Inlägg

Inlägg som farbrorjoakim har skrivit i forumet
Av farbrorjoakim

Hej!

Jag är en komplett N00b när det gäller ljud. Men min samsung LCDs högtalare suger ju ordentligt. Har ett par Logitech Z-4 till datorn som jag skulle vilja connecta med TVn. Vilka sladdar behöver jag och hur ska jag koppla?

Av farbrorjoakim

Nu kör vi enbart forum:

www.oldswedishgunners.se

Av farbrorjoakim

I såna fall köper jag nytt MB och minnen.

Av farbrorjoakim

Ja, att jag måste köra vcoren i hela 1.52 v för att den ska vara stabil på defaultinställningar liksom? Jag tror MB är skadat på nåt sätt men som jag skrev tidigare så siktar jag på en uppdatering lite längre fram, så jag är bara nöjd nu att den är stabil överhuvudtaget.

Av farbrorjoakim

Spelat i princip hela kvällen och ingen crash, verkar bra. Jag siktar på att köpa nya grejer ändå inom kort (i7) så detta får duga ett tag till.

Av farbrorjoakim

*Update

Nu verkar datorn fungera igen. Kört Prime95 i över en h. Jag fick dock sätta vcoren på 1.52 och drar ned minnena till 667mhz. Håll tummarna att detta håller sig nu.

Av farbrorjoakim

Jag ska prova att boota med bara ett minne ikväll. Återkommer!

Av farbrorjoakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NiclasLj
Tycker du ska börja med att sänka din Vcore till 1.35 och sen se till så din FSB ligger på 333mhz. Sålänge du inte har ändrat några andra inställningar så skall din dator starta och köras stabilt.

Fast det har jag gjort redan. Kommer fortfarande inte in till skrivbordet. Bara fryser. Sjukt frusterande.

Av farbrorjoakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Jag håller inte med MoNkeY-05, 1.5v vCore är väldigt mkt och värmeutveckling som överstiger 60c förutom i de intensivaste av applikationer känns för mej inte hälsosamt.
Men som sagt, defekter på minnena är mkt vanligare än på processorer, kör memtest som du rekommenderats.

Om du har återställt processorn till oklockat skick, har du även återställt vCore till fabriksinställning? Och ändrat tillbaks FSB:n till 266 eller vad som är standard på den processorn?

Ja, det är det som är så skumt. I bios kan jag välja "failsafe" settings och sen trycker jag på F10 för att spara. Alla spänningar är på auto som default. Men då startar ju inte ens windows! Datorn bara fryser innan jag ens hinner se windowsloggan. Men om jag tokhöjer CPU-volten så går det att komma till skrivbordet iaf men den klarar högst några sekunder i Prime95, sen BSOD. Det är därför man undrar om något gått sönder. FSBn är 333 som default. Gahh!

Av farbrorjoakim

Men hur funkar memtest? Måste jag bränna det på en cd-rom skiva?

Av farbrorjoakim

Haha, jo fast hon är ju lack hon med, mest på mig iof som håller på och överklockar utan ordentliga kunskaper.

Av farbrorjoakim

Tack för alla tips, ska prova mer när jag kommer hem. Tar gärna emot fler tips. Om jag inte kan spela på kvällarna kommer jag dö av tristess. =(

Av farbrorjoakim

Hej igen!

Nu får jag blåskärm hela tiden eller så fryser den så fort jag provar att köra Prime95. Och när jag går tillbaka till defaultinställningar med alla spänningar på auto så kommer jag inte ens in i windows, måste höja vcore över 1.5v för att göra det. Är sjukt tacksam för all hjälp jag kan få innan jag sliter mitt hår. Fruktar mer och mer att jag haft sönder något i datorn. Min dators spec. ser ni i signaturen. Får jag burken att fungera så tänker jag aldrig överklocka igen.

Av farbrorjoakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av S.Shooter
Kommer ni lira nya Wolfenstein tror ni?

Det kan du hoppa upp och sätta dig på. Ge oss ett releasedatum nu!

Av farbrorjoakim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ApemanT
Ser fram emot ArmA2...! Jag joinar, men jag fattar inte er sida...

Ser inte hur jag kan registrera mig... Hjälp?

Ja, det är lite knepigt men om du kollar längst upp, under loggan så står det hur du ska göra. Vi har gått över till bloggande istället då vi tyckte det var en kul grej. Funkar fantastiskt bra måste jag säga!

Av farbrorjoakim

Ja, då tycker jag att du skriver ett inlägg och gör en sån lista. Kom på en bra rubrik, typ OSG steamlista eller dyl.

Av farbrorjoakim

Man kommunicerar genom att skriva inlägg och via kommentarerna. Jag tycker det funkar utmärkt. Meningen är ju att länka samman folk så man får ju sen gärna adda folk till steam och x-fire t.ex.

Av farbrorjoakim

Ja usch inge konsol här inte. Usch!

Av farbrorjoakim

www.oldswedishgunners.se är numera en gruppblogg istället. Men funktionen är fortfarande densamma, att samla vuxna PC Gamers.

Av farbrorjoakim

Jag har fått det här problemet också. Vad kan det bero på? Jag får det bara när jag spelar dataspel, då och då.