Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona
Skrivet av thom.g:

Lite skojj att det står att det gör gott för kroppen. Såg på SVT innan idag att hälften av alla löpare drar på sig skador.

Hehe ja roligt! Svårhanterad sport/träning på många sätt och alla som "kan" bara för att de fysiskt kan springa. Intervaller verkar dock inte lika slitsamt/skadligt som långpass och ha fler fördelar, men det ser jag nästan aldrig någon göra.

Nu är jag återhämtad från blodförlusten, gick hålla igång ett bra tag i långsamt tempo nu igen!

Av Llorona

Roligt att ha fått många diskussionsvideos senaste veckorna! Känns som ämnen ni kunde ha sparat till fredagafokuset, men uppskattar att det kommer oftare och när det är aktuellt

Av Llorona

Otroligt uppskattat test, tack!

Av Llorona
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Jag skall köra Göteborgsvarvet Marathon. Med en oupptäckt blindtarmsinflammation i höstas, brusten blindtarm i vintras, närmre en månad antibiotika och ont i magen så fort jag försökte löpträna i våras så ändrade sig målsättningen (för mitt första marathon) från 4 h (PB Varvet 1:36:13
PB halvmara ~1:32 (analog klocka, men känd sträcka)) till att bara försöka ta sig runt, helst på benen. XD

Låter ju inte helt fel.

Vad häftigt och att du inte ställer in!

Jag pajade också min hälsa precis (blodbrist), så först idag jag ens fixade en kilometer. Skulle nog hinna repa mig, men ska ju vara roligt också. Skulle en infusion räknas som dopning tro? 😅

Av Llorona
Skrivet av Cerb:

Jag ska springa, om du menar hel-maran den 19e.

Visste inte det fanns som det också, kul!

Av Llorona

Är det någon här som ska springa Göteborgsvarvet?Sprang bro till bro förra veckan, var nice!

Av Llorona
Skrivet av UndaC:

Att ställa frågan handlar om att skapa en del av det underlag vi behöver för att t.ex. mäta intresse för olika områden att skriva om. Så ur den vinkeln är det helt irrelevant hur mycket folk använder sina mobiltelefoner för vi har inte tänkt att bli en mobiltelefoncentrerad site. Däremot har vi funderat på om vi ska jobba något redaktionellt med Linux tex.

Frågan på slutet om det handlar om att dra in pengar förstod jag inte riktigt? Hur skulle vi tjäna pengar på det här?

Nej jag förstår. Tycker ni gör bra innehåll och allt sånt. Menade mer att intresset för kommentarer, brukar vara "medlemmar emellan" snarare än medlem - sidägare. Då är "off topic" ofta rätt intressant och inte menat att ni som ägare ska ändra något. Vi följer er för vi gillar det ni gör! Som exempelvis vill vissa gärna hävda att vi inte längre tror på det traditionella begreppet dator.

Som underlag för ert material, känns det mer aktuellt med analytics som du presenterade tidigare i tråden. En sån här fråga är alltaå då för att antingen skapa diskussioner för att få en känsla av community eller för något annat. Sista menade jag inte som en fråga, är väl generellt sätt värt mycket med sån typ av information.

För övrigt rätt stor skillnad i vad sweclockers anser vara en dator jämfört med en "Svensson". Får alltid höra "va, en gammal klumpdator!" när någon kommer på besök.

Av Llorona
Skrivet av UndaC:

Jag tänker att man kan lösa det med ett enkelt tankeexperiment:

Om någon är hemma hos dig på besök och frågar "var är din dator", tar du då upp din mobiltelefon och visar den, öppnar du garderoben och säger "här är min NAS" eller går du och pekar på ditt kylskåp? Troligen inte eller hur?

Ett andra tankeexperiment är att använda uteslutningsmetoden:
Vilka apparater kan man rimligtvis köra Linux, Macos eller Windows på. Det vill säga svarsalternativen ger en väldigt tydlig hint om vad frågan gäller. Din mobiltelefon har inte Macos, ditt kylskåp kör troligen inte Windows osv.

En rubrik här innehåller cirka 150 tecken. Det går inte att i detalj beskriva exakt allt i en sådan rubrik.

Är det inte definitionen av "dator" så brukar det vara definitionen av "primär" t.ex.
Vissa kommer att vilja ha väldigt utbroderade supertydliga definitioner av dessa saker men för 99% av läsarna så är det alldeles uppenbart vad som menas och ibland är det bara inte praktiskt att erbjuda mer än så tyvärr.

Tror jag själv likasom många andra har utbytt traditionella datorer mot andra typer av datorer som exempelvis telefon och TV, för merparten av datoruppgifter.
Kan som programmere säga att jag arbetar minst lika mycket från "telefonen" än från mina traditionella datorer.

Såklart tydligt att frågan säger "vilket av dessa alternativen gillar du mest", men tror inte det var definitionen som vi kommenterade huvudsakligen. Forum är till för att byta idéer och tankar! En omröstning är väl huvudsakligen för att dra in pengar?

Av Llorona

Äntligen över snittet! 🤩

Av Llorona

Underbar video och annons 👌

Av Llorona

Asus horribla skärmnamn läggs allt på minnet! Och radeon VII, 7 7/7 elller vad det var.

Roligt quiz!

Av Llorona

Oftast när jag hamnat på olika sdks och för mycket miljövariabler som går in i varandra. Inte orkat fixa docker eller någon VM, vill egentligen inte ha något urvecklarverktyg på privata datorerna.

Av Llorona

Brukar också rekomendera att variera skor och ha flera par. Då blir olika delar belastade och tränas på olika vis, minskar risken för skador etc.

Av Llorona
Skrivet av NisseG91:

Bra! Det är lätt att trilla dit. Var nära själv ett tag men lyckades, som tur var, förhindra det.

Ett tips, som fungerade för mig för att släppa prestigen när jag springer är att lyssna på lugnare musik. Jag lyssnar på riktigt lugn och försiktig musik nu, och anstränger mig för att faktiskt lyssna på musiken.
Sedan har jag slutat springa med klockan på mig, just för att ta bort hela prestationen under själva passet.

Löpning ska bara vara roligt, och det verkar du ha nu iallafall

Spring försiktigt, och ta hand om dig ❤️

Ja håller med dig helt, lugn musik är överlag något jag också föredrar. Är roligt i början när man utvecklas hur lätt som helst, men när en väl når en platå blir det väldigt lätt måsten. Gäller att vara ödmjuk. Tror det var en behövlig paus för min del. Men trots det är jag nyfiken vilken nivå jag hamnar på i slutändan, tränade inte särskilt regelbundet förr och har blivit några år äldre. Tänker jag eventuellt hamnar på samma tempo, men det är verkligen inget jag bryr mig om. Tränar enbart för att sova bättre, stärka min självbild och för endorfiner.

För övrigt väldigt rolig snackis på arbetsplatser o.dyl, vem är det som inte har en relation till löpning! Så tydligt att man inte kan jämföra sig, utan var person tävlar mot sig själv (förutom extremen).

Av Llorona

Sprang mycket förr, tills jag överpresterade på Göteborgs varvet och var nära 1:30. Innan var det sån frihet, men blev mer kravfullt för att fortsätta springa att jag slutade. Fick en ätstörning och blev tillslut inlagd för den med totalt rörelseförbud.

Gick ju rejält dåligt hela livet då, men i mars i år valde jag att göra det som jag gillade förr, alltså att springa. Och jösses vad jag hade saknat det! Visst att det fortfarande krävs att jag tvingar ut mig, för är i för dålig form för att uppskatta det rakt igenom, men börjar komma till punkten att jag klarar hålla "evigetstempot"!

Känns så otroligt bra, har blivit av med halva sjukskrivningen och många av de problem jag haft är som bortblåsta. Men får se till att passa mig i framtiden för att inte hamna tillbaka i det osunda.

Av Llorona

0/10 😱 verkligen ingen aning och gissade på alla. Otur värre!

Av Llorona

Sämst resultat hitills 3/10 😱 Brukar vara bra på fonter och logotyper för vanliga bolag, men här var jag riktigt usel!

Av Llorona

Beklagar sorgen. Men är du verkligen säker på att du vill se allt, det du ser kommer du aldrig kunna göra osett eller få förståelse för? Och tänk på att verkligen ha samtycke av den som har ärvt sakerna först.

Förövrigt en bra anledning till att inte ha biometrics som inloggning.

Hör med hans vänner/familj, någon har säkert sett eller fått låna den någon gång.

Av Llorona
Skrivet av Klonk97:

League of Legends eller World of Tanks med någonstans mellan 2000-4000h i båda två. Då de inte har någon typ av räknare för hur många timmar man spelat så är det mest en uppskattning från mig, tvivlar dock på att det skulle vara mindre än 2000h i något av dem. På steam är det jag har mest i Warthunder med ynka 475h följt av PUBG med 236h.

Varför? För att många av mina kompisar spelar de spelen och jag inte riktigt uppskattar att spela spel själv.

Mvh

https://wol.gg/

Av Llorona

Otroligt höga siffror hos er, att ni inte tröttnar!

League of legends 980h på 10 år.
Dark souls 3 har jag kommit upp i 700h, men med mycket afk för att lyssna på musiken.