Inlägg

Inlägg som Dani05 har skrivit i forumet
Av Dani05
Skrivet av InZ-Audio:

Läs igenom tråden innan du svarar. Ska man lira med 3x30" skärmar med den upplösningen dom ska ha så kommer dessa kort att vara bra att ha. vill man ligga i topklass kostar det..

Var får många detta med 3x30 skärmar ifrån? Om inte han har ändrat inlägg så gällde det 3x24 (1920x1200) skärmar inte 3x30 skärmar.
Du kanske själv borde läsa igenom tråden

Av Dani05
Skrivet av Gerthoi:

Ha ha ja suck, läs på innan ni skriver kanske.

P har inget med något att göra när det gäller upplösning, 1920x1080 ok, eller eventuell endast 1080, men vad p gör i sammanhanget ja...

4K är ingen standard upplösning för skärmar (än så länge) utan handlar om ett breddförhållande d.v.s. saknar höjdförhållande, därtill ett mått hämtat i stort från scanning av film d.v.s. baserat på den horisontella upplösningen av scanningen varefter den vertikala upplösningen varierar beroende på filmtyp etc.
En mycket vanligt förekommande 4K upplösning är t.ex. på 4096x3112 (när nog på 4:3 d.v.s. äldre TV-standard). Därmed inte sagt att pixlarna är square då filmen kan ha varit skjuten med anamorphiska linser men ja...
Kort sagt, en skärm med upplösningen 4K säger inte så mycket annat (i dag) än att antalet pixlar i bredd är ca 4000.

Jo vet detta (eller lite av det iallafall) men som det ser ut nu iallafall så verkar det som att dom flesta tillverkarna väljer 2160 pixlar på höjden varken om det är tv eller dator skärm vilket då kan bli standarden.

Av Dani05
Skrivet av Krux:

Tycker bara att dom borde köra högre upplösning på höjden när det gäller 4k. (minst runt 2400)

Av Dani05
Skrivet av FireFox:

4k eller inget!

Tråkigt bara att 4k inte har högre upplösning på höjden bara

Av Dani05

Inget prat om nya stationära högupplösta skärmar då?

Sett detta sen tidigare och om det blir av så kommer det ju see lite kul ut nästan när du har högre upplösning på din (bärbara) mac än du har på din 30 tummare

Av Dani05
Skrivet av SteveK:

Han jämför med 7970, inte 580.

Tror inte du hängde med riktigt.

Av Dani05
Skrivet av Lasergurka:

Trodde grafikkorten drog ström från sina egna 6 och 8pins kontakter från nätagget?

Stämmer men dom drar också ström genom moderkortet från pci-e portarna.

Av Dani05
Skrivet av FireFox:

Det låter lite väl starkt att påstå att 680/780 kommer vara upp till 45% bättre än ett 7970.

Varför säger du det? Fermi (580) presterade väl nästan 100% bättre gentemot deras tidigare generation Tesla.

Själv innan man ens sett detta har man ju tänkt att Kepler bör ju bli iallafall minst runt 75% bättre än 580.

Av Dani05

Detta har ju funnits ute på Nvidia's Forum ett tag nu och http://lenzfire.com/2012/02/entire-nvidia-kepler-series-speci...
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=222147&hl=Kepler...

Trodde andra redan sett detta sen tidigare. Har ju tänkt posta men kändes som att man bör vänta innan man har mer än bara liksom rykten.

Något jag tycker känns off direkt när jag tittar på detta är ju att GTX660 kommer med 2GB medan de bättre GTX660Ti och 670 kommer med mindre och 680 kommer med samma mängd. Och ja priserna får vi väl hoppas verkligen inte stämmer

Sen hoppas jag väl fortfarande att dom ökar mängden minne till deras kort på minst 2,5gb. (för X80 kortet)

Av Dani05
Skrivet av S1im:

Har du insider info som du grundar ditt råd på, prestanda, priser och datum?

Lite av fördelar om man väntar har redan nämnts tidigare i tråden.

Av Dani05
Skrivet av Hymer:

För att det är ett helt jävla korkat. Okej om vi hade vetat när Kepler kommer komma men det finns bara svaga ryckten som alla säger olika. Visst vänta om du vill men tänk om det inte kommer nått inom 5-6månader ska han vänta på sea island då eftersom det börjar närma sig release? Nu saltar du även när du säger 6000kr. Men till TS, Ta ett eget beslut och gör det som DU vill utan att lyssna för mycket på andra.

off topic: Varför måste det även komma 100 nya tådar om detta varje dag fan kan inte folk söka eller kolla runt lite själva? Det är ju samma svar som går runt runt runt runt.

Stämmer att det inte finns mycket info om Kepler ännu och visst kan det gå den vägen också att det inte släpps något inom 5-6 månader men samtidigt kan det också gå andra vägen att det släpps om 1-2 månader. Sen är det ju lite skillnad med att vänta 2 månader och 12 månader på Sea Island. Om det är helt jävla korkat eller inte att vänta får tiden säga.

Vad menar du med att jag saltar när jag säger 6000kr?

Av Dani05
Skrivet av Hymer:

Jag blir inte riktigt klok på alla vänta på Kepler förespråkare. Men du vänta på sea isalnd istället har hört att det kommer vara 100000% snabbare än kepler

Vad är det som är fel med detta då? Vi säger ju bara att vänta om du vill/kan. Sen är det helt upp till en själv vad man vill göra.
Det är väl bra att informera folk om att det kommer nya kort troligen inom kort. Vet inte om dig men jag tror dom flesta inte skulle bli så glada om dom inte visste om detta och köper sig ett kort för 6000kr och en månad senare så finns det nyare kort ute.

Av Dani05
Skrivet av Pingen:

Motivera.

Thebadguy under dig har ju nämnt lite.

Men kort så lär det troligen bli prissänkningar, konkurrens, andra kort att välja bland.

Av Dani05

Andra har ju redan nämnt detta med 60k för en speldator så mer behövs väl inte sägas där men ska du ändå lägga en sådan summa på en dator så känns det som att ett Dual CPU moderkort är ett måste ändå om det inte kommer göra någon direkt skillnad i spel.

Bra grund.
(Låda har du redan)

1500w Nätdel

Dual CPU Moderkort

2x CPU Intel Xeon

2x SSD

2x 2TB Diskar

32-64 GB Minne

3-4x Nvidia kort (Kepler troligen)

Av Dani05

Vänta på Nvidia om du kan.

Av Dani05
Skrivet av Atlas Tasume:

Du kan nog vara lugn. Läcker dom så går det väll på "garantin", eller hur?

http://www.inet.se/produkt/5321871/corsair-cooling-hydro-h80
Dennis
2012-01-06

Finns det någon risk (hur stor isåfall) att systemet skulle börja läcka? Och står tillverkarna för skador på komponenterna?

Inet svarar
Givetvis finns det en risk att systemet börjar läcka men vad vi känner till har det endast hänt i något enstaka fall.

Varken vi eller tillverkaren kommer att stå för skador på övriga komponenter.

Är ju själv lite osäker hur det funkar så får väl bli till att fråga när man ska handla sig en ny kylare och vara 100% säker på vad som faktiskt gäller.
Men så som det verkar så visst kommer man få en ny på garanti men varken butik eller tillverkare kommer stå för skador på övriga komponenter. Olika kanske gäller från tillverkare till butik. Nån som kanske vet mer om detta kan dela med sig.

Förstår verkligen inte på er som skriver att är man rädd för att den ska läcka så bytt den efter (exempel) 2 år för att vara säker. Det är väl ingenting som säger att den inte kommer börja läcka efter 18 mån eller? Samma gäller om du byter den efter dessa 2 år är väl inget som säger där heller att den inte kommer börja läcka efter 2 månader.

Av Dani05
Skrivet av MrP*:

Fungerar dessa drivrutiner om man har zotac 580? Eller bara Geforce? i och med dessa drivrutiner inte finns med på nvidias hemsida,.

Bara med Geforce? 580 är ett Geforce kort och ja dom ska fungera med 580.

Här har du dom iallafall bara att fylla i vad du har.
http://www.geforce.com/Drivers/Beta

Av Dani05

Hur ska vi veta eller kunna svara på om det är värt att uppgradera när du inte ens har sagt vad datorn används eller ska användas till:)

Av Dani05

En omröstning hade kanske inte varit fel om du undrar hur många som ska köpa.

Tror jag kommer tidigast uppgradera när dom släpper sin nästa värsting platform likt x58/x79 från i7 920.

Av Dani05
Skrivet av Brodholm:

Skämtar du eller? Komplett är grymt snabba med frakten.

Nej jag skämtar inte varför skulle jag?
Första och (troligen) sista gången så handla jag en hårddisk och ett grafikkort tog 10 dagar (tror jag) från det att jag beställde till det att det kom fram till pick up point. Lite osäker nu men tror jag ändå fick betala för frakten:D Och ja grejerna fanns i lager och detta hände 2011.

Skrivet av Ziptry:

Haha Snälla, typiskt fanboy från @ inet. Dessutom tar komplett mindre 3.424,00 med frakt >< tog 1 dag för mig att fick hem chassit.

Aldrig förstått detta med fanboy på forumen. Man kan ju knappt säga Nvidia här utan att det blir en massa fanboy hit & ditt. Läs ovan och fråga dig själv igen om jag är en typisk fanboy.
Men det ser ut som att nån iallafall verkligen inte är fanboy utav matte. Sist jag kollade så kostade lådan hos inet 3390kr. Hur 3424kr är mindre kan man ju fråga sig. Men skönt för dig att du hade tur och fick den nästa dag