Inlägg

Inlägg som Skogga har skrivit i forumet
Av Skogga

Vilket språk använder du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Som jag har förstått det hela räcker det med att man döljer dem för "allmänheten" och bara kan få problem om man inte tar bort det efter påtryckningar av rättsväsendet.

Av Skogga

Du måste inte, men det kan underlätta för dig i slutändan. Det du dock måste ha avtal för eller rättare sagt godkännande för är om du ska lagra personliga uppgifter så som personnummer och så vidare.

Viss information måste däremot delges användaren enligt paragraf 3 i den länkade lagtexten nedan.

Men läs detta, lagen om elektroniska anslagstavlor, då det är kraven som ställs på dig:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lagen_om_ansvar_f%C3%B6r_elektro...
https://lagen.nu/1998:112

Av Skogga

Om den är komplett och i fint skick kanske du kan få en 50-100 kronor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Skogga

Jag beställde mina två med case den 29 Juni från RS, 28 Augusti fick jag veta att de var försenade och nu den 16 Oktober har de blivit markerade som skickade (512MB varianterna dessutom vilket är en bonus).

Ordernummer: 1010128xxx

Så med lite tur borde de finns på Posten i början på nästa vecka för mig.

Av Skogga

Den är dock slut i lager hos Deltaco också, men de verkar få in några stycken den 27aug. Så gå helt enkelt till valfri datorbutik så kan de garanterat beställa och få en från Deltaco inom en vecka eller två.

Av Skogga

Det står max 40w för att armaturen inte tål högre värme än vad glödlamporna på 40w utstrålar.
Så du kan byta till vilken lampa som helst så länge de inte blir varmare. Eller att du överbelastar kabeln/säkringen.

Av Skogga
Skrivet av Romuhousu:

Suck. Att man ska behöva sota för att någon annan jävlas med en. Aja, tur att man har en enorm källare då. -,-

Om det är så att han vill hämta sina prylar sedan innan tiden har gått ut så är det bara att avkräva honom på pengar för förvaringen också vilket du har rätt till.

Av Skogga

Thuyner, Postförskott är dock inte heller någon säkerhet för köparen då du inte får röra paketet innan du har betalt och då kan det lika gärna vara en tom kartong alternativt den berömda tegelstenen.

Vilket gör att allt handlar om tillit i slutändan, tyvärr.

Och då har vi alternativen, ta betalt i förskott för att säljaren ska vara säker och betala i efterskott för att köparen ska vara säker. Moment 22.

Av Skogga
Skrivet av Toivo83:

Aj fan ja, npja, bättre sent än aldrig eller att få pynta upp dollares.
Bra undanstoppning för julklappar,utlandsresa över jul å nyår?

Oh, ja. Alltid skönt med extra pengar innan jul, till sommaren får man klara sig på semesterlönen.

Av Skogga

Och för mig som egen företagare får jag inte se några pengar förrens i december... =(

Av Skogga
Skrivet av MasteraCe:

Lol, det är ju inte webhallen som repar varorna

Vare sig du köpt datorn på komplett.se eller webhallen så skickas dom till samma service-center

Det är väl skitsamma om det är service-centret som dröjer. Det är Webhallen som har ansvaret och har också själv valt att skicka grejerna till ett service-center istället för att byta ut varan.

Av Skogga

Iom att det gäller Webhallen får du räkna med minst en månad, i värsta fall flera månader.

Av Skogga
Skrivet av Yoghurty:

Nu vet jag inte om jag minns rätt men. Det är någon spelbutik som hävdar att man får produkten 24 timmar efter den är skickad. Vad gör dom för nånting speciellt till skillnad mot Komplett?
Det finns väl olika klasser på breven? Såsom ( Prio 1 brev ) o sånt

Som boende i Norra Norrland så tar det i princip alltid 3 dagar för paket (även om Posten har börjat utlova 2 dagars levererans) och 1-2 dagar för brev. De shoppar som skriver 24 timmar brukar ha i sina leveransvillkor att det inte gäller för vissa postnummer.

Vad gäller kollinummer så har vanliga brev inte det. Däremot varubrev som företag kan välja att skicka med har det, men där är spårbarheten väldigt begränsad. Brev som är skrymmande kan få ett slags "kollinummer" för att de ska kunna avisera dig och det ges på plats.

Om det ska vara spårbart hela vägen måste de skicka med andra alternativ.

Av Skogga
Skrivet av OSkar000:

Jag tänker på Cherry G81-1800, men med andra än svarta brytare och med äkta svensk teckenuppsättning. Inget lullull, bara ett stabilt och bra tangentbord som håller länge och som är väldigt lättjobbat. Se tråd nedan.

http://www.sweclockers.com/forum/56-kringutrustning/1093645-t...

Hmm, Deltaco har två olika modeller på dessa kompaktbord G81-1800LUMSF-2 (Svensk layout) och G84-5200LCMSF-2 (Svensk layout) och när jag räknar från deras inpriser, vet ju inte elfas påslag, så hamnar de i den prisklassen som elfa hade. Men det kan ju som sagt vara olika brytare.

Av Skogga
Skrivet av OSkar000:

Saknar dock cherrys egna kompaktvariant som har numpad men som är lika brett som ett tenkeyless.
Skickades från m.sweclockers.com

Nu vet jag inte exakt vilket tangentbord du menar, men vet att Deltaco håller ett ganska bra sortiment av Cherry-tangentbord. Varav de har ett som är ett Cherry kompaktbord med FTSC-switchar (inte äkta mekaniska), men det är kanske inte den du tänker på?

För i sådana fall är det bara att hitta en affär som har Deltaco som grossist, i annat fall är det nog ingen svårighet att få Deltaco ut börja ta in de modellerna då de brukar vara smidiga att ha och göra med.

Av Skogga

Input-File är hemskt att jobba med när den ska designas.
Har inte läst in mig på CSS3 så vet ej om det är bättre där, men i CSS2 får man i alla fall fula runt det hela.

En länk till lite tips:
http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html

Av Skogga

Och för att den numeriska " 0 " ska funka krävs även att att Num Lock är aktiverad ( + och - funkar även om Num Lock inte är aktiverad).

Av Skogga

Använda absolut inte de där sidorna som lägger in dig på flera sökmotorer då din webbsida kommer bli svartlistad och kommer få det svårt att ranka.

Det enda du behöver är att sidan finns länkad någonstans ifrån så kommer Google och de andra sökmotorerna att hitta den så småningom. Tänk på att det dessutom kan ta upp till ett halvår innan sidan ligger rätt i SERPen.

Av Skogga

Enklast och billigast blir det förmodligen genom http://www.videogamesplus.ca .
Köper du bara 1 och/eller 2 spel åt gången slinker den dessutom med störst sannolikhet genom tullen då de skickar spelen i en typ av jiffybag.

Men det är min rekommendation, har själv köpt över 100 spel därifrån under ett antal år då jag föredrar att importera mina GBA-/DS- och 3DS-spel pga priset.

De anger valutan i CAD (Kanadensiska dollar 1 CAD=6,5 SEK). De kör även med ett system där du alltid betalar en frakt per spel och inte per order. Den ligger på 7,99CAD.

Det gör att om man vill köpa fler än två spel kan man välja att beställa de med enbart ett par dagars mellanrum så att de inte packar den i en större förpackning och skickar med DHL där du med 100% sannolikhet kommer fastna i tullen. Detta utan att det skiljer sig i fraktkostnad för dig.

Deras 3DS avdelning https://www.videogamesplus.ca/default.php?cPath=561_563
Ja, sidan är ful och lite väl klumpig, men de är väldigt seriösa.