Inlägg

Inlägg som xeroxz2k7 har skrivit i forumet
Av xeroxz2k7

Jo, garanti finns. Dock har jag ingen annan dator tillgänglig under tiden om man skulle skicka in den här datorn på service/reperation, och behöver verkligen kunna använda den här varje dag, så det blir ju egentligen smidigare att helt enkelt köpa ett nytt tangentbord(verkar ju rätt så dyra iofs). Får ju se hur det blir helt enkelt. Tack för svaren, nu vet jag iallafall vart jag kan få tag på tangentbord

Av xeroxz2k7

Asus G55VW, byta tangentbord

Har letat som en galning, men har inte hittat något sätt att byta ut tangentbordet på min laptop på. Vet inte ens vart jag kan hitta ett likadant tangentbord, utan endast enstaka tangenter. Har ju ett problem med en tangent som inte fungerar(med eller utan tangent) om ni förstår vad jag menar. Då det bara är en knapp som inte fungerar(vänsterpilen) så tycker jag ju att det borde gå att byta hela tangentbordet på något sätt. Garantin(som snart går ut ändå) skiter jag faktiskt fullständigt i just nu, då jag har planer på att inhandla mig en ny dator om inte lång tid. Hade dock varit jävligt skönt om man kunde ha en extra dator som faktiskt fungerar som den ska ändå. Hjälp uppskattas verkligen. Asus service är ju känt för att vara fetkasst. Tycker inte det borde vara MB det är fel på då det bara är en knapp som inte vill fungera. Som ni ser på bilden;

http://image.bayimg.com/6397b1fbead4fa0fd9afc26cfbbe7ff1486b2c13...

så saknas ju även det där gummit som finns under tangenten. Dock borde det gå att trycka ner med typ en penna eller liknande för att det ska fungera, men det är inte fallet. Tangenten är helt död, så jag antar att det krävs ett helt nytt tangentbord, och att datorn måste plockas isär and what not, då Asus har valt att göra allting så svåråtkomligt med de här modellerna. Dock inte hittat någon video eller artikel som visar hur man kan byta tangentbord på den här modellen, vilket är lite drygt. Vet att jag låter jobbig, så ber om ursäkt för det. Hjälp uppskattas!

Kan tillägga att jag kollat ASUS eStore, och det verkar inte finnas något ersättnings tangentbord som passar till g55?! http://us.estore.asus.com/index.php?l=search_list&s[search]=g55vw&s[title]=Y&s[short_desc]=Y&s[full_desc]=Y&s[sku]=Y&s[match]=all&s[cid]=0

Av xeroxz2k7

Byta tangentbord på s1020v?

del

Av xeroxz2k7

Lenovon verkar bättre. Snabbare minnen, bättre cpu, gpu, extra ssd(16gb) vilket förmodligen är för OS enbart, om win8 ens får plats på 16gb(?). Större hdd, aningen långsammare, men tror inte att det blir märkbar skillnad där. Dock glare på skärmen tror jag, men det är ju en smaksak. Vet inte hur kylningen är på den, men på Asusen är den underbar, känner knappt någon värme. Skulle nog köra på Lenovon om jag fått syn på den tidigare, personligen. Ingen aning om tangentbord, pekplatta. Får väl kolla lite videos/recensioner på den och se om du tycker om den bättre. Otroligt bra datorer båda två, du blir nog riktigt nöjd vilken du än väljer.

Av xeroxz2k7

Har själv datorn som du länkar till, klarar någorlunda nya spel rätt så bra faktiskt(Crysis 2 på Ultra utan högsta upplösning, eller Extreme på högsta upplösning med DX11) Även gjort prestanda test på en del spel online, och det som den inte verkade klara så jävla bra var ju BF3, men det är ju ett otroligt krävande spel. Skyrim är det inga problem med, och de äldre spelen du verkar inne på klarar den ju utan tvekan, samt nyare spel utan de absolut högsta inställningarna. Bästa datorn jag har haft på länge, otroligt bra tangentbord vilket är sjukt ovanligt för laptops, fantastisk pekplatta, extremt lätt att ställa in på olika energi-spars alternativ(Entertainment Mode, High Performance, Quiet Office, Battery Saving), allt går på ett knapptryck. Det ända jag tycker är negativt med den är vikten(spelar inte stor roll för mig alls), samt att batteriet inte är så bra, så ska du använda den på bussar/tåg etc så ska du se till att du kan ladda den under tiden om du tänkt använda den i mer än 2-3 timmar, även om du har den inställd på energisparning. Skärmen är även lite liten, men det vänjer man sig vid snabbt(ramen runtom är aningen tjock). Kort sagt, rekommenderar den verkligen om du inte har råd med bättre, och sköter du om den så kommer den att hänga med i ett bra tag framöver. Matt skärmen är fantastisk om du ska sitta utomhos, då den knappt reflekterar något ljus.

Inte säker på om processorn är optimal för AC3, egentligen, nu när jag tänker efter... Black Ops ska väl inte vara något problem, då det spelet inte är så överdrivet krävande som andra nya spel. Nu snackar vi ju dock optimalt, och inte minimalt.

Edit: Datorn är faktiskt lite stor för en 15.6", så tänk på det när du köper väska till den, alternativt ta med den till affären när du köper väskan.

Av xeroxz2k7

Jo, men det låter ju perfekt. Dock osäker på vad du valt då jag kommer upp i högre priser när jag själv testar Tack för svaren, har suttit och kollat runt lite. Bär iväg till jobbet om cirka en timme. Skulle vara trevligt om du möjligtvis kunde visa precis vad det var för någon som du byggde ihop, då man egentligen inte vill gå över 15 papp riktigt. Innan jag åker iväg då. Uppskattas verkligen!

Av xeroxz2k7

Gaming/streaming/videoredigering laptop 15K

Har egentligen ingen riktig budget, men för att inte gå alldeles överstyr så kan vi väl säga cirka 15K. Letar då efter en laptop som de nyare spelen flyter fint på, men vill ju även kunna streama sammtidigt osv. Syssla lite med 3D och videoredigering. Blir nog även mycket skit som ska in på datorn, så vill ju inte ha någon överdrivet liten HDD(minst 750gb). Stationär går ju bort med en gång, då jag jobbar rotation i Norge och är tvungen att resa fram och tillbaka rätt ofta. Det som jag har varit mest intresserad av just nu är ju då en G55VW(16gb), men den verkar ju en aning dated, liksom. Kan man ens få tag i mycket bättre om man slänger till några tusenlappar och går upp i 14/15K? Vill ju helst köra de fräschare spelen så maxat som möjligt, men tror inte att den pallar det egentligen(sett att den inte kan maxa allting på Skyrim te.x). Storlek/vikt inget större problem då den mest kommer att sitta stilla hemma, och stilla på jobbet. Ända anledningen till att det blir laptop nu är för att den ska ta mig fan med till jobbet. Bara att släpa den med, sen äre lugnt! Tack som fan för tips.

Edit: Kom på det att Asusen ligger nog bara på 500gb hdd egentligen(ej plats for en till(?)). kan fixa extern i värsta fall, men helst inte. blir en jävla massa extra att släpa på.

Av xeroxz2k7

Lacie N2870 problem

Tja,

Har en N2870 på 1TB som jag inte har någon aning om när den är är inhandlad. Har legat här ett tag, och jag bestämde mig för att lagra filmer, serier, böcker med mera på den. Skulle gissa på att den blev inhandlad 2009. Nu är det så att den har blivit en riktig bitch. Kopplar jag in den till någon av mina datorer, så tar det ett ganska bra tag för datorn att läsa in den, och sen när den väl ska vara "redo", så fryser utforskaren när jag klickar/högerklickar på den i "den här datorn". Stänger jag av den, så löser allt sig, men då är den ju avstängd. Även testat den i TVn, och där kunde jag bläddra igenom den i några minuter, men sen så sade stod det att den inte var inkopplad.

Får även upp "Säker borttagning av maskinvara och Mata ut media" när jag kopplar in den i datorn som jag använder just nu. Funkade helt perfekt igår, och alla dagar innan. Har inte gått och tappat den eller liknande, så undrar vad problemet kan vara. Har cirka 650gb filer som jag skulle behöva komma åt. Kan inte föra över dessa då jag bara har 400gb ledigt på de andra två hårddiskarna i datorn. Det har även kommit upp ett meddelande där jag har fått chansen att formatera den, vilket jag självklart inte har gjort.

Hjälp skulle vara uppskattat, då jag inte kan mycket alls om datorer.

Postade jag det här i fel del, så får någon mer än gärna flytta det åt mig.

Datorn startade precis om sig efter en uppdatering, och nu kom det här:

http://image.bayimg.com/gakaaaada.jpg

Om bild inte dyker up: http://image.bayimg.com/gakaaaada.jpg