Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ankmeister
Tolka det inte som att jag är emot fildelning eller fri spridning av information, för det är jag inte. Ägnar mig själv åt denna i nuläget olagliga verksamhet och jag köper ditt resonemang när det gäller att denna typ av lagar fattas utan en skälig folkomröstning.

Jag känner lika starkt för Pontén och skivbolag / filmbolag som för en vårta mellan skinkorna, men jag står fast vid att jag tycker det är rätt att internetleverantörerna att spara denna information och jag tycker deras resonemang i den här frågan är logiskt och korrekt.

Jag är för att man har en DNA bas på hela Sveriges befolkning och jag har inte heller problem med att SÄPO installerar en kamera i mitt badrum. Och skulle jag någonsin åka dit för fildelning, så tar jag det och kommer inte skylla det på min ISP. Kommer helt enkelt ta hjälp av en advokat, argumentera för min sak och uppmana alla filderare att polisanmäla sig själva, så att staten får en uppfattning om vilka mängder invånare det handlar som ägnar sig åt en sådan fasansfull brottslighet.

Nope, tolkar inte din åsikt fel Förstår dig!
Jo, frågan är väll bara hur länge dem kan/får/vill/måste lagra informationen och efter hur lång tid dem kan göra sig av med den.

En ISP idag behöver ju inte lämna ut information om exempelvis bevisen för att olaglig fildelning skett från ett IP hos dessa är tillräcklig. Sen kan man väll ha sin egen åsikt om vad tillräcklig innebär. Tyvärr lutar det mot att vi inte kan komma undan lagar som IPRED då nya lagar beställs från personer som bara viftar med sedelbuntar och kanske, vem vet, hotar politiker och köper upp ISPs!

Vi får helt enkelt se till att alla rösta på rätt parti in till EU valet i maj.

Av Aurastream

Tänk er någon dag i framtiden, när övervakningen av individerna gått så långt att man ser exakt minsta lilla grej om varje person. Då tror jag man skulle hitta lite fler skattsmitare, många fritzels, många väldigt gravt psykiskt sjuka som går ute fritt och har sig bland folk, många små snattare och ja.. en hel del terrorister. Men är det värt det?

Har man exempelvis glömt att betala in en två veckor gammal biblioteksskuld så åker man istället in i fängelse för ett antal brott man inte ens kommer ihåg att man gjort (skattesmitning, gått mot röd gubbe, olaga hot etc).

Av Aurastream

Re: Alienware speldator! Är den prisvärd?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av vikham
Om du var i minna skor och hade råd med en dator för 10000-14000kr. Vad skulle du göra?

Jag skulle byggt en stationär efter smak som jag spelar med och en liten laptop jag kan använda för annat.. typ en netbook eller något. Men aldrig spela med en laptop, känns inte bra :S

Det håller inte att en laptop man har i knät blir görvarm när man under sommarn exempelvis sitter på en buss som har dålig air-condition. Vi snackar väll om 60 grader typ

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ankmeister
Kan faktiskt inte låta bli att fnysa åt vissa av kommentarerna som ges här. Verkar som att hela världen och internet kretsar kring er fildelning.

*Suckar djupt*

Tyvärr kretsar den kring fri spridning av information och hur dåligt vi "fildelare" tycker att det är när demokratin försvinner för varje ny lag som fattas utan att folket får vara med och säga sitt, någonsin i detta land.

Jag tror inte folk byter operatör enbart för fildelningengs skull, utan för att deras nuvarande/föredetta ISP har visat vad dem har för åsikt i en fråga som är väldigt integritetskränkande.

Jag respekterar ändå din åsikt om pedofiler och andra brott, men det är tyvärr så Pontén och medieindustrin velat ha det en längre tid. Tar man upp en kamp mot en generation så får man ta dess eftergifter!

Av Aurastream

Fixa så du har dörrar med hantag som man kan öppna upp för att se in i chassit.. ehum.. "hyllan"

Bra idé tycker jag som jag vill följa!

Av Aurastream

Någon som har koll på hur pass mycket det kan bli i vinstskatt för den som vinner? Jag har aldrig vunnit något någonsin och tror inte jag har en chans i denna tävlingen. Men det vore kul att veta vad det innebär

Av Aurastream

Det finns alltid någon som haft det du skaffar innan dig ;P Så brukar det heta... googlar man runt (som jag ofta gör när jag stöter på fel på fedora som jag har på en annan dator här) så hittar man oftast felet och dess lösning direkt.

Gör du inte det är det väll bara att fråga i forumet här på SC

Av Aurastream

Har hänt mig flera gånger, men det beror på hur man kopplat ljudet ut mot högtalarna/hörlurarna eller källan där ljudet nu kommer ifrån

Finns det alternativ för att stänga av det integrerade ljudkortet i BIOS så gör du det direkt, startar om datorn, går in och ändrar tillbaka så den är enabled igen. Testa ifall ljudet funkar... Gör det inte det, så kan det bero på att du har flera audio-enhetsinställningar, exempelvis: både AC97 och HD-Audio. Vet inte hur det ser ut i ditt bios men prova att trixa där iaf.

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
Du skrev ju 1TB upload och 400GB download.
Dessutom skriver du ju själv 14.3MB/s , vilker ju är mer än 100MBit.

Jag ifrågasätter inte att du ljuger, är bara nyfiken hur du får ut så mycket. Håller själv på att byta operatör inom stadsnätet, så vore ju intressant att veta...

EDIT: eller är 14.3 både up- och download tillsammans ? isf. är det ju inte så speciellt

Ja han menar åt båda hållen samtidigt.. upp och ner

Av Aurastream

Om inget av alternativen där funkar kan du ju instellara om spelet, bara in på steam och avinstallera och sedan låta det ladda ner igen.

Men en sak är säker: Ditt grafikkort verkar vara på väg att ... dö...
Men om du har tur (som jag aldrig haft med cs o grafikkort), så kanske det bara är att du kollat på film innan du börjat spela och din dator anpassat grafiken för film, finns ju sånna lägen på skärmar typ, videomode, gamingmode osv...

Av Aurastream

Ska du köra XP eller Vista? Blir lite förvirrad, sorry

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Darkstormz
Nu sitter väl alla barnporrnissar och slickar sig runt munnen. Tragiskt att folk vill underlätta för dessa äckel...

Men det är väl lätt att bara tänka på sig själv och sina egna behov, när man själv aldrig blivit utsatt för övergrepp som barn.

Mjo det är sant, tyvärr är det så lobbyorganisationerna och våra politiker, samt dem som är på den onda sidan vill ha det. Tyvärr kan vi inte göra mer än att utveckla det som vi borde ha haft fritt sedan länge och bara se på när nya lagar stiftas i skymundan och hederliga människor bakom större organisationer så som ISPs följer flera andra sjysstare lagar istället för att gå på en enda och därmed också ge ut information till folk som inte ska ha den.

Min åsikt är iaf att barnporr är fel, men det har vart nog så svårt för polisen innan IPRED kom till att jaga dem. Enda gången jag hört att någon pedofil åkt fast är när någon anhörig till denne har hittat bilder på dennes dator. Pinsamt av det svenska rättssystemet...

OT: tycker det är starkt jobbat av Internetleverantörer att följa lagar som har större vikt än IPRED. Bra jobbat av er som ser till att maila också!

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yorii
Eftersom han sa att han öppnat portar så betyder det att han redan har en annan brandvägg, då gör brandväggen i windows föga skillnad om den är på eller av.

jo det är sant, tänkte mer på om han bara har en brandvägg i routern som han öppnat portar i men då förstår jag

Av Aurastream

Ja överklockning tär ju mer på grejjorna, dem slits mer, men det beror ju såklart på hur mycket den klockats samt hur kylningen har sett ut och självklart om man arbetat mycket med tunga program för processorn/grafikkortet.

Sen om det vart någon slarvig unge och rispat av loggan och hällt kolasås i en fläkt är en helt annan sak men hör också till fel eller skador

Kolla efter billiga men nya prylar, men om du går efter begagnat fråga den som säljer varför dem säljer osv så det inte blir fel sen och du slänger 5000 i sjön sådär bara

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sleepyoh
Så galet överdrivet, alla fläktar, även om jag kört dom i hög hastighet, har det känts lite smått att få bladet på fingrarna, menvafan, börja blöda / förlora fingertopparna? driv inte med mig

haha, underbart skönt svar där

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Top_Jimmy
Hej, jag har tänkt om lite... Vad ska jag med en AM3-platform till, egentligen. Det enda krävande jag gör med datorn är att köra Cubase och framöver kanske spela Blu-Ray-filmer, om jag köper Blu-Rayspelare... Då klarar jag mig med ett mycket prestanda-snålare bygge... Har jag rätt?

Hmm, det hela beror väll på vad du gör i Cubase också. Producerar du låtar och använder många channels och renderar långa klipp som belastar processorn bör du sikta på minst 2 kärnor, det är vad jag rekommenderar. Men för blu-ray klarar du dig med 1 kärna skulle jag tro.

För övrigt: Lycka till

Av Aurastream

Tror inte det kan bero på detta, men vill ändå bara slänga in en grej här. Har du testat med ett annat nätagg? Vad kör du med för nätagg nu?

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
Detta känns helt värdelöst, hur hade dem tänkt få det fungera när man ligger och kollar film?

Hehe, kan hålla med dig där, men tror faktiskt dem har kommit på en lösning för det som nog är i simplaste laget: man bara stänger av den funktionen när man ska se på film

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mozez 54
Har minnet med upplösningen att göra? Kör själv på 1920*1200.

Nej inte alls. Kort sagt: minnet används av applikationers grafik och upplösningen är hur pass mycket du kan öka skrivbordsdjupet på din skärm.

Av Aurastream

Ja det var en nice produkt det här Lika mycket som .. hmm.. ingenting alls ska nog köpa en sånn... pris?