Inlägg

Inlägg som JoelZX har skrivit i forumet
Av JoelZX

så billigaste varianten av nya arkitekturen kommer bli Phenom x2 (Kuma) och normala Phenom x4 ska vara nya spel/multimedia processorn som athlon x2 är i dag,

FX är ju lite äkligt dyra redan idag så vill nog inte tänka på va dom kostar med ny arkitektur, inte för ja tror Phenom x4 kommer vara så roligt billig i början häller.

Av JoelZX

Barcelona vs phenom?

Någon som vet hur de är tänkt med den nya processor arkitekturen, är de tänkt att Barcelona sa ersätta Sempron medans phenom ska ersätta athlon serien eller är dom gjorda för å vara i samma segment men med olika specialiter?

Av JoelZX

Så dom lär sopa skiten ur Athlon i jämförelse (om man bortser från priset ) priset på athlon lär ju viserligen sjunka till 0 och ingenting när dom släps,. förmodligen oxå moderkort med am2 socket så ska nog vänta med å köpa i vilket fall.

Av JoelZX

pump och resarvoar har ja redan kommit över från en kompis som inte ville ha, dock verkar de som radiatorn är det dyra, några rekomendationer på en billig som funkar?

blir lite fundersam på de här med vilka sockets den pasar vilka block, för vissa siro står socket A 754/939/940 och AM2 medans vissa bara har för 754/939/940 eller bara för socket A, men dom måste väll passa alla om man bara skaffar rätt fäste?

Av JoelZX

vilken är prestanda av dom å vilken är budjet modelen`? anntar dom kör dubbekärna i 64 bitar båda 2.

Av JoelZX

Skulle släppas under sista kvartalet detta året så låter som de stämmer, någon som har en ide om va priserna landar på`?

Av JoelZX

nya amd serien?

någon som vet unifärligt relese datum på nästa amd arkitektur å var man kan räkna med att priset på en genomsnitlig landar,

är på g å köpa ny burk men om den nya arkitekturen inte spränger budjeten för mycke väntar ja nog gärna tills den kommer

Av JoelZX

pris på vattenkylning?

Va får man rimligen räkna med å betala för vattenkylning, mest sugen på de för de är tyst, behöver inte ha dom bästa egenskaperna när de gäller klockning eftersmo ja gör de på en expriment burk,

så behöver inte va några värsting saker, tilförlitlighet å tysthet prioriteras högst,

Av JoelZX

wft, 5600 är ett par poäng bättre än 6000 i dom flästa test, både va de gäller fps rate och minnes bandbräd.

Av JoelZX

Ska inte klocka alls, den måste ha prestanda när ja spelar oxå, men 5600 kan itne va så långt efter att de märks på dagens spel, grafikkortet måste begränsa långt innan väll? 2.4 käns lite lågt, kan behålla de ja har då.

har annan ja klockar som itne är 24/7 burk,.

Av JoelZX

de var synd, va jävligt inne på ett x1950 pga pris/prestanda förhållandet, men viktigaste är att de lirar väll under linux.

Av JoelZX

effekt skilnad på athlon 5600 och 6000?

Ska köpa lite nytt, bland annt processor, burken står igång 24/7 och jag bor själv så elräkningen kommer lite med i bilden när man väljer processor.

Såg att 6000+ drar 125W medans 5600+ bara drar 85W, men dom definitionerna ger jag inte mycke för, de är väll vad dom kan dra som max vad ja förstår det som. de som är intressant är vad den drar vid 10-20% last,

Hur mycke mer prestanda är de i en 6000 jämfört med 5600 dom få gångerna man pressar med tunga aplikationer?

Av JoelZX

ATI under linux

Tänket bara kolla med er som kör ati kort (nya modeler, x1950 ja tänker på framförallt) hur bra linux suport dom har från amd (ati), eller är de tredjeparts drivisar som gäller? Kör Nvidia nu men funderar på å köpa ett x1950 om dom har bra stöd. (vilket nvidia har)

Av JoelZX

skärmen kräver itne mer av grafikkortet, den projeserar bara de större, så ändrar du inet upplösningen så är skärmen inget problem.

Av JoelZX

ja spelar viserligen itne cs, men mycke quake 2 och 3 å där försämrar de inte, tvärt om, du får störe bil med samma upplösning så du ser bättre, kan du se film på widescreen tv kan du spela på de. å snart kommer spel med stöd för de oxå,

Av JoelZX

du behöver ju inte köra dom i wide upplösning när du spelar då, óm du nu inte har grafikkort som pallar med det vill säga, kommer komma spel som har widescreen mode (om de inte redan finns)

Av JoelZX

å en viktigt fråga till angående ATI kortet, har dom lika bra linux störd som geforce korten, för de har spelat in mycke i mitt val tidigare när jag köpt Nvidia,

Av JoelZX

aldrig haft ati kort men om va ja set här så verkar de va bäst för priset, när ni sejer de oxå så får de blir de, men är X1950pro bättre än HD 2600XT för samma pengar?

Av JoelZX

Skit i 19 tum, 22" är så billigt så inte lönt å lägga pengarna på 19". köpte precis en "lågbudjet" 22" fujitsu simens som klarar din krav med undatag för att du får lägga till 400kr, finns billigare men ja kolla lite på prestanda å den kändes som bästa alternativet, vill du ha dvi får du lägga några 100till, men har du klarat dej med crt så här länge funkar nog vga om du inte har killer grafikkort

http://www.radars.se/product/product.aspx?Identifier=SE95083

annars är 20tummarna billiga
http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

ps: länka till dom ställena ja hittade dom billigast

Av JoelZX

Grafikkort till nybygge

Tjenare, funderar på å beställa "ny dator", med de menar jag, moderkort, minne (eftersom ja har ddr1 nu) cpu (athlon 64 x2 6000+) och grafikkort.

allt utom grafikkortet vet jag vad ja ska köra, men har väldigt svårt å välja grafikkort, priset ska ligga någonstans mellan 1000 och 1700kr med 512mb ddr3 minne, vad skulle ni valt? kollat på:

Gainward BLISS GeForce8600GTS 512MB
(vet den går liet över budjet så får snåla på något annat, typ minnet just för tillfället)
Asus GeForce Extreme N8600GT 512MB

och ATI alternativen jag tänkt på:

Palit Radeon X1950Pro Super 512MB........................
Hightech Radeon HD 2600XT IceQ Turbo 512MB

har ni några andra förslag så släng gärna upp dom, bäst prestanda för pengarna är de viktigaste, klockningsmöjlighet är inte så intressant på just denna burken.

tack på förhand