Inlägg

Inlägg som cir0w har skrivit i forumet
Av cir0w

Märkligt :S det kanske hänger ihop med någon drivrutin? Låter ju väldigt märkligt om det skulle vara chassits material som skulle störa, kan Asus verkligen gjort den tabben?

Av cir0w

Är det flera som har haft problem med wifi:t? Alltså att ni har haft sämre signalstyrka jämfört med andra laptops vid samma avstånd från routern?

Av cir0w
Av cir0w

@larstornqvist

Låter som att det löser sig när de släpper nya uppdaterade drivrutiner? Fast det är ju ändå dåligt om det nu stämmer. Det ska ju som sagt inte finnas de här problemen, när man köper en laptop i den här prisklassen. Samtidigt som många nysläppta produkter inte är 100%iga precis i starten och blir först bättre när uppdateringar släppts (t.ex boxee).

Av cir0w
Skrivet av dassekaka:

Dum fråga... Hur kollar man snabbast och enklast att alla drivrutinter är uppdaterade?

Gå in på "Kör" och skriv in "devmgmt.msc". Då kommer enhetshanteraren upp och därifrån kan du gå in på alla delar och söka/uppdatera drivrutiner

Av cir0w

Angående lagg etc, har du kollat att alla drivrutiner är uppdaterade samt att skärmen är inställd på 60Hz och inte 40Hz? Sedan tror jag som sagt att mycket förändras till det positiva när du byter till en ssd. Så det är perfekt att du återkommer när du har bytt

Av cir0w
Skrivet av Manyhigh:

Acer M5 har dykt upp på dustin. Vet inte om det nämnt innan i tråden.

http://www.dustinhome.se/product/5010638500/acer-aspire-timel...

Om någon kan se vad den kostar med studentrabatt vore det intressant. Men Ärligt talat skulle jag nog föredra en Ultrasleek med AMD A10, om man kan få tag på en billigare med bättre upplösning.

Det är 200kr rabatt som student.

Av cir0w

Ser faktiskt ut som ett vettigt alternativ då blir det till att invänta lite fler specifikationer samt prislappen

Av cir0w
Skrivet av dassekaka:

Nån som hör två *beep* ljud i tid och tid. Inte ofta dock. Låter som nån slags varning, eller att nåt slås på eller av. Vet inte.. kommer från högtalarna verkar det som.

Det kan hänga ihop med en "power saving" funktion, som slår av hårddiskrotationen. Har du originalhårddisken (en mekanisk)? En annan teori jag läst var att ljudkortet är boven och inte hårddisken. Fast själv tror jag på att det är hårddisken, eftersom dom som har bytt till ssd har sagt att det har försvunnit.

Länkar att läsa vidare på:
http://forum.notebookreview.com/asus/670037-asus-n76vz.html
http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermark...

Av cir0w
Skrivet av Frantic:

EDIT: Skillnaden är att man bara öppnar en lucka för HD:n inte hela underdelen som det är på modellen ovan.

Hur fixade du över mjukvara och OS på ett smidigt sätt?

Av cir0w

Kanske lite offtopic men:

Asus N56an finns i två olika versioner. Den första har bluray-läsare och en 5400rpm 750gb hdd. Den andra har dvd-läsare och en 7200rpm 750gb hdd. Först var det ingen tvekan på att det sista alternativet passade mig bäst. Fast nu har jag upptäckt att jag kan ju få 1000kr i rabatt om jag köper det första alternativet. Hur som helst kommer jag ändå ersätta den interna med en ssd. Så hur stor skillnad kommer det egentligen vara mellan 5400rpm och 7200rpm, när den används som extern? Är 7200rpm hdd:n värd 1000kr extra? Antagligen inte...?

Av cir0w
Skrivet av dassekaka:

En vanlig flaskhals i en dator med kraftfulla komponenter är oftast en långsam hdd. Vilket det är just i S4027V.. den snurrar på 5400rpm. Jag kommer köpa en ssd som jag sätter in och använder istället hdd:n externt - vilket den fungerar bättre som. Så det du beskriver tror jag löser sig om du köper en ssd.

---

Jag var och kände på en Asus N56a idag och jag måste känna att den kändes väldigt bra, så det är så gott som avgjort för min del.

Det na2jojon beskriver i sista stycket stämmer. Dock är det rent konstruktionsmässigt och inget fel. Det är väll priset man får ta om man inte vill ha två separata knappar för höger/vänsterklick.

Av cir0w
Skrivet av na2jojon:

Vad syftar du på med "små krånglar", tänker du på att datorn fryser till då och då eller? Jag tror det kan ha med vilka inställningar man har, samt som du påpeka vilka program som är installerade. T.ex så hade TS lagg vid uppspelning av hd-material, vilket bara berodde på att skärmen konstigt nog var inställd 40Hz. Störningar i ljudet låter märkligt, testa uppdatera alla drivrutiner.

Hur tycker du mousepaden är? Är det bra respons när du gör små snabba/hackiga rörelser (hänger muspekaren med i rätt riktning)?

Av cir0w
Skrivet av rocagil:

1. Ja.
2. Ja, SATA är ett bakåtkompatibelt gränssnitt.
3. Ja.
4. Nej, det blir knappast att all data försvinner på en gång. Däremot får man väl passa sig om man överför extrema mängder (TB+) varje dag. Nu gissar jag men skulle tippa på att SMART-systemet hinner varna innan det är någon fara.

Tack för svaren! Finns SMART systemet i de flesta SSDs eller (i ex. den jag länkade)? Hur fungerar systemet egentligen, skickar den upp ett meddelande på skärmen med: "se upp nu håller jag på att krascha" eller?

Av cir0w
Skrivet av dassekaka:

Vore toppen om du antingen kunde ta några bilder på SSD-bytet, eller kanske länka till nåt material du själv använde. Du har kanske å andra sidan förkunskaper som jag/vi inte har.

Kollade på din SSD och klicka på länken i din signatur. Vad betyder siffrorna? Som jag märkt så är det ju hårddisken som gör att N56vz inte lever upp till sin fulla potential. Så det blir väl byte inom kort.

Jag hittade annars en video som ger ett humm på hur det ska gå till på N56an.

---

Har dock några andra frågor:

1. Visst är det en 2.5" hårddisk som följer med N56an?

2. Fungerar hårddiskar (både mekaniska och solida) som har Serial ATA-600, på N56an som har gränsnittet Serial ATA-300?

3. Jag tycker den här SSDn låter riktigt bra - får den plats i N56an?

4. Har läst att det är osäkert med livslängden på SSD och det beror på hur mycket som skrivs etc. Ska man vara orolig för att all data helt plötsligt försvinner efter 5år?

Av cir0w

Perfekt att få se hur man sätter dit en SSD! Fast hur gör man för att få över all mjukvara samt OS till SSDn, så att det blir som en exakt kopia av det som medföljde på den inbyggda HDDn?

Jag hade tänkt att köpa N56VZ (komplett.se versionen), den här SSDn samt en kabinett för HDDn man tar ut. Funkar de här komponenterna ihop? Jag antog att original-HDDn var 2.5".

Det kanske finns en snabbare eller mer prisvärd SSD (såg att skrivhastigheten inte var så snabb)? Ni får gärna tipsa, fast det måste vara >100GB och helst <1500kr.

Kommer garantin påverkas något av att man byter ut till en SSD?

Av cir0w

Ok, jag har faktiskt även övervägt att byta ut den medföljande hdd:n till en SSD. Vet du om det är möjligt på N56an?

Jo Ux31e har ju även en 13.3" skärm samt ingen optisk enhet, så det drar ju ner vikten en hel del. Fast jag prioriterar hellre prestanda framför vikt - själv tycker jag det är lite löjligt att sia om det är några 100g extra här och där (upp till några kilon).. vad har hänt med folks muskler? ^^

Angående mousepaden så testa att göra ännu mindre sidorörelser. För jag har både läst och upplevt att Ux31e har haft problem med att musen kan hoppa för att den inte kan registrera så små rörelser på mousepaden korrekt. Fast jag ska se om jag kan komma iväg och känna på N56an i verkligheten

Tack, jag sitter och avvaktar mitt beslut lite tills jag även har sett vad som lanseras på WWDC samt hur pass bra Acers M5a egentligen är.

Haha, jag trodde faktiskt också att alla svarta prickar var hål. Det är lite tråkigt när dom inte riktigt går fullt ut på designen.

Angående att kolla upp systeminfo: testa http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Av cir0w

Jag är inte så insatt i de olika benchmark-värderna. Går siffrorna att jämföra med något eller finns det någon sida där man kan läsa om olika poäng så att man vet om ett slutresultat på 2000 är bra eller dåligt?

Märkligt att standard inställningen låg på 40Hz, men det var ju tur att du löste det. För övrigt, hur reagerar mousepaden när du gör små sidorörelser (på cirka 2cm^2)? Hackar musen på skärmen då? Anledningen till varför jag frågar är att jag var och kollade på en Asus Zenbook UX31E som dessvärre inte hade någon rolig mousepad, vilket uteslöt den direkt.

Av cir0w

Jag har själv funderat en hel del på denna (dock 15.6" modellen på komplett). Det känns som att den uppfyller många av mina krav - förutom avsaknadet av SSD. Fast jag funderar på att köpa en extern och själv montera dit den (är det möjligt?).

Du får mer än gärna uppdatera tråden med dina tankar och åsikter när du har testat datorn i olika spel och även fått igång 1080p (det är ju trots allt en mediedator, så det borde inte förekomma "oflyt")

Själv avvaktar jag lite till för att se vad som händer på WWDC samt vart Acer M5 kommer att hamna i för prisklass

Av cir0w

Jag sitter lite i samma sits som TS och har också fattat tycke för just Samsungs 7serie. Är det samma som Samsung 700Z5A? Dock har den fått ett mindre bra betyg på prisjakt berörande utomhusbruk. Vet inte om man ska ta det så seriöst.

Fast är inte den modell jag länkat till, den första generationen av 7serien - eftersom den släpptes ungefär den 10 nov 2011 i USA. Är det den andra generationen som är på väg att släppas nu i vår (med Ivy bridge, kepler, 640m)? Är det någon som har koll på var prislappen kommer att landa på ungefär?

Såg nu att det fanns två stycken olika 15tums 7serie laptops på Samsungs hemsida: NP700Z5A-S01SE och NP700Z5A-S04SE. Är det S04SE som är andra generationen? Hittar heller inte att någon av dom har: Ivy bridge, kepler, 640m - eller är jag blind?

Tacksam för att få de här små oklarheterna utredda