Inlägg

Inlägg som realion har skrivit i forumet
Av realion
Skrivet av ObnoXious:

Jag har liknande problem som dig med Bahnhof senaste dagarna. Under kvällarna, cirka 18:00-23:00 går den uppmätta hastigheten på speedtest/bredbandskollen så lågt som till 4mbit upp/ner på mitt 250/250 fiber. När det är som värst har jag också sett så mycket som 20% packet loss när jag pingat lite random servrar runt om i världen. Nu är klockan närmare midnatt och jag får ut 200/200 och packet-lossen är nere på 1% så det luktar kapacitetesproblem hos Bahnhof lång väg.

Felanmälde till Bahnhof idag men har inga större förhoppningar, det blir nog till att byta leverantör snarast.
Jag bor gränsen Skåne/Småland och har också sett negativa konsekvenser av deras nya routing.

Ja, jag sade upp Bahnhof i fredags och hoppade på Telias BF-erbjudande istället. Bahnhofs tekniska support var ett skämt så det kändes enklare att bara testa ifall det blir bättre med Telia. Om det inte skulle bli bättre så har jag ändå sänkt månadskostnaden och förhoppningsvis så har jag en bättre teknisk support att göra med. Vi får se i slutet av December.

Var nere på 5 Mbit igår kväll igen och 130 ms i svarstid...

Av realion
Skrivet av nevada:

Jag körde med nån adress i Alaska, googlade bara fram nån adress.

Tack. Alaska here I come!

Av realion
Skrivet av Gurra101:

Nopp inte om du registrerar dig med rätt stat Ingen moms då.

vilken stat är rätt? Jag gjorde detta för 6 år sen när jag skaffade ps4 och då var alla sales tax free men nu har min börjat ta ut sales tax.

Tips på tjänst att skaffa legit US address?

Av realion
Skrivet av mrqaffe:

Exakt vad menar du med att du har flera uttag på inkommande anslutning ? Det är väl 1 fiber som går till en omvandlare ? Sedan efter omvandlaren kanske det sitter en tjänstefördelare (switch) som har flera uttag ?
Men hur många publika ip har du och sitter du bakom CGN ? Bahnhof delar inte ut publika ip automatiskt utan de får du numera beställa.
Du behöver i vart fall 2 ip från dem och har du tur kan du få det direkt via tjänstefördelaren och om inte behöver du en egen switch innan du drar vidare till routern i respektive hus. Du ska absolut inte ha en router på den andres lansida för då skapar du adressproblem och de brukar göra nätet segt om det ens fungerar.

Kollade nu närmare på omvandaren som sitter på väggen och där står det ju tydligt att uttag 1 = WAN och övriga uttag är LAN. Så då är det väl inte så konstigt att det inte fungerat att koppla in router 2 i ett LAN-uttag och trott att det ska fungera u.a. antar jag. Har nu ändrat till accesspunktupplägget istället, dvs Omvandare => Router 1 => router 2 i accesspunktläge och så får vi se om det fungerar bättre ikväll. Hoppas kunna spela på min nya fina PS5:a utan att lagga sönder

Och tack för all input!

Av realion
Skrivet av SurpriseFlex:

Sjukt, trodde det var jag som skrivit den här posten för ett par år sedan. Bodde i exakt samma situation som dig.

Jag löste det genom att dra
Fiber > router > Hus 2 > switch, för att lösa det trådlösa satte jag upp mesh 2.4ghz som förstärkte signalen. Bahnhof är inte ett stort fan av att man kedjar ihop routrar sådär

Men behövs verkligen en switch om man har 4 uttag direkt i väggen, är inte det samma sak som en switch?

Skrivet av zyberzero:

Eftersom du får flera IP-adresser från Bahnhof bör din setup fungera.

Går det långsamt både från dina föräldrars nätverk samtidigt? Har ni några grannar som kör Bahnhof som upplever samma dippar (eller andra operatörer för den delen, om det är ett stadsnät)? Det skulle ju kunna vara så att att det är upplänken från er station som inte hinner med.

Yes, långsamt både hos oss och dem. långsamt också om jag tar bort allting och bara kör en nätverksabel direkt in i min dator.

Inte helt säker på vad definitionen av ett stadsnät är men det är ett "kommunnät" i norrort till stockholm. Om det är upplänken som är fel så borde grannarna ha samma sak oavsett ISP, eller hur? Isf ska jag ringa till grannen och höra nästa gång det går ner i hastighet.

Av realion
Skrivet av tcntad:

Hus 1 > Router
Huvudhus > Hus 2 > Router
Rätt?

Får ni flera adresser är det väl inte fel men kanske inte helt rätt heller, varför inte köra ett nät? Huvudhus > Router > Hus 1 & Hus 2.

Det kan vara så enkelt att felet ligger i att många använder nätet på kvällen. Du kan logga hastighet/ping och traceroute lite slumpmässigt på dagen och under kvällen i undersökningssyfte men inte mer.

Vad hara du för anslutning just nu? Har du testa flera enheter? Har grannarna samma problem? Hur vet du att hastigheten sjunker och vad testar du mot?

Tack för input!

Yes, det är den setupen jag kört på. Anledningen är att jag som bor i Hus 2 ville ha eget nätverk där jag kan sätta upp egna accesspunkter och sen låta föräldrarna som bor i andra huset ha ett eget nätverk. Inget större problem att köra på ditt förslag istället men när jag testade att koppla ut allting och bara köra nätverkskabel direkt in i datorn från väggen under en av dipparna så blev det ingen skillnad. Det var fortfarande 2 mbit. Så för mig, som inte kan nätverk, var det en indikation på att felet inte låg "hos mig" utan att det måste ligga hos ISP eller kapacitetsproblem i området. Men bra tips där att fråga grannarna om de upplever samma sak!

Sitter på 100/100 från Bahnhof och får ut nära det större delen av dagen. Var samma visa igår kväll. Testade mot bredbandskollen och speedtest och båda visade helt okej fram till ca 20.00 på kvällen då det small till och det helt plötsligt sjönk till 0,5 mbit och svarstid på +100 ms. Speedtest verkar dock inte sjunka till samma låga nivåer som BBK. Dock så påverkas alla enheter (apple tv, PS5, dator, iphone etc) och det kvarstod så i 2 timmar varpå det sedan hoppade upp till 100 mbit igen. Så känns som ISP-problem eller kapacitetsbrist i nätet för mig. Men vet inte hur jag pinpointar vilket av de två det är.

Skrivet av Spiffman:

Det är säkert inte relaterat men en sak som du gjort som du kan få problem med är att du dragit nät till en annan byggnad.
Beroende på längd och massa faktorer så kan du få krypströmmar och jävulskap i kablaget som ställer till det.
Har du dessutom valt skärmad kabel kan de bli ännu mer intressant om sköld är ansluten på båda sidor (big no no).

Men det borde väl bara påverka hastigheten i hus 2 och inte i första huset antar jag? Läste att skärmad kabel kunde vara problematisk så jag körde oskärmad CAT6, ca 30 meter.

Av realion

Dubbla nätverk hemma - hjälp

Nätverk är inte min starka sida så ber om ursäkt för min okunskap i förväg.

Vi har fiber till huset med fyra "uttag i väggen" och Bahnhof som leverantör för tillfället. Då vi har ytterligare ett hus på tomten så har jag dragit cat6 till den kåken från stora huset. Båda husen kör egna routers med egna nätverk. De är båda routers är inkopplade direkt i två av de fyra uttagen i stora huset, dvs vi har ingen switch eller liknande och kör inte accesspunktupplägg.

Till saken har att göra att det fungerar mesta delen av tiden utan problem men det har varit kraftiga drops i hastigheten på framförallt kvällstid då det gått ner till 2-8 mbit upp/ner och jag börjar undra om det har och göra med min (briljanta) setup. Då man får flera dynamiska IP från Bahnhof så borde väl det funka? Eller måste jag sätta upp en som main router och den andra som accesspunkt? Isf varför?

Av realion

Hmmm. Jag får 2 mbit ner och 4 mbit upp på vår 100/100 fiber när jag kör Bredbandskollen här hemma. 3 gången denna vecka och går inte att streama över huvud taget och det går segt trådat/trådlöst i hela nätverket. När jag kör speedtest så säger det dock att det är 80 mbit ner... Är det en indikation att felet ligger hos Bahnof eftersom de har en server hos speedtest, eller har jag missuppfattat? Dålig på sånt här

Kommer nog ringa Telia imorgon för att byta. Det här funkar inte.

Av realion

Nu går det i 2 mbit här för 3 gången denna vecka. Bahnhof 100/100....

Av realion

Har en Digital version som ska ankomma på måndag. Vill hellre ha diskversionen, så om någon av någon sitter på en sådan och hellre vill ha en digital, så skicka ett PM.

Av realion
Skrivet av Nico:

Tack för det tipset Ok jag tror den gick genom nu. Har ju legat som "Betälld" sen igår då jag tryckte genom, endast med det att betalningsmetod skulle verifieras. Nu står det beställd, leverans förväntad Nov 23. Dock inget bekräftelsemail eller nåt?

Men hur lägger man den i varukorgen om den inte är tillgänglig?

Sitter med samma problem nämligen...

Av realion

Verkar ha lyckats knipa en jag med. Digital iof, vilket jag egentligen inte vill ha, men det är helt klart bättre än inget!

Av realion

Är det någon som fått kort från Elgiganten? Lade en beställning veckan innan släpp och fick ett par uppdateringar i början men sedan 7e Okt har det varit stendött när det kommer till kommunikation.

Av realion
Skrivet av Särimner:

Det fungerar inte för mig, laserstrålarna pekar rakt upp, annorlunda riktning än oculus quest 2 plus knapparna reagerar inte som man vill pga annan mapping? Kan inte ta mig in i spelet. Spelet efterfrågar att man trycker på knappar som inte finns. Försökt trycka på alla knappar men tar mig ingenstans när man kommer in i lobbyn .....

Det märkliga är att när jag trycker på menyn knappen för att komma till Steam VR overlay så visar det laserstrålar från det spelet tror jag har och från oculus 2, men bara oculus 2 funkar att navigera runt.

Så blev det för mig också när jag försökte starta spelet genom Steam och inte genom games-delen av virtual desktop. Så om du använder VD, använd alltid ”games” så funkar det.

Av realion
Skrivet av Benizakura83:

Vad har du för grafikkort?
Vad kör du för bitrate på streamingen?

Din router är inte en WIFI 6 router men det ska fungera oavsett.
Jag kör med 300mbps på en wifi 4 router på låg bitrate och det funkar bra med ca 21ms latency.

Skrivet av Halldin:

Vad jag kan se är den routern AC vilket är Wifi 5. Wifi 6 är AX.

Sen spelar det antagligen ingen roll ändå om du har en AC router med hög kvalitet och inte alltför mycket störningar. Vad jag förstår på VD-utvecklaren så är det OFDMA med Wifi 6 som kan vara en fördel, inte ökad bandbredd.

Efter ha läst på lite precis efter jag postade så insåg jag att min router inte var wifi-6 klar.

Har ett 2070s och kör high-bitrate. Latencyn är 20-30 och missförstå mig rätt, det fungerar överlag bra men stör mig på micro-stutters i half-life bara och tänkte att det skulle kunna bli bättre med quest2 och wifi-6. Men om det inte blir någon märkbar skillnad att uppgradera från vad jag har nu så finns det ju ingen anledning.

Av realion
Skrivet av realion:

Någon som har koll på hur wifi-6 fungerar? Har en Asus RT-AC2900 som jag tror ska klara av wifi-6. Behöver jag göra något speciellt på routern eller questen för att den ska koppla upp på wifi6? När jag kör virtual desktop så står det nämligen fortfarande 866 mps och ligger på ca 80-85 mps vid spel, vilket är oförändrat mot hur det var på quest 1.

My bad, routern stödjer inte wifi-6. Blir att köpa en ny...

Av realion

Någon som har koll på hur wifi-6 fungerar? Har en Asus RT-AC2900 som jag tror ska klara av wifi-6. Behöver jag göra något speciellt på routern eller questen för att den ska koppla upp på wifi6? När jag kör virtual desktop så står det nämligen fortfarande 866 mps och ligger på ca 80-85 mps vid spel, vilket är oförändrat mot hur det var på quest 1.

Av realion

FYI - inte testat själv ännu eftersom jag inte fått min Q2 men låter ju lovande...

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/jajfv8/how_to_r...

How to switch refresh rate in Quest 2:

Make sure your Quest 2 is connected to your PC and you have access to running adb c. Or run the adb command through thw sidequest app.

Run the command:

adb shell setprop debug.oculus.refreshRate 90

Tap the power button once to turn off the display and tap the power button a second time to turn the display back on. All apps should now be running in 90 hertz mode (including Virtual Desktop).

To run back in 72 hertz mode run the command adb shell setprop debug.oculus.refreshRate 72 and tap the power button twice again.

PS. The device will be defaulted to 72Hz after a reboot and you'll need to run the adb command again

Thanks to Ermac & baggyg for pointing me/us to this.

Av realion
Skrivet av Zachtionman:

Börjat spela Subnautica genom Virtual Desktop på Questen men har en del problem. Spelar med XB1 gamepad om det har någon betydelse.

1. Väldigt ofta så simmar jag upp eller ner av mig själv vilket inte går att stoppa genom att styra manuellt. Väldigt jobbigt då man kan dö av att vara under vattnet. Slutar efter ett par sekunder. Har stängt av hand tracking men spökar ändå. Någon annan som haft detta problem?

2. Datorn där man kollar inventory m m är så jäkla nära ögonen så det är väldigt svårt att läsa. Testat justera med IPD slidern men det hjälper ej. Kan man justera detta på något vis?

https://www.nexusmods.com/subnautica/mods/173

Ett måste enligt mig. Fixar bla pad-avståndet. Med den modden så är subnautica det spelet jag lägger mest timmar på. Spelar ingen roll att man spelar med gamepad, inlevelsen när man är under vatten är total.

Av realion

Började med Alyx igår med quest + virtual desktop. Tycker det fungerar riktigt bra och laggen stör mig inte alls. Bilden är till och med bättre än link. Virtual desktop har varit lite hit and miss för mig tidigare där ex fallout 4 är betydligt sämre genom VD än link.

Sen vette fan om min hjärta klarar av att spela Alyx om jag ska vara ärlig. Det är top 1 läskigaste jag spelat och jag blir nervös av att bara tänka på dom där hoppande head crabsen. Fick precis lov att stänga av för att pulsen gick haywire när jag in panik försökte ladda om pistolen i nån mörk korridor där man plockar upp en ficklampa.
Herregud