Inlägg

Inlägg som Grommo har skrivit i forumet
Av Grommo

Ok tack för inputen! Jag får tänka på saken.

Av Grommo

Asus U31JG-RX039V VS Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G32n ??

Hejsan pojkar!

Vilken av dessa två laptops skulle ni rekommendera?

Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G32n
Acer Aspire TimelineX 3820TG-5454G32n (LX.PXZ02.003) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer
eller
Asus U31JG-RX039V
Asus U31JG-RX039V - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Asusen har ju lite bättre processor.. Men hur är det med grafikkorten?
Vilket är bättre? Geforce GT 415m eller Radeon Mobility HD 5650?
Kommer inte spela så mycket spel, men HD-film och bildredigering kommer förekomma.

Kvalitén på grejorna? Acer lika bra som Asus el. vice versa?

Tack för svar!
PS: behöver dator snart. Kan inte vänta på Sandy Bridge el liknande.

Av Grommo
Skrivet av zillio:

Det är väl lite att lura folk när man sätter ett GROVT överpris. Eller?

Jämför priserna:
Siba.se: Toshiba Camileo X100
Komplett.se: Komplett.se - TOSHIBA Camileo X100

Hahaha. Siba har alltid varit helt bort åt skogen när det gäller priserna. Det värsta är att jag hela tiden hör ifrån folk som ändå har varit där och köpt någonting. Så de lyckas tydligen trots allt :S

Av Grommo

Haha, äger man en bil med sådana säten så kanske den passar in fint .

Gav mig en brilliant idé, om ni alla skickade era mormödrars gamla handväskor till mig så skulle jag kunna börja tillverka datorväskor som den här, sätta ett B på dem och sen är det bara att gå runt å sälja för 100 lakan!

Av Grommo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smartidiot89
Ända gången det skiljer något är när:

-Tillverkarna har gjort en egen kylning.
-Tillverkarna har ställt in en OC clock
-Garantin.

Du kan ju sätta tillbaka kylaren om kortet går sönder, sen är frågan om dom märker av det eller ej

Hehe jupp, just vad jag tänkte mig. Bara att sätta på original kylaren o se ut som ett stooort frågetecken om de märker nått. Tack för hjälpen.

Av Grommo

Men hur vet dem att man faktiskt har bytt kylare?
Jag funderar på ett Gigabyte kort(bara gigabyte o asus som finns i lager), nån som vet nått om dem?

Jaja, nu har jag beställt grejerna, ett Powercolor HD4850 blev det. De olika tillverkarna verkar inte skilja sig alls i fallet med 4850. Och då är ju Powercolor bäst för att det är billigast

Av Grommo

Så det är alltså oftast bara medföljande mjukvaror å onödig crap? Det behöver jag inte ;P. Kylningen bryr jag mig inte så mkt om, är den för dålig så köper jag en Accelero s1 rev2 och en 120mm fläkt istället.

Jo anledningen till varför jag frågar om support är för att jag har hört att om man vill skicka in sitt Sapphire kort på garantin, så måste man betala för att de ska skeppas till staterna. Och det var just ett Sapphire jag hade tänkt mig först ;O. Någon som vet nått om detta?

Av Grommo

Vilken ATi korts tillverkare är "bäst val"?

Hejsan.
Jag antar att detta kan bli en flametråd eller att man inte kan säga vilken som är bäst, men jag måste fråga. När jag frågar så menar jag vilken av Powercolor, HIS, Gigabyte, Sapphire och Asus som man ska ha. Alltså vilken tillverkare har bäst garantier och kundservice etc... Jag ska köpa ett HD4850 och då kostar Asus kort typ 200 mer än Powercolor kortet, de andra ligger emellan.. Så tjänar man nånting på att ha Asus eller är det bara varumärket de tar mer för?
Skulle vara tacksam för ett svar asap Ska försöka beställa idag..

Av Grommo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b^eF
Hej igen, skrev tidigare att jag ville ha tips på en dator som som kosta max 4000 med OS inräknat.

Men jag har Operativsystem nu så jag undrar vilken dator för max 4000:- (Kan gå upp nån hundring om det gör nån stor skillnad med tex Grafikkort tex.)

Så är jätte tacksam nu om du kan ge mig tips om delar / färdigbygd dator som kostar runt 4000:- somsagt som är till WoW.

Nu kanske det inte blir lite lättare hoppas jag

PS. Frakten ingår inte i dem där 4000:- så det behöver du inte tänka på!

Tack i förväg, b^eF

Jag rekommenderar Boulevard Gamer Value 60A datorn http://boulevard.se/dator.aspx?ID=143. För 3995:-

Av Grommo

Ser bra ut, jag rekommenderar Sapphire märket till grafikkort

Av Grommo

Ankan_84;
Håll dig till ditt HD4870, det är mer prisvärt. Man kan inte säga att SLI eller Crossfire är bättre än varandra. Crossfire är systemet ATi korten använder och SLI är Nvidias system, så ska du ha flera Nvidia kort så behöver du SLI o om du ska ha flera ATi kort så har du Crossfire...

Av Grommo

Jag skulle rekommendera ett annat grafikkort och en annan processor.

Din "Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/fläkt" är visserligen fyrkärnig, men en "Intel Core™ 2 Duo E8400 3.0GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz BOXED m/fläkt" är bättre på spel (IMO) och något billigare.

Grafikkortet du valt "XFX GeForce 8800GT 600M 512MB GDDR3, PCI-Express 2.0, 2xDVI, Black-PCB" är jäkla bra, men jag rekommenderar ett "Sapphire Radeon HD4850 512mb GDDR3, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP, Lite-R" istället.. Detta är dock 200kr dyrare så om du inte vill höja priset, håll dig till 8800GT.

Hoppas jag gav dig lite aspekt på saken.

Av Grommo

Datoruppgradering. Kommentarer o kritik önskas!

Hallå! Nu har jag gjort klart min lilla lista på delar som jag tänkte ha i min dator. Jag ska behålla hårddisk, chassi, dvd brännare/läsare från min gamla, så de behöver ni inte tänka på. Jag har försökt hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt, jag har en tight budget och vill hålla mig under 6000kr fast utan att snåla med kvalité och spelkompatibelhet. Så jag önskade lite kritik och åsikter om mitt ihopplock.. Jag undrar bla om fläktarna på aggregatet, processorn och graffet låter mycket, för jag tänkte ha datorn i mitt sovrum och då ska den va tyst XD! Så vad säger ni???

Köplistan:
http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=604465...

Av Grommo

Ok. Jag har inte klockat förut så om jag skulle få för mig att göra det så skulle jag ändå ta det lugnt :P. Tack för infon

Av Grommo

Nätagget verkar bra har hört att Corsair är feta. Lite synd bara att moderkortet inte har några recensioner eller så.. Ska kolla på nätet, men tack för hjälpen!!

Av Grommo

Hjälp att hitta moderkort o nätagg till givna delar..

Hej där!

Jag har tittat ut grafikkort och processor till min datoruppgradering, men saknar ett moderkort och nätagg som passar. Jag har svårt att hitta i djungeln av allt som finns nämligen...
Moderkortet och nätagget ska passa för:

Sapphire Radeon HD4850 512mb GDDR3, PCI-Express 2.0, 2xDVI/HDMI/HDCP, Lite-R

och

Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/fläkt.

Jag hoppas nämligen att det går att hitta ett Intel Socket-775 moderkort med CrossFire(ifall att... ) och PCI-Express 2.0 för under 1800kr.

Nätagg har jag ingen som helst koll på alls, förutom att det är strömförsörjaren och att mitt nuvarande aggregat är sämst. Hade tänkt ett så lågt pris som möjligt på det..

Detta kommer ta åratal för mig utan hjälp så, jag tackar i förväg!

Av Grommo

Ok! Tack för hjälpen! Detta räcker för att övertyga mig :P. Såg nu även "Vilket grafikkort för X kronor" [OFICIELL TRÅD]" tråden, så om nån moderator vill så är det fritt fram att ta bort denna nu xD.

Av Grommo

Nytt kort. HD 4850 eller 9600GT"GS"??

Hejsvejs.

Jag ska köpa en ny dator, hade tänkt mig ett grafikkort för mellan 1300-1700 kr. Då är de vettigaste alternativen (vad jag har förstått) antingen ett Sapphire Radeon HD4850 512mb eller ett Gainward GeForce 9600GT 1GB "GS". De ligger båda vid ungefär samma pris (1625kr / 1499kr) så jag tänkte att de kanske då var ungefär lika bra..? Men vad säger ni experter :P?

Av Grommo

Ogge: Ok tack!! Då vet jag :D! Får se om jag köper det då

Loxus, Jag vet att jag borde skaffa PCI-E, men har inte pengar till det.. Då måste jag köpa nytt RAM Minne, processor + grafikkort då förstås.. Som jag skrev har jag ett Radeon x850 nu xD. Jag skulle mer eller mindre få byta ut allt utom min hårddisk egentligen, eller kanske tom den, det är en IDE... Och det går på mkt cash money iallafall ...
Tack för hjälpen då! ;D

Av Grommo

Passar HD3850 AGP på ett P4SD-LE?

Hej.
Jag ska köpa ett nytt grafikkort på det gamla rostiga AGP interfacet. Jag har inte pengar till nått annat ;). Det grafikkortet jag har tittat ut som verkar vara bäst på marknaden är
Sapphire Radeon HD3850 512MB GDDR3, AGP8X, 2xDVI/HDCP hos komplett.
Det jag undrar är, hur vet jag om kortet passar på mitt moderkort typ P4SD-LE? (Idag har jag ett Radeon X850 256mb kort. )
Alltså, skiljer sig olika AGP korts uttag? Jag vet att det finns typ AGP4X, 8X osv, spelar det nån roll?

TILLÄGG: Jag sökte upp specifikationer på mitt moderkort och fick fram detta "Graphics connector: AGP 8x 1.5v slot"
(http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00190221...)
Det verkar ju då stämma med kortet ovan, men skulle gärna vilja ha en bekräftelse?