Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

han är bra på att förklara men oj så störande att titta på hoppande text för varje sak han säger. Speciellt när den är blandad med ett spel i bakgrunden och sen "riktiga" animeringar som hör till det han pratar om.

(Är jag gammal nu?)

Av Mr_Lazy

Finns en tråd som heter "Vad har du i lön" där brukar medlemmar skriva vad de har och vad de jobbar med. Kolla lite i den.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Nissling:

Nej, men jag har pluggat 3D-teknik på YH och har jobbat med en handfull olika modeller. Det var verkligen inget för mig.

Intressant. Vad fick dig att välja det från början och vad gjorde att förväntan inte mötte verkligheten?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Fast bästa är väl att hoppa avtal. Gå från fast till rörligt till fast beroende på situation. Däremot så bör man inte skaffa långa bindningstider. När jag tittade förra veckan ville elbolgen ha 36-120 månader för fast pris... Då på 120 öre per kwh vilket är helt sinnes. Så då står jag kvar på mitt rörliga tills det finns något bättre.

Jo men nu börjar du komma in på det som day traders försöker uppnå. Att hoppa av ett fast avtal för att köra rörligt tills priset är så lågt och fördelaktigt att hoppa på för att hoppas att priset går upp så att du tjänar på att binda. I och med att ingen kan förutse framtiden så låter det lite som bortkastad tid enl. mig då du lika gärna kan singla slant.

Håller med dig om ditt val av rörligt.

Av Mr_Lazy
Skrivet av TheMuffinMan:

Detta är väl lite som huslån. Man sover bättre med fast ränta/el men får ofta betala lite mer. Är ju en form av försäkring. Personligen så sover jag nog hellre lite bättre och får möjligtvis betala lite mer då också.

Men att binda nu är väl inget som rekommenderas tror jag, bättre att binda på sommaren väl? När priserna är lägre.

Men det där är (som du säger) en inställningsfråga.
Oavsett om det är bolån eller elpris så är det statistiskt sett, i långa loppet, mer fördelaktigt att ha rörligt avtal om du har möjligheten och pannben att klara av en period med högre kostnad.
Sen är det upp till var och en att känna hur lång horisont är okej för mig. Tycker man att det är jobbigt med svängningar så kan man köpa sig ur det också med en försäkring som i det här fallet ett fast avtal.

Av Mr_Lazy

Intressant att många drar en parallell till att det är internetuppkopplingen som gör det ovärt/begränsande att inte uppgradera sina accesspunkter. Har ni inget lokalt som kräver hög bandbredd? WLAN - LAN

Av Mr_Lazy

Äntligen kan de uppdatera MS-röj

Av Mr_Lazy
Skrivet av Dantedali:

Meta metar inte, Meta trålar!!

efter personlig data?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mordekai:

Hur kan man ha en åsikt om ett spekulerat pris på en spekulerad produkt?

När det är nyhetstorka så kan man meta om meta

Av Mr_Lazy
Skrivet av Strife91:

Inom vaddå?

Av Mr_Lazy

Är inte det här bara ett tecken på att tjänsten är väldigt bra? Så bra att sättet att komma åt den är att förbjuda den

Av Mr_Lazy

Kör med en ATV men också en HTPC med Kodi som används mer och mer sällan

Av Mr_Lazy
Skrivet av Veni:

Coops kassa system drabbades utav ett intrång....

Var det en freudiansk felsägning/skrivning?!

Av Mr_Lazy

Bra där, men om du vill att andra skall kunna få lite mer perspektiv än att se pengar så behöver vi veta när "Från start" är och ändra vyn till % istället för faktiska pengar.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Stan Carley:

I första hand handlar det om att ha en buffert som ska finnas för oförutsedda utgifter.
Vad det gäller "bostad" så är det mer tänkt som om nuvarande bostad brinner ner och man akut behöver kontanter för att hantera en kris.
Vill ha minst 100k i spargrisen och ligger runt 50k nu så blir nog ett år till av att lägga pengar på hög innan mer pengar börjar stoppas in på börsen.
Det här med inflation är givetvis inte roligt att tänka på så försöker att inte tänka på det

Det låter sunt med en buffert. Låter lite utmanande att ha en hel buffert ifall bostaden brinner ner. Ett alternativ är att se över sin hemförsäkring, i den ingår ofta nätter på hotell mm vid dessa tillfällen

Av Mr_Lazy
Skrivet av Stan Carley:

Auto 23? Jag har bara hittat Auto 1-6.
Tyvärr har jag väldigt låga tankar om sparande på det här sättet så väntar nog ett tag innan jag gör något så drastiskt
Finns stor risk att jag blir beroende av att spara på börsen och försöker bli en "trader" som förlorar allt för att jag tror att jag är bättre än snittet på det jag gör

Men tack för tipset!

Tänk på att spara pengar på en konto utan ränta gör att inflationen äter en del av värdet på sikt. Lät som du sparade till en bostad (för mig låter det som ett långsiktigt mål) då kan en lågrisk fond vara något att tänka på.

Av Mr_Lazy
Skrivet av dlq84:

Sorry, Jag hade inte hela kontexten men ändå: https://www.bbc.com/news/technology-51768574. Skumt sätt att göra det på.

Vad jag kan läsa mig till så behövdes det en aktiv handling av kunden.
Det var ju nämligen lite rabalder när de släppte sin S2-app som exkluderade äldre enheter och de började prata om att S1-appen inte skulle finnas kvar. Där pudlade SONOS

Av Mr_Lazy
Skrivet av dlq84:

Själv hade jag aldrig vågat köpa en Sonos efter att de brickade alla gamla högtalare för sina kunder. Vågar man lita på att de sin soundbar kommer funka i flera år framöver?

? vad menar du?

Av Mr_Lazy
Skrivet av xxargs:

ta 524291 - 3 = 524288 - dela sedan 524288 med 512 om disken har 512-bytes sektorer (vanligast idag, men det finns diskar med 4K-sektorer också, då främst serverdiskar) = 1024 sektorer in på disken - dvs. NTFS startar på sektor 1024 på disken.

Jag bara älskar linux

(inget ont menat till varken xxargs eller linux)

Av Mr_Lazy
Skrivet av No_Jah:

Toten 600mm djupa väggskåp brukar ha gångjärn i bakkant och det går även att ta loss hela bakdelen, så att man på såvis kommer åt baksidan:

Tex. detta:
https://www.deltaco.se/varum%C3%A4rken/toten/v%C3%A4ggsk%C3%A...

Dock tycker jag dom är alldeles för dyra, så jag byggde själv själv av vanliga 45x45-reglar och Adam Hall rackskenor när jag satt upp pfSense och switch mm. i städskrubben, det är 8U högt, det kostade inte så mycket, typ 250kr allt som allt.

Ser ut såhär:
https://i.imgur.com/gL5lRaG.jpg

Nu blir jag nyfiken, vad är det du blåser på?