Inlägg

Inlägg som Ankhati har skrivit i forumet
Av Ankhati
Skrivet av mikz2000:

Inte serbiska men bosninska brukar funka...

Så här sägs det (i alla fall det viktigaste):

* Windows 8 startar på 15 sek. De var lite tveksamma när de såg 8:an på en gaming-dator men allt funkade smidigt utan några problem. Windows 8 fungerade till och med bättre än på de flesta plattorna som testades tidigare.

* De påstår att det här tidigare testat ett antal bärbara datorer med STI eller crossfire med detta var första gången att båda grafikkort samarbetade perfekt. I alla benchmark och alla spel (10 olika spel & benchmarks) kändes igen båda kort och båda belastades lika mycket.

* Mycket imponerade med i7:an som är väldigt nära desktop versionen. OBS! Testad CPU var i7 3610 inte 3630.

* Två SLI GT 650 M har bättre prestanda än något annat MOBIL kort just nu (till och med GTX680M som är ungefär 20% långsammare). Om man jämför med desktop versionerna av dessa kort så hamnar två SLI GT650M straks över gamla GTX560 Ti dvs. GT650 Ti men under GTX660.

Resultat:
Skyrim, 1920x1080, på ultra: gå runt = konstant 60 fps, fight = 45-55 fps
Crysis 2, hardcore detaljer : 35-50 fps (oftast runt 40 fps)
Metro 2033, hi-detail : upp mot 30 fps men funkar, medium detail = funkar riktigt fint
Dishonored = 60 fps (max)
Darksiders = 50-120 pfs (vanligtvis 75 fps)

Sådär... hoppas det hjälper.

Tackar för översättningen Mikz2000.. Jag undrar bara lite över vad som sägs... GTX680M är ett monster med 1536 cuda cores, det känns som at GT650M SLI på pappret inte skulle kunna komma i närheten....

Av Ankhati

Någon som är bra på serbiska?

http://www.youtube.com/watch?v=RCMDPl7Brcs
Så mycket kan jag reda ut i alla fall.
Skyrim =60 FPS
Crysis 2= 33-36 FPS
Metro = 28-30 FPS
Dishonored = 60

upllösning samt grafik inställning vet jag inte...

GT650m SLI finnes numera på notebookcheck
http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GT-650M-SLI.84952...

Av Ankhati
Av Ankhati

http://www.lenovo.com/products/us/laptop/ideapad/y-series/y50...

Kikade på y500 hemsidan, är väldigt intresserad av y500 i alla fall.. tycker den är snygg med sitt stilrena design..

"NVIDIA® GeForce® GT655M 2GB"

GT655M finns inte.. än i alla fall..

Om man vill ha lite info om y500 är det bara googla GT655M då misstaget har spridit sig på nätet.

Av Ankhati

Jag funderar själv på att köpa mest prisvärda datorn med 7970M, trots alla problem med Enduro som det gnällas över

GX ser intressant ut och i gaming går han bra.
http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/notebo...

I ren CPU styrka är A10 bedrövlig..
http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/notebo...

AMD Radeon HD 7660G ser ut att vara 50% starkare än intel 4000, kanske en fördel i vanligt surfande, och uppspelning av film.. Om ATI får Enduro att lira bra....

35W TDP för A10, lite bättre än 45W för i7...

Av Ankhati

Skall bli spännande att se vad GT650M i SLI är för något..
Först låt os kika på nvidias hemsida.
http://www.geforce.com/hardware/technology/sli/faq#c4
"How much of a performance increase will I see with SLI technology?

The amount of performance improvement will depend on the application and its ability to scale. Several of today's hottest games see a full 2x increase in performance when using SLI technology with two graphics cards. 3-way NVIDIA SLI technology enables up to 2.8x performance increase over a single GPU. In general, applications running at higher resolutions with higher image quality settings will benefit most."
OK.. i bästa fall kan vi se 100% ökning
Skall vi kika på notebookcheck:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.h...
world of tanks V8 i ultra. 15.3 FPS
Jämfört med ATI 7970m +229%
Om GT650M skall spöa skiten ur 7970M krävs 4xGT650M i SLI !! fundera på den... Att Enduro ger upphov till en del aggressiva kunder på olika forums är en annan sak.. Optimus verker fungera bra....

Just saying...

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Vilka får skydd? Företagen som sålt saker till datorbutiken? Där företagen varken har pengar eller varan kvar. Ja, de står först i kö att få tillbaka pengar från konkursboet för att konkursen inte ska drabba andra företag.
Tänk själv ifall datorbutiken var skyldig 20 miljoner till sin största grossist utan att betala ett öre. Då skulle grossisten troligen gå på knäna eller gå omkull. Vilket i sin tur påverkar flera andra företag och människor.

Visst. Vi kan se till att kunderna får tillbaka sina pengar först och skapa en stor kedja av konkursbon. Problemet är att företagens pengar som saknas är de pengar de lever på. Pengarna som konkursboet är skyldiga det ursprungliga företagets kunder är inte livsnödvändiga.

Hade de varit skillnaden mellan liv och död för privatpersonen så hade han/hon garanterat inte beställt datordelar och betalt i förskott.

Du kan gärna länka till lite information om hur det fungerar i Danmark så jag får lära mig något nytt och kanske ändra min ståndpunkt.

Hej Mortifer,
Det finns med i Købeloven.
Lagtexten:
http://www.forbrug.dk/klage/love/forbrugerlove/13/koebeloven/

§ 12. Er tid for købesummens betaling eller salgsgenstandens levering ikke bestemt, og fremgår det ikke af omstændighederne, at opfyldelse skal ske snarest muligt, skal den ske ved påkrav.

Jag skall översätta så gott jag kan. Om det inte finns leveransdatum eller betalningsdatum, läs varen är inte i lager. SKALL betalning ske pr. efterkrav.

De får inte ta betalt tills de har levererat, när har de levererat?

§ 11. Skal sælgeren besørge genstanden sendt til noget inden pladsens grænser beliggende sted, anses levering ikke at være sket, forinden genstanden er kommet i køberens besiddelse.

Leverans har skett när kunden har fått sin vara.

Sen skall jag lägga till att en butik kan kräva förskottsbetalning, dock är det en absolut gråzon att göra så. Jag alla schyssta Danska företag fakturerer i efterhand.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kvack!
Jösses vad trött jag blir när jag läser alla era inlägg.
Ni har ingen som helst verklighetsinsikt, whatsoever. Ni spenderar alldeles för mycket tid på internet och på sweclockers. Ni vet, man blir som man umgås.
Ni har ingen aning om hur världen fungerar, ni vet inte hur ett företag drivs, hur ekonomi fungerar, och framförallt kan ni INGENTING om konsumenträtt. Ni har antagligen bara tittat på Sverker och kommit fram till att ni är mäktigast i världen. Det är ni inte.
Vem som helst hade kunnat lista ut med röven att DB skulle konka, själv har jag väntat på det i ett halvår.

Ni har så himla höga tankar om er själva. Det är dags att inse att ni är väldigt väldigt oviktiga i hela den här historien.

Du bör nog läsa alla inlägg en gång till, du har tydligen missuppfattat det mesta.
Folk är arga därför att de inser att en vanlig Svensson inte har ett dugg att säga till om vad som skall hända, och att han till och med hamnar som o prioriterad kreditor Därför ilskan.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Läs till exempel Phods inlägg långt upp på den här sidan, det finns förmodligen anledningar till att lagarna ser ut som de gör.

Phods argument byggar på att bankerna måste skyddas, annars kommer de inte att låna ut pengar och vi får inga jobb.
Mitt argument är att konsumenten måste skyddas, om konsumenterna blir rädda och inte shoppar kommer det definitivt inte att bli några jobb alls!
Tyvärr är vårt kapitalistiska samhälle drivit av shopping, riksdagen bör se till att trygga konsumenterna. Bankerna kommer att trygga sig själv skall du se, de behöver inget skydd från riksdagen.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av duck_the_hitman
MYCKET bra sagt!
gav mig en tanke: varför ska banker som lånat till db gå före oss konsumenter som lånat till db? för att dom är stora och har mkt pengar?

hur funkar det i danmark, betyder det att man inte kan förskottsbetala med kort eller att företaget inte får ta pengarna innan varan har levererats?

och om nu datorbutiken gjorde det omöjligt/försvårade avbeställningar nu i slutet så ska f*n de som tagit det beslutet straffas!

Jag skulle tro att en bank har med i sina låne villkår att de skall stå först i kön vid en evt konkurs? Men jag vet inte.

I Danmark får ett företag inte kräva förskottsbetalning på postorder, allt går på postförskott alternativt kortbetalning. vid kortbatalning får kortet inte belastas innan företaget har skickat iväg ordern. Dock är det tillåtet att kräva handpenning, det förekommer om det är något udda som företaget skall beställa hem.

När Alphaview(svindyra platskärmar) gick i konkurs, havde de tagit betalt utan att skicka någon vara. Folk kunna få pengar tillbaka genom brottsofferfonden, därsom de havde utsatts för ett brott mot lagen. Handpenninger däremot var forlorade.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
En lösning som skulle kunna vara bra är om vi konsumenter kunde få tillgång till gratis UC/kreditrating. Då får man en ganska bra ranking på företagets finansiella ställning direkt, och kan då fundera över om man ska betala förskott eller postförskott. I princip alla företag gör ju en UC innan de ger en kund faktura överhuvudtaget.

Jag vet inte om tillgång till kreditrating havde hjälpt mycket i detta fallet, DB gick åt helvete inom en period på 4 mån. Inte säkert att rating instituterna är så snabba.
Jag tycker att Sverige bör införa samma skydd distansköplagen som finns i Danmark.
Ingen vara, ingen fakturering.
"konsumenter" skall inte användas som kostnads fri bank för oseriösa företag.
Vanligt folk har inte den insikt eller kunskab som krävs för att vurdera om de skall agera som långivare till ett företag. Alla som har förskottsbetalt till DB har i princip ställt upp som långivare, jag tror inte folk gör den kopplingen men så hänger det ihop. Varför riksdagen vid lag bör förbjuda denna praksis, det är inget farligt i det lagen finns redan i Danmark
Min fru köper en del kläder på postorder i Danmark, allt som er restnoterat faktureras inte. Och därmed ställer hon inte upp som kreditor för ett företag vars ekonomi hon saknar kompetens/insikt att bedömma korrekt.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asmodeus Pakus
Jaha, så gamla Agda, 80 år, som knappt får pengarna att räcka till mat ska avstå ännu mera av sin pension i skatt för att en bunt 15-20-åringar inte haft vett att köpa sina nya svindyra leksaker mot postförskott?

Se det som en besk läxa - en av många som du kommer att få i livet.

Synnerligen kall och cynisk kommentar.
Staten kan ju fixa till distensköplagar som förbjuder företag att ta betalt för saker de inte har levererat. Såna lager finns i Danmark och USA.

Av Ankhati

Edit: Ankhati: Där du ser dina karaktärer innan du loggar in kan du allra överst trycka på en knapp som heter Change Realm. Servrarna kallas realms. I den listan ser du vilka som är "high populated" och på dessa spelar det alltså mer folk. Tänk dock på att om du börjar spela på en server som är "high populated" nu så kan den komma att bli locked i framtiden vid peak tider. Då kommer du få stå i kö för att logga in, att levla på en high server kan också vara jobbig ibland eftersom det är fler människor att tävla med om quest mobs osv. [/B][/QUOTE]

Hej Hej. Jag tror att den funktion är borta i trial versionen, jag skall titta när jag kommer hem.
Villken server tycker man är ok att spela på som nybörjare?

EDIT: jag får nog göra om allt, jag har lagt upp min account på US servers, jag skall registrera på EU servers istället.

Av Ankhati

Hej på er tankade ner en trial av WoW, hadde ingen aning om vad jag sysslade med och valde Ravencrest servern. Villket misstag!! precis öde!!
villken PvE server skall jag välja?
Hur byter man server?

Av Ankhati

Vi har haft fint besök idag!!!
DB-mannen har loggat inn idag för att ta del av de interessanta nyheter, sist han var inne var ju 31-10-2008.
Då kan han läsa detta med; som vi säger på tyska
"Du bist ein jävla scheissstiefel!!"

Jeg är bom-säker på att den 31-10-2008 visste han precis vad som skulle hända!!! Och därför försvann han!!! Tills idag!

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mistar intarnet
Hon kommer få tillbaka pengar utav konkursförvaltaren, dock så är det inte säkert om man får tillbaka full summa utav pengarna.

Det absolut bästa är att ringa direkt till konkursförvaltaren och fråga då "ägaren" av datorbutiken inte kan göra något.

Jag hoppas verkligen du har rätt! Dock!
Först skall staten ha sin moms, redan där kan pengarna ha tagit slut.
Sen skall personalen ha sin lön (även Bagdad Bob!)
Sen kommer andra kreditorer.
Det brukar att vara så
1. banken
2. andra kreditorer, hantverkare och annat gottfolk som kan ha levererat tjänster till företaget.
3. medelsvensson.

Som du ser är det långt ner till den punkten där vanligt folk kan vänta sig pengar. tyvärr!

Av Ankhati

R.I.P.= Rot In Peace Datorbutiken.com

Mitt slutgiltiga omdömme!!!!

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimjavel
Angående lönerna, i Sverige så har vi tack och lov en statlig lönegaranti, så de som jobbat på DB bör (det kanske tar lite tid) få ut sin lön på ett eller annat sätt.
Annat är det med stackarna som slavade på Sterling, de var anställda i Danmark = ingen statlig lönegaranti = tack och hej mina senaste två månadslöner eller vad det nu var det handlade om där vid slutet.

Klart det finns lönegaranti i Danmark. Det finns ett system som liknar det Svenska.

Här finns lagtexten:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=30306

Här finns det lite mer lättsmält:
http://www.atp.dk/X5/wps/wcm/connect/ATP/atp.dk/index/privat/...

Dock är det så att man skall söka "sociala" tjänster i hemlandet, jag utgår ifrån att du är bosatt i Sverige, ta kontakt med din lokala länsstyrelse och fråga dem.

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xitele810
lite komiskt att dom var med i efterlyst..

efterlyst?
"Är det någon som har sett denna dator? Den beställdes och betalades för drygt 3 månader tillbaka, sen dess har ingen sett den. Nu mera är den och pengerna försvinnit spårlöst. ring vår tips telefon"

Var det något sådant?

Av Ankhati
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
Efter vad jag har hört så verkar det som att de anställda inte visste om att det var fullt så illa ställt. Så ingen skugga på stackarna som blir av med jobbet nu.

"Fredrik" som satt på derann kundsupport på huvudkontoret i Staffanstorp måste ha vetat om vad som hände ute på lagret, samma företag i samma bygnad.
Däremot håller jag med om att det är tveksamt om de anställda i de f.d. JME butikerna var informerade.