Inlägg

Inlägg som voffen1 har skrivit i forumet
Av voffen1

Tips på åtgärder någon innan man skickar tillbaka moderkort?

Av voffen1
Skrivet av Daniel75:

Låter som en memory leak ? Vilken browser ? Klart skumt fel.

Körde i Edge

Av voffen1

Följande komponenter

https://www.inet.se/produkt/1903192/asus-prime-z490-p
https://www.inet.se/produkt/5303123/intel-core-i5-10600k-4-1-...
https://www.inet.se/produkt/5301172/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2...

Resulterar efter en stund i blåskärm. Jag ber ägaren om att köpa ett annat par RAM minnen som står på moderkortets QVL lista men istället inhandlades detta par.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/h...

Felet kvarstår och jag försöker kolla vad som kan vara fel.
Windows har ominstallerats och bootats från en 3,5tums samt ominstallerats till en ny ssd. Samma problem kvarstår med att datorn segar ner efter 5-10 min. Letar efter cache, fryser sig och därefter blåskärm. Jag har lyckats framkalla felet genom tex att öppna många internetflikar och få datorn att ladda.

Kört ca 10 min Prime95 utan problem.

Nollställer jag minnet så kan jag få datorn att fungera lite längre.

Har prövat att sänka hastighet på minnen men då datorägaren ej ägde något usb minne så kunde jag ej köra Memtest men då samma fel uppstår på 2 olika RAM minnen så är min slutsats att antingen fungerar inte RAM stickorna som är inköpta till valt moderkort eller så är det något vajsing med moderkortet. Magkänslan säger att datorn inte matar fram minne som då tar slut vilket orsakar blåskärmen.

Tankar?

Nästa steg hade varit för mig att börja om på ruta ett. Har bett ägaren att vid tillfälle köra Memtest.

Av voffen1

Blåskärm criticical process died

Ena kusinen byggde dator i helgen. Efter bygget är det blåskärm med critical process died som uppstår gång på gång efter några minuter efter start.

Jag har själv inte försökt hjälpa honom ännu men såg på hans inköpslista att RAM minnet ej stödde moderkortet han köpte. Han har intel system men RAM minnet var främst för AMD.

Kan det orsaka blåskärmen?

Av voffen1

Jag hoppas minin står sig till hösten när förhoppningsvis 120Hz blir standard samt usb c koppling.

Av voffen1
Skrivet av UndaC:

Angående diskussionen om sponsrat material på SweClockers så lägger vi enorm vikt vid att lyssna in communityt här. Vi har också gjort läsarundersökningar på ämnet för att ta in åsikter även från läsare som inte är aktiva i forumet.

En av de konkreta åtgärderna som gjordes efter att vi hade just diskussioner i somras var att vi ändrade märkningen av artiklar från tidigare "i samarbete med" till "sponsras av". Vi har också varit mer tydliga exakt vad sponsorskapens förutsättningar är i en del artiklar, något som vi absolut ska bli ännu bättre på framöver.

Prio ett är transparensen i mina ögon. Tydlighet i vad som är sponsrat är A och O. Där märker vi allt material som sponsrat när det är det, utan undantag.

En jätteviktig sak för oss är också att även sponsrat innehåll ska intressera våra läsare och tillföra något i form av underhållning eller kunskap.

Det fanns en del aspekter kring hur förfrågan kom till oss som sände budskap att det sannolikt inte skulle kunna ske någon produktiv dialog, snarare att man ville ha något för att knyta ihop ett förutbestämt narrativ. (Klippningen där man blandat icke-sponsrat material där jag låter positiv i direkt anknytning till ett klipp från en sponsrad video var för mig ett kvitto på att min föraning var korrekt i någon mån.)

Diskussionen är självklart jätteviktig och jag respekterar verkligen att det finns dem som bevakar bevakarna så att säga. Dock tycker jag att det är här på SweClockers diskussionen bör ske för att vara konstruktiv och göra någon nytta. Den känns också för viktig och komplex för att man ska kunna koka ner det till en liten "soundbite".

Precis som all annan aktivitet på SweClockers är det här något som är under konstant utvärdering, analys och förändring. Så med det sagt får ni gärna ta tillfället i akt att komma med frågor, förslag, klagomål och så vidare här. Vi har också feedback till sweclockers-forumet med en klistrad tråd på ämnet. Och vill man inte vara med i en publik diskussion går det alltid bra att PM:a mig eller att maila mig på anton.nilsson@sweclockers.com

Edit: justerade lite formuleringar som jag kände var lite väl kategoriska.

Sponsrade artiklar ger mig inget faktiskt. Sen skadar det inte att göra märkningen lite större.

Av voffen1

Valde annat då jag förstås är mest är inne på design men mest är hur användarvänlig telefonen är.
Det får inte vara för mycket funktioner men inte heller för slö.

Av voffen1

Det jag värdesätter mest i en mobil är snabb hårdvara och en bra skärm och det grämer mig att få mobiltillverkare erbjuder detta. Det gör inget om mobilkameran är från 2 generationer tillbaka.

Intressant om denna prishysteri snart planar ut... Samsung erbjuder väl fortfarande sämst batteritid jämfört med konkurrenterna misstänker jag.

Av voffen1

Tänkte kolla om någon av er har råkat ut för en märklig bugg med sin ps5a.
När jag väcker maskinen från standby läge så händer det ibland att färgerna/kontrasten är väldigt låg. Detta åtgärdas enkelt genom att stänga av hdr samt sätta på det igen.
Lite smått irriterande då det ändå inträffat säkert 5-6 gånger. Kanske är det bara kabeln som är av kass kvalitet.

Av voffen1
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Begagnad billig pc. Lite äldre ungdom som beroende på intresse gå upp till macbook.

Men det beror helt och hållet på er ekonomi. Vissa har extremt gott om pengar och de flesta 10åringar skulle bli extremt glada över en macbook air för 10 000kr. De flesta ungdomar förutom denna laptop vill ha en speldator för +30 000kr och mobil och annat till.

Det vissa gör är att de köper en spellaptop för runt 10 000kr, då får barnet ofta ingen spelkonsol eller speldator vid sidan av.
Inte för att vara steriotypisk. Men tjejer i högre grad värdesätter andra saker än att spela på datorn. Och då är macbook air i högre grad ett bättre alternativ. Nu kan tjejer och killar ha olika intresse. Men min poäng är att man får se helheten, där det för många ungdomar är viktigt att tillfredsställa deras spelbehov.

Tack för ditt utförliga svar. Det är verkligen skillnad på grabbarna och vår sladdis. Grabbarna har det varit spel för hela slanten men tjejjan har istället varit mer kreativ om man får uttrycka sig så om sina barn. Spelar mest Minecraft med mig och lite mobilspel så nya macbooken kanske fyller det hålrummet bra.
Har också lite klåda över sambons arbetsdator som är en stor 17 tums 😂

Av voffen1

Pc eller mac som första upplevelse?

Som titeln lyder.

Ska köpa en bärbar dator till familjen, främst 10åringen, och går i tankarna på nya macbook air. Datorn ska primärt användas till Internet, YouTube, musik, ordbehandling och lättare spel såsom sims och Minecraft.

Blev lite tveksam om mac är rätt väg att gå eller inte. Min första mac var första ibook och lade ner mitt mac äventyr för nästan 15år sedan men det har säkert hänt lite sedan dess.

Av voffen1

6900kr för mitt 6800 har nu blivit 8500kr.
Tråkig utveckling! Förhoppningsvis blir det bättre när denna öken är slut. När jag är klar med cyberpunk är det säkert någon lycklig iaf.

Av voffen1

Jag har lagat julmat i en 1 vecka och efter dagens julbord känns det som vanligt att man har mat över i en vecka 😂 det har varit en skön jul där jag bara firat med familjen samt sambon syster.
Har själv jobbat väldigt många år på sjukhus så det känns självklart om man kan hindra smittspridningen med denna lilla åtgärd.

Av voffen1

Någon som kan tipsa om en bra WiFi router? Sitter på en router idag som inte ens har dual band så lite låst ibland.

Av voffen1

17tusen YouTube kanaler. Det ska tydligen finnas fler

Av voffen1

Då har jag råkat ut för en game breaking bug. Uppdraget "The Pickup" går ej att slutföra då huvudpersonen i fråga inte dyker upp eller får en prompter att åka till...
Testat att ladda om saves men då jag mest gjort missa sidemissions så var ju självklart detta uppdraget med på alla mina backup saves. Riktigt jävla sopigt. Synd när spelet annars är fantastiskt men att lansera ett spel med gamebreaking bugs är inte acceptabelt. Jag hade nog gärna tagit en försening 6månader till ifall de värsta buggarna gick att fixa.

Av voffen1

Vilket grissnyggt spel detta är. Haken är i golvet på lizzies bar 😍
Hur funkar spelet på PS4?

Av voffen1

Jag kan dela med mig av mina inställningar som jag är nöjd med för stunden. Frames ligger kring 50 fps.

Spelar med handkontroll. Hårdvara enligt signatur.

Settings High, vsync off. Dynamisk FidelityFX med riktmärke 85-95% av 4k.
Har ställt ner volymetric fog till medium.

Spelet känns gediget gjort fastän buggar man stött på. Detaljnivån är smått otrolig. Spelet har en bra närvarokänsla, iaf för mig.
Spelar corpo och tänkte vara en jävel på stealth och hacking skills

Av voffen1
Skrivet av anon5930:

Fick hem min högst oplanerade PS5 SE ikväll. Har mest försökt den få att kopiera över data från min gamla PS4 Pro så bortsett från lite Astro så får jag vänta med att spela tills imorrn kväll istället. Enda direkta jag hört ljudmässigt har varit optiska läsaren läsa Demons Souls-skivan. I övrigt riktigt tyst. Får hoppas att lasset Elgiganten fick in i helgen faktiskt har fått problemen fläkten från första leveranserna hade. Men lär väl märkas när jag drar igång något mer krävande. Har inte tagit mig tid att kolla vad för fläkt som medföljt.

Placerade bredvid/halvt bakom min LG OLED 55B7v:
https://i.imgur.com/Ul7qaqB.jpg

Jämförde de olika kontrollerna. DualSense påminner för mig mer om en Xbox-kontroller än en Playstation-kontroller. Väldigt bekväm med, men lite ovan ännu. Blir som planerat från början, köpa en extra till datorn lagom tills man börjar kunna använda dess intressantare features.

PS4 v2-kontroller, Steel Black, DualSense förstås, samt en custom Xbox Design Labs-kontroller i vitt, rött och svart:
https://i.imgur.com/XvXVjdm.jpg

Älskar famicom färgerna 👌

Av voffen1

Är det något att ha alltså? Finns det något att jämföra det med?