Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse

Körde 8 år utan körkort innan jag tänkte att det ändå kan vara ganska bra att ha ett om det skulle hända något. Dagen efter jag tog körkortet blev jag stoppad i en flygande inspektion. Bra tajming

Av Dr.Mabuse
Skrivet av werter123456789:

Okej men undra om man kan byta dom små diskarna sen när man uppnåt 108tb gränsen att man kan ta bort diskar som är över den gränsen om ninförstår mig rätt och sen lägga till dom i min andra volym

Som Choy säger går det inte att minska en befinltig pool.

Teoretisk går det att göra som du föreslår genom att skapa ny pool och kopiera över data men det krävs lediga fack och tillräckligt stora hårddiskar och jag får inte ihop det efter snabb titt i spec och halvdan överslagsberäkning. Du kommer behöva mellanlagra.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av werter123456789:

hej
har nått taket för min volym size och undrar om man kan minska på antalet diskar och sätta in större istället
har nämligen 7st16tb och 3st 20tb diskar och undra om man kan byta 16tb till 20tb och sen frigöra diskar då största volymen i min synology ds inte klarar mer är 108tb
tänkte om man det gick så man kunda använda som andra diskarna i den andra volumen jag har med 3st 20
har sökt lite men hittar inget
har en ds2419+

Utgår vi från att du har någon form av RAID (oavsett om det är SHR eller inte) vilket låter rimligt så är svaret ja. Man byter en disk åt gången och låter den reparera. När man bytt alla diskar så expanderar man RAID-volymen. Har gjort detta några gånger på modeller med och utan SHR.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Purrfected:

Smart där, kollade inte bilden
Ja han får väl 3 om han sätter in en 8 tb med sina 4 tb?

Ne, jag kollade inte heller ordentligt och skyller på språkförbistring.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Field-Mouse88:

Men jag har ju precis betalt för 1 helt år. Om dom som ska ändra spelreglerna under den tiden får dom väl ändå betala tillbaka?

I händelse att någon faktisk undrar så tror jag att konsumentreglerna tillåter ensidig uppsägning från konsumentens sida. Lite oklart hur man hanterar förbetald årsabonnemang dock.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Purrfected:

@svalle Antar att du inte kör SHR då? Synologys egen raid?
https://www.synology.com/sv-se/support/RAID_calculator

Enligt skärmbilden så gör han det. SHR (version 1). För att trolla så behövs minst 3 diskar.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av svalle:

Så om jag sätter in en 8'a så kommer jag ha 4TB som jag inte kan utnyttja?

Enligt skärmbilden så har du två lagringspoler. I det fallet kommer du kunna använda hela diskens kapacitet efter expansion.

Äh, jag feltolkade bilen. Inte van med Svenska i dessa sammanhang.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Pirum:

I vilken mån det är rätt eller fel att dela kultur kan ju diskuteras, i synnerhet sådan som barn- och ungdomar (förväntas) ta del av, men jag ser inga problem med att lösenordsdelning hindras. Och det är ok att ta betalt för extra användare.

Men någonstans går en smärtgräns, och den kan säkert variera, men jag tycker det är ok att betala för Spotifys familjeabb för att alla i familjen ska kunna ha egna konton.

Om inte annat för att barnen ännu inte är mogna nog att lyssna på avancerad samhällsskildrande tonsatt poesi från exempelvis Eddie Meduza.

Min tolerans är inte lika hög för film- och TV-streaming, och det beror nog delvis på att behovet där för egna "spellistor" etc tycks mindre. Om Disney (eller Netflix, eller Prime) börjar klaga på att vi samtidigt ser på 3 olika streams, eller är inloggade på 8 enheter samtidigt (inte orimligt), då drar jag öronen åt mig. Prime är jag lite sur över efter att de plockat bort en serie jag tänkt se, och lagt den bakom ännu en betaltjänst, lite som om Netflix skulle kräva mer för att komma åt SF, Drama, etc, kategorierna. Fick lösa det på annat sätt.

Reagerade också på detta och tycker inte det är ok att behöva se reklam och andras utbud i en betaltjänst. Vad blir det härnäst, Disney hyr ut Netflix filmer och placerar dessa som rekommendationer överst i appen?

Dags att hissa seglen igen?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av YamahaDGX630:

Jag kör via Apple TV och mina föräldrar på annan adress kör med Android TV/ Apple TV

Nu killgissar jag bara men jag tror att för tillfället så kommer befintliga enheter som registrerats tidigare fortsätta att fungera. Har inte heller sett något från Netflix. Nyregistreringar däremot...?
Bara det inte blir som med Spotify. Får slåss med verkstan hela tiden som envisas med att slå på bilstereon som då stänger ner min uppspelning på kontoret.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av tBiorrith:

Jag vill slå ett slag för Ahsoka också!

Det är verkligen att rekommendera om man har svårt att sova.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DeadMeat1234:

Folk får tycka om vad de vill, har inte påstått något annat. I samma tråd har det spytts galla över noctua vilket var vad jag svarade på.

Jag kan personligen tycka att en rgb'ad låda med ljus i min smak är frän men jag vill inte ha den själv.

Jag tolkar det som att du inte riktigt har förstått vad jag skriver. Min respons och ordval var som motreaktion på Scorpius klipp-o-klistra gnäll som ibland har en tendens att lusa ner forumtrådarna så fort ordet LED dyker upp.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av DeadMeat1234:

Smaken är som baken (ovanligt träffande), Noctuas bajsbruna ger stark 70- och 80-talsnostalgi.
Tycker personligen att det är snyggare än att ha en ljusshow i lådan, något som jag inte förstår besattheten av.

Jag förstår inte den besatthet som Swec lilla ryggdunkarmaffia har som konstant måste trycka ner alla som gillar att använda LED-belysning som en estetisk komponent över en kam. Bara för att du har lampor i taket eller i fönstret så blir det inte automatist en ljusshow, eller hur? Att skönheten ligger i betraktarens ögon är också självklart men ingen bryr sig om att bedöma slutresultatet. Det räcker med själva idén för att man ska bli upprörd och spy sin oönskade galla i forumtrådarna. Tråkigt och inskränkt.

Och så kallar dom Boomers och gen X för bakåtsträvare....

Av Dr.Mabuse
Skrivet av SCORPIUS:

Vore snyggt med fläktar från Noctua så en slipper denna jävla RGB besatthet.

Fight me 🤷‍♀️

Fattar inte besattheten av att vilja exponera fula och bajsbruna fläktar?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mayhem SWE:

Den frågan brukar man bara få om det finns både ett personligt och ett arbets-/skolkonto registrerade på samma mailadress.

Man kan få det även om man har olika hem- och arbetskonton och har loggat in en gång med ett arbetskontot. Så länga kakan är kvar kommer webbläsaren ihåg det och antar att det är ett arbetskonto man försöker logga in med och dirigerar trafiken till fel gateway.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av SirMacke:

Tröttnade på strul med Office och köpte 1 år 365 Personal direkt på MS hemsida.
Kan sedan logga in i portalen och välja installera, vilket är gjort.
Startar valfritt Office-program och får en ruta som säger att logga in för att aktivera, som sig bör.
Skriver in samma epost som jag loggat in i portalen med och trycker Nästa.
Kommer ny ruta med eposten förifylld men kommer inte vidare.

Adressen suddad i paint.
What?

<Uppladdad bildlänk>

Klicka på inloggningsalternativ. Du ska kunna "backa" och välja ett hem-konto. Misstänker att du försöker logga in med ett arbets-konto.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Mayhem SWE:

Finns väl inte så många alternativ?:

#1 Du har skrivit in fel mailadress någonstans.

#2 Du behöver använda din x@y.onmicrosoft.com adress om du blivit tilldelad en sådan.

#2 onmicrosoft.com adressen är en Azure (eller Enfra ID) och används uteslutande för enterprise.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jo du överlåter någon att köpa något till det förmånliga pris som annars inte går att tillgå från återförsäljaren. Dvs du överlåter produkten till det förmånliga priset av ren välvilja utan att själv göra vinning fastän du samtidigt har möjligheten att lämna tillbaka produkten till ÅF utan några andra omkostnader.

***bort/mod***

Blocket verkar ju vara gratis numera(?), pröva sälja det där.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av voffen1:

Ingen game changer men väldigt snålt för en mobil som kostar 12 papp

Lockvaror kallas det för om jag inte missminner mig. Det är meningen att de ska vara överprisade. Lyckas man inte lura kunden att att köpa den dyrare telefonen som har alla extra features man inte behöver så har man i stället en fet j-a fet marginal.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av trudelutt:

Du skulle bara vet hur det är med t ex mjukvara och filmer. Kostnaden för att ge dig Photoshop är mikroskopisk i förhållande till vad det säljs för.

Adobe generated over $600K per employee in 2022. Galet.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av headphoneninja:

Vem fan bryr sig???

Alla som är i tråden och skriver av sig.

Jag är dock av uppfattningen att det inte går att kvantifiera frågor av komplex natur till några ledande frågor så jag har inte "röstat".