Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stomper
stäng av windows brandvägg på server datorn

inte smart o stänga av brandväggen...
han har ju inte en server utan han kör cs-servern från sin vanliga dator..

Av Aurastream

Tror det skulle vart mycket bättre om dem utvecklat 200-kärniga processorer på en gång så slipper dem släppa nytt vart och vartannat år. I praktiken omöjligt nu, men tekniken kommer

Frågan är om det går att optimera program som redan finns för att kunna utnyttja alla kärnorna samtidigt än att försöka koda nya program.

Av Aurastream

skaffa bara en billig SSD

Av Aurastream

rätt läckert när det är svart på insidan, funderar på om man jag ska sätta svart färg i mitt antec p182 chassi

Av Aurastream

Skulle installera operativet (vista x64 business) på raptordisken (150 gb), men hade glömt att koppla i den, istället installerade jag på en gammal 250 gigs Allt var ju monterat snyggt i chassit... edit: hann inte ändra mig heller, men kommer nog byta ordning på diskarna snart och göra om hela installationen

Av Aurastream
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yessiri
Ehh Va?
Finns inga internetleverantörer i sverige som stryper hastigheten till under det man betalar för vad jag vet.
Alltele kör väl med TDC Song som ISP för det mesta och jag har själv haft TDC Song som ISP och det funkade hur bra som helst.

Dina optimeringar genom att stänga av teman och ha en quad core cpu etc spelar ingen som helst roll!
Det är din telefonledning som kass som gör att du får dålig internet hastighet.

Ja du har rätt, jag halvsov när jag skrev inlägget

Av Aurastream

Väljer du dedicated eller lan server när du sätter igång den?

Av Aurastream

jag tror dem som lyckas krasha sitt vista gör fel från början läser man bara manualerna och alla how-to guides på nätet så slipper man krångel

Av Aurastream

Man undrar ju lite smått vad detta kommer leda till nu när så många torrentsiter stänger ner och övervakningen i samhället går ända in i toaletterna hemma. Revolution eller otroligt stora darknets som går samman?

Av Aurastream

Antingen gillar man mac eller så gör man inte det
Själv har jag tänkt skaffa en mac pro någon gång i framtiden då man vunnit någon större summa eller jobbat x antal år. Fast detta förutsätter ju att det inte kommer maskiner från andra tillverkare som lockar mig mer då.

Av Aurastream

Jag vill passa på att tipsa om archlinux som är en intressant linuxvariant. Kommer nog testa den senare i år. Har ju ubuntu installerat på en dator i hemmet faktiskt och det funkar hur bra som helst

Av Aurastream

åh va intressant lär ju bli o skaffa win7 sen då

Av Aurastream

hej allihop! tycker det är jättebra att alltele inte lagrar uppgifter, men tyvärr lånar dem andra leverantörers linor, och därför stryps hastigheten ner rejält.

Här hemma kör vi 8mbit ner och 1 mbit upp, men kommer aldrig i närheten av det. 4 mbit ner kan vi trycka ut om vi kör alla möjliga tester, respektive 0.71 upp. Dock har vi väldigt bra pingtider, ofta mellan 5 och 10 ms.

Då vill jag tillägga att vi har optimerat datorerna (rensat bort allt onödigt, stängt av teman osv på en quad och en dual core samt bara kört testerna) ... och testerna har vart allt från lättare tester som bredbandskollen och tptest, till lite FTP-ner upp till 100/100 anslutningar.

Känns lite bittert att man efter ett tag kommer ha Telia 24/1 och bli av med det lilla integritetsskydd man har kvar nu hos AllTele...

Kämpa på ni som kan!

Av Aurastream

tycker du får annordna något lan snart med info om hur man hittar dit och så

Av Aurastream

prins? nono.. Fullmoon for PRESIDENT

Av Aurastream

Grymt Ska kolla in er sida ofta, känner mig lockad att skaffa en sånn låda nu Lycka till!

MVH

Av Aurastream

Man får la bara hoppas att vi slopar skatterna snart då dem ändå går till att jaga ynglingar och käka upp på julborden! Iaf i Sverige...

Av Aurastream

Min första tabbe kom när jag skulle hjälpa en kompis med en idag bortslängd dator. Jag och min bästis satt hos honom och skulle försöka få datorn att gå förbi bios (då den stannade varje gång efter att post-meddelandet kommit). Visst, det var en gammal dator och vännen blev inte sur efter det vi gjorde: Vi ändrade alla värden som vi kunde ändra på i bios, vi hade riktigt roligt och var lite halvfulla alla tre. Kompisen som inte kan ett skit om datorer har för övrigt efter att ha frågat mig om tips på hur man får processorn kall, lagt kylpasta under processorn istället för mellan processor och fläkt, och har därefter märkt hur skärmen visat varningsmeddelanden (det var hans nybygge). Jag garvade iaf i flera timmar efter det.

Aja.. Grym tråd btw

Av Aurastream

Moderkort vet jag inte riktigt vad som skulle passa dig, bara det har socket 775 och 4-ddr2 platser för minnen. Sata-portar kan du ju behöva ha om du ska raida flera hårddiskar.

Jag har en ASUS P5K Pro med 4 GB DDR2 och en Q6600 och ja, jag producerar i både Ableton Live och FL Studio.

Mitt tips är att köra nLite på operativet ifall det är XP och vLite ifall det är vista du ska lägga in sen.

En quad funkar riktigt bra till att producera med. Frågan jag har till dig är väll vad du ska köra med för ljudkort? Ska du köra med det du har eller ska du skaffa ett nytt? Se bara till så det du ska använda har asio-stöd!

MVH Aura

Av Aurastream

Lite sen kommentar här men jag gillar din idé starkt Bra initiativ och bra användning av pengar på bra saker

Ha en trevlig jul med vännerna

Får jag kanske titta förbi? ;D hihi