Inlägg

Inlägg som treffin har skrivit i forumet
Av treffin
Skrivet av Alopex:

Eller kanske dödar du frugan med skiftnyckeln från Clas Ohlson? Extra skatt på skiftnycklar till brottsofferfonden NU!!!

Dråp/mord leder till straffrätslig påföljd enl BrB. Privatkopiering är tillåten enl upphovsrättslagen.
Dålig metafor.

Av treffin
Skrivet av ronnylov:

Undrar hur många det är som använder sina mobiltelefoner för att kopiera musik från sina vänner?

De tänker alltså att man är hemma hos en kompis och kollar igenom deras skivsamling. Oj, den skivan vill jag ha! Låt oss gå till datorn och rippa den och kopiera över till min mobil. Ja självklart har jag med mig en USB-kabel som passar i min telefon, eller nej det hade jag visst inte. Ja men jag kan väl få låna en av dig? Nähä du har en annan teleofonmodell så din kabel passar inte. Vänta så springer jag bort till Siba och köper en sladd för 350 kr och så kommer jag tillbaka så fixar vi detta. Nejmen, på Siba har de skivan för bara 180 kr, då köper jag den istället... Nähä men då kan jag ju inte kopiera någon skiva av min kompis...

Ser det som ytterst osannolikt att man använder sin mobil till att privatkopiera.

Däremot kanske du för över musik från din egen dator till din mobiltelefon. Känns inte helt otroligt. Detta är privatkopiering.

Av treffin

Knappt 8k tillbaka

Av treffin
Skrivet av Alakai:

Det finns visssa brädspel man ska ha ett sällskap av spelsugna vänner.
Talisman är en bra början (EDIT: vilket nämndes, såg inte det för alla schackspel). Därefter skall man få tag i Drakborgen, den äldre versionen då de nya sägs vara för enkla.
Självklart skall man i sin samling även ha Monopol och Finans och andra klassiker, men hur kul är det att spela sånt man alltid spelat?

Anyhow, bara brädspel? Inga rollspel?

Drakborgen minns jag väl från min ungdom. Minst sagt frustrerande med alla bottenlösa hål, vändrum och att dö två rutor innan man kommer ut för att solen går ner. Väldigt roligt spel!

För min del blir det en del Risk nuförtiden.

Av treffin

Tips: det finns förberedande sommarkurser i programmering på åtminstone KTH och säkert fler högskolor. Kanske kan vara något att ha?

Av treffin
Skrivet av jonazz:

10 mil totalt ja. det behöver inte nödvändigtvis ta 2 timmar extra med kollektivtrafik. Men Blir man tvingen att ha byten och väntetider och skit så blir det snabbt 2 timmar extra per dag.

Tycker att redan 1.5 timme extra per dag redan där är alldeles för mycket. Så om man hade 2 timmar per dag i restid så ska man då acceptera 3.5 timme restid per dag. Kul liv. Räkna sedan med diverse förseningar(kan ju såklart ske i biltrafiken också)

Du får åka hur mycket bil du vill, oavsett hur mycket eller lite du tjänar på det. Gränsen måste ju dras någonstans eller hur? I exemplet du använde får man antingen prioritera tid eller pengar, det är inte så konstigt.

Av treffin

Funderar på att läsa lite diskmatte utanför mitt program till hösten

Av treffin

Vad är det för bild och vilket förlopp representerar den? Det är ju uppenbarligen en prognos av något slag.
Skulle vara intressant att få lite bakgrund till bilden då den inte säger någonting på egen hand

edit: det verkar handla om jod 131 ser jag nu.

Av treffin

De kurser som ingår i statistik B ser vettiga ut, mer än så kan jag inte säga egentligen.

edit: tänkte lite för lite i föregående post, 30 hp ska det givetvis vara

Av treffin

Statistik ihop med främst finansiell ekonomi är, förhoppningsvis, en bra kombination.
Jag läser till civilekonom samt kandidat i statistik och tror stenhårt på att kombinationen är vettig
Hur stor roll 15 hp extra statistik spelar vill jag inte spekulera i, men antagligen är det inte avgörande. Dock är det ju ett väldigt intressant område som ligger till grund för nästan all vetenskap.

Av treffin

Lagringen av vad?

Av treffin

Jag gillar att stereotyperna kring Gångsätra och Hersby stämmer så bra

Av treffin
Skrivet av SueCia:

Du är inte lite efter du? Du vet väl redan att vi betalar deras boende, mat och tandvård? Nu betalar vi även körkort. Det är ytterst få invandrare som betalar för någonting alls själv, en stor majoritet lever på våra skattepengar. I mitt bostadsområde bor det 4 invandrarfamiljer, Soc betalar alla 4 lägenheterna.

Du försöker alltså uttala dig om hela gruppen invandrare utefter ditt (icke slumpmässiga) stickprov om fyra individer. Statistiker tycker inte om såna resonemang
Har du någon källa som visar att det är "ytterst få invandrare som betalar för någonting alls själv[a]"?

Av treffin

Andriod --> Android?

Det sätt du redovisar dina IT-kunskaper på nu tycker jag är helt okej, om du inte söker ett jobb som kräver kunskaper i ett specifikt språk eller liknande. Det kan alltid vara bra att anpassa CV:t efter det sökta jobbet
Vad gäller skägget är det bara att se till att det ser vårdat ut. Långt glest skägg som spretar iväg dödar nog många chanser

Av treffin

Riktigt sköna covers!

Av treffin

Flikar in lite med industriella revolutionen och allt vad den förde med sig i form av urbanisering och arbetarklassens framväxt.

Av treffin
Skrivet av CSM101:

Har inte dessa "student för en dag" lr liknande som du kan hänga med på? Det finns i Umeå iaf, där man får följa med en student under en dag och se hur plugget är.

KTH har det iaf

Av treffin
Skrivet av Daniel:

Jag röstar för "dom". Då blir det alltid rätt.

Eller alltid fel, beroende på hur man ser det.

Rent generellt undrar jag hur svårt det kan vara att lära sig grundläggande svensk grammatik? Är det inte rimligt att de resurser som satsas på svenska skolbarn gör nytta? Hur kan man, efter minst 9 års grundskola, inte ha koll på skillnaden mellan de och dem, var och vart osv? Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att många elever är lite för slappa

Av treffin
Skrivet av Rouge of Darkness:

[...] skärm frammåt eller bakåt snett är bara så fail att de finns inte...

Man får alltså inte ha den framåt eller snett bakåt om man inte vill faila? Hur ska man ha den då?

Av treffin

När det gäller arbete (tv-tablåredigerare):
"Jaha, det är du som skriver fel i tidningen eller?"

Studier (statistik):
"Vad blir man då?"
"...statistiker"
"Vad gör man då? Diagram?"

alternativt

"Hur långt är det programmet då?"
"Tre år"
"Tar det TRE ÅR att bli STATIST!?"

Studier (civilekonom):
"Känner du x?"