Inlägg

Inlägg som HappyBunny har skrivit i forumet
Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
Tryck på en siffra när du har command radial eller kartan uppe så kan du inkludera/exkludera individuella soldater från ordern. Jag har vid ett tillfälle skickat iväg min medic över halva kartan för att hämta en jeep åt mig, så det fungerar.

Tack! Hjälper mig enorm!

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Koxbox
Just det ja, undra om det finns mission editor över huvudtaget. var ju det bästa jag visste med OFP, ARMA när man körde multi.

Japp finns! Men om man inte kan spela dem online är det väl ganska meningslöst?

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tofupunk
Det verkar, som någon säger i någon länk här uppe, att vapnen är väldigt pricksäkra och det verkar ju knappt finnas någon rekyl. Verkar helt enkelt vara för lätt att träffa.

Jo kan inte göra annat en att hålla med. Efter att ha spelat ett tag nu, så skulle jag vilja kalla ofp2 mer för ett "open world cod".

Det jag noterat i spelet:

Inte vidare snygga texturer på saker, går man nära är de väldigt lågupplösta (kör spelet i 1920x1080 med 4xmsaa och resterande inställningar på max).

Sättet man ger commands till sin squad stör jag mig på extremt. I och med att det plockat bort uppåt 80% av de gamla ordren som fanns att ge (allt för att konsol anpassa spelet) har de också tagit bort den större delen av alla taktiska ordar man kunde ge till sin squad.

Något jag ännu inte listat ut (vet inte ens om det går..) är att ge enskilda ordrar till var och en av sina soldater, detta bidrar ytterligare till en arkad känsla där man t.ex. bara säger "engage enemy.." så lubbar hela ens squad iväg för och mejjar ner.

Fienderna siktar extremt dåligt, man kan springa på en öppen väg rakt emot dem, under beskjutning, utan att de träffar (detta till skillnad från ens allierade som tycks sätta headshots på över 200 meter). När man väl blir träffad tycks det inte riktigt spela någon roll (visst.. man blir träffad i benen och får då inte längre springa).
Blev träffad i huvudet, istället för att dö var jag tvungen sätta lite bandage (för att stoppa blödningen) och sedan var det vara tuta och köra igen.

Fan kallade Codemasters spelet för OFP2? Allt det som gjorde spelet super skoj är bort plockat.

För dem som inte orkar vänta på att de ska släppas ett demo, finns det redan fungerande "gratis versioner" som fungerar lika bra som köpa original.

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Koxbox
5-8 timmar spelande? med rätt svårighetsgrad kan du lägga det på en bana vad jag läst av andra som testat det. 5-8 timmar är väll i grövsta laget men ett par timmar jovisst.

Dom kanske har löst det på ett bättre sätt med servrar. t.ex som när man lirar GTA4. man väljer gamemode man vill lira och kastas in i en server med spelare som bor nära med bra ping därifrån kan man sedan skicka invites till polare. måste ju inte vara dödsdömt.

Må hända, om detta är fallet kommer verken moddar eller egenskapade banor att kunna delas och köras, något som gjorde originalet till den stora solstråle det var. =/

Av HappyBunny

Hallå gott folk!

Tänkte ge en stor headsup (om ingen gjort det tidigare..) - officiella ofp2 forumet är i uppror eftersom Codemasters inte kommer leverera möjligheten till egen hostade servar. Mao kommer spelet dö extremt snabbt på community sidan.
Många går t.om. så långt och kallar det ett "dött spel" innan det ens släppts.

Det jag personligen hade hoppats på var en lång och indragande kampanj, precis som i originalet. Detta ska tyvärr inte vara fallet, utan ca 5-8 timmars spelande är att vänta.

Kommer avboka och avvakta tills man vet vad codemasters har för planer för ofp2.

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Macatonia
Folk har en tendens att tro att man behöver 1000W nätaggs nuförtiden...

Jo, är lite där själv. Tycker det är väldigt svårt att utröna hur det fungerar och vad alla komponenter drar i en burk, också hur man räknar på vad ett nätaggregaten faktiskt kan mata ut.

T.ex. om man tar mina 4st 12v rails på 18a; då får man en total effekt på 864watt (18x12x4)..
Bara det är långt över vad mitt aggregat ska klara!

Av HappyBunny

Tackar för svaren! Kortet är nu skickat, poppar upp imorgon under dagen vid mitt lokala uthämtningsställe! Nu blir det åka av!

Ingen här som är intresserad av ett Asus 9800GX2 Top för 2500 (lagt upp en anon på sweclockers marknad..)?

Mvh

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kriller007
prova? har liknande system om man räknar grovt och 520w

Och utifall det inte räcker? Vad värsta som kan hända, bränd psu?

Av HappyBunny

Akut hjälp ang GTX295

Hejsan!

Köpte just ett Asus GTX 295, och nu i efterhand slog det mig om jag kommer få tillräckligt med kraft från min nuvarande PSU:

OCZ StealthXStream PowerSupply (PSU) 600W
(+3.3V(36A), +5V(30A), +12V1(18A), +12V2(18A), +12V3(18A), +12V4(18A).
Snabbt räknat ger det mig 72A på mina fyra rails, men efter att ha last ”asus rekommenderat” behövs det 42A på två 12V rails.. Därav har jag för lite, eller är detta bara bs?

System:
CPU: E8400 @ 3.6ghz 1.192
RAM: Corsair Dominator TWIN2X8500C5D 8GB RAM @ 1066mhz
HDDs: Raptor 150gb, VelociRaptor 150gb, 2x 250gb Seagate Barcuda 11
Nuvarande Grafikkort: Asus GeForce 9800 GX2 TOP
Moderkort: XFX nForce 780i SLI

Mvh

Av HappyBunny
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo
Bättre fps får du garanterat med ett nytt grafikkort. Men HDR är löjligt krävande i vissa situationer i spelet, särskillt inne i städer när det är fint väder och ljuset från solen reflekterar mot alla ytor. Det blir kämpigt för mitt 4870 också ibland.

Om du nu vill köra med en massa AA och AF också så lär en SLI- eller X2-lösning vara det mest optimala för att fördela belastningen HDR<->Hög upplösning/AA/AF (SLI/X2 starka sida), då det är detta som drar mest prestanda. Men ja, det är ju mest spekulationer. Faktum är att spelet som sagt är dåligt optimerat redan i grunden, så det är svårt att säga.

Det finns mängder av olika moddar och sätt att tweaka grafiken i Oblivion med. Men något som hanterar just HDR har jag tyvärr inte många tips om. Iaf inte mer än att stänga av HDR och köra med Bloom istället, bara för att se om du "lider" av den grafiska skillnaden eller ej. Då finns det ju en del "fake-HDR" moddar att prova på istället.

Du kan ju iof prova på att lira med Streamline. En liten mod som bla förbättrar minnes-hanteringen i Oblivion. Många får en schysst fps-ökning, medans andra får problem. Det är iaf värt att testa

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=10400

Läs kommentarerna för lite mer insyn och olika uppfattningar.

Skillnaden mellan bloom och HDR är extrem nu när jag fått smaka på den "goa kakan". Hela stämningen i spelet blir annorlunda, så bloom är inte ett alternativ. För något år sedan höll jag på och testade ett antal fake HDR moddar, men blev inte nöjd av resultatet då. Dock inte tittat på de nu!

Tack så väldigt mycket för länken! tankar direkt och börjar testa!

I annat fall tänkte jag om man kunde köpa ett GTX295 på öppet köp och testa vad man får, sedan bara lämna tillbaka om det fortfarande inte ger något vidare lyft.

Av HappyBunny

Prisskillnaden är runt 1500 mellan ett GTX295 och 9800GX2 TOP (hittade bara två butiker som fortfarande säljer det)

Quad SLI vad jag hört är väldigt instabilt + då måste jag skaffa ny PSU..

Lär kunna sälja mitt nuvarande 9800GX2 för runt 2500kr mao få jag då ett GTX295 för 3000 kr

Det som avråder mig är om jag faktiskt skulle tjäna några fps på hela proceduren?

Av HappyBunny

Jag har ”tweak’at” runt i ini filen, men är som sagt de "tunga moddarna" som verkligen drar ner FPS.

Lite bilder jag tog:

http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/9740504e08403a...

http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/cef2e26a5f6077...

http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/5347d6639174e3...

På de här bilderna är FPS’n så låg som 20-25.

Av HappyBunny

Söker det rätta grafikkortet för Oblivion!

Hejsan!

Sitter just nu på ett Asus 9800GX2 TOP. För någon dag sedan fick jag för mig att dra igång Eldar Scrolls Oblivion, och såklart en hel uppsjö av moddar till det. Spelet ser nu hur fräckt ut som helst, men FPS’n mår verkligen inte bra, särskilt i städer när det är väldigt mycket folk..

Så direkt börjar jag tänka om man inte skulle ta att köpa ett GTX295..

Sitter på följande maskin:

Processor: Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.6GHz
Ram: Corsair Dominator TWIN2X8500C5D 8GB RAM @ 1066mhz
HDD: Raptor 150gb, VelociRaptor 150gb + Lagrings diskar..
Grafikkort: Asus GeForce 9800 GX2 TOP
Ljudkort: X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
OS: Windows Vista™ Ultimate x64
Moderkort: XFX nForce 780i SLI

Det jag undrar är om jag faktiskt skulle få bättre FPS i Oblivion om jag byter grafikkort?

Kör i 1920x1080, allt i spelet på max med HDR. Tvingar även x4 AA och x16 AF via nvidia’s kontrollpanel.

Är det någon som har provat ”gamla goa” Oblivion på gtx2xx serien? Vad får man för prestanda?

Mvh

Av HappyBunny

Problem med Word 2003 på XP 64 bitar

När jag skriver I Word 2003 så är det som hela programmet ”laggar”. Så länge jag skriver uppdateras inte ”dokumentet”. T.ex. om jag håller nere en bokstav så dyker inte bokstaven upp förens jag släpper, inga bokstäver förloras utan bara fördröjs tills jag slutat skriva. Extremt irriterande.

Någon som vet vad detta kan bero på?

Tacksamm för alla förslag

Windows XP 64 Bitar
Office Word 2003 Pro Service Pack 3

Av HappyBunny

Fungerar Maximus Formula på original bios med E8400 (BIOS revision 1.03 är vad jag har)?

Av HappyBunny

Fick just ett mail som sa min order har skickats – kommer få tracer id och kolli nr ikväll vid 21.00 – skriver igen då när jag tittat med posten.se

Av HappyBunny

Köpte snabbt en E8400 på postförskott hos SHG. Har aldrig tidigare köpt något hos dem; men står mycket riktigt att processorn finns i lager på sidan. Men när man tittar orderstatus står det "Den här varan är reserverad".

Avbokar den om jag inte får den skickad senat imorgon.

[EDIT] Webhallen har nu också lagt upp E8400 - nästa leverans: 2008-01-23 (preliminärt)

Av HappyBunny

Tack för hjälpen!

Av HappyBunny

Asus Maximus Formula - minneshastighet

Försöker lista ut vilka minnen ”Asus Maximus Formula x38” klar av – enligt alla olika sälj websidor klarar det endast minnen upp till 1066mhz – enligt Asus egen webbsida klarar dock moderkortet ifråga 1200mhz.

Någon som har provat 1200mhz minnen?

Mvh
Bunny

Av HappyBunny

Hjälp med att välja "pack"

Hallå där!
Lagom tills de nya 45nm Intel processerna kommer ut i januari och februari så tänkte jag uppgradera min gamla låda. Har satt ihop 2 olika ”paket” och sedan några olika grafikkortslösningar.

Pack1
Moderkort
ASUS P5E X38
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010117135

Grafikkort
Alt1 - ASUS GEFORCE 8800GTS 512MB
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010124844

Alt2 - Gainward Bliss 8800GT 1GB GS
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344052

PSU
ZALMAN NÄTDEL 750W-HP SILENT
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010117044

RAM
4x HyperX 1GB DIMM DDR2 1200MHZ
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=329415

CPU:
Alt1 - "Wolfdale" Core 2 Duo E8400
Alt2 - "Yorkfield" Core 2 Quad Q9450
__________________________________

Pack2
Moderkort
ASUS MAXIMUS FORMULA INTEL X38
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010125433

Grafikkort
2x SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010123557

PSU
ANTEC TRUEPOWER QUATTRO 850W
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010112373

RAM
2x HYPERX 2GB DIMM DDR2 1066MHZ
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010108985

CPU:
Alt1 - "Wolfdale" Core 2 Duo E8400
Alt2 - "Yorkfield" Core 2 Quad Q9450

Försökt hitta lite benchmarks på hur HD3870 presterar i crossfire men inte funnit något – så undrar såklart om någon har koll. Även vilken CPU (om man nu tittar på hur E6850 och Q6600 presterar) som passar bäst till vilket ”pack”.
Eftersöker också några tips på CPU fläkt som kyler bra men inte låter.
Förslag får gärna läggas på andra delar osv. Budgeten är på runt 10 till 14 000 inkl. moms