Inlägg

Inlägg som Rollese har skrivit i forumet
Av Rollese

En sådan SuperMicro burk kanske? Dock är bara servern typ 35k-50k beroende på specs, sedan för att fylla den med 12 x Seagate Exos 20TB skulle kosta ytterligare ~48k. Rekommenderar att köra TrueNAS scale med ZFS Z2 för långtidslagring och inte hårdvaru RAID5.

Om man inte vill administrera mycket själv så kan man också köra på en Synology RS2423+ eller något liknande "off the shelf" NAS. Men det kommer vara mycket långsammare och man är fast med Synologys egna SHR raid.

Av Rollese

Rekommenderar https://www.athom.tech/ för smart home prylar, allt från lampor, knappar till smarta vägguttag. Man kan välja flera open source firmware som ska köras på dessa så man kan enkelt uppgradera och integrera i Home Assistant eller Homekit. Skeppas från Tjeckien så inte jättelång leveranstid heller.

Av Rollese

Jag gillar NorthridgeFix på Youtube, han fixar många datorkomponenter inklusive laptops och grafikkort. Det är sjukt hur många han lyckas återställa genom att byta enstaka kortslutna komponenter som kostar bara några kronor.

Av Rollese

Den kanske bootar i RCM läge? Då är skärmen svart och Switchen ser "död" ut. Koppla Switchen till dator med en USB kabel och kolla om den dyker upp.

Av Rollese

Du borde sätta routern i hus 2 i Access point mode, dvs att den inte ska routa eller använda NAT utan agera som wifi access punkt + switch.

Av Rollese
Skrivet av Levan:

Tack för tips!

Hittills har jag kopplat GPU med HDMI till C2 - det ska väl funka bra eller? Enligt denna länk ska RTX20-familjen klara G-sync via HDMI?

Precis, jag har för mig att jag läst när du beskrivet att HDMI 2.0b ska klara 4k/120 med reducerat färginnehåll (jämfört med 2.1). Alternativt 4k/60 med "full färg".

Hittills har jag kopplat enligt bild nedan, borde jag koppla om eller:? Adapterna är någon oklar som låg i en hög, får bild men har inte undersökt om den påverkar signalen något än m.a.p. frekvens eller färginnehåll.

<Uppladdad bildlänk>

Japp, du kan få 4k@120 i 4:2:0 också direkt via HDMI, dock för mig var det oanvändbart. Text var oläsligt och svart färg blev gråtonad som förstörde hela poängen med OLED och perfekt svärta. Jag körde 4k@60 direkt via HDMI själv i två månader innan jag hittade en fungerande adapter, så det är bara att köra på och testa olika upplösningar, uppdateringsfrekvenser och färg inställningar i Nvidia control panel och välja det som passar dig bäst - FPS eller färg
Kopplingen ser bra ut!

Av Rollese

Man kan köpa en nyckel för 10kr typ, t.ex. https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-10-professional-c...
Sedan laddar du bara ner svensk ISO från Microsofts sida. Har köpt en sådan nyckel för två år sedan, det blev kopplat till mitt MS konto och det fungerar fortfarande utan problem.

Av Rollese

Jag har också 2080S och skaffade 42C2 tidigare i år. Jag ville ha 4k@120 så klart och testade två eller tre adaptrar innan jag hittade en som fungerade - https://www.amazon.se/dp/B08XFSLWQF så jag rekommenderar en sådan. Fungerar finfint med 4k@120 med 10bit HDR. Tänk dock på att GSync eller Freesync kommer inte fungera igenom någon adapter, för det krävs native interface koppling.

Av Rollese

"Safety purposes". 😂

Av Rollese

Stänger av datorn när jag vet jag inte kommer tillbaka inom 30m. Tidigare lämnade jag den alltid igång. Jag stänger också av strömmen helt på natten med en smartplug då datorn, laptop, skärmar, högtalare, mixer och allt annat jag har på och vid skrivbordet drar sammanlagd runt 30-40W i standby.

Av Rollese

Kunde inte beställa direkt från AMD.
1.163,38 € för XTX
1.046,93 € för XT
Fyllde i mina leveransuppgifter, fick popup med JavaScript errors och kunde inte gå vidare, sedan laddade sidan om och XTX kan inte beställas längre. RIP.

Av Rollese

Chipset kanske stöder fyra minnesplatser, men moderkortet den är monterad på har endast två fysiska sådana. Som du så är det 16GB (2x8GB) som gäller. SPD visar dig olika JEDEC (förprogrammerade hastigheter) förresten, och inte tillgängliga platser.

Av Rollese

Måste spara pengar till drift av värmepumpen inför vintern istället, den är mer effektiv än 4090 att värma huset med.

Av Rollese

Alldeles för dyr platform just nu, jag har aldrig betalat mer än 1500kr för ett moderkort och tänker inte börja nu.

Av Rollese

Nix, endast två NVMe diskar, en för OS, en för spel. Stängde av sata controllern i bios helt så boot går snabbare. Hårddiskar finns i NAS, men när jak tittar på LTT server byggen med 30TB Kioxia SSD tror jag det kan vara mina sista mekaniska hårddiskar.

Av Rollese

... eller bara spamma F11 eller liknande direkt efter datorn startat (kolla moderkortsmanualen exakt vilken knapp) så kommer du få upp engångs boot meny och slipper gå in och permanent ändra boot sekvensen i BIOS. Välj USB stickan där med piltangenter, ENTER, följ instruktioner.

Av Rollese

Koppla ut allt med USB och testa igen.

Av Rollese

Denna IdeaPad kan vara något. Med sådan budget tror jag inte man kan få mer än så.

https://www.inet.se/produkt/1967228/lenovo-ideapad-5-14-ryzen...

Av Rollese

Har 10Gbit villa fiber, är nöjd med själva uppkopplingen, super bra pris för hastigheten, men kundtjänst när det skulle kopplas in lämnade mycket att önska.

Av Rollese

Prova denna, du måste ha developer mode på sedan tidigare dock tror jag

https://github.com/Genymobile/scrcpy