/5 eller så är de upprörda och ger det 1/5. Egentligen finns det ett stort mörkertal som ligger mitt i mellan men som inte syns/hörs.

Av Mr_Lazy

Det jag inte blir klok på är de tagningarna när de visar hur de sitter och tittar på film men folden. Alltså vilket bildförhållande är det egentligen? 4:3. Hela filmen täcker hela skärmen.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Ninotramp:

Folk som köpt bostad har helt klart blivit rikare.

Javisst en hel bostad rikare

Skrivet av Dinkefing:

Vad pratar du om? Det är ju bra att ej sitta med lån. Och det sista att man är icke fri stämmer ju, så du motsäger dig själv.

Det beror på. Om räntan på ett lån är lägre än vad du (med ganska god säkerhet) kan få ut av att placera pengarna på börsen så är lån en bra hävstång i ditt sparande. Förutsatt att du klarar att räntan på lånet kan gå upp.

Av Mr_Lazy

Det här kommer ju hända andra system/företag så inget nytt.
Det jag inte förstår är att vi fortfarande har så svårt att se att lösningen på problemet, att lägga alla ägg i samma korg inte kommer gynna oss. Om vi effektiverar, skär ner, förenklar och centraliserar i syfte att få ner kostnaden kommer det leda till att allt blir hos en och samma leverantör. Det blir såklart jättekänsligt. Minsta lilla störning på tjänsten påverkar många. Svaret måste vara att ha ett par alternativa planer. I detta fall kontanter / Swish eller något annat kassasystem som kan användas. Om vi slutar att centraliserar allt så kommer det bli svårare för de som vill förstöra för oss i och med att de vill göra en så liten ansträngning för att åstadkomma ett så stort genomslag som möjligt. För att påverka samma mängd slutanvändare måste de då ta sig in i flera system och på så sätt exponera de sig mer vilket ökar risken för att åka fast.

Av Mr_Lazy

Vänta bara, snart ska vi minea med TPM-chipp då drar de iväg lite extra

Av Mr_Lazy

men detta måste väl ändå bara gälla NASar som är kopplade till internet på något vis?!

Av Mr_Lazy

Jag skulle titta med på alt 2. Många switchar idag har SFP-portar även de lite billigare.