Inlägg

Inlägg som Zelaxe har skrivit i forumet
Av Zelaxe

Crossfire på ett svagt system

(Dator i sign)

Jag har möjlighet att köpa ett till HD5850 för en ganska låg summa, tyvärr har min dator en del begränsningar som gör så att jag undrar om det här ens är möjligt. Vore tacksam om någon kunde svara på punkterna nedan.

1. Mitt moderkort har 2 PCI-e-kontakter, men ett av dessa är endast PCI-E2.0 x4, nu borde inte detta ge någon större prestandaminsking enligt denna länken men alltid något som påverkar.

2. Mitt nätaggregat ligger på endast 450W. Räknar man kallt på TDP borde det gå: 151+151+95+hdd och mobo så borde jag hålla mig inom gränsen. Nätaggregatet är dessutom underspeccat och ska kunna trycka ut upp till 500W kontinuerligt. Det jag är rädd för är snarare om det kan trycka ut tillräckligt med ampere på 12V-linan. Sen kommer det aldrig komma upp i maxbelastning när jag spelar, men vore likväl ganska trevligt att ha ett stabilt system.

3. Moderkortet har bara 24 + 4-pins strömförsörjning, kommer detta orsaka problem?

4. Min processor kommer flaska om den inte klockas, jag har inget mål om att klocka den jättemycket, men att dra upp den i 3.2 - 3.4Ghz hade nog gjort flaskhalsen lite bredare iaf, kommer det gå att få upp den dit utan att nätaggregatet säger nej?

Kommer ha möjlighet att pröva innan jag köper, men åsikter om det här ens är gångbart vore trevligt.

Av Zelaxe

Cherry Brown är Tactile, men inte clicky, dvs de kräver högre anslagskraft i slutet av varje knapptryckning men har inte det distinkta "klick"-ljudet som Cherry Blues har. De är också något enklare att trycka in med ca 45g tryck istället för 50 som det är på Cherry Blue.
Cherry Blacks är lite annorlunda då det är en linjär switch (ingen bump när switchen aktiveras) som kräver 60g tryck för att aktiveras. Dessa är oftast populära till gaming men är ganska obekväma att skriva vanligt på. Blåa switchar är å andra sidan väldigt populära att skriva på men många tycker att de är sämre lämpade till gaming de tycker att det är ganska svårt att dubbelklicka. Bruna är populära till både gaming och att skriva på och därför är jag inte heller speciellt förvånad över Zowie Gears val, även om deras prislapp är ganska hög.

Själv har jag ett Das Keyboard med Cherry Blues, slår helt klart mitt gamla tangentbord på alla vis och fungerar utmärkt till gaming.

Av Zelaxe
Skrivet av fesen:

Tror inte det ska vara några bekymmer för det här nätagget då Scythe gjorde ett bra jobb med tidigare nätagg på marknaden men det kommer vi få se när dom seriösa testsidorna sätter tänderna i det.

Finns det flera inkarnationer av SPCR?

Av Zelaxe

Jävlar vad det lär låta i load med den fläkten.

Av Zelaxe

Är i överlag ganska nöjd med min U2211H, lite mycket IPS glow kanske. Trist bara att AMD/ATI fortfarande inte fixat sin muspekarbugg med flera skärmar.

Av Zelaxe
Skrivet av HMB:

Hojta till ifall du får problem med att grafikkortsfläkten går upp i maxvarv när du försöker starta datorn. Jag löste problemet genom att klippa pin 20 på displayportkabeln.

Startar om datorn så sällan så jag tror ändå inte att det blir ett problem, men jag skriver något om det ifall det skulle bli problem.

Av Zelaxe

Beställde en U2211H + 3m DP-kabel, kan skriva lite intryck här när jag får den.

Av Zelaxe

Mycket nära på att beställa en U2211H då jag sitter på en BenQ E2200HD och vill se hur stor skillnaden mellan TN och IPS-paneler faktiskt är. Blir lite avskräckt av att betrakningsvinklarna ska vara lite smådassiga men är de fortfarande bra jämfört med en TN-panel?

Av Zelaxe

Saknar tangentbord med makro-knappar (inte femtielva gaziljoner stycken utan mera som Sidewinder X4) som samtidigt ser någorlunda stiligt och "clean" ut men inte heller är snuskigt dyrt.

I övrigt är jag väldigt nöjd med min Qck och Siberia v2 trots att det senare åkte in på reparation en gång.

Av Zelaxe

Intetsägande test och fortfarande bara SPCR som kan göra vettiga och jämförbara recensioner.

Av Zelaxe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Hur känns det området mot andra tummen?

Jag har svårt att se vad man ska kunna göra åt det där, men vet att man vid andra känselnedsättningar säger att det kan ta upp till år innan känseln blivit återställd. Men det viktiga då är att man uteslutat "farliga" saker.
Om det nu i ditt fall verkligen beror på saxen (och att trycket skadat nerven) så finns där inte mycket att göra, och det blir som sagt tiden som får läka det.
Vill du dock ha lite bättre råd så vet du svaret på det där; läkaren

Rent känselmässigt känns det förhårdnat typ, men för andra personer så kändes min tumme helt normal när de tryckte på den.

Får väl se hur lång tid det tar innan det läker, känns inte riktigt motiverat att gå till en läkare för att tummen känns lite konstig.

Av Zelaxe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Blivit bättre/sämre eller varit densamma under tiden?
Har du någon känsel alls eller är det nedsatt?

Dock så förstår jag ite hur du höll i saxen för att få problem i det området...

Den har varken blivit bättre eller sämre.
Känseln är svårbeskrivlig; jag kan känna smärta men i övrigt så känns knappt någonting, området är väldigt koncentrerat så resten av tummen känns normal.

Höll i saxen som jag alltid (och antar att andra) håller i den, satt ifs ganska länge och skivor är sega att klippa igenom.

Av Zelaxe

Tjena! Första inlägget här, och med lite tur det sista. ;3

Har haft problem med min högra tumme sedan torsdag. I den främre högra delen (bild) så har jag ingen känsel, som när armen "somnat". Problemet började efter att jag klippte CD-skivor som skulle slängas då jag PRAOade, blev en hel del och ergonomin på saxen var väl inte den bästa. Bara det markerade området påverkas och min känsel är fin i resten av handen/armen/kroppen.

Antar att någon nerv kommit i kläm, har försökt att "masera" tummen utan framgång.

Av Zelaxe

SG07 kan helt klart bli nästa låda, frågan är bara hur hög kylare man får in där.

Av Zelaxe

Byt fläkten till en Noctua eller motsvarande, tar max 5 minuter och den blir helt knäpptyst.

Av Zelaxe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Humper
Du kan inte jämföra så då varje konsol går bra mycket back.
En ps3'a kostar ju dryga 8000sek att tillverka, vilket ger back på ~ 4000sek.

I beg to differ.

Av Zelaxe

Efter att ha läst detta så kanske det är bäst att bara köra på ett HD5850 och vänta lite?

Av Zelaxe

Jag har inga problem att spela betan med 4x AA, 8x AF och allt annat på högsta förutom HBAO som är av. Får ganska stabila fps (i mina ögon) i 1920x1080 med ett HD5850, så du kommer märka större skillnad med SSD än ett HD5870 istället tror jag. Diablo 3 kommer inte bli speciellt svårt att maxa med tanke på vad Blizzard har haft för krav på sina tidigare titlar.

Kör på HD5850 + SSD säger jag, även om det blir dyrare.

Av Zelaxe

Corsair Obsidian 800D låter som det skulle passa perfekt, stort och har plats för vattenkylning och ser rätt stilrent ut bortsett från att det är fönster på ena sidan.

Av Zelaxe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baioslaio
Räcker det med 400w och något okänt märke tror du?

FSP är världens största nätaggregatstillverkare, det håller nog ska du se.