Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte

Ja.

Av JonteP0nte
Skrivet av Olegh:

Har också en UL30(A), dock från 2009, men det börjar verkligen märkas hur den går på knäna. Blir ju jäkligt frestad alltså.. Även om jag överlag har varit nöjd med datorn jag har idag så drar jag mig lite för att köpa en "klenis" igen. Sonyn är ju verkligen inget prestandamonster. Å andra sidan kommer den räcka mil längre än UL30:n som nästan räcker till fortfarande. Egentligen hade jag bestämt mig för att nästan bärbara skulle vara nåt mera "omph" i på bekostnad av portabilitet. Egentligen hade jag bestämt mig för att vänta med inköp också.. Men fan vad det lockar alltså.

Jag vet att 4 GB RAM kommer räcka fint för mig och det datorn skulle användas till, värre är det väl med hårddisken. 128 GB SSD är verkligen inte mycket, det kommer bli fullt väldigt snabbt. Går ju dock att jobba runt med extern lagring på nåt maffigt USB-minne eller liten 2.5" disk. Ev. nätverkslagring också men det passar ju sämre när man är på språng.

Skrivet av ToOkie:

Borde man slå till? Jag sitter idag på en gammal Asus UL30 från 2010, den fallerar mer och mer för varje dag som går.

Det enda jag gör på datorn är att redigera bilder via Lightroom, streamar/laddar ned film, streamar sport via viaplay samt surfar.

Det som gör mig orolig är problem jag har läst om, framförallt Wifi, att panelen (?) på skärmen lossnar samt en fläkten låter mycket.

Vad tror ni, räcker 128GB hårddisk för lagring av mina bilder samt några HD-filmer/serier?
4GB ram, är det gott och väl för mina behov? Jag har det i dagsläget och Chrome äter ram vilket gör hela upplevelsen av min dator i dagsläget väldigt, väldigt seg.

Jag hade egentligen planer på att köpa en Macbook Pro vilket dock är över min budget, men känner att det skulle kunna vara värt. Dock när jag ser den här datorn för under 5K då har jag svårt att motivera att köpet av en Macbook Pro.

Vad skulle ni ha gjort?

Uppdaterade från en UL30A till vaio pron. Jag betalade dock 8800 och tyckte det var värt det, men för 4990 är det en no brainer, galet bra pris!

Av JonteP0nte

Går det att överklocka antalet skivor som får plats samtidigt? Jag känner att två inte riktigt räcker till för mina behov.

Av JonteP0nte
Skrivet av zZerf:

japp provat alla portar i datorn, och allt annat funkar sitter ju på ett annat tangentbord som funkar ur bra som helst i datorn, men inte mitt mekaniska :/

Alright, mycket märkligt! Kolla som sagt om bordet fungerar i BIOS, då kan du utesluta att det är fel på någon hårdvara i alla fall.

Har du någon PS2-port på datorn? Prova köra tangentbordet i en sådan istället med en adapter som bör ha följt med ditt tangentbord.

Av JonteP0nte

Provat andra portar på datorn? Fungerar andra prylar i porten?

Av JonteP0nte

Har en bekant som har LG-plasman, jag tyckte bilden var riktigt bra men svärtan var inte ens i närheten av Panasonics plasma-apparater. Dock extremt mycket TV för pengarna i mitt tycke.

Av JonteP0nte

Kan vara någon form av overscan-problem. Har dock väldigt dålig koll på sådant, google kan nog ge dig mer utförligt svar.

Av JonteP0nte
Skrivet av Kakann:

Ställde för ett tag sen in att vänster ljud skulle komma från höger och tvärtom då jag kopplade in mina högtalare fel, det funkar sådär bra när man spelar CS med lurar. Hittar nu inte inställningen och hoppas att någon här vet hur man kan ändra det Kör ett Creative Soundblaster Z med ett Asus Hero, har ändrat till grundinställningar i programmet som följde med Creative Soundblaster Z men det funkade inte.

Kolla typ efter något som heter reverse channel eller dylikt. Har du lyckats ändra det en gång ska det såklart gå att ändra tillbaka.

Av JonteP0nte

Jag skulle gissa på att uttaget i frontpanelen glappar. Testa tillfälligt att köra via bakpanelen och se om samma problem uppkommer.

Av JonteP0nte
Skrivet av Retech__:

Önskar jag kunde göra det felet med mening :/

Varför vill du ha ljud ur alla kanaler vid musikuppspelning och dylikt ljudmaterial som är gjort för stereo?

Av JonteP0nte

Det är väldigt stor skillnad mellan olika tangentbord. Hade först ett med Cherry MX black som jag inte trivdes alls så bra med, nu har jag dock ett med Cherry MX blue som antagligen är det bästa, mest bekväma tangentbordet jag ägt.

Kort sagt, smaken är som baken.

Av JonteP0nte

Om AMD - en FX-8350 med tillhörande moderkort, gärna ett som minst kan köra 2 PCI-E med x8-hastighet.

Om Intel - en 4670k med tillhörande moderkort, gärna ett som minst kan köra 2 PCI-E med x8-hastighet.

Av JonteP0nte

Korrelationer är roliga

Påminner mig om när Spaghettimonsterkyrkan snackade om att fler pirater=mindre global uppvärmning. Tror att Moderaterna behöver läsa denna wikipediaartikel: http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causa...

Av JonteP0nte
Skrivet av Uniko:

Sant, man hör att Lian Li är så jävla bra hit och dit, men finns nästan inga bra recensioner och deras chassin är de sämre jag sett i jämförelse med andra märken.

Det beror mycket på. Precis som den här recensionen poängterar har Lian Li-chassin i regel ett par riktigt smarta designlösningar men dras ofta samtidigt med några ganska dumma saker också. Om man dock inte påverkas av de dumma sakerna och hjälps av de smarta designlösningarna så ser man såklart chassit som mycket bra.

Av JonteP0nte

Aaah, gamla Lian-Li-chassin är ju mumma! Använder ett chassi väldigt likt det i denna build till min huvuddator Hur fungerade 6800-korten att köra i SLI?

Av JonteP0nte
Skrivet av Ibas:

Hmm, jag vet inte hur men de började fungera när jag startade datorn, har dock fått ett annat problem, skulle installera windows från ett bootable usb men när den ska starta bootningen så står det bara "Windows is loading files" och fastnat där

Hur lång tid har du låtit den stå? Det kan ta en stund, bara att ha tålamod.

Av JonteP0nte

Varför inte bara testa?

Jag vet inte hur det ser ut med drivrutiner och dylikt för det där kortet. Crossfire/SLI under den generationen var ju inte heller en höjdare, men du får ju självklart bäst svar av att prova hur det fungerar.

Av JonteP0nte

Jag har funderingar kring liknande saker, jag har nämligen en gitarrförstärkare som låter mycket bättre och brummar mindre i min lägenhet med jordade uttag än vad den gjorde hemma hos föräldrarna. Jag har alltid antagit att det är jorden som gör att det är så, men ser nu att folk säger att jordning endast har med säkerhet att göra.

Så vad kan då orsaken vara till att den låter bättre i mina kontakter med jordade uttag, eller generaliserades det inte till andra elektroniska prylar utöver datorer i denna tråd?

Av JonteP0nte

Fan, Jacob börjar få till det här med att stå framför kameran nu riktigt bra! Alltid roligt att se framsteg

Av JonteP0nte

Om jag skulle ha en hårddisk idag skulle jag starkt fundera på en SSHD: http://cdon.se/hemelektronik/seagate/seagate-desktop-hybrid-s...