Inlägg

Inlägg som Koyaanis har skrivit i forumet
Av Koyaanis
Skrivet av AlexHjelm:

Som jag skrev så funkar android 4.1 och 4.2 bättre än 2.x på S2 och LG Optimus x2, typ 2-3 gånger snabbare och rappare medans iOS blir segare och segare.
Så din teori faller ändå.

Kan ha att göra med att Optimus x2 var en seg skrutttelefon ifrån start. Kan inte säga samma sak om S2 då jag inte testat den såpass mycket. Men inte hört så mycket gott om den med senare programvaror ifrån andra.

Av Koyaanis

Är anledningen till att det är 3gb på ramminnet något med att göra att det är en 32bits processor? Är det en gräns där så som på pc?

Av Koyaanis

Går åt rätt håll iaf. Räcker med att man tvingas dras med displayport, hdmi och dvi till skärmar i dagsläget. en kontakt till allt vore fantastiskt.

Av Koyaanis

Bara jag som tycker kinect verkar riktigt spännande? Har aldrig testat första kinect och den verkade heller inte ha så mycket att komma med. Men tanken att alla spelutvecklare vet att det finns en kinect inkopplad ger dom ju så mycket mer valmöjligheter. Tekniken i den lilla saken är ju helt fantastisk. Jag kommer förmodligen inte så och hoppa i vardagsrummet, men blir nyfiken på vad utvecklarna kan komma med.

Prestandan och priset är i stort sett lika förmodligen. Så det som bör spela roll är väl "features", exklusiva spel och eventuellt hur bra PSN och Live fungerar.

Av Koyaanis
Skrivet av Granter:

lol, du behöver inte vara orolig.

För övrigt så ligger mitt Asus top på ca 38grader i idle med en skärm och fläkten ligger då på 10%, nu när jag kör 2skärmar så ligger fläkten på 17% och grafikkortet ligger på ca 51-55grader idle. Om du har fler skärmar så kommer de naturligt att bli varmare, de är inget speciellt. i Idle så ligger volten med en skärm på 0.85v och när jag har 2skärmar så ligger den på 0.95v. Kom precis ut ifrån Farcry 3 och de tog ca 20sekunder så hade temperaturen normaliserats och fläktaktiviteten sjunkigt till 21%.

Men seriöst, orka ha 56% på en windforce kylare i idle? måste ju låta förjävligt, Min går upp till 72grader och 40% på fläkten i load och ser ingen anledning att öka fläktkurvan med dessa temperature då de bara kommer låta förjävligt för att hålla komponenten några grader kallare.

För övrigt så förstår jag inte direkt hur du ifrån början kan tycka 45grader är för varmt i idle... äldre genrationer har haft typ 50-70grader i idle, bara senaste generationen där temperaturen har varit så här bra

Mitt problem är ju att det låter för mycket Jag har delvis inte några problem med min nuvarande temperatur, men för att vidbehålla den så vill min fläkt sitta på 56% vilket låter förjävligt som du uttrycker det

Av Koyaanis
Skrivet av Poonus:

hur många skärmar har du ikopplade? om du har flera kan det bidra till att frekvenserna ligger så högt i idle

Har 3st. Varav 2st är aktiva.

Skrivet av mrloggain:

har du blåst rent kortet någon gång?

Japp. Knappt ett dammkorn i datorn.

Av Koyaanis

7970 Windforce kyls dåligt

Har ett 7970 Windforce som för lite mycket oväsen om jag får säga mitt. Har varit så sedan jag skaffade det för 6 månader sedan, men först nu jag orkat ta tag i det.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1109395

Nu har jag laddat hem senaste CCC och får dessa värden efter att burken stått i stort sett idle i 20min.

Activity 0%
GPU clock 500MHz
Memory clock 1375MHz
Temp 44C
Fan speed 56%.

Har t.o.m öppnat upp lådan för att ge maximalt luftgenomflöde. Andra komponenter verkar vara bra kylda. CPU 35c t.ex.

Läser jag överallt och jämför mina resultat med recensioner och medlemmar på andra forum så ligger jag högt i både temp och fan speed. Jag har börjar fundera på om det är kylpastan som behövs bytas ut, men då jag aldrig gjort det på ett grafikkort och det är trots allt inte så gammalt så ville jag höra mig för först.

Några tips?

EDIT*

Testad dra ner fläkten till 20% och tempen gick direkt upp till 72c utan belastning.

http://oi43.tinypic.com/fxqdjo.jpg

http://oi43.tinypic.com/dempx.jpg

Av Koyaanis

Blir väldigt sugen på att testa en iMac får jag lov att säga. Verkar som en trevlig upplevelse. Sen att det var den snyggaste burken jag sett gör inte saken sämre ^^

Av Koyaanis

Tvivlar starkt på att människor i framtiden kommer vilja sortera sina tidningar bara för att det är en telfeon i. Onödigt och dåligt i miljösynpunkt. Bra är väl att gamla telefoner kanske blir återanvändna, men dom lär knappast bli återanvändna igen i många fall utan hamna bland pappret i källsorteringen.

Nej, nyheter i datorn, surfplattan eller telefonen är vad framtiden är. Miljövänligt är det med.

Av Koyaanis
Skrivet av tsc:

Ska försöka skriva något vettigt under helgen men detta får ni hålla tillgodo med:

http://i.imgur.com/0ZWdV.jpg

Vart köpte du dom ifrån? Och vad är det för anläggning du ska testa dom emot?

Av Koyaanis
Skrivet av Gaston85:

Finns bra och det finns dåliga micar, både separat och på headset. Vill du att det ska fungera smidigt som på ett headset fungerar tex. modmic utmärkt.

Såg faktiskt rätt intressant ut, ska kolla vidare på detta!

Skrivet av Fafne:

Har två bärbara datorer (ASUS Laptop och Netbook). Båda har mikrofon och webbkamera inbyggt i locket, ovanför skärmen. De inbyggda högtalarna används, så vida inte, hon i andra änden klagar på rundgång...

Föreslår att TS skaffar ett par 99 kronors headset för Skype och AKG hörlurarna för musiklyssning.

Det tråkiga blir ju då att behöva byta mellan olika headset, speciellt om min hörlursförstärkare inte har micingång :/

Av Koyaanis

Headset vs Hörlurar + mic

Jag är lite kluven över vad jag ska köpa. Jag har funderat på att köpa ett par AKG k 701 till datorn med hörlursförstärkare och någon separat mikrofon. Men jag pratar rätt mycket över skype och undrar då vad som är att föredra mellan det och ett genuint headset.

Jag är lite orolig över att den separata micen inte ska ge ett lika tydligt ljud som micen på mitt nuvarande headset. Det är vad som får mig att avvakta lite med mitt köp. Några synpunkter?

Vad jag funderar på att inhandla.

Hörlurar
DAC
Hörlursförstärkare

Mikrofonen har jag inte kollat runt på riktigt då jag inte har så stor koll. Är som sagt orolig över att mina skypekonversationer kommer att få lida, vilket jag inte går med på

Av Koyaanis

Gillar designen 4an ser riktigt bra ut, kul att dom bygger vidare på den designen då den fortfarande är den snyggaste telefonen på marknaden.

Av Koyaanis

Sätt hörlursuttaget i botten så är jag nöjd. Så jävla korkat att ha den där uppe.

Av Koyaanis

Försöker dom sälja av dom bolagen som går dåligt lär dom inte få in allt för mycket pengar.

Av Koyaanis

Verkar inte som att så många här är allt för insatta i hela proceduren och dess kostnader. Men det är ju Apple, så varför inte passa på att smutskasta.

Av Koyaanis

Helt klart imponerande.

Dock är väl denna dator tänk att ersätta hela Pro serien efter några år. När komponenterna inte är så dyra. Hade dom lagt in Retina i samtliga macar hade vi nog sett en prisökning från instegsversionen. Och det vill inte apple.

Av Koyaanis

Snyggt, men sjuuuukt stela animationer.

Av Koyaanis

Screen Tearing

Jag har ett litet problem med screen tearing.

Setup
AMD 955 @3.8Ghz
Radeon 5750 stock

Skärmar
Ena DVI andra DP till DVI.
2st samsung p2450 60hz
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=447709

HDMI
1st Samsung UE46B6050
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=410963

Screen tearingen är väldigt märkbar och allt började (tror jag) när jag skaffade eyefinity.

Jag kör alla skärmar enligt AMD Vision på 60HZ och har testat att begränsa mina spel till 60FPS, men det hjälper inte. Även testat 59 och siffror runt omkring.
Jag kör just nu: Skärm1-Skärm2-TV. Där skärm2 och TV är duplicerade/mirror. Problemet var detsamma när jag körde alla skärmar inviduellt utan mirror.

En sak jag inte förstår som egentligen inte har med mitt problem att göra är varför jag spelat spel i allt från 15FPS till 200 och jag har aldrig märkt av någon screen tearing innan. Eller ens har behövt bry mig om HZ och fps och aldrig märkt av det.

Testat söka i forumet men inte hittat någon lösning. V-sync hjälper inte heller.

Av Koyaanis

Detta har ju inget på Carmageddon 2