Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy
Skrivet av p.lindblom:

Nej, Unifi Protect krävs och det ska vara mer eller mindre omöjligt att köra på hårdvara som inte kommer från Ubiquiti.

Den gala mjukvaran Unifi Video gick väll att köra på Linux (windows iaf). Men då kan man bara använda sig av de lite äldre kamerorna

Av Mr_Lazy

Jag har också köpt ett extra minne till min 1813+ Tror jag bara tog något med samma spec som den som satt i.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Svensktiger:

Quadro är ett bra val om du vill köra många skärmar.
Mosaic systemet (finns bara på Quadro?) är väldigt bra för det.
Men vore jag så skulle jag leta begagnade kort istället.
Fick själv tag på 2 st P400 för hundralappar stycket.

Förstår inte riktigt vad "Mosaic systemet" gör som inte vanliga Windows fönsterhanterare klarar av.
Jag har en äldre setup där jag egentligen inte spelar utan bara vill ha så mycket skärmyta som möjligt. Kör med ett inbyggt kort dit jag kopplar tre 1080-skärmar och sen två till via USB3-HDMI. Men som sagt bara för att få skärmyta inget krav på spel eller 3D.

Ska du driva mer pixlar så kanske ett eller två riktiga kort är det du måste ha.

Av Mr_Lazy

generösa tidshorisonter, en hel månad

Av Mr_Lazy

Undrar om Klarna hade siktet på Prisjakt?

Av Mr_Lazy
Skrivet av mrqaffe:

Har man bra högtalare och korrekt möblering låter det ofta bättre med fantomcenter än med en fysisk center pga att det är så få bra högtalare som har en matchande center och att det ofta inte går att använda 3 likadana högtalare fram pga storleken som gör att högtalaren behöver placeras så den blockerar bilden, har man riktigt seriösa bioprylar blir det kanske lite lättare för då använder man ingen tv utan projektor och kan använda en duk som är ljudgenomsläpplig och placera alla fronthögtalarna bakom duken.

Precis min poäng, alltså att alla borde köra med transparent duk

Av Mr_Lazy
Skrivet av Spelaspel:

TVns högtalare är oftast kassa så en bra soundbar som Samsungs lär vara ett lyft. 2.1 system hade kanske varit bättre men jag tycker det beror lite på vad man ska titta/lyssna på. Nästan allt som släpps idag kommer ju med minst 5.1 surround så ljudet måste downmixas och för mig har det inte alltid fungerar så bra som man skulle önska. Tycker man bör satsa på minst 3.1 om man inte ska köra soundbar om det är till film och serier så att man iaf har en center.

Håller helt med om att nästan vad som helst är bättre än det inbyggda ljudet i merparten av TVs som säljs och sålts.

Däremot håller jag inte riktigt med om att centern är så super viktig. Upplever att fantomcenter kan vara svår att skilja från en riktigt i vissa högtalare setuper jag hört på. Vet inte riktigt vad som gjort att det faktiskt låter som om det sitter en högtalare där framme men i verkligheten inte gör det?! Om det beror på förstärkare, högtalare, placering eller rummet.

Börjar man inte komma till den punkten nu att TVn är så stor och det börjar bli bökigt att placera högtalarna? Speciellt en center.

Av Mr_Lazy

Det här var jag oväntat bra på

Av Mr_Lazy

Helt rätt gjort! Bara uppdaterat specsen och inte ändrat på layout för portar eller pins

Av Mr_Lazy
Skrivet av Aeqvist:

Är nog ingen som säger emot det? Finns miljontals olika företag också, självklart är inte alla bra eller skapar nytta för världen...

Så därför är det okej att vi hittar ett nytt område där vi kan lägga massa energi som inte leder någon vart?

Det är lika bra att det är jämndåligt/korkat överallt i alla branscher

Skrivet av emigrating12:

Ingen som säger emot det. En hel massa av dessa "valutor" är hobbyprojekt, get-rich-quick scams och gud vet vad. Men som andra redan sagt det finns massor av företag som fungerar på samma sätt. De kopierar en bra idé och tillför inget nytt.

Sedan kan man ju fråga sig om ett litet kryptovalutaprojekt som ingen använder förutom skaparen faktiskt är mer energikrävande än alla dessa pc enthusiasts som sitter med fjorton datorer, tre switchar och et rackskåo surrande 24/7 för att mecka lite med en minecraft server eller whatever.

Det är ju inte riktigt så det framställs tycker jag. Låter mer som att kryptovalutan är jordens frälsning och räddning och det är motiveringen att lägga massa beräkningskraft.
Det är skillnad på idle och att kör skiten ur hårdvaran 24/7

Av Mr_Lazy
Skrivet av emigrating12:

OK, så du har ett problem med BTC specifikt. Det finns massor av olik kryptovaluta, tusentals olika typer, vissa har en förutbestämt mängd, andra har en förutbestämt mängd som kan mintas varje år, andra igen har inga begränsningar och de gör så många som möjligt. Om du kan tänka att så här borde det fungera kan jag garantera dig att det redan finns en valuta som fungerar precis på det sättet.

Där har du det! Det finns redan tusentals olika varianter och många (alla?) bygger på liknande princip, för att skapa dem går det åt resurser på ett eller annat vis. Så det läggs alltså massa resurser på att skapa tusentals olika typer av valutor... Jag har också lite svårt att se nyttan i detta (alltså antalet).

Av Mr_Lazy
Skrivet av pine-orange:

Är det inte bättre att vara påläst, oavsett vilka slutsatser man kommer fram till? Nu tycker du saker men du har ingen grund att stå på.

Ju mer påläst du är desto mer inser du hur lite du vet. Så när är du tillräckligt påläst och kan uttala dig?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

För att bygga på detta så har soundbars blivit mycket bättre för varje generation kontra vad vanliga högtalare gjort på många år.
Pris / kanal är ju riktigt bra på dagens soundbars (äger en 11.1.4) även om alla högtalare är ganska små. Subwoofers i soundbars idag är också rätt bra tryck i, min var ju relativt dyr men morsans JBL bar 5.1 för cirkus 5000kr står sig riktigt bra för primärt film men även musik.

Absolut det är det som är balansen, en bra fungerade produkt som du aldrig vill/behöver ändra på eller kunna bygga på eftersom.

Av Mr_Lazy
Skrivet av filmarbetarn:

Hoppar på en gammal tråd här. Varför är 2.1 bättre än soundbar med SUB?

Oj, nu får jag lite utmaning att klura ut vad jag tänkte 2018

Jag tror jag resonerade så att 2.1 gör att du kan välja högtalare, förstärkare och sub var för sig och du kan placera dem hur du vill, dvs mer valfrihet än om du köper en soundbar som är en klump som du bara kan placera ovanför eller nedanför TVn. I långa loppet så kan du uppgradera i steg eller byta ut enskilda saker om de skulle gå sönder. Mer valmöjlighet ger ju också mer huvudbry

Av Mr_Lazy
Skrivet av Triton242:

Ungar.
I år köpte jag bara aktier till er i julklapp. Kul va!

bara aktier i bolag som tillverkar containrar

hmmmm är det Docker container höhö

Av Mr_Lazy

det var ju inga astronomiska skillnader

Av Mr_Lazy

Jag är övertygad om att det alltid är bra med ett visst mått av xyz, att sluta helt eller att helt vara uppslukad av är inte bra.

Därför lyssnar jag sporadiskt på nyheter från SVT några gånger i månaden för att ha en liten fot kvar i den ankdammen. Aftonbladet och det där andra (läs Facebook) är inte nyheter, det är bara något som förtar folks tid och energi och allt sånt tar jag helt avstånd ifrån.

Av Mr_Lazy
Skrivet av UndaC:

Jag antar att logiken kan vara relaterad till insatsen:

Det är ganska stökigt/svårt/dyrt/jobbigt att börja träna, sluta röka etc.
Att ta ett vaccin är i det närmsta en passiv manöver och är gratis.

(Det väger förstås inte in eventuell rädsla för nålar, oro för biverkningar eller andra betänkligheter.)

Men angående att exempelvis rökare borde nekas (eller snarare tvingas bekosta) sjukvård (för rökningsrelaterade skador) så har iaf jag ofta hört det argumentet.
Eller t.ex. bergsklättrare eller andra människor som medvetet utsätter sig för risk för kroppsskador för nöjes skull etc.
Så att det argumentet inte existerar förutom för Covid tycker jag inte riktigt stämmer.

Nu vet jag inte riktigt vilket perspektiv vi ska titta på. För varje enskild person så krävs en viss ansträngning för att ändra lite på sin livsstil om man nu vill det.
Att ett vaccin/cancer behandling är "gratis" håller jag inte med om. Den faktiska kostanden att ta fram, prova vaccin/läkemedel (i de olika fast I, II & II studier som pågår i många år), producera, distribuera och injicera är mycket högre än några timmars promenad/löpning i veckan för den enskilda människan.

Sen håller jag med om att det är svårt att dra en gräns för personer som utöver extremsporter och nyttan med det. Tänker att den gruppen är ute i marginalen jämfört med den grupp lågaktiva (som tyvärr växer mer och mer) som finns i världen.

Av Mr_Lazy
Skrivet av anon333222:

De som hamnar på IVA är som någon skrev ungefär 90% som är ovaccinerade. Eftersom sjukvården i Sverige inte får vägra ge vård åt de ovaccinerade så sliter man ut vårdpersonalen. Helt i onödan.

Fast den där logiken appliceras bara när det gäller Covid, inte när det gäller rökare, människor som äter för mycket, dricker för mycket/för lite, knarkar mfl. Då är det inte tal om att "de borde nekas sjukvård". Hur mycket kostar det inte sjukvården att ha människor som inte håller sig själva i en bra shape. Det är också helt i onödan.

Menar inte att kritisera det du skrev utan att det är lätt att tycka att alla ska vaccineras sig för den stora massans skull men jag tycker att samma tänk borde appliceras på synen av att alla ska sträva mot en vettig hälsa överlag.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Daz:

Känns som den är, fortsatt, väldigt riktad mot EDU sektorn och i det fallet är det väldigt skönt att alla gamla laddare, skal och andra tillbehör fortsätter att fungera likadant.

Men helt sjukt att de håller liv i den där värdelösa gen 1 pennan. Anledningen till det (som jag ser det) är att de inte kan snäppa fast pennan för laddning direkt på iPaden som den är designand nu. De kunde väll bara gjort en liten separat plastpryl med lightningkontakt för laddning.