Inlägg

Inlägg som Llorona har skrivit i forumet
Av Llorona

Att ha telefoner mobilt helt klart. Annars har jag inte upplevt några direkta skillnader, t.ex. knappt ägt en vanlig plånbok för sedlar och allt har varit rätt digitalt (91a).Klarna för e-shopping, FaceId och bankid är också favoriter

Av Llorona

Ser ut att vara väldigt tugndrivet. Gick knappt spela när det kom ut på 3060ti för det var så mycket framedrops eller andra knepiga problem. Men alltid kul för nästa generations kort om de kommer spela detta

Av Llorona

Tycker inte folk klarar av ansvar och generellt sett är för oengagerade för att göra bra jobb oavsett var det sitter.
Ska byta till arbetsgivare där alla vill träffas och är engagerade istället för att producera på var sitt håll. Föredrar halvdagar på plats och halvdagar hemma, då jag får mest bra hjärnjobb utfört när jag rör på mig/byter miljö.

Med det sagt borde diskussionen snarare röra "fri arbetstid" än distansarbete!

Av Llorona
Skrivet av Allexz:

Då företaget de senaste åren har blivit fullständigt HP-kåta så hoppas jag att HP i nästkommande modeller experimenterar med:

Laptops med batterier
Laptops med sleepfunktioner
Laptops med kylpasta på cpu
Laptops med tillräcklig kylning för att inte nå Tjunction max på mindre än 1.5 sekunder

Men ehh... skärmen är fin... ljudet är helt ok.... tangenbordet är fantastiskt, touchen är helt ok.... synd att ingen av dessa funktioner används... nästan aldrig

Skulle man råka glömma att aktivt stänga av datorn istället för att sleepa den så är den död innan man hinner till arbetsplatsen ändå. Men sure, väskan är varm å go på vintrarna iallafall...

Har nyligen testat en macbook för första gången i mitt liv.... holy hell vad pc-laptops är skräp i jämförelse. Då jämförde jag med en Macbook air som kostade hälften av min "workstation laptop"...

Funderar på att köra en mac vid nästa byte, oavsett om vår miljö i övrigt är windows.

Vänta... hm? Varför kan macen inte köra RDP till windows-miljö?
Detta lär vara en primärfunktion jag behöver om jag skall byta på jobb.

Går väl att adjoina macen och köra RDP eller är det något som ställer till detta?

Har inte testat så mycket, fick det förklarat för mig. Måste ha SITCh-kort och vara på lokala nätet (vpn ok) för att datorn ska gå använda alls. Kikade på inställningarna som var avstängda och låsta och antog de blockar de portarna.

Bra att ha med det för intetvjun Jag kommer definitivt ställa krav på hårdvara när jag byter jobb, för stort intresse

Av Llorona
Skrivet av Homdax:

Ok, det finns andra sätt, men det är en arbetsdator och de försöker säkra den. Har ni verkligen synpunkter på det annat än att ni själva tror att ni är "säkerhetsmedvetna" och inte tycker ni behöver begränsningar i Policy?

Det som är drygt är att jag inte kan köra remote desktop från mac. Eller öppna vissa portar för "live share". Men annars lider jag inte så av ADt. Vill inte ha privata grejer på datorn.

Av Llorona

Jag fick en 4 år gammal hp. Kommer byta jobb bara för detta antagligen. Gick över till mac nyss, så finns inget som motiverar att jag ska ha en sån kass. Måste acceptera windows antar jag. Men jag känner mig kränkt och underbetald.

Minst:
dubbelt volym
Trippel tung
Inget batteri
Långsammare processor
För lite minne
Låter 1000% mer
Oanvändbar pekplatta
Varm som bara den
AD-låst
FUL
Windows..

Av Llorona

Svåraste hitills! Mer eller mindre chansade på alla förutom ett saphire som jag kände igen designspråket på

Av Llorona
Skrivet av Dubadai:

Fast... nu pratar du ju om att du har en dator som inte klarar av din krav?

Jag köpte en sportbil men behövde en lastbil ungefär. Det som diskuterades var ju livslängden på produkten i form av kvalitet, support (mjukvara) osv.

Jag satt i samma sits som dig, köpte en M1 med 8GB RAM, som jag var tvungen att sälja en vecka senare. Blev en Mac Studio nu med M1 Max och 32GB RAM, och den bara flyyyyyger fram.

Inte riktigt, men förstår vad du menar och håller med. Väldigt bra dator om en har tillräckligt med minne. Alla som var oroliga med Rosetta och kompabilitet tyckte jag gick arbeta runt, framförallt efter den varit lanserad ett år började kompabiliteten för programmeringsverktyg i native bli bra.

Det var någon som skrev om att den höll så länge. Ja, för de användningsscenariona jag hade när jag köpte den lär den fungera i några år till. Däremot växte behovet senare, när jag förväntas jobba på plats och "bara" har denna dator tillgänglig, samt ny programvara för projektet jag hamnade på i ett område jag aldrig trodde mig jobba inom (apputveckling). Skulle antagligen kunna få en ny via jobbet eftersom det är på plats det inte fungerar i dagsläget, men tycker det är för mycket pengar i sjön då jag ändå fixar arbetsuppgifterna. Men flera datorer för olika ändåmål är väl ändå rimligt, precis som en sportbil och en pendelbil?

Av Llorona
Skrivet av walter_iego:

Känns om att så många hakar upp sig på priset, och inte tänker på produktens livslängd. Om du kan ha en Macbook i 5 - 6 år, då är väl det en ganska rimlig summa?

Jag köpte en m1 air, men den klarade sig inte ens två år. För lite arbetsminne för mig, swappar som bara den och är helt oduglig. Måste stänga ner allt innan jag öppna vissa progam, gör jag inte det tar det en evighet att starta om.

Väldigt tråkigt, funderade på att sälja den jag har och köpe en ny med mer minne. Men det skulle ju kosta bara 7000 (värdeminskning och sen den dyrare modellen), vilket var lite väl mycket för ett program jag lika gärna kan använda min hemma-dator till. Så jag var intresserad av dessa.

Edit: ser det gick ladda med usb-c/thunderbolt, så får tänka om.
Det som jag blir mest besviken på är nog mag-safe laddningen, vilket är ett stort minus i mina ögon. Att behöva släpa med en kabel extra eftersom USB-C är standard på alla arbetsplatser. Skulle nog hellre köpa en ny m1 om jag kunde få den för mindre än 16000kr med 16gb minne.

Av Llorona
Skrivet av Perdonotknow:

I dag har det så många sätt man kan välja på. Har inte ens testat någon.
Ville bara ge dig ett förslag som då man slipper allt. Men sen är det ju person till person. Bor ju själv. Så här ingen som gå in och kolla vad jag gör om dagarna.
Hemandvändare tycker jag inte behöver hålla på med sådant strunt.
Det är mer på jobbet eller om man har en laptop med sig ut.
Jag är en sådan som vill in snabbt i windows. Inte för man behöver bry sig om 1 eller 5 sekunder. Men det är kul att logga in direkt utan hålla på.

Men om du inte andvänder microsoft konto (Länkat) Då ska inte Windows fråga om pin eller lösen.

Tycker nog alla användare bör kryptera sin OS-disk, utifall någon beslagtar diskarna. Nu lagrar jag absolut ingenting på datorn som jag inte kan dela med mig av, så är ju egentligen rätt onödigt. Men är lite som att inte låsa sin ytterdörr när en är ute, hjälper ju ändå inte för den som vill ta sig in.

Framförallt nu när vi har krig i grannländerna och höjd beredskapsnivå

Av Llorona

8/10

Kände mig rätt ointresserad av ämnet, men gjorde den ändå och fick ovanligt många rätt 😱 Vikten förlorade även jag på. Ni skulle ju kunnat ta med någon mer modern fråga som trådlöst, rgb eller teknikrelaterad. Ändå hänt rätt mycket, vilket vi ser på viktfrågan som ingen kan. Inte kul att känna sig gammal och alltid kul att lära sig något nytt!

Av Llorona
Skrivet av TheLostSwede:

Mycket bättre, men dom ligger ändå efter Merlin när det kommer till säkerhetsuppdateringar, vilket är en anledning till att köra alternativ mjukvara på routrar. Kör iofs Voxel på en äldre Netgear R7800 själv, men Netgear släpper också uppdateringar för den, men igen, Voxel är mycket bättre när det kommer till säkerhetsuppdateringar.
Dessutom är både Merlin och Voxel bättre på att uppdatera just VPN mjukvaran och lägga till stöd för saker som WireGuard osv.
Inte för att jag har pillat med det, men det finns också tredjepartsmjukvara som kräver Merlin eller Voxel för att fungera som utökar funktionaliteten med saker som adblocker och andra saker.
Beror helt på vad man har för krav helt enkelt.
Dessutom så verkar både Merlin och Voxel hålla liv i lite äldre produkter längre än vad tillverkarna gör, även om det finns begränsningar på vad dom kan göra.

Gillar också custom firmware och att få tidigare stöd för olika saker, kunna använda routing policies och sånt. Men tror det är lite hypat och mest från tiden då stock saknade vissa säkwrhetspatcher. För bygger de inte vidare på asus firmware och mest lägger till mjukvaru-features? För gemene man är det ju sällan någon som fipplar med dns, scripts eller annan konfiguration?

Hårdvaruaccelead vpn är iallafall något riktigt trevligt för den som vill köra vpn på hela nätvärket och slippa klienter på sina datorer/telefoner.

https://www.asuswrt-merlin.net/features

Av Llorona
Skrivet av TheLostSwede:

Vilken modell som helst från Asus som har stöd för Merlins firmware.
https://www.asuswrt-merlin.net/

Har också kört merlin väldigt länge. Men asus stock firmware verkar väl bra nuförtiden, varför skulle du säga man ska köra custom firmware? Vill minnas jag bytte för ovpn-clienten som skulle vara bättre då, men verkar ju hänt endel med asus firmware också.

Av Llorona
Skrivet av Swednick:

. ..-. - . .-. ... --- -- / .--- .- --. / .-.- .-. / .- ...- / --. .- -- .-.. .- / ... -.- --- .-.. .- -. / ... .--.- / .- -. ...- .-.- -. -.. . .-. / .--- .- --. / . -. -.. .- ... - / ...- .-.- .-.. / -... . .-. ---. ...- .- -.. . / - . -.- -. .. -.- . .-. .-.-.-

Är det morse-kod eller varför skriver du inte på svenska?

Av Llorona

Haft en del värk i år, så gapskrattade när jag såg följande. Hittar tyvärr inget sätt att lägga in direkt här i forumet

https://www.instagram.com/p/CbzQH7Jso44/?utm_source=ig_web_co...

Av Llorona

Jag hade för mycket stuttering (3060ti) så blev opepp och stängde ner. Var dock via min gamestream till tv, så hoppas det går bättre om jag spelar direkt på datorskärmen. Annars se till att göra en ordentlig ominstallation drivrutiner som häller.

Ds3 och de körde jag först på ps4, men senare PC. Så mycket bättre upplevelse med Pc versionen, är rätt känslig för låg fps. Och när striderna känns så kritiska, är det ospelbart med hacking upplevelse

Av Llorona

Svårt att veta om det klassas som mjukvara eller bredbandskostnad, men har vpn-tjänst jag betalar runt 600 kr året för.

Av Llorona

Köper jag nytt vill jag antagligen ha flätade kablar. Formfaktorn kanske går ner till sfx, mest för att kunna motivera ett itx-bygge nästa gång jag byter platform. Men åtminstone viktigt det är kort och modulärt (gillar verkligen mitt korta corsair 220t chassi, men är så otroligt trångt med kabeldragningen).

10 års garanti ihop med bra recension / guld cert är bra kvalitetssäkring. Semi-passiv drift och fläktkurva/effekt som gör det helt ljudlöst i nästan alla scenarion.

Av Llorona
Skrivet av pv2b:

Det förklarar ju inte varför svenska aktörer som erbjuder colo etc inte får dra nytta av den här sortens skattelättnader. Det krattar ju bara manegen för stora multinationella aktörer som erbjuder "fullservice"-tjänster med det mesta av personalen utomlands.

Nej håller med att det är väldigt orimligt alltihopa! Men ja, jag ville mest säga detta då många nog är omedvetna om hur många stora svenska bolag som nyttjar dessa datacenter för deras dagliga verksamhet och att det inte handlar om t.ex. trafik till www.facebook.com utan kanske som exempel 1177, ica eller volvo (ingen aning vad de har för tjänseleverantör)

Av Llorona

Nu vet jag inte hur de redovisar detta, men en viktig aspekt av dessa datacenter är att de huserar och många svenska bolag genom sina molntjänster.

Denna förbrukning måste väl inkludera allt sånt?

Tro det eller ej, Amason gör väldigt mycket annat än att sälja prylar. Likaväl många stora svenska bolag som använder Microsoft azure och har fördel av att datacentret ligger i Sverige. Antar det är därför skattereduceringen kom på plats.

Men hurlöst stor förbrukning oavsett som väl bör diskuteras!