Inlägg

Inlägg som lacrits har skrivit i forumet
Av lacrits
Skrivet av Aethyr:

Tack så mycket för svaren!

@lacrits Jag uppskattar hur djupgående du resonerar kring saken. Jag hade helt glömt bort att tänka på att verkningsgraden skiljer sig beroende på load. Skall definitivt kolla närmare på just Seasonics, med tanke på din rekommendation om kvalite!

@Rydisen 50W? Så pass? Det låter riktigt bra. Ljudnivån är också en bra poäng. För tillfället spelar det nog ingen roll hur mycket mitt nätagg låter (exkl. coil whine kanske) för det överröstas nog ändå utav mina dubbla GPU's och flertal chassifläktar, även i idle. Men jag har tänkt att gå över till vattenkylning och ha en högre fokus på tystare kylning, och framför allt med en bättre fläktkurva i hela systemet för att få ner bruset i idle- då kanske ljudnivån på nätagget spelar in mer.

Har en del att överväga nu. Lutar just nu åt att köpa något åt både Gaming PCn och Media Servern. EVGA SuperNova G2 för Gaming PCn. Jag vill dock att min server skall vara riktigt tyst då den ska stå i allmänrum och jag lever med andra så jag funderar på att lägga ut pengarna för ett Seasonic Platinum-460 Fanless. Med 10 års alternativt 7 års garantier på dem båda nätaggen, så även om inköpspriset är högt, så betalar det väll sig i längden dem håller sig brukbara. Men detta är bara vad jag dragit för slutsats under en dags grubblande på saken.

Det är väl värt lägga ner lite tid på att fundera och planera, det betalar sig nog i andra ändan..

Om du väljer helt passivt så tänk på att chassit monterar agget i botten och att du har iaf någon chassiventilation för att få ut varm luft. Seasonics X-FL modeller är byggda som stridsvagnar, så dom klarar en hel del värme. Men, ju lägre du håller temp i drift så får du tillbaka det i prestanda och framförallt i livslängd..!

Av lacrits
Skrivet av Alling:

Alltså ... Detta måste väl ge ännu högre input lag än vsync? Isåfall är det ointressant, även om konceptet är coolt.

Nja.. beror på.. Normalt på ett LAN har du under 1ms latency om inte switchen är överbelastad. Borde inte bli så värst.

Av lacrits

Som jag förutspådde efter Swecs recension av EVGA G2 750; dom kommer sälja slut och finns en risk att priset går upp också när efterfrågan överstiger tillgången. Synd.. hoppas priserna håller sig nere. Om inte annat så är Cooler Master V700 ett väldigt bra alternativ till G2 750.

Av lacrits

Stora nätagg brukar inte uppnå någon högre effektivitet i låga laster, tex just EVGA G2 750 ligger kring 83% runt 100W. Men det går snabbt upp till 90% vid 200W. T.ex. Seasonic G-360 går från 80% vid 50W till 88% vid 100W, och toppar sen 90% kring 200-300W. EVGA G2 750 kostar nästan dubbelt så mycket som ett Seasonic G-360.. Så om du tror servern kommer ligga kring 100 - 200W större delen av tiden, även i idle, så spelar det ingen större roll vilket nätagg du väljer i mitt exempel. Men om servern idlar en bit under 100W den mesta av tiden så kan ett överdimensionerat agg vara sämre än ett mindre..
Sen har EVGA G2 750 bara modulära kablar, mot ett G-360 där alla kablar är fasta.. Men titta också på dimensionerna på lådorna om du ska stoppa in agget i ett litet server-chassi.
En liten notis om ljudnivå, ett G-360 låter en del när det kommer över 200W, fläkten spinner på rätt rejält enl. recensioner jag läst på nätet. Så om du bryr dig så ta det in i beräkningen också.

Jag är inte så impad av BQ's E9-byggen.. FSP Aurum.. Då tar jag hellre ett Seasonic G-serie just för byggkvalitet och prestandan. Om 360W känns på gränsen så finns också G-450 till hyffsat pris i jämförelse.

Av lacrits

Aldrig gillat BB, men gilla den reklamen! Hatten av netonnet

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18915221.ab

"Telia har just nu problem med sina internettjänster."

Det är väl nån GIX på vägen som strular.. Och driftansvarig på Telia verkar ha dålig koll. Hoppas han är bättre på ansvar då för drift har han dålig koll på!

Om ni har ett typexempel på en site som inte svarar så kan ni köra en trace mot den och se om ni hittar var trace dör.. där har ni potentiellt problemet..

Av lacrits

I princip skulle jag säga "ja". Men det är bäst fråga Corsair direkt.. du borde få svar inom kort.

Av lacrits

Vad jag lärt mig, utan att vara elektriker, är att nätagget är jordat till vägguttaget.. moderkortet är jordat till nätagget via svart kabel på ATX-kabeln.. Och sen är nätaggets låda jordat till väggen.. som i sin tur har "jord" med chassit också när det är monterat i ett chassi.

Bild på typsik jord till nätaggets låda: http://www.jonnyguru.com/modules/NDReviews/images/CoolmaxZX50...

Här kan ni se de svarta jord-kablarnas position i ATX kabeln: http://en.wikipedia.org/wiki/ATX#Power_supply

Av lacrits
Skrivet av copperrobber:

ja är Cooler Master G650M ett bra nätagg ? kollade och såg att det var billigt, skulle välja xfx men den var ur lager och hade tänkt att köpa det snarast, så vad tycks om det nätagget ?

Jag kan inte hitta några pålitliga recensioner på G650M.. Det är ett CWT-byggt agg, troligtvis inte en modern design, med lite blandade Jun Fu/Capxon/Teapo/ kondingar.. Det är 80plus bronz, semi-modulärt, 4st PCIe för SLI/CF(!) så ganska standard.
Om det skiljer en hundring eller två skulle jag hellre ta ett XFX.. G650M är nog mer ett mediokert bygge i jämförelse.

Av lacrits
Skrivet av DeluxXxe:

Hur står sig detta mot tex Cooler Master v700 700w?

V700 och G2 750 är väldigt likvärdiga på prestanda och kvalitet. Du kan låta priset avgöra.. eller kanske kabeluppsättningen eller fysiska måtten om nu djupet på agget har betydelse för ditt chassi?
Enda tydliga plus jag kan se i V700 är kanske fläkten, Protechnics ska vara bättre än GlobeFan.
Du får 50 garanterade watt mer i G2, men det är mindre än 10% skillnad. Men båda aggen är kapabla att leverera mer än specen och ändå inte svajja eller sjunka så värst innan OCP stänger ner..
Semipassiv fläkt kan kanske vara en fördel i G2, men då ska man gärna ha hyfsad ventilation i chassit. I en gejming rigg så lär inte en lågvarvande fläkt störa och då är det klokast att inte köra semi-passivt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits
Skrivet av shady93:

vet du ifall det är tillverkaren som sätter när OTP går in och stänger av agget eller kan det vara någon del i 80+ certifieringen.

Nä, inte vad jag vet är där nån standard satt på OTP från 80plus.. Dom flesta tillverkarna rejtar sina agg för tex 35C, 40C och ibland 50C. Det är den bästa riktlinjen för när OTP borde kicka in. Men ganska ofta så kör bra agg ännu högre innan OTP slår till å stänger ner. Du får kolla spec. från tillverkaren..

Skickades från m.sweclockers.com

Av lacrits

.. nu ska ni snart få se att agget går upp i pris och försvinner från hyllorna på svenska ÅF inom kort efter en sån här recension från Swec!

Tack Swec för en bra recension!
När ska ni börja testa i "hot box" så ni verkligen kan pressa aggen?

Av lacrits
Skrivet av Ninjaflipp:

Ser mycket trevligt ut, men det är just det att är 750W. Alldeles för overkill för ett grafikkort och helt klart i underkant för två, åtminstone ordentliga kort. Så vad ska man egentligen ha 750W till? :/

Om du kollar på priset så är det ett "no issue" egentligen..
Finns 550 och 650-watts modeller som kostar lika mycket eller mer.. och här får du ett äckligt bra agg till ett trevligt pris!
Så har man råd så ska man inte tänka "overkill".

Av lacrits

280 kunde dom lanserat ungefär samtidigt som 280X och haft en skälig prissättning från början som var i linje med prestandan mot egna samt NVIDIAs modeller.. Som det nu blev så kom 280 långt efter 280X och var bara någon hundring billigare än 280X vilket gjorde att det inte fanns något större skäl att köpa 280.
280 med DCUII kylare ligger fortfarande högt tycker jag när man samtidigt kan får 280X med windforce eller XFX DD kylare till nästan samma pris! Ja, jag älskar Asus DCU-kylare, men jag tar gärna ett DD från XFX.. enda man offrar då är lite överklockningspotential.

Av lacrits

Förvånad att dom inte gjorde detta från början. 7950/280 är ju inte precis ett kort som man blir varm i brallan för, ändå skulle dom ha 2 lusentappar för ett..!

Av lacrits

Om ditt nätagg har OTP (Over temp protection) så ska den stänga ner om en tempgivare inne i lådan kommer upp till ett tröskelvärde. Normalt så har du också en tempstyrd fläkt som varvar upp när tempen går upp och förhoppningsvis håller tempen i lådan i shack..

Av lacrits

Några förslag i länken här:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=640132,2551603,1398459,2...

EVGA G2 750 ser galet bra ut till det priset! Oslagbart just nu om du vill ha det bästa du kan få för en tusing..

Om du nu kan tänka dig "gå ner" till brons/silver så är det XFX ProSeries 650/750 som gäller.

Av lacrits
Skrivet av Mr.falcon:

I Boden (några mil norr ut) Så är luften tyvärr inte nog kall för att dra ut fläktarna ur datorn, Nästan

Ni får komma ner till Skåne, då kan ni ta väck fläktarna för här blåser det alltid.. det är nästan viktigare än omgivande lufttempen.

Av lacrits
Skrivet av CorsairSWE:

Första versionen av TX850, den gula, som du länkade, var inte semi-passiv som du säger. Version 2 däremot som är lite mera orange är semipassiv som du kan läsa här:

http://www.corsair.com/se-fi/tx-series-tx850-80-plus-bronze-c...

Ok.. här ytterligare en bild på en kartong, denna gång från ett TX850V2 (av Seasonic);
http://www.hardocp.com/images/articles/1303261952sRCFpbmRcG_2...
Den kurvan liknar inte den kurva du länkade.. Kurvan i bilden hos HardOCP är inte en db-kurva för en passiv fläkt!
Så vilken version av Corsair är det som du hänvisar till har semi-passiv fläkt? Jag misstänker detta är antingen en rev. av V2 med semi-passiv styrning eller kanske en återgång till CWT.. Hursom, jag skulle isåfall kalla den "V3".

Jag tycker du kan anstränga dig lite och vara tydlig när du är här inne och representerar Corair på forumet. Du påstår först att jag har fel i din första post, för att sen erkänna att visst, "V1"/CWT, hade INTE passiv styrning.. m.a.o. hade jag inte direkt fel, det får du nog hålla med om nu. Det verkar också bero på vilken version eller revision av TX850 som är eller inte är bestyckad med semipassiv fläktstyrningskrets.. Jag säger inte att du har fel. Men du kan gärna ge lite mer info så kommer det bli lättare förstå. Jag förmodar att du som representant för Corsair här vet mer om Corsair produkter än jag själv..

Av lacrits
Skrivet av CorsairSWE:

Våra nätaggregat i TX-serien är visst semi-passiva så du behöver inte vara orolig att fläkten inte snurrar hela tiden, här har du en fläktkurva för just TX-serien.

http://cwsmgmt.corsair.com/media/cms/psu_charts/TX850-FAN-NOI...

Vilken version av TX850 är det som är semipassiv?! Vad jag minns så var varken TX på CWT eller TX V2 på Seasonic semipassiva.. har det kommit en "V3" av TX850 nu på senaste?
Dom första två TX-varianterna hade gult/orange färgtema, så grafen du visar känns inte igen med blått tema..?
Kolla db-kurvan i andra bilden på länken nedan.. taget från kartongen till TX850:
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=126

Skickades från m.sweclockers.com