Inlägg

Inlägg som besj har skrivit i forumet
Av besj
Skrivet av LeifSandvik:

Ska fungera plug & play. Testa 😀

Jodå, fungerade. Tack, nu är det Tradera nästa!

Av besj
Skrivet av LeifSandvik:

Usb hub och koppla in mus och extern skärm?

En tanke som inte hade slagit mig. Krävs det något särskilt för att detta ska fungera? Jag har USB-hub med displayutgång i form av HDMI.

Av besj
Skrivet av friArsenik:

Om du har kvittot och hemförsäkringen som yäck drull, kan du få en ny iPad till 1,500 kronor.

Har redan fått försäkringsersättning så det är inte aktuellt. Fick behålla den gamla ipaden.

Av besj

Vad göra med trasig iPad 10.9 (mindre än ett år gammal)

Min dotters iPad 10.9 åkte i golvet och kraschade glaset totalt, så pass illa att även kameran hängde löst. Hon blev ersatt med hela nypriset och köpte en ny eftersom Apple skulle ha ca 95 % av nypriset för att byta glas. Så nu har jag en trasig iPad som nog fungerar. Det gjorde den i alla fall i någon vecka efter kraschen.
Vad kan jag göra med den mer än att skrota den? Inga lågprisreparatörer verkade kunna byta glas på den här modellen.

Av besj

Jag har fem datorer som jag har försökt uppgradera till W11 23H2. Två var HP laptop som kom med W11. Där gick det bra. Tre st var äldre datorer som körde W10. De uppfyller inte kraven på W11 (CPU är för gamla) men jag har lyft en till W11 22H2 utan problem. En av de gamla klarade 23H2 direkt med nedladdad ISO. De andra två fungerade inte med samma ISO.De dog under installationen och jag orka de inte felsöka i loggen. Däremot fungerade de att lyfta till W11 22H2 med ISO. Konstigt...

Av besj

Kompletbank nu utan bonus..

Det verkar som om överföring från Komplett Bank till Revolut inte ger bonus längre. Jag har gjort överföringar ett antal gånger, men sedan 18 mars får jag inte bonus längre. Det var kul så länge det varade (ca 1800 kr i bonus sedan september).

Av besj
Skrivet av Cenorida:

Har ett par vänner som säger sig ha samma problem som du. Har dock ännu inte varit där och felsökt ännu så har ingen aning vad felet kan beror på än. Men prova gör en fabrikåterställning av routern och fortsätt ha två olika SSID.

Har provat fabriksåterställning på nytt och efter det bara lagt in två SSID och ändrat lösenfrasen på de ursprungliga. Det stänger ändå av sig.
Har kört samma anslutning med en Asusrouter utan problem, men den stödjer inte IP-telefoni vilket vi vill ha.
Jag har öppnat ett supportärende till Bahnhof för att se vad de säger.

Av besj

Tilgin HG2611 stänger av 2,4 GHz?

Min dotter har Bahnhof med IP-telefoni via en router från dem. Det är router nr 2 från Bahnhof av typen HG2611. Den första fick jag utbytt då den bootade om så fort man var inne i Wirelesskonfigurationen.
Den andra har egenheten att den efter en viss tid (ibland minuter, ibland timmar och ibland dagar) slutar fungera på 2,4 GHz). De SSID som är uppsatta (ett original "fabrik" och ett tillagt) visar sig som enabled men disconnected. Enda sättet att få igång dem är att låta routern stå avstängd några minuter. Dp fungerar allt igen.
De enda ändringarna mot fabrikskonfiguration jag har gjort är
1. Lagt till två SSID, ett på 2,4 ett på 5.
2. Bytt WPA2-nyckel till något som jag kommer ihåg.

Någon som har upplevt något liknande eller har tips på lösning?
Jag har totalt sett mindre än 10 enheter anslutna.

Av besj

Och i dag så får man den på köpet med ett års Office 365 (home eller premium) hos Media Markt. Utmärkt sätt att förnya sitt 1 TB OneDrive på. Plattan följer ju med på köpet.

Av besj

Amazon

Angående Amazon:

Skrivet av Elakekocken:

OK bara för det ska jag köpa någonting därifrån nu, och skylla på dig om det går åt helsinki! Hur är det med reklamationer om en vara är trasig etc?

Har haft ett icke-fungerande inköp (3D-glasögon som ite fungerade med TVn). Fri retur med förbetald frakt utan kostnad. En annan leverantör har skickat batterier som inte har kommit fram. Krediterat direkt vid chat och e-mail. Det senare har hänt två gånger. ade jag varit Amazon hade jag varit tveksam att en kund kan ha sådan otur (men det hade jag).
Inga problem med returer alltså, men priserna är oftast inte så låga...

Av besj
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wizard
Har du nyaste firmwaren i NEC-brännaren? Har du firmware där inte dyen stöds så kan du inte bränna med den typade hastigheten på skivan.

Tack det hjälpte!

Av besj

8X inte på Nec 2500A

Nej, Classes egna 8X DVD-R bränner bara i 4X på min NEC 2500A. De föreslår inte ens 8X...
Nyss hade jag Verbatim 8X från Elgiganten för 299. De brände bra i 8X.
Innan dess DVD+R 4X från Classe. De brände i 6X. Allt i Nero 6.6...
Jag förstår ingenting...

Av besj

Compaq använder ofta Cable Select på IDE-kablarna. Har du satt byglar på den nya CD på samma sätt som på den gamla?

Av besj

Det här är ett svar ur DELL FAQ. Dell säger att det inte stöds...
Använd Google och sök på ditt modellnamn så kommer du säkert att hitta någon som har gjort det.
Jag har själv bytt ut en PIII350 till 850 på en Dell och det fungerar utmärkt trots att BIOS inte känner igen processorn utan säger att det är en Pentium Pro 500....

Av besj

Du kan behöva installera om drivrutinerna i alla fall. det har jag märkt när jag har flyttat om min kamera mellan USB-portarna. Då har XP efterlyst drivrutiner (som jag som tur är har haft...)

Av besj

Har massor med Compaq på mitt jobb. Till och med servrarna klarar idag standardminne (och har angivet specifikationerna för det) även om just de kräver ECC.
Vanliga desktop använder SDRAM eller DDR beroende på modell. Det enda är att äldre maskiner inte klarar 512 MB moduler eller single side 256.
Annars så är det bara att instämma att Compaq inte är det bästa om man vill bygga ut eller trimma....

Av besj

Powerleap finns i Sverige. Brukar dock ha varierande lager....
Jag har använt tidigare produkter från dem, och de har fungerat bra. Jag har på mitt arbete ersatt 20 Celeron 466 med PIII 850.
Kolla på Komplett.se, jag tror att de har den.

Av besj

Felkopplad HDD/CD? Dell och Compaq är gärna CS (Cable select) och dina nya kablar kanske inte stöder det. Prova att sätta till Master i stället (och Slave om de är på samma kanal/Kabel). Jag har gjort detta fel själv....

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kamala

Förbannat bra tråd det här ! Jag har problem. Jag har en 2,26/533 och två st Samsung PC 800/256 i min nya Dell Hem Pc. Nu tänker jag bygga om den lite. Jag har inhandlat ett nytt chassi, cpu fläkt, samt nytt Moderkort. Moderkortet är ett Asus P4T 533 c. Igår flyttade jag över CPU-HDD-RAMBUS-CD-DVD+RW och GF4 Ti 4600 till mitt nya chassi och moderkort. Men något fel har jag gjort, ty jag får inte igång det nya systemet. Jag får ingen bild,kommer inte in i BIOS. Går inte att boota från CD eller floppy.
Får ett meddelande från monitorn att den inte får någon signal. Jag har provat med annan monitor och kabel, samma resultat,ingen bild.Jag har nu flyttat tillbaka komponenterna till Dell-chassit,och allt funkar som det ska.Alltså inget hårdvarufel. Kan det vara något med strömförsörjningen. Jag kopplade in den vanliga ATX- kabeln och den lilla fyrpoliga saken. Jag har även en vanlig Molexanslutning på moderkortet, men den struntade jag i. Jag gjorde heller ingen formattering av HDD innan flytten. Ska man göra det? Kanske Dell har lagt in något skit,på disken som gör att den inte startar med ett annat moderkort. Många frågor blev det ! Hoppas du eller någon annan kan hjälpa mig.