Inlägg

Inlägg som zauii89 har skrivit i forumet
Av zauii89
Skrivet av laserturkar:

vi som köpte arma 2 för dayz borde få spelet grattis

Vilken fjantig ursäkt.
Ni kan gott betala de få kronorna som utvecklarna förtjänar, knappast någon livsinvestering vi talar om.

Ser fram emot DayZ spelet och även Arma 3 såklart.

Av zauii89
Skrivet av ozo64:

Har inget förtroende för Carmack längre. Megatextures blev en enorm flopp. Rage var skit.
Den som lever får se men jag är som sagt skeptisk.

På vilket sätt var det skit?
Problemet var snarare att folk förväntade sig ett Fallout/Borderlands.
Efter lite buggstädning och fixar ser Rage enormt bra ut även om man måste fulhacka det.

Av zauii89
Skrivet av Xeno88:

Att Windows 8 får folk att sluta använda Windows kommer säkert inte hända. De flesta som hatar Win8 kommer stanna på 7an. Om det är tillräckligt många som struntar i 8an så kommer Microsoft gå tillbaka till det de gjorde förr.

Skeptisk,

Mainstream-massan är ju vad som säljer och de har sällan en god smak oavsett om det gäller spel, program eller OS. Sorgligt nog går ju industrin bara utför, speciellt spelindustrin med förstörda serier som cod,bf,re,splintercell,ghostrecon,r6 osv osv.

En annan skrämmande tanke med win8 är ju microsofts vision av att ta xbox-live till pc, vilket i princip är ett nytt/expanderat GFWL. Friheten försvinner mer och mer vilket är en av de stora anledningarna till att jag mest vistas/kör/använder PCn utöver tex konsoller.

Av zauii89

Metro 2033 slår det mesta med hästlängder, Crysis kommer inte i närheten av den interiören.

Av zauii89

Oavsett priserna eller kvalitén på spelen, musiken eller filmerna så har du ingen som helst rätt att ladda ner det illegalt om de valt att sälja det. En annan fjantig kommentar som dyker upp om och om igen är hur artister tjänar sina pengar på konserter.. "so what"?.. det gör det inte mer rätt för dig att ladda ner musiken illegalt.

Spotify är en bra tjänst för konsumenten men den är ganska usel för artisten och skivbolagen, hence avsaknaden av många låtar/artister ex Rammstein. Exponeringen är väl bland det enda som är positivt med det, då för mindre och lokala artister. Point being.. Klart att det kommer finnas skivbolag och artister som klagar på tjänsten, men vissa saknar ju uppenbarligen förmågan att se saker från något annat perspektiv än sitt eget ego.

Av zauii89

Låter som vettiga förslag, tack för hjälpen

Av zauii89
Skrivet av evgaftw:

Köp nytt. Visserligen kommer 2st 4890 i CF stå sig hyfsat bra i prestanda jämfört med dagens bästa kort. Man kan jämföra korten med 4870x2 som egentligen är 2st 4870 (OBS 2GB VRAM!) på en pcb men 1GB vram kommer inte vara tillräckligt vid spelande på större skärmar och AA pådrag.
I övrigt saknar korten stöd för dx11 som det flesta nyare spel använder nuförtiden.

Vad har du för budget?

Tjo, hade tänkt mig runt 3000kr plus, minus lite beroende på.

Av zauii89

Dags för nytt graffe

Tja,

Drog en fet uppgradering i julas med nytt moderkort x58 och en i7 950 så tänkte passa på att även uppgradera grafikkortet. Har just nu ett 4890 1gb ATI och är lite kluven om man bör köra det i crossfire.. dvs skaffa ytterligare ett kort, annars var tanken att köpa ett nytt exempelvis Nvidia 570gtx. 4890 serien är rätt svår att få tag på numera, dessutom hittar jag inga bra benchmarks med dem i jämförelse mot dem nyare korten, så tänkte höra om någon kunde tipsa lite snabbt

Nuvarande system:
X58 Gigabyte UD3R R2
6 GB 1333mhz ram
4890 1gb DDR5 ATI
i7 950 Intel Quad

// Mvh

Av zauii89

Irriterande ljud i hörlurarna & bootnings problem

Hejsan,

Har nyligen uppgraderat datorn med nytt moderkort, cpu och minne och därav fått lite oönskade bieffekter dock inget allvarligt. För det första, om jag stänger av datorn och bootar igång den igen(alternativt haft den avstängd och slår på den), så står skärmen och blinkar eller inget händer. Kör jag då en "reset" så startar datorn helt korrekt och jag ser vad som sker på skärmen samt kommer in i windows där allt sedan funkar prima. Jag har alltså inga blåskärmar eller dylikt och haft den gående i över 48 timmar utan problem, med både spelande och arbetande.

Lite fundersam på vad det kan vara... har kollat så det inte är glapp eller dylikt vilket det inte verkar vara och det är ju lite skumt att den känner igen skärmen på andra "rebooten". Jag har dock inte lyssnat i headsetet men frågan är om datorn ens går in i windows vid första booten eller som den total fastnat utan att jag ser det.

Så undrar om någon har en aning om vad det kan vara?

Mitt andra problem är att jag hör ett surrande ljud (tinitus liknande) i mina hörlurar till och från, kör jag vissa spel så hörs det högre och mycket tydligare vilket är otroligt irriterande.

Har installerat chipset drivers, ati catalyst + drivers m.m, värt att nämna är att jag inte nyinstallerat windows på den , utan uppgraderingen gjordes med windows kvar på hårddisken.
Vore tacksam för tips , om någon har en hum.. gott nytt år på er förresten

System:

Gigabyte X-58 UDR3 Rev2
6 GB DDR3
600 W Silverpower PSU
Intel i7 950 , 3.1 Ghz
4890 1 GB DDR5
OS: Windows 7 , 64bit

Av zauii89

Problem med Bilden

Tjenare,

Har en 19 tums Samsung plattskärm som jag haft i drygt två år och som fungerat utan några som helst problem, på senare tid har den börjat blinka på svart DOCK endast när man haft den avstäng eller varit borta en längre tid från skärmen, dvs den lägger inte av eller jävlas när jag väl fått igång den.

Detta började smått och verkar ha blivit mer utdraget med tiden då det nu kan ta upp emot 15-20 minuter vid start av datorn att få skärmen att komma igång, den blinkar helt enkelt svart mer eller mindre, låter också lite konstigt.

Graffikkortet är ett ATI 4890 1GB har aldrig haft något strul med det såvitt jag vet, och som sagt har inga grafikbuggar eller sådant som tyder på att graffet skulle vara trasigt samt senaste drivers och nyligen bytt till Win7. (problemen började tidigare när jag hade winXP så inget OP relaterat)

Värt att nämna är ju att jag inte heller har några trasiga pixlar eller dylikt, bilden är perfekt när den väl funkar, men när den håller på att blinka och ha sig visar den ibland operativsystemet någon sekund innan den blir svart igen, och så får man hålla på och trycka och trycka tills bilden stannar kvar, precis som om den behöver ladda upp sig...

Jag har även prövat att byta strömsladd, bildsladd även från VGA och DVI, samt även båda DVI portarna på graffet med fortfarande samma symptom. Det sista jag har kvar att kolla är väl om grafikkortet sitter löst men jag är skeptisk.

Så tänkte väl mest höra som detta är ett typiskt problem då något i skärmen pajjat?

Mvh, god jul / gott nytt år

Av zauii89

Det har fungerat felfritt innan , så det är ju inte nätagget.
Har kört memtest86 i 4 timmar, borde köra mer ja men vafan allt tyder ju på överhettning eller `? Symptomen samt väldigt höga temps på CpuN hittar ingen annan anledning och jag har ju ingen lust att pröva med att köpa nytt på nytt tills jag tillslut lyckas ersätta det trasiga..

Av zauii89

Cpu / Kylnings / Överhettnings problem

Hej,

Har haft problem de senaste veckorna med att datorn fryser sig till och från alltid när jag spelar aldrig om jag bara idlar windows utan att ha spelat innan , hänt i olika spel även i windows efter spelande , datorn har inte flyttats eller påverkats fysiskt och inga förändringar med drivisar , clocks m.m har gjorts.

Hade mycket höga temps innan men det har fungerat felfritt sen den köptes 2008, uppgraderad en del även helt felfritt, hur som helst köpte jag nu nytt chassi och fick ner tempen rejält på det mesta men INTE cpuN.

Cpun vart istället varmare av chassi bytet till Antec 900, konstigt svar ja , precis lika konstigt som att frys problemen dök upp från ingenstans.. symptomen är att det bara fryser sig, dvs ingen bluescreen eller errors i system loggen.

Som sagt har felsökt det mesta , prövat mycket m.m även bytt chassi men hur som helst så nämnde en kollega att det skulle kunna vara kylpastan som torkat totalt, är detta en möjlig teori då med tanke på att sommaren varit extremt varm och mitt förra chassi hade kass kylning till ett high-end system.

Kylaren sitter fast ordentligt så teorin om att den sitter löst är det inte.

- Q6600 2,4 ghz
- Antec 900 Chassi
- 4094mb ddr2 PC6700
- 4890 1gb DDR5
- Windows Xp Proffesional 32bit
- 500gb WDC Harddrive

Temps nu:
Grafikkort - 55 Idle
Moderkort - 30 Idle
Hårddisk - 30 Idle
Cpu - 59-63 Idle

Av zauii89

Har nu bytt chassi till Antec 900 och samma problem uppstår , allt verkar vara väl kylt utom CPUn som faktiskt blivit varmare i nya chassit. Cpu fläkten sitter fast ordentligt min den är 61+ i IDLE läge värre än förut som du kan se ovan.

Kan det vara så att kylpastan övertorkat? :S
Har knappt inga teorier kvar om vad det kan vara men OCCT testet avslutas av sig självt rätt snabbt och säger att CPUn är alldeles för varm 70+ när man kör testet.

Av zauii89

Western Digital Caviar 500gb sata
Har inte möjligt het för tillfället att byta delar mellan stationära

Av zauii89

Datorn Fryser Sig

Hejsan,

Min dator har nu fungerat perfekt sedan den inköptes Januari 2008 , den har genomgått åtskilliga uppgraderingar inombords däribland grafikkorts byten 3ggr , ram minnes uppgradering samt cpu överklockning. Aldrig upplevt något stul med den tidigare.

Problemet:

För x antal veckor sedan började datorn att frysa sig i spel, det är helt slumpmässigt ibland efter 10 minuter ibland kanske man hinner köra 2 pcws, det har även hänt att det fryser sig i Windows några minuter efter att jag spelat.

Jag har funderat på värmen , och ja mitt chassi är gammalt från då jag först köpte datorn , mina temperaturer ligger väldigt högt;

IDLE;
CPU : 55, 52, 48, 48
GPU : 62-63
SYSTEM: 40-48

LOAD;
CPU : 62+ , 58+ , 50+ , 50+
GPU : 68
SYSTEM: 42-50

Vad jag har uteslutit är bland annat att det har något med spelen att göra, då olika spel fryser sig, dessutom har jag kört 4 timmar memtest 86 utan några errors och även försökt hålla koll på temperaturerna och hitta något samband.

Grafikkortet är också näst intill uteslutit även om det bidrar ordentligt med värme så är dess fläkt inställd på auto , den går nästan aldrig på över 40% och från rapporter är ATI kort varma överlag även om det inte är bra.

Jag har beställt ett nytt chassi, troligtvis förgäves men allt tyder på överhettning då det som sagt bara fryser sig , ingen blåskärm ingenting i loggen m.m och att problemet började från ingenstans för några veckor sedan. Datorn har inte heller varit med om någon flytt osv som har påverkat den fysiskt, inte heller har jag gjort något speciellt med den , det ända jag kommer ihåg att jag gjorde runt händelsen var att uppgradera ATI 4890 drivisarna från 9.4 till 9.6 , prövade dock att nedgradera till 9.5 och det hjälpte inte.

Ett program vid namn OCCT använde jag för att stress testa cpun som då gick upp på 70+ den frös sig aldrig under testet vilket nästan gjorde mig förbannad, hade den fryst sig var det ju garanterat värmen...dock vågade jag inte köra testet mer än i 10 minuter pga att tempen vart extrem.

Värt att nämna är att systemet aldrig varit med om en sådan varm sommar med de nya grafikkorten ATI 4800 serien , så kan ju vara så att den hjälper till att höja tempen i chassit.

System:
Q6600 Intel Quad Core 2,4 ghz OC ~2,7 ghz (varit inställt så i 1 år)
ATI 4890 1gb OC (köptes i April har funkat fint hela våren utan probs)
4GB Corsair PC6700 (inköpta sommaren 2008 , funkat utan probs)
Operativ: Windows Xp Proffessional 32bitars (funkat utan probs)
Moderkort: MSI P35 Neo
Western Digital Caviar 500gb sata

All hjälp uppskattas gladerligen, detta är ett väldigt frusterande problem och jag vet inte riktigt vad jag skall ta mig till.

Gamla Chassit : Coolmaster Centurion 600
Nya som kommer på fredag : Antec Ninehundred

Av zauii89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gunvald Larsson
Det kan mycket väl vara splittern, finns ju bara 1 sätt att ta reda på det

Slocknar DSL lampan när internet dör?

DSL lampan slocknar inte.

Bytte splitter osv men OPS såg att jag fan hade två modem inkopplade, jag bara ANTAR att det är där hela jävla problemet kommer ifrån, herre gud vilket noob misstag.

Måste köpa längre telefonkabel så den når routern direkt, sitter ju en äldre DSL låda imellan nu oxå som funkade finfint till 2mbit men vilket "antagligen" orsakar alla dessa problem och avbrott nu när jag har 8mbit och även inbyggt modem i routern.

Av zauii89

Splitter

Tja,

Splittern dvs den som delar upp telefon / internet , kan den orsaka nätverks problem om den är för gamal?. Vid uppgradering från telia 2mbit till 6-8mbit har jag börjat stöta på problem , internet dör imellan åt slumpmässigt en stund.

Jag har köpt nytt modem & router så dem är det inte fel på , samt även kollat så internet dör på alla datorer och därmed uteslutigt att det bara var någon enskild dator som internet dog på.

Undrar för jag kan verkligen ingenting om splitters.

Mvh,

Av zauii89

Problem med internet

Hejsan,

Jag har problem med mitt internet då det tappar kontakten/uppkopplingen mot internet i dryga 30 sekunder innan det kommer online igen. Detta har regelbundet pågått sedan vi bytte från 2mbit till 6-8mbit Telia.

Under tiden har jag försökt elimnera så många problem som möjligt, först och främst ringa telia där dem säger att det ser fint ut från deras sida och att dem inte kan se något i sina loggar. Därefter kollar jag mina router inställningar (är ingen expert) , startar om resetar osv, den forsätter hålla på.

Kollar datorerna på möjliga virus med mera , upptäcker ingenting i alla fall. Routern är en såndär som är både modem+router i ett och samma paket. För ungefär en vecka sedan lade den av helt, den ville inte ge ut någon ip till användarna längre, DHCPn o rubbet var död, nere i hallen blinkade den bara rött. (inte på adsl lampan, men någon vid namn W_ACT).

Hur som helst , jag tänkte jo men visst nu fan måste det ju vara så att det är routern/modemet som är problemet, så idag köpte jag en splirrans ny netgear router för runt 1100kr, och ja internet funkade nu på dirren. (var ju tydligen något fel på den gamla i sådana fall)

Men till min förskräckelse fortsätter problemet. Grymt irriterande vid spelande, i övrigt kan man väl leva med detta men som sagt. Jag fattar nada seriöst , vafan man skall ta sig till.

Den bryter kontakten helt med internet som sagt, jag blir dissa från en server , tabbar ut och kollar om nätet är dött och se ju det direkt om tex explorer & andra internet beroende tillbehör då loggats ut.

Jag börjar bli otroligt less på det här, uppskattar förslag med mera, jag får väl formatera och kolla så det inte är datorn osv men argh. Känns ju onekligen som någonting dödar internet men vad ?

& Ja den nya routern skall klara alla hastigheter med mera helt utan problem.

Mvh,

Av zauii89
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Silverwulf
Hej!

Är var routern överhetted kanske?

Mycket möjligt faktiskt.
Inget jag tänkt på , men om detta är fallet skulle det ju förklara en del, frågan är bara varför den blir överhettad i sådana fall? Pga uppgraderingen ??

(som sagt allt funkade perfa innan jag bytte till 8mbit)

Om någon har tips på bra routrar får ni gärna posta det också, måste dock vara en såndär som man kan koppla vanlig nätverkskabel till och även köra trådlöst till (allt i ett router mojäng lol)

Av zauii89

Problem med Internet

Tjenare,

Det är så att jag har lite problem med mitt internet och diverse tillbehör. Först och främst så har jag haft 2mbit TELIA fram till för ca 2-3 veckor sedan och det har fungerat utmärkt, utan några problem.

Men just för en tag sedan, 7 Oktober för att vara mer exakt valde vi att uppgradera från 2mbit till 6-8mbit's TELIA, tyvärr medförde detta ett problem tydligen, speciellt noterbart vid spelande och nerladdande.

#Problemet#
Strax efter uppgraderningen började internet dö från gång till gång, jag kollade upp om det var systematiskt och det verkade det inte vara. Slumpmässigt så tappade routern DHCP , IPN och totala kommunkikationen med internet i ca 30 sekunder. Detta har pågått och pågår fortfarande konstant nästan en gång varje timme.

Igår så la dock routern av helt, den tvärdog och jag försökte med att både logga in på routern, där jag prövade att "renewa" ipn samt reboota/reseta , detta gjorde jag även fysiskt nere vid routern utan att det hjälpte.(kommunikationen med nätet var död) En lampa vid namn W_ACT(Wlink) blinkade förbrillt rött hela tiden.

När jag vaknade i morse funkade internet normalt igen.

Jag blir grymt förbannad och har ingen aning om vad problemet är, jag har kontakta TELIA och frågat om dem kan kolla på sina loggar osv om det är dem som är problemet.(Tydligen enligt dem så förlorar inte mitt ADSL modem uppkopplingen mot TELIA, utan det borde vara ett Router problem)

Jag lirar rätt mycket spel online osv, och det är tragiskt irriterande när internet lägger av 30 sekunder , ungefär tillräckligt för att få en Dissad från både servern och ventrilo.

Routern jag använder är denna:
http://www0.dealtime.com/xPF-Cnet-CAR-854-11B-11G-54MBPS-2-4G...

Jag har gissningar på att routern inte klarar hastigheten men utöver dem gissningarna har jag ingen aning om vad som kan eller orsakar problemet...

Mvh