Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

Mina föräldrar signa på sig för detta då det inte valde fiber tidigare och att Telia succesivt höjer avgiften på koppar för varje år som går för att bli av med alla som går via ADSL.

Det kom en förvirrad man som monterade upp antenn på fasaden och startade igång routern. Allt var frid och fröjd fick 100+ Mbit. Efter ett par dagar så svajade hastigheten mellan 10-2 Mbit. Ringde och klagade hos Telia, de såg inget konstigt men efter samtalet så gick hastigheten upp i ett par dagar.
Snudd på att säga upp abonnemanget efter otaliga påstötningar om dålig hastighet så kollade ytterligare en tekniker och såg att det var ganska mycket data som laddats ner. Då slog det mig jag hade en speglig av min VM-backup som skickades hem till dem. På en månad hade jag flyttat ca 1 TB data vilket tydligen inte var okej mängder och systemet hade strypt uppkopplingen.
Nu har de kört i en månad utan problem medans jag pauseat lite i mitt data-skickande

Av Mr_Lazy

Nu kanske det är lite försent, men om iCloud strular och du vill ta backup så finns fortfarande möjligheten att använda dig av iTunes. Där kan du säkerhetskopiera hela telefonen lokalt till datorn för att sen återställa tillbaka allt till den nya telefonen.
Därefter en liten koll på varför iCloud strular eller om du vill använda dig av 3e-parts tjänst för backup av foton.

[edit] Ah såg att någon tidigare redan nämnt iTunes

Av Mr_Lazy
Skrivet av Elgot:

"Windows on Windows64", så viss logik finns ju.

Det är ju inte heller säkert att något blir bättre av att gå över till 64 bitar.

En aspekt skulle kunna vara att få utvecklarna att uppdatera/underhålla sin produkter, vilket i förläningen kan ge en säkrare miljö.

Av Mr_Lazy
Skrivet av ztenlund:

Ingen aning om vad de har i sina kalkyler i den här frågan, men man kan ha vårdnaden och betala underhåll. Att man har vårdnaden innebär att man har bestämmanderätt kring barnet etc, men det betyder inte att barnet nödvändigtvis bor en enda sekund hos en. Det är två olika saker som inte exkluderar varandra.

Bra att du förtydligar, det här är ett ganska vanliga misstag/antagande. Att delad vårdnad betyder varannan vecka hos mamma och varannan vecka hos pappa, men så är det inte.

Av Mr_Lazy

Röd och ja jag använder ringar

Av Mr_Lazy

men 150 kr lät ändå lite billigt. De skulle säkert kunnat ta 399 kr för den

Av Mr_Lazy

Hoppas som många andra skrivit att de gör klart alla de snajdiga menyerna så att det är lite enhetligt i alla led. Vill man ha de avancerade delarna får man hålla sig till MMC.
Gäller även Notification bar, jag har inte förstått vilka meddelanden som kommer dit? Några sporadiska från Windows ang. att jag har ett nytt språkpaket att installera. Fokusläget som är en bra idé lyssnar ju inte ens Microsofts egna produkter på. Sätter jag att jag inte vill bli störd så ploppar det ändå upp notifieringar från Teams tex. Det är lite halvmesyrigt, de vill inte släppa de gamla samtidigt som man vill vara hipp och hänga på massa nya funktioner som konkurrenten har... Lite som att bygga en lyxyacht på Vasaskeppets skrov

Av Mr_Lazy
Skrivet av Neon:

Förövrigt, någon som känner till en kabelbrottssökare som faktiskt fungerar? Har en från Biltema men den är riktigt kass.

Nu vet jag inte hur din basstation ser ut, men min Sileno har en grön lysdiod som blinkar, slocknar eller lyser beroende på om det är avbrott eller andra problem med slingan.

När jag kollar på din skiss, har för mig att det står i manualen att klipparen ska ha 30-60 cm som är en raksträcka från stationen rakt ut (sen kan guideslingan gå lite som den vill). Det är inte så att den sista sträckan till laddstationen är för kort för att den skall kunna rikta in sig?

Av Mr_Lazy
Skrivet av corb06:

Själv kör jag med StarDocks program Objectdock sen många år tillbaka. Riktigt smidigt att ha favoritprogrammen snyggt framme med stora ikoner. Kul att Microsoft nu tar efter
https://i.imgur.com/FWuA1na.jpg

ÅÅhh nu blev jag sugen igen på att mixtra med startmenyerna och mitt desktop. Är det Obectdock som gör att den vanliga startmenyn ser ut som på din bild (dvs transparent och annan ikon).

Av Mr_Lazy

Det är inte så att gudiekabeln och avgränsningskabeln kommit för nära varandra?

Av Mr_Lazy
Skrivet av TMG:

Tänkte höra om någon har erfarenhet av att använda Inets ångerrätt för öppnade förpackningar. Har ett paket RGB RAM som jag har monterat, men jag tyckte att belysningen var undermåttlig jämfört med ett annat kit.

Det borde väl rimligen räknas som nödvändig hantering för att undersöka produkten, då den måste monteras för att undersöka belysningen? Inga synliga tecken på användning finns.

Står följande på Inets hemsida:
Och följande på konsumentverkets sida:

Varför tar du inte kontakt med Inet och frågar dem rakt ut hur det ligger till?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Cyne:

Antar att du får sälja det du har på ISK-kontot hos Avanza och sen köpa samma sak från en annan banks ISK-konto. Tvivlar att det går att bara "flytta över"? Sen vet jag inte om alla banker har samma utbud av fonder/aktier men man kan ju köpa annat.
Dock åker man väl på courtageavgifter igen.

Jo det går, gjorde det precis med ett par ISK från Swedbank till Avanza. Det tar dock sin lilla stund, räkna i veckor. ( nu bröt jag mot banksekretessen, jag avslöjade att jag är kund. I två banker! )

Av Mr_Lazy

På ett vis så kanske detta var lite bra, för att garantitiden blir mer i linje med verkligheten (innan kanske man hade sett på det lite "optimistiskt" för att kunna ha ett säljargument gent emot konkurrenterna). Annars börjar jag mer se de här varianterna och användandet av cryptovalutor som någon slags cancer.

Av Mr_Lazy

Det som brukar vara bra att reflektera över är: vad händer med alla prylar i kedjan som inte sitter på UPS.
Är det strömavbrott i området där den här routern ska sitta, så finns det nog ingen ström till kopplingspunkten ute i gatan tex

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mindfighter:

Det är för att täppa till ett hål. Tävling som kräver ansträngning skulle arbetsgivare kunna kalla ditt vanliga arbete istället för att betala vanlig lön, så då har skattelagstiftarna sett till att det beskattas på samma sätt så det inte spelar någon roll om en arbetsgivare ersätter de anställda med pengar eller saker av värde.

Ibland kan det vara som en tävling att gå till jobbet

Av Mr_Lazy
Skrivet av anon132576:

Finns en app för det, har jag hört.

Inte provat den själv, men i standardutförande har windows bättre fönsterhantering ja. Förutom att jag aldrig varit med om att ett programs fönster buggat och hamnat utanför skärmen, vilket hänt ett antal gånger under årens lopp i windows... Plus att macOS' fullskärmsläge är rätt skönt också, likt gamla Amigans Workbench, förutom att man inte kan dra macOS-appar vertikalt - men det tyckte jag i och för sig alltid var mer en gimmick i vilket fall som helst.

Absolut, det finns extraprogram till allt. Ganska basala funktioner som att lägga ett fönster till vänster och ett till höger bredvid varandra kan tyckas vara en grundläggande OS-funktion. Speciellt när de har skärmar i 5K och en herre jösses upplösning.

Av Mr_Lazy
Skrivet av dcxs:

Efter att ha köpt en Macbook Air M1 så känns windows 10 som ett dåligt skämt Inte för att mac är perfekt med W10 är så kasst! Come at me!!

one word, fönsterhantering

Av Mr_Lazy

Tycker det är bra att de fortsätter att utveckla tekniken. Alltid bra med diversifiering

Av Mr_Lazy

Vem trodde det, när produkten instruerades och dessa bilder florerade

https://i.ytimg.com/vi/XJWhryngoPA/hq2.jpg

Av Mr_Lazy
Skrivet av anon214822:

Om nu en AirTag kostar så mycket som den gör blir den inte stöldbegärlig då? Hur gör jag för att skydda min AirTag? Kommer dom i nästa vända att lansera en AirTagTag?

Mer seriöst, om en AirTag är komplicerad att använda på ett säkert sätt, så är det väl lättare att hålla reda på den där jämrans prylen den skulle skydda än vad det är att hålla reda på en AirTag skall handhas.

F'låt mig men jag vill ha ett enkelt liv, typ sitta under min kork-ek, inte en till pryl där jag förväntas RTFM.

så mycket? alla har vi olika syn på var mycket och lite är, men 300-400 kr kan tyckas inte vara tillräckligt för att vara stöldbegärligt i någon större skala.

Varför är den avancerad att använda? Artikeln handlar om att någon tagit sig in och ändra i koden för enheten hör inte ihop med hur lätt eller svår den är att handskas med eller missförstår jag något?