Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona
Skrivet av blunden:

Nej, ISP:erna har inte alla samma infrastruktur. Levererar de internet i ett stadsnät är vissa delar av det nätet delat, men sedan går trafiken in i ISP:ns egna nät. Trafik mellan olika ISP:er lämnas över vid olika exchanges (IX), eller möjligen på andra platser som de två bolagen kommit fram till. De olika företagen har så kallade peering-avtal med varandra, där jämnstora ISP:er (sett till trafikmängd) normalt bara kvittar kostnaderna. Beroende på vilka avtal de har med andra ISP:er tar trafiken olika väg, vilket är varför du mäter olika svarstider med olika ISP:er.

Okej, tack för så utförligt svar. Alltid kul att lära sig något nytt!

Av Llorona
Skrivet av matte56:

Okej, Bitcom använder sig av Telenor precis som Ownit...

Aha tack för infon! Vet de "hyr" kablar av andra, därför jag blev förvånad att det kunde skilja så.

Vet du om resten kör på telias infrastruktur då?

Av Llorona
Skrivet av matte56:

Vilken ISP var bättre? Är själv ansluten till Framtidens

Uppdaterade inlägget, men fanns även längre ner!

Av Llorona
Skrivet av Cenorida:

Vilken operatör var det?

Skrev lite för sent, så missade visst det.

Bitcom har jag bäst ping med. Men förra året behövde jag skicka ett mejl för de inte levererade den hastighet de lovade. Nu när jag skaffade de igen har jag inte märkt något sådant. Tyvärr har de inte samma rabatter som de andra bolagen när jag bytte.

De jag minns jag testar är:
Bredband2
Bahnhof
A3
Netatonce

Av Llorona

Lite offtopic kanske. Men är också Göteborgare, testade alla bredbandsleverantörer under ett år som jag kan välja med framtidensbredband (itux). Det enda jag brydde mig om är latensen till leauge of legends spelserver i Frankfurt.

De flesta leverantörererna hamnade på samma ping +-1-2 beroende på tid på dygnet. Trodde alla leverantörer hade samma infrastruktur och kablar, men en mindre leverantör var otroligt mycket bättre (i procent). Från 37 ner till 28-32. Säkert inbillning men lägre är ju alltid bättre.

Så kan rekommendera dig att testa lite olika leverantörer om du är på latensjakt! Framförallt om du inte har bindningstid på erbjudandena du hittar.

Uppdatering:
Bitcom har jag bäst ping med. Men förra året behövde jag skicka ett mejl för de inte levererade den hastighet de lovade. Nu när jag skaffade de igen har jag inte märkt något sådant. Tyvärr har de inte samma rabatter som de andra bolagen när jag bytte.

De jag minns jag testar är följande (ingame ping):
Bredband2 - 38 ping och otrevlig support
Bahnhof - 36
A3 - glömde logga, har för mig 36-37
Netatonce - 33-35
Bitcom - 28-33

Av Llorona

Skönt att höra någon annan ha samma svårigheter vid skärmbyte. Vill minnas jag tappade tålamodet och tejpade/limmade fast min ebay-panel. Bra video som vanligt!

Av Llorona

Visst att det går köpa begagnat, integratet eller äldre generationer. Men gillar instegskort för t.ex. den som mestadels spelar e-port titlar.

Med facit i hand skulle jag nog klara mig gott på en sån här modell. Mitt 3060ti (visst för bra pris) används väldigt sparsamt och har trotsallt spelströmningstjänster för de få andra spelen som cyberpunk. Visst, alltid skönt att vara förberedd och ha mer prestanda än nödvändigt.

Av Llorona

Detta kan ju appliceras som standard i hus/byggnader, som har en centraliserad beräkningskraft åt hela hemmet. Bara byta ut en model och sen låta alla användare ha egna input-/output, med fokus på användarvänlighet, design eller annat! Kan bli som PaaS, abstahera bort operativsystemet.

Är ett fan av in-home streaming, använt nvidia gamestream i flera år för att spela på tv, macbook och sånt.

Av Llorona
Skrivet av ibland:

Förstår faktiskt inte vad folk klagar på. Det är väl självklart att ett rekommenderat pris inte ska ses som ett självklart pris med allt som hänt senaste åren. Förstår inte varför folk blir irriterade på att butiker tar ut högre pris på produkter utan räknar kallt med att de ska göra en förlustaffär för att du som slutkonsument ska få köpa din nöjesburk till lanseringspris, det är ju rent av idiotiskt att svenska återförsäljare fortsätter att släppa ps5 och xbox till samma pris. Det är precis som i politiken att de som klagar mest hörs också mest, skärp er för fan, sluta skrämma återförsäljarna för att de vill ha en fungerande verksamhet. Blir typ mörkrädd hur folk tänker och tycker. Allting är inte alltid för alla, har du inte råd så har du inte råd. Vill du ha råd, gör något åt din inkomstsituation men bli inte arg för att du inte får trycka på X,Y,A och B på kvällarna på allra senaste modellen. Finns så mycket jag vill skriva men jag orkar inte, men var tvungen att säga något.

Många ovan skriver, konstigt uttalande, för att det kommer bli hatat av massan. Men tänk en gång till vad orden hon säger faktiskt betyder? Det stämmer ju mycket riktigt? Varför ska man linda in allt i bomull? Är det inte bättre att säga sanningen?

Tack! Precis vad jag tänkte. Fattar inte hur det det kan vara så upprörda över att hon säger som det är.

Av Llorona

Rolig trådidé!

Förra veckan när jag körde förbi MaX förstod jag äntligen deras ordvits egentligen betydde "max 2 min". Som att det ska vara det snabbaste alternativet, nu känns det självklart och oerhört pinsamt!

Av Llorona
Skrivet av Fahla:

Att min gamla mor börjar äta ordentligt igen,hemskt att se henne tyna bort sådär sakta men säkert.
Att man får chansen att köpa sig nån egen sak innan ungarna behöver något.Ett skrivbord i rustik stil hade varit najs istället för nuvarande Ikea skrivbordet.
Att jul och nyår flyter på lungt och stilla för alla nära och kära
Att min armbåge inte sätter stopp för styrketräningen...igen.
Ett billigare boende på en lugnare plats.
Mer tid/möjlighet att kunna umgås fysiskt med grabben
Att han kämpar på och lyckas med skolan.

Var försiktig hur du utrycker dig, om du inte vill bli orosanmäld!

Fin lista i övrigt

Jag önskar mig nog bara förbrukningsvaror som blommor, kläder och godis!

Av Llorona

Vad billigt det var, undrar hur omfattande ddos det handlar om. Senast jag kikade kostade ca 1 miljon användarnan och lösenord runt 100kr, dock osäker på kvaliteten.

Av Llorona
Skrivet av saammii9000:

För att gå lite OT så vill jag i denna tråden tipsa om Varmilo för er som går i tangentbords tankar.

Fint med ny modell! Tycker personligen ducky är orimligt dyra sett till vad du får, men glad åt att de gör det enkelt att få rätt layout till alla modeller de erbjuder.

Har haft ducky, varmillo ft ducky och nu ett sharkook (tysk layout där z och y är tryckta annorlunda, men som svenskt i windows). Måste säga att sharkook är riktigt trevligt med lågprofil brytare. Förutom att ducky (shine 2) hade några tagenter jag behövde byta har jag enbart märkt skillnaden av layout och typ av brytare. Skrivkänslan är hög på alla. Föredrar personligen lågprofilsbrytarna, men uppskattade formatet 65% mest. Dock var varmillo miyas programvara så dålig då att jag behövde autohotkey för att få till smidigare f1-f12 knappar.

Av Llorona

Tack för videon!

Av Llorona

Kan rekommendera att gå till bios ifrån windows genom att hålla inne "shift" och trycka på start menu -> reboot/omstart.

Av Llorona

Detta var så snyggt och kul med designade kort utanför kina!

Av Llorona

Får bli ett sånt här med RGB! Efter jag bytt till en macbook (m1), kan jag inte längre skriva på mitt varmillo tagentbord med bruna switchar. Vill se om tidigare aktiveringspunkt och röda switchar hjälper mig att bli bättre i LoL. För andra så har jag däremot lärt mig använda 65% tagentbord och uppskattar den mindre formfaktorn.

Konstigt det inte har kommit så många lågprofil tagentbord. Trådlöst har ju tillslut börjat svämma över på marknaden

Av Llorona

Äntligen! Är så trött på alla hemsidor som kräver lösenord för att "logga in".

Av Llorona

Detta låter ju som drömjobbet!

Hade jag inte haft en sjukskrivning som jag håller på att fasas tillbaka ifrån, hade jag inte tvekat att våga mig flytta ifrån Göteborg. Har jobbat som fullstack i 4 år men har börjat gå mer och mer mot frontend.

Hoppas ni får en bra kandidat och att ni söker fler utvecklare i framtiden, när jag är redo att ansöka

Av Llorona

Använt in-home streaming via geforce gamestream i många år. Så smidigt med allt och är enbart ibland jag får inputlag (spelar spel som dark souls, mass effect halo).

Geforce now ingick i mitt 3060ti köp. Tänkte testa cyberpunk snart igen och då jämföra min hårdvara och med cloud, ska bli kul!