Inlägg

Inlägg som Martin_T_B har skrivit i forumet
Av Martin_T_B

PSU spökar

Jag har precis köpt nytt:

AMD Ryzen 5 4500 3.6 GHz 11MB

Gigabyte A520M H

2 x G.Skill 8GB (1x8GB) DDR4 2666MHz CL19 Aegis

Funkar perfekt med ett gammalt nätaggregat från stenåldern.

Provar med ett blue storm II 500 och då snurrar CPU-fläkten långsamt och inget mer händer.

Testar Blue Storm med en annan dator (fx8350). Funkar hur bra som helst.

Av någon anledning vill inte mitt Blue Storm funka med Gigabyte A520M och CPU-fläkten ligger bara och mes-snurrar. Är 99% säker på att det inte är glappkontakt, har kopplat in det flera gånger med samma resultat.

Varför vill inte Blue Storm funka med Gigbyte?

Av Martin_T_B

Routern har ingen wan port bara lan portar. Har en annan likadan, ska prova den också för att se om det är routern som är knäpp.

Av Martin_T_B

Blir ni sugna på att testa så finns det här:

https://playclassic.games/games/point-n-click-adventure-dos-g...

Av Martin_T_B

FIck helt enkelt dra en ny kabel. Tack ändå för alla tips!

Av Martin_T_B

Det som jag tycker verkar vara mest svårt är ju ställena man ska ta sig till. Hos Leftys kan man ju lista ut det mesta ganska enkelt genom att titta och undersöka men hur i he-te ska jag veta att jag kan åla till Casinot eller Shop? Förklaringen med att fråga taxichauffören är ju rimligast. Men jag undrar om det inte i manualen fanns angivet vilka platser som fanns att besöka.

Av Martin_T_B

Jo givetvis, men jag är mest nyfiken på hur det var tänkt att man skulle klara spelet från början, utan walktrough.

Av Martin_T_B

Leisure suit larry in the land of the lounge lizards

En fundering kring detta klassiska åttiotalsspel som väl kom ut någon gång 87, 88. Man kan spela det online idag på lite olika platser och jag har roat mig lite med att spela det igen och hade ursprungligen idén att jag skulle försöka klara spelet men det är ju helt omöjligt. I alla fall för mig. Man börjar spelet på Larrys bar och sedan ska man ta sig till casionot. Hur vet man detta? Är det någon som vet om det kom någon instruktion med i spelet när det kom där det stod vilka platser man kunder åka till? Har försökt hitta någon manual på Internet men utan framgång.

Av Martin_T_B

Kan nå routern via accesspunkt men får inget internet

Jag har ett gammalt mobilt bredbandsmodem/router/accesspunkt. Nu har jag äntligen fått fiber och ville använda mitt gamla modem/router/accesspunkt som accesspunkt.

Jag har stängt av DHCP i accesspunkten, och jag kan nå min nuvarande router 192.168.0.1 via accesspunkten.

Men jag får inget internet uttdelat från min nuvarande router till min dator som ansluter via accesspunkten. Spelar ingen roll om jag använder wifi eller ethernet.

Går det inte att använde ett gammalt mobilt bredbandsomdem som accesspunkt?

Tips mottaget tacksamt.

Av Martin_T_B

Får inte över 100 Mbit i ethernetkabeln trots att den är hel

Jag har en cat 5e kabel som jag dragit från nedanvåningen till ovanvåningen vid en tidigare renovering. Nu upptäckte jag att kabeln inte levererar mer än 90 Mbit när jag kör mot bredbandskollen. Med andra kablar kommer jag över 200 Mbit utan problem. Jag trodde att felet var att någon av ledarna inte kopplats ordentligt i kontakten så jag gjorde nya kontakter med samma resultat. Till slut kopplade jag loss och kontinuitetsmätte alla ledarna. Till min stora förvåning är det signal på alla ledarna.

Det enda jag kan tänka mig kan ha hänt är att kabeln någonstans är böjd, men jag kan inte riktigt köpa den förklaringen heller.

Någon som har en teori om varför en kabel (20 meter max) där det är signal i alla ledarna inte levererar 1000 Mbit?

(har givetvis kontrollerat att ledarna låg rätt i kontakten också)

Av Martin_T_B

Funkar nu. Startade om fiberboxen och idag klarade routern 250Mbit.Fick fibern installerad igår och kanske det var något på serversidan som inte hade kommit rätt. Det märkliga är ju dock att fibern levererade 250 Mbit direkt in i datorn men inte via routern då den bara levererade 90Mbit. Har kört med exakt samma sladdar hela tiden så jag sitter och bara kliar mig i huvudet, men är glad över att det fungerar.

Av Martin_T_B

Tack för svaren, har beställt en annan router och ska testa med den. Har redan provat förslagen ovan och får ändå inte mer än 90Mbit. Återkommer med hur det löser sig.

Av Martin_T_B

Kan inte nå full hastiget 250Mbit via router

Har precis blivit med fiber. Testat hastigheten direkt ifrån kabeln från boxen in i datorn via bredbandskollen och har ca 280Mbit upp och ner. Köpte en splirrans ny router idag, Huawei ax2 new och när jag kopplar via den får jag bara max 90Mbit upp och ner. Svarstiden är oförändrad.

Enligt supporten bör routern klara hastigheten men då det är Halebop är supporten inte mycket att luta sig på i det här fallet då jag köpt routern själv.

Kan det vara någon inställning jag missat att göra?

Av Martin_T_B

Jobbdator kan inte längre ansluta NAS

Jag har en jobbdator som är begränsad på alla sätt och vis men har med den tidigare kunnat ansluta till min NAS hemma där jag har material som jag behöver tillgång till.

Detta går inte längre. Kan varken ansluta genom att skriva adress i adressfältet eller mappa nätverksdrive.

Felmeddelandena jag får är jag försöker ansluta den tidigare mappade driven är ibland:

"Datorn kan inte kontakta domänkontrollanten för att hantera autentiseringsbegäran. Försök igen senare"

eller:

"Ett fel uppstod vid återanslutning av Z: till \\diskstation\bilder Microsoft windows network. Det lokala enhetsnamnet används redan. Anslutningen har inte återställts."

Försöker jag ansluta genom att skriva \\diskstation\ i adressfältet kan jag skriva in användarnamn och lösenord i rutan
"Ange nätverksautentieringsuppgifter"
men får svaret

"\\diskstation är inte tillgänglig. bla bla bla

Flera samtidiga serveranslutningar eller resurser som delas av samma användare som använder mer än ett användarnamn tillåts inte. Koppla från alla tidigare anslutningar till servern eller de delade resurserna och försök igen."

Finns ju en sannolikhet att IT-avdelningen ändrat gruppolicyn så att det inte längre är möjligt att ansluta andra nätverk än jobbets, eller att någon uppdatering i win 10 enterprise gjort detta omöjligt.

Någon som har någon aning om vad det kan vara som gör att jag inte längre kan ansluta?

Av Martin_T_B

najs!

Av Martin_T_B

c128!

Av Martin_T_B

international karate?

Av Martin_T_B

Enligt vad jag förtått är hastigheten på sempronen 333 (166)

http://www.hostingforum.ca/108128-sempron-2400-sda2400ut3d-st...

Av Martin_T_B

Athlon 2600 problem

Jag köpte en Athlon 2600 processor på tradera för att stoppa in i min sovrumsdator. Moderkortet är ett Asus A7V600-X med 1 Gig minne (vet ej vilket) Geforce 6600Gt.

Nu till problemet:

Före bytet (hade en Sempron 2400 tidigare) körde jag 3d mark 03 och det funkade fint. Bytte processorn och när jag körde 3D mark startade datorn om sig, alternativt stängde av sig. Ibland efter 1min ibland efter 3 min (ca)

Provade att installera om Windows men samma sak igen. Installerade Sissoft Sandra för att kolla upp vad för minnen som satt i datorn, men så fort jag skulle utföra någon åtgärd som ex undersöka datorns hårdvara så startade datorn om sig.

Har provat att belasta processorn 100% genom att köra 5 fönster film med VLC och de funkar utan problem. Toppnotering på temperatur enligt Speedfan 59 grader.

Dock; i BIOSen står det att processortempen är 70 grader... Vet inte riktigt på vilken jag skall lita på... Trodde först att problemet var att det blev för varmt, men sisoft programets totala tvärdykning utan någon belasting alls motsäger ju det.

Har provat att klocka ner processorn, med utan skillnad. Kör den på 11,5 x 166 vilket jag tror skall vara rätt.

Någon som har något tips på hur jag kan fortsätta felsöka, eller är det helt enkelt så att processorn är kass?