Inlägg

Inlägg som Tagmors har skrivit i forumet
Av Tagmors

Kör på. Nog vinden och om den skaver mot något som tar död på den

Av Tagmors

Jag kör två skärmar med autosource så när jag kopplar in datorn i dockan så kommer de upp på skärmarna. I den stora skärmen har jag totalt tre datorer inkopplat.
Till jobbdatorn har jag mus+tgb i en låda som åker fram när det är dags att jobba. Den lösningen som var gratis. Annars hade jag satsat på en switch alla dagar

Av Tagmors

Om datorn har fungerat med komponenterna i ca 1,5år så bör det inte vara fel på det tillsammans? Eller skulle någon annan komponent bli sliten och orsaka att kortet blir överhettat?
För väldigt länge sedan så började ett grafikkort för mig bli överhettat, det var någon del som började glöda och ryka. Rätt uppenbart för mig då. Hjälpte inte med att kyla ner det med bordsfläkt eller låta den stå i fönstret.

TS - har du ändrat något i uppsättningen sedan du märkte problemen? Testa kortet i en annan dator. När du har gjort all felsökning så får du reklamera kortet igen men beror ju på hur lång garantitid tillverkaren ger. Reklamationsfel behöver vara ett produktionsfel

Av Tagmors

Jag är verkligen nybörjare och bara målat några Gloomhahen gubbar och en del zombicide figurer. Köpte startkit från sf bokhandeln med typ tre färger och en pensel.
Sedan köpte på mig ytterligare en pensel från sf. Sen upptäckte jag systrene grenen ( som tidigare nämnts) samt på måleri butik (alltså hobby) var extremt mycket billigare och för.min funkade nästan lika bra.
Köpt flera Citadel färger som jag vill i olika typer. En wash är ju väldigt coolt och enkel effekt. Går ju att köra själv
Har primat en del zombies för att slippa måla hudtonen men kan inte se det blivit någon större skillnad.
Annat ifall man kör tipset med spraya uppifrån

Av Tagmors

Gällande fattningen som håller diamanten så kan man gå in och kontrollera den efter några år. På t ex ringar som utsätts för mer använding är det desto viktigare, det har även vilken typ av fattningen som håller diamanten då det finns flera olika.
Kvalitet på länkarna spelar mindre roll då det främst vad man som person vill ha. I smyckesvård ingår att kolla efter sådana saker. 😊

Men ett halsband håller väldigt länge!
Jag skulle tipsa om att laga det gamla, otroligt mycket bättre minne och dumt att efterlikna något, då har man nästan två stycken.
En guldsmed kan göra om det gamla halsbandet till ett nytt, kan tillföra nytt guld, så har man en koppling ändå.

Bytesrätt brukar finnas på smycken så det är ett alternativ men köp något som du tycker är fint och får en bra känsla av, sedan att det passar in i hennes stil.

Diamanter eller inte och vilken crt som det är kanske skall läggas åt sidan med tanke på budget och osäkert läge.

Lycka till!

Av Tagmors

Har börjat själv att fundera på backup men har väl 3tb just nu så räknade bort lite molnlösningar pga kostnaden (tänkte man kan köpa saker istället 😊)
Tänkte kanske köra gamla speldatorn hemma och sedan en nas på annat ställe.
Intressant ifall finns fler lösningar.

Av Tagmors

Har inte använt det privat mer än det levererats till utlämningsställe så har inget att säga där.
Men via jobbet där vi är en stor kund sett till antal sändningar så kan jag säga att kundtjänsten är helt horribel. Har ett antal gånger behövt eskalera de mest basala problem vi haft för att kundtjänsten inte förstår nånting eller helt enkelt inte vill hjälpa en.
Ett bra exempel var när ett paket inte hade blivit levererat pga kunden hade stängt (de har öppet dygnet runt) och returnerats utan information. Mailade kundtjänsten med antal frågor och begärde ett "official statement".
De svarade att jag kunde spåra min sändning på deras hemsida....

Av Tagmors

Kör på ett Ajax system också. Enda system jag haft och är nöjd, gör larm på/av och schemaläggning för nattläge.
Värdesätter vattenskydd och brandlarmet främst så det kan larma även vid strömavbrott då det sitter ett simkort i.
När jag kollade runt så undersökte jag alternativ och priser och landade på Ajax via Safeland, har det inte kopplat mot någon bevakningsföretag. Det tjuter väldigt högt så grannarna hör och man kolla i kamera för att få veta varför.
Har ej kamera via Ajax så kan ej svara för det.

Av Tagmors

Använder också Tapo c200 för djuren, brukar fungera med rörelseavkänning också för att se specifikt ifall katten hoppar in genom ett fönster t ex.
Kopplar in när den behövs och kör bara ett sd kort i. Finns smarta funktioner men de kostar pengar i appen och de verkar väldigt bra.

Av Tagmors

Detta är en person som verkligen som går utanför sin "comfort zone" - är det någon som vill "bli kompis" och spela lite lagarbete i BF?
Jag är flexibel och kan ta den rollen du behöver. Inget samtal behövs ens (brukar aldrig prata), jag vill bara spela med någon som vill försöka att göra en god insats i spelet. Saknar tiden från BF2 när t ex man körde tank + engineer och dominerade kartan.
Spelar väldigt sporadiskt men vill spela oftare om man kan säga det är sin hobby
Det lilla är välkommet

Av Tagmors

Du skulle ju köpa en homeplug på öppet köp för att testa. Funkade i första uttaget för mig fast jag inte tror det är samma fas. Hastighet kan jag inte svara på då det är till värmepumpen så har inte brytt mig. Men värt ett försök iaf.

Jag har haft turen att det var draget vp-rör till telefonuttag som jag lyckats utnyttja för uttag, slitigt men det gick.

Av Tagmors
Skrivet av Shakermaker:

Jag skall sätta upp ett gäng lightstrip i taket.

Kortsidorna är strax över tre meter så där blir det 2+1 meter.

Långsidan är cirka 5,5 meter. Om man kör en 2+1+1+1+0,5, blir den då ljussvagare än de på kortsidan så att jag hellre bör köra två 2+0,75 på långsidan?

Någon som satt lister i taket? Jag har en rak taklist så jag tänkte sätta ljuslisterna i "diffuser" men undrar om det blir snyggast att sätta "basen" mot väggen eller uppåt mot listen/taket?

Bättre sent än aldrig och vissa projekt kanske man skjuter på så svarar iaf...
Ljusstyrkan skall vara densamma längs hela slingan.
Jag har belyst en del av en vägg och fästes i taket några cm från väggen, sedan en taklist framför. Man behöver ha avstånd till väggen för att inte se "ljuspunkter" på väggen.

Av Tagmors
Skrivet av Mikaelmannen:

Har du kopplat nåt av uttagen? Jag har försökt idag och går bet.
Känns som en helt värdelös konstruktion, inte fått till en fungerande slinga på 3h. Monterat om säkert 5ggr och nada. Känns som plastdoningen man ska trycka ner kabeln mellan knivarna är för dålig för har fått använda skruvmejsel för att få ner mellan knivarna.

Till och med skalat rubbet och får inte kontakt ändå.
Går bra nu

Om du har tur kanske någon i din bekantskapskrets som har en kabeltestare så du ser vilket par som inte funkar. Jag var tvungen att koppla 2ggr på ett billigt uttag och då hjälpte det att se vilket par som inte gick. Det var att kabeln inte var intryckt hela vägen med slits (?) verktyget.

FYI fick jag igenom 2 deltaco kablar i ett16mm vprör, var trångt på vissa ställen pga böjar. Men en slim kabel känns det som man får igenom 3st.

Av Tagmors

Kör Ajax hemma och är nöjd, väldigt lätt installation och bra batteritid. Har satt upp larmet även i garaget cirka 40m bort och inga störningar där.
Har inget att jämföra iofs men att man inte behöva betala nånting per månad var viktigt för mig. Ingick väktare 1a året men kopplade aldrig upp det. Har inga kameror men går att koppla in.
Har 3 brandvarnare och vattensensorer och det värdesätter jag mycket och känns säkert.
Eventuellt att det går att använda med iftt men jag kanske har fel hub, 🤨😀

Av Tagmors

Har ingen lösning men kan ge lösning på mitt problem.
Rätt ofta slutar gruppen att fungera för mig vid rösstyrning. Svaret = Något gick tyvärr fel, försök igen
Behöver då ta bort gruppen, skapa en ny (oftast nytt namn) och sen startar om routern. Sen funkar det med rösstyrning igen, iaf några dagar/veckor.
Det funkar alltid att spela direkt från Spotify dock.
Det är väldigt ofta som det inte fungerar så funderar på att byta system faktiskt då jag inte ens får fram vad felet är.

Av Tagmors

Inte en svar på själva trådfrågan men skulle tipsa om en med sladd just för att göra hål.
Har en Metabo slagborr med sds fäste som gjort hål på det mesta jag borrat i (ej armering). Bra borr är det som gjort störst skillnad för mig, använder Bosch som säljs styckvis.
Så för borr så säger jag med sladd, märke lite mindre viktigt för så få hål man gör.

Gällande framtida batterisystem så är Ryobi rätt okej på utbud och pris. Bra garantier och enkla reklamationer (jobbat på återförsäljarsidan).
Har själv dock gått på Makita spåret och det är dyrt om man ska ha många prylar.
En aspekt är också vem du kan låna verktyg av, en i släkten som har 10 verktyg redan i ett system? Kör på samma system.

Hoppas det gav nånting..

Av Tagmors

Jag tycker den är väldigt jämn och fin, ligger helt öppet längs med ett räcke just nu just pga detta. Den har en inbyggd diffuser som fungerar tillräckligt bra för att ha den fritt. Sen är det en smaksak ifall det ändå ska vara öppet. Just då den ligger på backen så känns det bra att den är en utomhuslampa från känt märke. Jag har andra Kina leds utomhus men de är väderskyddade för jag inte litar på de lika mycket som Hue

Av Tagmors
Skrivet av mkl:

Boxershorts, 3 för 45

Är företagets andra registrerade varumärken bekanta för någon?

https://www.allabolag.se/5590133038/varumarken/alla

Skrivet av Vzano:

Det verkar vara samma familj bakom www.warehouse204.se om man kollar de som sitter i styrelsen/ledmöter i länkade företag
De hade väldigt bra pris på Roborock S6 MaxV så blev misstänksam och det verkar med all rätt vara så. Jag kan bara spekulera att de vill ha omsättning men inte resultat och de behöver likvida medel en kort stund.
Eventuellt man chansar med att betala på faktura så man verkligen får produkten först.

Av Tagmors

Felet har nog ingenting med avsaknad av ssd att göra. Om du har dokumenterat inom 7 dagar från att du hämtade ut datorn så räknas det som en Dead on Arrival (DOA) och brukar vara till grund för hävning av köp (bra kundservice).
Jag köpte en config som slutade fungera efter 1h. Supporten håller jag med är riktigt dålig och efter 14 dagar med att de försökte laga den så hävde jag köpet och fick pengarna tillbaka.
Lämna in datorn antingen direkt k butik eller be om fraktsedel för att skicka. De ska ersätta dig med milersättning om du kräver det då det verkar vara garantiärende
Lycka till

Av Tagmors

Tack för info! Verkar som om att de inte är så angelägna att laga datorn så lutar mot bygga eget och nu vet jag hur jag ska tänka.
Prisskillnaden upp till 3700x + 5700xt får jag fundera på, innebär att jag även "behöver" ny skärm 😁