Inlägg

Inlägg som cir0w har skrivit i forumet
Av cir0w

Jag hittade också macoteket och drog iväg ett mail till dom och frågade om de hade lurarna i butik. Sedan såg jag också digitalinn i och med att de är typ "premium återförsäljare" av Apple. Dock var det svårt att se om de hade de lurar jag söker, så jag kan testa och kolla i deras butik.

Ljudmakarn visade en del av sitt sortiment på nätet, men det verkade också vara rätt reglerat till några få märken. Kanske tittar in i deras butik också.

Tack för tipsen! Jag avvaktar för svar på de mail jag skickat iväg, så får vi se om jag behöver någon vidare hjälp

Av cir0w

Ok, det låter ändå som att jag ska dra iväg en sväng till Reference Audio, men är det någon som vet om de har fler modeller än de på deras hemsida?

Mediamarkt får ett plus av mig, eftersom jag förut har gått dit för att testa att hålla i gamingmöss vilket är ganska avgörande när det kommer till valet. Ska checka om de har de dyrare in ear modellerna där.

MEN är det någon som vet om just de hörlurar som finns i Apple store, finns i någon butik i Stockholm?

Av cir0w

@robie76
Precis, de brukar inte vara så insatta. Jag har redan kollat på Hifiklubbens hemsida och som du säger så verkar dom vara en återförsäljare för Denon produkter, som jag inte riktigt är ute efter.

@csimonl
Tack för tipset, jag kollade deras hemsida och de hade dessvärre inte de modeller jag har kollat på.

---

Jag upptäckte att Apple store hade flera av de modeller jag är intresserade av. Har de någon butik i Stockholm där man kan få provlyssna hörlurarna? (så att det inte enbart är i webbshoppen de erbjuder modellerna)

Av cir0w

Provlyssna hörlurar i sthlm

Har sökt runt men inte hittat något konkret svar. Var kan man provlyssna in ear lurar som ligger på en prisklass på 1000kr och uppåt i Stockholm? Butikens utbud får gärna vara lite större, så att man slipper åka till flera butiker för att testa olika modeller. Det vore också bra om det finns lite extra kunnig personal på just ljud och inte "någon 20-åring på expert" som enbart vill sälja

Av cir0w

Tack så mycket för de bra svaren! Det blir nog en ps3a

Av cir0w

Ps3 - xbox360 handkontroller

Ni som har spelat fps-spel på både xbox360 och ps3, ni kan fortsätta läsa - ni andra behöver inte delge er åsikt

Nu står man inför valet mellan att köpa ett ps3 slim eller xbox360 slim. Jag har själv övervägt och det lutar åt ps3. Hur som helst så är det fortfarande en sak jag hakar upp mig på och det är handkontrollerna. Ps3ans handkontroller är inte lika ergonomiska som xboxens, men det som är mer relevant för mig är hur de presterar i spel. Jag har hört att det är lättare att sikta med precision i fps-spel med xbox360s handkontroll än vad det är med ps3ans. Stämmer detta?

Det jag kan hålla med om är att ps3ans joysticks är lite "stela" i början och sedan "släpper" de efter - vilket medför att det blir svårare att sikta (eftersom det blir en ganska snabb accelration). Har ps2 och spelat Starwars battlefront där jag har upplevt detta. Medan att med xbox360s joysticks så blir det en jämnare acceleration från att man börjar tilta joysticken - vilket medför en säkrare precision.

Alltså, är detta något som stämmer? Visst är det en vanesak med det mesta, men det är oftast något som är enklare att spela bra med.

Av cir0w

G35 har gryymt ljud! Dock ska man inte ha för stort omfång på huvudet eller vara känslig för lite tyngre headsets. Om man klarar det så är G35 ett självklart val!

Av cir0w

Väntar på att jag får tid till att åka till en butik och känna på dom. Undertiden kom jag på en fråga:

Vad är "bäst"?

1. Köpa ett lite billigare kamerahus och två objektiv (ett standard objektiv samt ett objektiv med mer zoom)

2. Köpa ett lite dyrare kamerahus och endast ett standardobjektiv?

Av cir0w
Skrivet av dumbo:

Vad gäller D5000 med 18-55 eller D3000 med 18-105 så beror det väl lite på. D5000 har en nyare bättre sensor. Det innebär att den ger lite lägre brus på höga ISO-tal. Man har alltså lite bättre möjlighet att ta bilder i dåligt ljus utan att använda blixt. D5000 har vinklingsbar, men sämre skärm, den har åxå sämre sökare. Med D3000-paketet får du ett bättre och mer flexibelt objektiv.

Just detdär med guide-lägena kan kanske vara bra till en början, men jag tycker personligen inte att just DET är något du ska lägga allt för stor vikt vid. Man lär sig ändå och det finns mycket på nätet att läsa för att lära sig, men visst kan kanske guide-lägena underlätta inlärningsprocessen något...

Ok, vilken av de tre kamerorna skulle du köpt? Jag tror jag behöver gå till en affär och hålla på dom, sen tror jag inte det varierar såå mycket i bildkvalité eftersom alla tre verkar vara bra kameror. Som jag har uppfattat det så är objektivet lite viktigare än kamerahuset och därför kanske det är bättre med den billigare D3000 och det bättre och dyrare objektivet 18-105 VR..

Av cir0w

Okey, nu står det alltså mellan: Nikon D3000, Nikon D5000 och Canon 500D.

När det kommer till att välja objektiv så nöjer jag mig med ett 18-55 eller 18-105 med VR. Jag ska kolla runt om det finns någon butik där man kan känna lite på kamerorna. Finns det någon affär i stockholm som är att rekommendera?

Angående Nikons D3000 så fastna jag för att den hade en "guide-funktion" som fick beskrivningen; "Vill du lära dig hur man gör manuella inställningar och får bilderna så där som du själv vill?" Det är något som jag skulle tycka var roligt att lära sig, att inte enbart använda sig av förinställda inställningar utan att man själv kan trixa med dem och uppnå egna och kanske bättre resultat Är detta något jag borde fundera på om jag vill ha eller är det något jag lätt kan finna på annat håll och som inte behövs inbyggt i kameran?

Sen undrar jag bara vad "EF-S 18-55/3,5-5,6 IS" står för i Canons objektiv... i Nikons objektiv med förkortningen "AF-S" så står det för en autofokus-motor.

Edit: Vad skulle va bäst? En Nikon D3000 med ett AF-S 18-105 VR eller en Nikon D5000 med ett AF-S 18-55 VR?

Av cir0w

Tack för alla tips

Jag har kollat runt lite och fastnade för:

- Nikon D3000 med objektiv
- Canon EOS 500D med objektiv

Vet inte riktigt vilken jag ska välja. Egentligen behöver jag inte en videoinspelningsfunktion och därför kanske det känns lite som pengarna i sjön med 500D's HD inspelning. När jag läste om D3000 på www.cyberphoto.se/ så kändes som att deras slutsats/beskrivning träffade mina behov mitt i prick:

Citat:

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=nid3000185555200

Nikon D3000 utmärker sig som en perfekta kamera för nybörjaren. Mer avancerade fotografer kan dock sakna funktioner som spegeluppfällning, ett rejälare grepp samt avsaknaden av AF-motor, om man vill använda äldre objektiv. Men för nybörjare och "glada amatörer", som D3000 är ämnad för, så passar den som handen i handsken. Jag märkte själv att jag blev kvar i menyerna i GUIDE-läget, för det är givande och så snyggt gjort, både grafiskt och pedagogiskt sett. Vill du köpa din första systemkamera? Vill du lära dig hur man gör manuella inställningar och får bilderna så där som du själv vill? Då är svaret D3000. D3000 får betyget "Toppklass", inte för sina tekniska specifikationer, utan för sina bildresultat och för sitt innovativa sätt att förenkla fotograferingen.

Och D3000 är också lite billigare än 500D - vilket ger lite mer utrymme för tillbehör såsom minneskort och väska.

Så efter att ha skrivit det här så lutar det åt D3000. Vad tycker ni andra? Och om jag skulle köpa Nikon D3000.. vilket objektiv ska jag köpa till? Det fanns en mängd olika på denna sida:

Kit 1
Kit 2
Kit 3
Kit 4

Av cir0w
Skrivet av mackan50:

Köp en canon eos 500d och ett bra objektiv kanske ett 70-300?

Det blir lite väl dyrt för mig om jag också ska köpa objektivet för 5000kr.. då landar jag på 11000 totalt. Jag hade tänkt ha allt som allt kring 4000-7000kr. Finns det några bra alternativ eller kommer det bara vara dålig skärpa på bilderna?

Men hur viktigt är det att köpa till ett objektiv? Räcker det inte med att köpa enbart kameran? Har ingen aning om hur det fungerar, men som sagt så vill jag ligga på kring 4-7k

Fler förslag?

Av cir0w

Köp av systemkamera 4-7k, tips?

Jag funderar på att köpa en systemkamera eftersom ett flitigt användande av photoshop har gjort mig ännu mer intresserad av foto och bild Dock är jag nybörjare på området och jag vill inte köpa en systemkamera för 7000kr som inte passar mig - så jag vänder mig till ni erfarna på Sweclockers.

Det kommer bli min första systemkamera och jag har endast testat att ta några bilder med vänners kameror. Jag kommer använda kameran till lite allt möjligt (utlandsresor, naturbilder, foton i staden..). Det vore perfekt om kameran har en riktigt bra skärpa! Jag har flera gånger varit med om att digitalkameran har svikit mig... det har blivit överbelyst, onaturliga färger etc. En systemkamera som jag efter ha sett en bild imponerade på mig är: Olympus E-30. Dock är den utanför min prisklass.

Om ni behöver veta något mer så är det bara att fråga. Annars tar jag tacksamt emot alla förslag, råd, tips..

Mvh
C

Av cir0w

Ingen som vet? Jag tycker att det borde vara mer stabilt med FW :S

Av cir0w

Nja, jag tror inte att den är defekt. Hittade det här:New external HDD, slow transfers (Firewire) - General-Storage - Storage

dock kan jag inte hitta en drivrutin som innehåller (legacy).. verkar som det bara finns på win7.

Av cir0w

FireWire problem - LaCie HDD

Köpte nyligen Lacie Little Disk som har både FireWire 800/400 och USB 2.0 (länk här).

Jag har Vista Home premium 64bit. Jag använder sladden från FW800 (hdd) till FW400 (pc interface). Jag använder filsystemet NTFS på HDDn.

När jag ska föra över flera filer (eller en stor fil) via Firewire, så stannar den upp vid ungefär 30% och sen kopierar den i ungefär 3,5 Mb/s (detta skedde när jag skulle före över 6 stycken filer av en totalstorlek av 1GB).

När jag för över en fil ~160Mb, så "hänger" den sig aldrig, dock tar det längre tid för dialogrutan att stänga ner sig - än vad det gör när jag använder USB 2.0.

Kan inte hitta några drivrutiner som behöver installeras. Vad är problemet? Vad ska jag göra för att få optimal hastighet med Firewire?

Edit:
Nu kan jag föra över större mängder som 16gb etc utan att det hänger sig osv. Nu ligger hastigheten på omkring 5-30 Mb/s - men jag tycker fortfarande att det borde gå att få snabbare än det. Känns annars inte som om det är ngn skillnad på USB 2.0 och FW800 :S

Av cir0w

Nice verkar som att det får bli PortableApps istället för U3 om jag ska använda den funktionen

Av cir0w

Tack nu har jag fått svar på alla mina frågor

"Mysteriet" angående SanDisk Cruzer Contour och SanDisk Extreme Cruzer Contour verkar vara så simpelt som att det är exakt samma Det är bara olika vad företagen har valt att kalla den.

Av cir0w

@janee

Tack för det utförliga svaret!

Jag känner precis som du... det är bara irriterande när U3 poppar upp när man sätter in usb:t - istället för att rooten kommer upp. Haha, jag märkte också att det fanns en Sandisk Cruzer Contour och en Sandisk Extreme Cruzer Contour... och som jag ser det så är bara priset skillnaden. Men om man kollar på Sandisks hemsida så hittar man endast den "vanliga" modellen. Så det blir den jag köper Ok, men jag vet bara att det går att konvertera från FAT32 till NTFS... går det att konvertera "tillbaka" från NTFS till FAT32 om man tycker att det går för "långsamt"? Annars tror jag det är som du säger att det inte har någon större betydelse...

Av cir0w

@Michaelo
Jo, jag gillar designen mycket bättre på den själv har jag också redan en SanDisk 4GB Cruzer Titanium... men jag känner precis som du - den räcker inte riktigt till längre det får nog bli den men jag har fortfarande några frågor som skulle vara nice att få svar på innan jag köper den:

1. Påverkas prestandan (minne, skriv/läshastigheter) av en formatering från FAT32 till NTFS på SanDisks Cruzer Contour?
2. Sen läste jag här att livslängden försämras om man formaterar om den till NTFS, hur mycket tror ni att den kommer "förkortas"?
3. Sen har jag aldrig fattat grejen med U3, någon som kan dra vad det gör lite snabbt (så slipper jag läsa massor om det på wikipedia)...