Inlägg

Inlägg som zauii89 har skrivit i forumet
Av zauii89
Skrivet av anon127948:

Jag vill säga att det finns inga etiska problem med att kopiera då upphovsrätten inte existerar på grund av att industrin bröt kontraktet med samhället genom att utöka skyddet till ,effektivt, oändlighet.

Att de har mutat till sig en massa lagar gör det ännu mindre etiskt att bry sig om dessa. Bästa är att bojkotta hela skiten och nästa val rösta bort korrupta äcklen som införde dessa lagar (både röda och blåa).

Ok, helt klart en av de sämre ursäkterna jag hört för att rentvå sitt eget samvete eller rättfärdiga agerandet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zauii89
Skrivet av anon127948:

Upphovsrättsbrott existerar inte etiskt så det finns ingen anledning att domstolar eller polisen ska slösa deras tid på de. Tanken bakom upphovsrätten var att främja skapande och inte att ge skydd i all evighet speciellt då skyddet är automatiskt och ger en jävla massa rättigheter. Tänk dig hur det skulle se ut om forskare fick samma skydd för sina upptäckter.

Sedan så har upphovsrättslobbyn lobbat fram i all väsentligt oändligt skydd och därmed brutit kontraktet med samhället om korttid av skydd som motivering att skapa. Med andra ord finns det absolut inga som helst etiska anledningar att bry sig om upphovsrätten.

Så med andra ord vill du säga att det är okej att göra upphovsrättbrott och att det inte kan räknas som fel, eller vart vill du komma ?

Av zauii89
Skrivet av Exxovion:

Den största skillnaden i det här fallet är ju att "piratkopiering" är accepterat av de allra flesta, och något som de flesta gör eller gjort någon gång. Går inte alls att jämföra med ditt exempel.

Nja, att hota och tramsa sig på webben som tangentbordskrigare har ju existerat lika länge som internet funnits, det är ju mer vanligt än någonsin idag och ett jätteproblem, speciellt för den yngre generationen och föräldrar med barn idag. Det betyder inte att de allra flesta av dessa tomtar skulle göra något eller ens våga säga samma sak i verkligheten. Det ju "allmänt accepterat" att folk beter sig som arslen i allt från voip, sm, forum, till spel och annat eller hur ? fortfarande jävligt fel och ett utbrett problem. En gigantisk utmaning för hela världen om inte annat.

Min poäng är att jag tycker det är tramsigt att försöka förstora eller förminska problem i förhållande till varandra. Ännu mindre att legitimera vissa brott bara för att de inte är så farliga eller begås av många. Vissa tycker ju exempelvis att polisen ska lägga mer resurser på mord och grova brott istället för att jaga fortkörare och upprätthålla lagen i vardagen, vilket jag tycker är bland det sämsta argument man kan ge, det är lite som att säga att jo men det är okej att göra alla dessa mindre brott för det är inte så farligt. Dessutom har inte trafikpoliserna något med en mordutredning att göra.

Av zauii89
Skrivet av Dunder:

Visst, det kan man tycka. Jag bara poängterade det felaktiga i ditt inlägg.

Fast i detta fall så tycker han ju inte, du kan "tycka" vad du vill men oavsett tillgängligheten så ger det dig inte rätten att kringå lagen. Med den logiken skulle det mesta som är olagligt kunna bli lagligt bara man vrider och vänder på det, suck.

Av zauii89

Ser fram emot detta, kul att BF provar lite ny mark, uppfriskande
Man vore dum om man förväntar sig en simulator, är det bara autentiskt så är det helt okej, det betyder inte att det måste vara realistiskt.

Av zauii89
Skrivet av DrThraX:

Detta blir nog ett BF jag passar på WWI och WWII är helt ointressant utifrån mitt perspektiv då jag är mer intresserad av modern krigföring gentemot "gammaldags" om det inte är medeltid. WWI&WWII Känns bara som segt otekniskt och ett enda släpande tills den moderna tekniken utvecklats.

Bara kolla på en M4A1 från modern tid skulle kunna slå ut samtliga vapen som tyska armens infanteri hade då. Eller hur en sån sak som ett enda F22 Raptor skulle kunna ha vunnit luft herrar väldet i båda krigen utan att ens bli upptäckt eller ens kunna bli nerskjutet. Men detta är nog en jätte orättvis jämförelse men känns bara för seglivat för min smak. Tekniken är helt enkelt inte tillräckligt imponerande för att jag skall gilla de

Men kul för alla WWI // WWII Fantaster detta har ni förtjänat efter alla nya moderna krigförings spel, Så grattis till er!!!

https://qph.is.quoracdn.net/main-qimg-36ee46928964c56c7f7274d18191c37f?convert_to_webp=true
http://www.icm.com.ua/uploads/posts/2014-04/1398248773_35678_web_in.jpg

Tur dem inte lyssna på detta då, ganska wierd jämförelse. Dagens krigsföring ur ett modernt armè vs armè perspektiv är också helt obsolete eller vad man vill kalla det.. man kan nukeà skiten ur varandra ändå. M4 härstammar från tyskarnas MP/STG i alla fall. Om något så var ju ww1,ww2 fortfarande ganska Close up, alla olika pjäser som artilleri,flyg/bombflyg,tanks,infanteri m.m spelade stor roll i krigsmaskinen. I dag är infanteri,slagskepp,tanks näst intill meningslöst, du har robotar som fungerar tvärs över världen m.m .. när man tänker på det är dagens krigsföring ganska trist. (Nu pratar jag inte om USMC vs terrorceller i Afghanistan eller liknande utan om vi hade haft något modernt krig pågående med två starka armèer vilket vi ska vara glada att vi inte har)

Av zauii89
Skrivet av BABOON_ASS:

Så du är inte orolig att du tex kommer i tjafs med en polis på krogen, eller att du dejtat en polis, och att denne då helt utan vidare kan komma åt hela ditt liv för att det är så enkelt och öppet för alla poliser att kolla alla ?

Tro det eller ej men poliser är åxå människor.

- Varför kollar du upp den här personen ? - Jo jag tyckte jag såg hen gå mot rött imorse på vägen till jobbet. -Ok bra jobbat.

Skulle fan blitt polis, vet man att nån är en jävel på aktier bara kolla upp allt o se om man hittar några bra tips, eller om man ser nån snygg tjej på gatan så kan man gå igenom hennes dator o se om hon har några fina nakenbilder.

Man kan ju inte paranoidskydda sig mot allt men säger inte att de är rätt. Du kan ju kolla upp en majoriteten av alla redan på Facebook och göra avsevärt mycket mer psykisk skada där än vad polisen lär göra med det de får ta del av från ISP.(javisst fb är valfritt men det är ju surfning på nätet också...) Sen är du ju illa om du tror / tycker att majoriteten av poliserna missbrukar sin makt ?

Lika illa som de som säger att de borde bry som värre brott än fortkörning m.m , vilket i princip ska rättfärdiga att fortkörning eller anndra lagbrott är okej för att de finns värre saker.. så jävla tragiskt dåligt resonemang.

Av zauii89

Finns inget att tveka på kring Dirt Rally om man gillar rally. Det är deras (codemasters) bästa rally spel på väldigt länge, det fokuserar trots allt mer på realism än arcade, och vill vara autentiskt.
Det är utan tvekan det bästa rallyspelet överlag som släppts sedan Richard Burns Rally som alla entusiaster klamrat sig fast vid väldigt länge.

Dirt 3 var bland det sämsta jag kört.

Av zauii89

Är sugen på att testa detta faktiskt

Av zauii89
Skrivet av TheReal1980:

Bredbandsskatt? Ja herregud... det räcker inte med alla skatter vi har i detta landet VI SKA HA MER! Varför tar de inte pengar direkt från folks bankkonton?

Well, ja, skulle väl vara fan om de blev en bredbandsskatt, annars har vi de väl rätt bra. Om vi kör på som USA så kan vi ju slänga tryggheten att leva i samhället i närmsta papperskorg. Om man inte tillhör överklassen då så klar, då är väl inte längre vistelser på sjukhus m.m så farligt att pröjsa några hundra tusen för.

Vi må ha mycket att diskutera kring Sverige, faktum kvarstår dock att det är ett av de bästa länderna att leva i på många punkter.

Av zauii89
Skrivet av skruvis:

Edge? Kunde lika gärna fortsatt att kalla den för Explorer, knappast namnet som gör funktionen.

Det är i princip en hel omskrivning av webbläsarens kod, så nej, det är inte Internet Explorer. IE är även associerat med mycket negativt som vi alla vet. Jag kör Edge i win10 i och med nytt datorbygge, och det enda som håller mig ifrån att helt migrera från FF & Chrome är plugins. Hastighet och smidighet spelar roll för mig, Edge är som alla vet snabbare än både Chrome och FF.

Microsoft behöver för en gångs skull inte skämmas över en browser. (Jobbar som webbutvecklare)

Av zauii89
Skrivet av anon114264:

Gör så här, ta och köp Doom Complete Bundle, (http://store.steampowered.com/sub/18397/) och lira runt lite så kommer du omvärdera ditt tycka för Doom 3 och komma fram till att det är totalt skit! Det var häftigt när Carmack visade teaser klippen på Doom 3 år 2002 och lite häftigt var det i inledningen av Doom 3 precis i samma stund demonerna dyker fram men sedan störtdyker spelglädjen rakt ner i avgrunden. Doom 3 kommer för mig alltid vara ett showcase/techdemo för Carmack och id Tech motorn och ett ovärdigt spel i Doom serien, det är som dag och natt mellan de klassiska spelen och Doom 3. Vad jag såg av Doom 4 verkar tyvärr inte vara lovande. Det ser ut som om de utvecklat det för konsollerna i första hand.

Haters gonna hate, när blir ni bakåtsträvare någonsin nöjda ? 1.6 lirare ? Vi som gillade d3 fick ju faktiskt mindre uppmärksamhet nu i och med att de börjar lika serious sam igen. Jag tillhör en av dem som gillade doom 3 och visionen de hade med det, mer så än half life 2. Det var riktigt tekniskt imponerade för sin tid och jag tyckte blenden mellan klaustrofobiska miljöer, lite mer story, lite mer skräck och mörkt som satan gjorde sig riktigt bra. Att du tyckte de var skit är din personliga åsikt.

Skrivet av Ertiyed:

Tråkigt att de gått ifrån orginalet så mycket. Lite för mycket Konsollifiering.

En uppgraderad Brutal Doom hade varit rätt väg.
https://youtu.be/oSzYliSASKc

De är ju precis vad de är, vilket är bra. Hade själv föredragit om spelet var mer som doom 3 dock. D3 med ett par moddar är riktig njutning.

Skrivet av Findecanor:

Mmm.. Jag tycker också att de har gått ifrån formatet lite för mycket - vad som gör Doom till Doom.
Påminner för mycket om andra spel som finns nu.

Fast nej, det går ju mer och mer tillbaka till vad d1,d2 var. De har lite gimmicks här och var men de som ville ha d1,d2 i modern tid borde ju blir något nöjda nu..

Av zauii89
Skrivet av Wasp:

Alltså det jag gillade med Doom 3 var att det stundvis var ett riktigt mongo-skräckspel och ibland riktigt med action. Är det bara action nu?

Jo, främst pga alla som gnällt men ändå aldrig blir nöjda, sorgligt.

Av zauii89
Skrivet av Gorion:

Det är fritt fram för mig att ta del av andras konsumption. Vem/vad hindrar mig? Ta del av andras konsumption, lagligt, gör man ju i princip alla andra brancher. Det är t.ex helt orimligt att inte tillåta mig att ta del av fysiska produkter efter att de konsumerats av någon som vill dela sin konsumerade produk med mig. Och ja, motargumentet brukar vara att det inte är rimligt att applicera samma princip på något som kan kopieras i oändligt många data-kopior. Fast igen, min argumentation bygger på att jag tycker att det faktiskt är det rimligaste av de två alternativen som finns på bordet. Det är rimligare att jag får dela med mig av min produkt efter att ha betalt för den än det är att jag ska förbjudas att göra vad jag vill med en produkt jag rätteligen har betalt och borde ha äganderätt till.

Du äger inga rättigheter för innehållet på det du köpt utan bara rätten att konsumera innehållet, du har alltså absolut ingen rätt att göra "vad du vill" med skivan, sluta tramsa.

Av zauii89

Äsch, tycker steam gör rätt för sig ang. proxy, bara fjompigt att använda proxy för att handla på steam. Seriöst varför ?
Dessutom kan de sätta åt folk som bedriver liknande sajter som kinguin mer.

Av zauii89
Skrivet av bjasih:

Det här kan vara döden på konsolerna.

Knappast.
Konsoller fyller ju funktionaliteten just att du inte behöver bry dig om hårdvara och kan förvänta dig att alla spel du köper till konsollen fungerar.
Detta är ju en PC i kompakt format, möjligen ersätter det någon form av vardagsrumsserver men konsoller lär inte hända, unless såklart, de börjar släppa spel specifikt designade till olika modeller av steam machines, yeah right.. ?

Av zauii89

HL2 och Doom3 var de stora teknikmonstren som definitivt slogs om kronan 2004.
Att säga att de inte var imponerande och för sin tid visar ju bara på okunskap..

Sen om man gillar spelen är väl en annan femma, men source hade ju en grymt imponerande motor, speciellt med fysiken.

Gissar dock att det är ett nytt ip som Valve har i görningen, ev. en licens på någon grym franchise kanske ?

Av zauii89

Löjligt från båda lägren.
Lika fjantigt som att de försöker släcka den är alla som patetiskt fortsätter försvara det.
Ja det är olagligt, nej det går inte att stoppa, punkt.

Av zauii89

Fy fan,
Som webbutvecklare tycker jag inte om detta, behöver inte mer problematiska browsers att tampas med dagligen..

Av zauii89

Har tyvärr haft samma strul, började i och med att min ISP byttes till BBB istället för Tele2 som rullat just fine i 2 år.
Misstänker att det är ts som lyssnar på fel ip/alias på något vänster som nämndes ovan. Vissa kan ansluta och vissa kan inte. Inge inställningar är ändrade alls. Sitter bakom en asus RT-N66U.

Kör en ubuntu server :
PRETTY_NAME="Ubuntu precise (12.04.2 LTS)"

.