Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Skrivet av Rouge of Darkness:

vill påstå att dual channel gör omärkbar skillnad möjligen att du kan se skillnader i div tester men för vanlig användande märks otroligt lite.

iaf inte märkt nån skillnad sen en sticka la av så istället för 16gb dual kör ja nu 12gb single å märker ingen skillnad öht sen innan.

Det beror väl lite på minneshastighet och dylikt, men jo, att köra snabba minnen är rätt obetydligt i de flesta fallen. Det är ju dock onödigt att inte köra dual channel om det finns tillgängligt då det inte ger några direkta nackdelar och är gratis.

Av JonteP0nte
Skrivet av Dataexperten:

Råkade ta för givet att du hade 2x4 nu och ville slänga in 2x8. Om du bara har en av varje (alltså 1x8 och 1x16) så kommer du inte kunna utnyttja dual channel. Det går dock att göra om du har 2x4 och 2x8 på vardera kanal. Jag kör för tillfället 2x2 och 2x4 för totalt 12 GB och jag har även dual channel då varje par får en dubbelkanal.

EDIT: Sen beror det ju såklart på om ditt moderkort stöder dual channel, men det gör de allra flesta moderkorten idag. Sen finns det vissa high-end intel-plattformar som har tri- och quad channel som således kräver tre eller fyra likadana minnen för maximal bandbredd.

Av JonteP0nte

Det går bra, givet att ditt modertkort och OS stöder 24 GB. Se dock till att de nya minnena är specade för samma volt och timings som de gamla minnena för att vara säker på att inga problem uppstår.

Av JonteP0nte
Skrivet av Burks:

Bara bra med större skärm så att man faktigst kan trycka vart man vill utan att behöva sikta varje gång!

Men vart får du phablet från? jag har då inte sett dom lansera någon ännu.

Jo, absolut bra nyheter, men inget nytt och inget spännande som kan förändra branschen direkt. Tråkigt som sagt.

För mig är 5,5 tum phabletstorlek.

Av JonteP0nte

Tråkiga nyheter tycker jag, det känns bara som de försöker efterapa androidvärlden (och specifikt kanske samsung) med stora telefoner, phablets och smartklockor.

Av JonteP0nte
Skrivet av helgehorse:

Asså nu gör ni mig VÄLDIGT taggad på att köpa detta kortet , Men om de nu drar MAX 300 w varför står det 750 w ?

För att de ska kunna gardera sig antingen mot folk som köpt skitagg som inte kan prestera de W som det står på dem, eller folk som har mycket strömhungriga övriga komponenter, t.ex. femtioelva hårddiskar.

Om du kör en FX-8320 tillsammans med det kortet kommer du inte ha några som helst problem med 650W, om agget inte är budgetskräp.

Av JonteP0nte
Skrivet av blackis:

Glöm det. Att svenska domstolar skulle vara så pålästa är bara en utopi. Tro mig jag vet ;). Därav så bör man vara påläst innan man kastar bajs.

Tänk er själva att jag uppfinner hjulet igen 2014.

Haha, svenska ja Nej men självklart ska man vara kritisk mot domstolar också, men det är ju bättre att vara tyst och låta dem föra sin talan än att, utan att veta någonting egentligen, börja skrika om att X eller Y är kassa.

Av JonteP0nte
Skrivet av DevilsDad:

Jävlar vad folk är snabba på att kasta skit på ett företag nu för att de stämmer ett annat företag. Jag hoppas ni som gör detta både har läst igenom stämmingsansökan och de patent det gäller, samt har koll på hur Samsung och Qualcoms GPUer är designade. Kan in inte över huvud taget backa upp er smutskastning är det bara pinsamt.

Jag håller med till fullo. Har aldrig förstått varför så många ska ha så otroligt bråttom att komma med anklagelser hit och dit om saker som de antagligen inte har en aning om. Ska det gnällas bör man innan kolla upp vad det faktiskt är man gnäller på så att det blir befogat. Därmed inte sagt att nvidia gör rätt eller fel, det är jag som sagt alltför oinsatt för att ha koll på. Jag låter domstolen avgöra sådant, de förhoppningsvis vet mer än mig om detta.

Av JonteP0nte
Skrivet av Alling:

Och jag kontrade med att Intel är mycket snabbare även med Mantle. Jag tycker att det går i linje med min åsikt att Intel är ett bättre val.

Det är dock inte ett bättre val om man redan skaffat ett AMD-moderkort, som, vad jag antar, inte kan returneras av trådskaparen.

Sedan tycker jag det är märkligt att du säger att han bör skaffa ett GTX660 istället för ett 290 utan att säga ett endaste ord om varför han bör göra det, bara att "Mitt råd är det som kommer göra dig mest nöjd, både nu och, inte minst, senare.". Du måste ju ändå förstå att ur en prestandasynvinkel är den rekommendationen mycket märklig?

Av JonteP0nte
Skrivet av MrNeikter:

Borde inte Half Life gå att driva runt mer än väl? :0

Bra idé! Det ska jag definitivt prova, Half Life (även 2an) fungerar i vanliga fall utan problem på laptopen

Skrivet av satoshi:

Det är inte Helix som är "the coaster demo" utan det är Rift Coaster.

Bäst är om TS själv letar upp lite demos här: https://share.oculusvr.com/

Ok, ska prova det demot också, tack för tipset! Det är på den hemsidan som jag har kikat efter demos hittils, många är riktigt balla men kräver som sagt lite mer datorkraft i de flesta fall.

Av JonteP0nte
Skrivet av anon81912:

Demona där man åker bergbana är nog de lättaste att driva.

Jo, testade Helix, med extremt ojämn prestanda. Vet du några andra lättdrivna berg- och dalbanor?

Av JonteP0nte

Demos till Oculus Rift med låga prestandakrav

Jag har just fått låna en Oculus Rift (DK1) som jag ska visa upp lite demos med på skolan, problemet är bara att min Laptop (Sony Vaio Pro 13 med i5 4200u, HD Graphics 4400, 8 GB ram) har lite trubbel att köra de allra flesta demos, och jag har inte möjlighet att släpa med den stationära.

Så nu undrar jag om någon vet om det finns några häftiga demos som inte kräver en monsterdator för att flyta på bra?

Av JonteP0nte
Skrivet av oouhdawg:

Ang varför jag inte skulle välja AMD är deras drivrutiner som A-L-L-T-I-D är helt åt h-vete..

Det var konstigt, förutom när jag körde crossfire har jag aldrig haft några drivrutinsproblem med mina AMD-kort, inte vad jag kan komma på rent spontant i alla fall. Så "A-L-L-T-I-D" är nog ändå en överdrift.

Av JonteP0nte

Jag personligen har kört crossfire en gång (med två HD4850) och kommer nog inte återvända till det på ett bra tag. Bara det att de nyaste spelen ofta direkt inte stödjer crossfire utan drivrutinsuppdateringar är jobbigt nog, sedan led jag ganska rejält av microstuttering (även om sådant är på väg att bli mycket bättre med dagens kort). Varmt blev det också, och strömhungrigt.

EDIT: Förresten, varför inte skaffa ett till begagnat 770 istället? Mycket prisvärdare.

Skrivet av oouhdawg:

Kommer aldrig någonsin köra AMD i någon kommande burk. Skulle jag ha ett 770 nu skulle jag inte bytt det mot ett 290x. Säger bara det.

Men Ja, det är en väldigt bra FPSboost om man stirrar sig blind på det.

Om din åsikt ska få någon form av värde för TS är det bra att säga varför man inte skulle välja märke X också.

Skrivet av Killbom:

Det är nog absolut inga problem. Dock är det väldigt mycket mer högjlutt då det är dubbelt så snabbt och kräver dubbelt så mycket effekt.

Det kräver nog mer än dubbelt så mycket effekt, då prestanda/watt är högre hos ett 770.

Av JonteP0nte
Skrivet av SectionX2:

jaja håll till godo med era i5or och 2500K. Dom räcker nog 20 år till ska ni se!

Jo, för det lär ju en i7a göra också.(?)

Av JonteP0nte
Skrivet av SectionX2:

är knappast onödigt att köpa en I7a när det inte ens skiljer en tusenlapp. Spel som kommer nu börja faktiskt kräva I7. Men det du säger gällde väl typ 1-2 år sedan.

Wolfenstein:

Here's the gaming rig that the company recommends:

64-bit Windows 7/Windows 8
Intel Core i7 or equivalent AMD
4 GB System RAM
50 GB free hard drive space
Nvidia GeForce GTX 460, AMD Radeon HD 6850

Watch dogs recommended:

CPU: Core i7 3770 @ 3.5Ghz or AMD FX-8350 @ 4.0Ghz

RAM:
6 GB

Om du istället kollar på reella prestandasiffror från otaliga recensioner så ser du att i i princip alla spel så är det totalt meningslöst att ha en i7 framför en i5.

Sedan när definierades entusiast som att spendera sina pengar dumdristigt? Är det inte snarare tvärtom, att man som entusiast vet och är insatt i vad man behöver spendera mer eller mindre pengar på och således gör smartare köp?

Av JonteP0nte

Kör själv på en Snowball och är riktigt nöjd, speciellt för tal tycker jag att den fungerar riktigt fint. Precis som med Yetin så älskar den dock som sagt bakgrundsljud.

Av JonteP0nte
Skrivet av mal8967:

Tveksam om vi har en annan telefon som passar för sim-kortet. Jag föreslog även att de kunde låta samtalet gå till min mobil (som går att ladda) för mobilernas ägare men det var inte populärt. På den ena mobilen alarmerar den att det är USB-enhet som är inaktiverad och inte fungerar. Jag kan heller inte nå den som är ägare av mobilen för att låsa upp mobilen som har 4 % kvar, och göra en återställning. Så i det här fallet verkar det ganska kört, om jag inte hinner låsa upp mobilen innan mobilen dör förstås.

Jo, det är ju som nämnt innan kanske svårt att göra systemåterställning med så pass lite batteri. Känns inte telefonerna alls igen av datorn, eller ploppar något upp om inkopplad maskinvara eller dylikt?

Av JonteP0nte

Du verkar ha gjort en ganska ordentlig felsökning, jag gissar på att telefonerna helt enkelt är trasiga. Ett sista alternativ kan ju vara att göra en fabriksåterställning för att utesluta mjukvarufel.

När det gäller telefonen som väntar samtal - varför inte koppla in sim-kortet i en annan telefon?

Av JonteP0nte
Skrivet av DavidtheDoom:

Deneb processorer throttlar vid 62°C så att hålla Core Temp under 62°C är nödvändigt för att ha full prestanda. Throttle frekvens vid TJMax är 800MHz för Deneb.

Ah, då förstår jag. Det är inget som jag så vitt jag vet i alla fall har upplevt med min 955a, men då har jag även alltid haft den ganska välkyld, så kommer väl aldrig upp i de temperaturerna antar jag då jag inte haft några problem.