Inlägg

Inlägg som treffin har skrivit i forumet
Av treffin

För det första vill jag bara säga att NPH verkar vara en riktigt skön människa.

Självklart upplever vissa människor irritation och utanförskap när en annan grupp människor kan visa upp en trevlig gemenskap på ett lättsamt sätt. Alla har ju inte den inneboende styrkan att bryta sociala normer.
Jag klädde självklart upp mig, med det är kanske inte helt ovanligt att det blir kostym annars heller.

Gorian: Du är alltså vaktmästare... nej, vi lämnar det där

Av treffin
Skrivet av dagas:

Jobbar med undersökningar via telefon. Så om det ringer någon å frågar om ni har 5min för en undersökning så kan det vara jag =P Inte världens roligaste jobb (speciellt när folk blir otrevliga) men det är flexibelt och man jobbar kväll så gör att plugga samtidigt på universitetet. Det duger bra tills man är klar med utbildningen och ska jobba fulltid.

Jobbar du på CMA?

Av treffin
Skrivet av Derox:

Du kan ju säkert försöka få något högre upp inom finansfältet, Middle Office eller någon enklare analytikertjänst vet jag att jag och någon vän fått. Dock verkar det mesta man verkar kunna få utan erlagd examen vara mer administrativa tjänster. Ett tips om du är nära slutet av din utbildning kan ju vara att kika på SEBs internships de kör på sommrarna, de kräver dock att man skall ha avslutat 4e eller 5e terminen tror jag det var. Jag skulle söka allt som verkade roligt oberoende av ifall du tror du är kvalificerad för det, har som sagt haft kompisar som fått mer analytikerinriktade arbeten på sommaren bara på grund av deras personlighet och engagemang.

Tyvärr har jag en bit kvar till de två examina jag siktar på. Finans känns ju dock som ett ganska intressant och därtill lämpligt område. Försäkringsbolag är också något jag funderat på.
Jag ska börja kika på vad jag tycker verkar roligt och utgå från det snarare än att titta stenhårt på vilka kvalifikationer de kräver (man blir ibland lite avskräckt när man tittar på vad de vill ha!).
Ska börja med ta en titt på SEB, tack för tipset!

Av treffin

Apropå sommarjobb så funderar jag på vad jag bör söka till nästa sommar, då jag börjat tröttna på mitt "säkra" jobb.
Jag vill helst arbeta med något som är relaterat till min akademiska utbildning, som till nästa sommar bland annat kommer inkludera 60 hp nationalekonomi, 30 hp företagsekonomi, ca 40 hp statistik och 22,5 hp matematik, samt lite juridik och programmering. Har någon tips på något roligt och varierande jobb för att inspirera mig? Vad kan jag göra med det jag har pluggat hittills?

Av treffin
Skrivet av JackeShan:

Det är nog Crookboyy du är granne med.

YouTube - Terrorsjukness

YouTube - svårt att somna.... känns ju ganska likt TS granne

Av treffin
Skrivet av Loffeee:

Ja det har jag. Måste det vara några speciella distanser med typ gummi på toppen eller något? För de som följde med är det inget gummi på.

Nej nej, enkla mässingsfärgade som brukar följa med är helt adekvata
Se till så att du inte har satt dit för många distanser bara.

Av treffin

För att vara på den säkra sidan: har du använt distanser mellan moderkort och chassi?

Av treffin
Skrivet av Crippa90:

Det är inte sjukt att SD inte har någon makt. Det sjuka är att alla vill samarbeta med alla. Partierna går mot mitten hela tiden för att snart bli identiska med varandra. Vad gör det för skillnad att rösta på Sossarna eller moderaterna, när dom i princip vill samma sak?

Vi är inte riktigt där än (som tur är), men blir värre och värre. Antagligen därför folk har haft svårt att bestämma sig att rösta.

För oss som studerat ämnet statistik: riksdagspartierna (förutom SD) har fått nys om centrala gränsvärdessatsen?

Av treffin
Skrivet av Orici:

Fängelset?

Vi kan göra om månen till en fängelsekoloni för hela världens kriminella?
Alla problem löstes direkt!

Skrivet av Crippa90:

Det behövs helt klart ett svenskt Sibirien. Kan vi offra Norrbotten till det?

Det är en rolig tanke, men kanske inte speciellt humant.
I och för sig skulle nog några månaders hårt arbete i snöns rike göra många gott

Av treffin
Skrivet av Knogen:

Om en invandrare (ej svensk medborgare) eller en invandrare ( <10 års svenskt medborgarskap) döms för att ha begått ett grovt brott, skall denne kunna utvisas ur landet? Jag vet att det är ett förslag från SD, men jag vill veta vad ni andra tycker om saken...

Självklart anser jag. Men det kanske finns saker jag missar, som försvårar det hela.

Diskutera gärna.

Till vilket land utvisar man en svensk medborgare?

Av treffin
Skrivet av Crippa90:

Högst intressant vad du skriver. Jag tror vi kan komma överens om att man ska vara försiktig med generaliseringar, positiva som negativa.

Absolut!

Skrivet av Crippa90:

Kanske, men ungdomsförbund brukar vara duktiga att göra lite korkade uttalanden. De brukar dock mogna med tiden.

Håller med, de brukar vara riktiga ideologer och hetsporrar tills de inser att en karriärpolitiker måste vara mer överstruken och gråaktig

Skrivet av Vattenfall:

Blir lite nyfiken exakt varför man ska ignorera BRÅs rapporter, finns det någon som inte påtalar att vissa invandra grupper är överrepresenterade i brott?

Tror att vissa anställa hos BRÅ ibland verka bortse från dessa rapporter, brukar situationen förändras så snabbt så överrepresenationen upphör?

Men vad är det man vill säga med att en grupp är överrepresenterad?
Vad är det som gör denna statistik relevant för den svenska politiken och den diskussion som förs?
Det är nog detta som folk i gemen reagerar på, inte själva rapporterna och dess korrekthet.

Av treffin
Skrivet av Vattenfall:

Ja det mildra mycket, skriva en debatt artikel som förespråkar att Sverige ska skicka en insatsstyrka till ett neutralt land för att med militära medel frita en fängslad medborgare. Det enda som ens kommer i närheten som jag kommer på är Operation Eagle Claw och det var ändå för att frita ens egna medborgare som hölls fångna på USAs ambassad.

Det är helt otänkbart för ett land som Sverige att kränka ett annat lands suveränitet på ett sådant vis, oavsett anledning. Förhoppningsvis var debattartikeln bara ett sätt att provocera och väcka debatt.

Av treffin
Skrivet av astrob0y:

Jag är positivt inställd till att staten (dvs en nations befolkning) lägger sig i en människans trosuppfattning (verkilghetsuppfattning). Detta görs idag i svensk skola.

Med lägga sig i menar jag att vissa särbehandlas eller utsätts för tvångsmedel pga religiös övertygelse. Detta vill vi naturligtvis inte se och skulle vara ett enormt övergrepp från statens sida. Jag tror att du snarare, med din skolreferens, talar om religionsundervisning o dyl, vilket knappast kan anses vara ett ingrepp i trosuppfattningen.

Skrivet av Crippa90:

Grejjen är, precis som treffin tar upp (tack treffin), att invandrare är en väldigt heterogen grupp. Det är fel att klumpa ihop dom i en stor grupp och generalisera.

Men tyvärr verkar det okej att säga att "invandrare är x" Sålänge x är positivt. är x negativt, ja då blir det rasiststämpeln. Det är ganska löjligt, håller du inte med?

Du har rätt i att det är väldigt känsligt med hur olika grupper framställs, speciellt när det sker mha statistik och extra mycket när det gäller minoriteter. Ska man säga något negativt om dessa minoriteter måste man vara helt säker på att den statistik man använder faktiskt stödjer det man hävdar och att den är tillförlitlig. Det är antagligen anledningen till att många är mindre kritiska till positiva budskap än till negativa.

Att stora rasiststämpeln ofta kommer fram beror på att statistik, i de sammanhang vi diskuterar, ofta förs fram utan tolkning, men med ett underförstått budskap. I debatten kan man exempelvis få se brottsstatistik med en överrepresentation (signifikans ospecificerad) av en viss nationalitet. Oftast känns det som att man ska förstå att "se här, de där människorna är mycket mer våldsamma än vad vi är" och sedan dra de enklaste och mest okritiska slutsatser man kan, helt enkelt att de här människorna ÄR annorlunda och därför oönskade. Det är ju verkligen inte så enkelt.

Skulle vilja utveckla mer, men nu är det dags att laga middag

Av treffin
Skrivet av Crippa90:

Relevansen var främst att det påstods att invandrare har bättre utbildning än svenskar.

Menar du då den heterogena gruppen invandrare eller den relativt homogena gruppen somaliska invandrare?

@astrob0y

Det är ingen bra idé när staten börjar lägga sig i folks trosuppfattning. Snacka om övergrepp på individen. Hoppas vi slipper sådant i större omfattning.
När Jimmie ser det som ett hot att folk tror på något annat än vad han gör blir det... pinsamt. Och tröttsamt.

Av treffin
Skrivet av Crippa90:

Är du inte glad att du fick siffror på utbildningen hos invandrare, trots att inte jag länkade till dom? Men du kanske fortfarande tror att somalier har lika hög utbildning som japaner.

Ah, så anledningen till att de lågutbildade svenskarna vill minska somalisk invandring är för att de förra tror att de senare konkurrerar ut alla de lågutbildade svenskarna på marknaden för okvalificerat arbete? Antar jag. Annars förstår jag inte vad relevansen är

Av treffin
Skrivet av mrc:

SSE examinerar ca 200 per år (?), det jobbar 35 000 i finanssektorn i Stockholm endast. Jag tror det finns plats för studenter på de övriga skolorna också inom finans.

Men visst, SSE spelar i en egen liga.

Du har rätt i att Handels är speciellt. Risken om man studerar vid ett annat lärosäte är ju att man blir en i massan, hur många utexamineras inte från t ex SU varje år? Efterfrågan på civilekonomer är dock större än vad hhs kan leverera om man säger så.

Av treffin
Skrivet av hubbabubba123:

Hej !

Läser nu andra året samhälle/ekonomi, och en stor önskan (som många har) är att starta eget. Så min fråga är om ni har tips på utbildningar efter studenten som ger kunskapen man behöver för att kunna starta eget, men som även skulle vara en bra grund till att få jobb om företaget skulle misslyckas?

Eller är de inte värt att läsa på högskola? är de bättre att försöka starta upp de direkt om man tror sig ha en bra affärsidé och resurser att göra de ?

Tack för svar !

Du kan ju alltid läsa lite företagsekonomi på valfri högskola. Det är en bra början till en civilekonomexamen om du skulle känna för att plugga vidare senare. Nackdelen är att du får läsa en hel del blaj, t ex organisationsteori osv. Det finns säkert kurser på andra ställen som är mer inriktade på just att starta eget.

Av treffin
Skrivet av T.sripakdee:

och såvitt jag vet är gbg byggd tack vara invandring

Japp, mycket nederländsk influens under 1600- och 1700-talet

Av treffin
Skrivet av Kolsvart Katt:

Fattigdom genererar flest tråkigheter, tillsammans med utanförskap, helt klart.
Men språket är en nyckel till integrationen. Inget hindrar en från att vara bra på svenska också, givetvis.

Men säg, har Sveriges tredje största stad eller större någonsin haft sådan statistik förr?

Stockholm (bland annat) har exempelvis till en majoritet varit tyskbefolkad och tysktalig. Bra statistik på detta kan nog vara svår att hitta

Av treffin
Skrivet av mrc:

Gällande privat vs icke-privat så håller jag inte med dig, det finns för och nackdelar med båda. Det finns exempel där icke-privat verksamhet är att föredra, du kan ju ta elnätet som en av de större blåsningarna vi blivit utsatta för. Dels är det av nationellt intresse att det fungerar bra, dels är det till stor del skattebetalarna som har byggt upp nätet och kraftverken och slutligen så har vi Nordpol där samma aktörer är både köpare och säljare. Jag tycker man ska väga samma för och nackdelar och ta den vägen som är bäst för medborgarna och inte välja väg strikt efter ideologi.

Jag kan hålla med dig i att det finns sektorer där privatisering inte är gynnsamt. Det finns helt enkelt tillfällen då vi inte tjänar på att ha en fri marknad.
Det jag ville säga var mest att planekonomi per definition är avsaknaden av en fri marknad