Inlägg

Inlägg som Nautilus011 har skrivit i forumet
Av Nautilus011
Skrivet av Anders Andersson:

Budget? AMD Ryzen 3 4100 är väl exempel på en budget cpu 848 kr.

För att ordet budget är felanvänt.
Många som förknippar ordet budget med lågt pris/billig.

Jag kan ju ha en budget på 100.000kr att lägga på en dator medans en annan har en budget på 7.000kr

Av Nautilus011

Inte för mig
Gillar inte UW, blir lite "tennis-effekt" för mig då jag har en synskada vilket gör att jag inte ser ytterkanterna på en skärm som är för bred på det avståndet jag behöver ha min skärm på.

Av Nautilus011

27", oled, 240Hz, 1440P *dreglar*

Av Nautilus011

Tror det va 1998.
Min CD-rom läsare öppnades och stängdes med en ruta på skärmen, "Gratis kaffekoppshållare"

Av Nautilus011
Skrivet av Dinkefing:

Först när Sweclockers testade 3070 Ti FE gavs ett rekommenderat pris på 6500kr när sedan swec testade tredjepartskorten hoppade priset upp till runt 10000kr nu ser vi priser runt 13000kr. Priserna runt 10500kr kommer försvinna väldigt snabbt, de är bara lockpriser inget annat. Jag skyller också på tredjepartstillverkarna denna gång att de mjölkar på så mycket de kan det är inte bara Nvidia.

Väldig tråkig utveckling! Undrar hur marginalerna ser för Nvidia på denna kontra föregångaren.

Synd att inte Calle körde in ett 3070 Ti där också då denna är en uppföljare men gissar att han inte hade någon till hands.

Ja var är den utlovade 3x gånger prestandan över 3090 Ti som de lovade? Jag ser inte den någonstans.

Vart har någon utlovat några 3x prestanda ökning över 3090Ti????

Av Nautilus011
Skrivet av hopppasdefunkar:

Just Pågen sitter i en rävsax då de är beroende av gaspriset
för sin bakning. Men med tanke på ny notering av lägsta gaspris sen Rysslands invasion av Ukraina ska det bli intressant att se om Pågen skruvar ner priserna i samma takt som de höjt.

Ja det är tyvärr många som sitter i en rävsax på grund av energipriset/råvarupriser som ökat som gör att tillverkningspriset ökar.
Pratade häromveckan med pizzabagaren som sa att han egentligen skulle behöva sälja pizzan för 200kr+ för att täcka upp för allt som ökat pris och färre sålda pizzor/månad. Men han va medveten om att få skulle betala 200kr för den enklaste pizzan. (ca 110kr i snitt i stan). Ugnen måste ju vara igång oavsett om det ska bakas 1 produkt eller 100 produkter.

Bara se på ökningen av konkurser eller företag som lägger ner innan konkursen sker.

Av Nautilus011
Skrivet av grasklippare:

Ska man bara använda grejerna i 10 minuter?

Det va jag som va lite otydlig i min post.
Jag köpte en PS5, primärt för att få en fungerade ROM läsare till mina 1000+ filmer på CD/DVD/BR. Men även för att hoppas/tro jag skulle gilla att lira konsol spel. Men tyvärr så faller inte konsol spelande mig i smaken så därför har jag bara spelat på den i 10 min. Men använd då och då som mediaspelare.

Av Nautilus011
Skrivet av underd0g76:

Intel och de flesta andra företag bryr sig inte så mycket om hur många enheter de säljer. De bryr sig om hur mycket vinst de drar in.

Problemet är ju att en produkt/tjänst kan passera en smärtgräns för konsumenten vilket gör att denne väljer att avstå eller köpa en annan produkt/tjänst.

Läste nyligen en artikel där dom intervjuade VD:n för Pågen.
Han säger att dom märker av att konsumenterna har allt mindre pengar med att röra sig och dom säljer allt mindre bröd. Deras lösning blev att dom ytterligare skulle höja priset på bröd.
För mig låter det lite som hål i huvudet. Om konsumenter anser att en produkt är dyr redan idag och avstår köp, så lär ju en prishöjning inte hjälpa, snarare tvärt om.

Konkret exempel: Veckan innan jul kostade en Vörtlimpa från Pågen 44.90 på Willys. I hyllan brevid låg en vörtlimpa med samma vikt från ett annat bageri, den vörtlimpan kostade 25kr. Gissa vilken som sålde slut fortast.

Av Nautilus011
Skrivet av liten_lemmel:

Min över två år gamla CX får fortfarande uppdateringar, både för OS:et och apparna. Jag vill också påstå att interfacet är riktigt snabbt och nästintill helt utan fördröjningar. Det går att oupta ut ifrån insamling av data, sen om det innebär allt ska jag inte säga då det troligen inte är så.

CX:en har noll reklam. Däremot visas lite reklam som standard på C2:ans huvudbild, detta har jag dock stängt av så det är inget problem och tog några sekunder att göra. Det som stör mig mest med C2:ans Web OS är att det är mindre clean och tydligt än den äldre versionen på CX:en. Jag vill inte se förslag på serier eller filmer över huvud taget, vill jag titta på något så löser jag det själv.
Det är en punkt som blivit sämre.

Tycker det är ett större problem med hela smartTV konceptet. Att tillverkaren pushar ut både större och mindre förändringar som ibland är till det bättre men ofta till det sämre.
Vår Sony AF8 hade en period på 6 månader där WiFi inte fungerade.
Första 3 månaderna fungerade det -> ny mjukvara -> WiFi fungerar inte -> 6 månader senare ny mjukvara ->wifi har fungerat sen dess. Får väl se vad som händer nästa stora uppdatering. Just nu är det HDR material som leker vilda western

Av Nautilus011
Skrivet av Ryssfemma:

Ledsen och säga de, men mycket har hänt sedan din plasma. Nej de är inget ”säljläge” i butikerna.
Men de ju standard att de ska finnas en plasmapurist i varje inlägg om nya tv apparater

Skrivet av Mono:

Man kan aktivera ett Store Mode på LG C1 iaf. Ligger under Devices, sen TV Management.
Där kan du växla mellan Home och Store.

https://i.imgur.com/D3Lg9GP.jpg

Även min Sony AF8 har butiksläge. Detta va aktiverat på exemplaret jag tittade på i butiken.

Av Nautilus011

Ja det köpet va inte det bästa, å andra sidan så va det primära att få en uHDBr läsare då alla våra ROM läsare har kastat in handduken.
Gav 5900kr för min PS5 och priset för en stand alone uHD läsare gick på 4000kr ish.

Av Nautilus011
Skrivet av Wiiga:

Man behöver väl inte vara någon raketforskare för att räkna ut att ett grafikkort som kostar nästan en tiondels årslön (-ISH, på en vanlig knegarlön) bidrar till sämre försäljning.

Men å andra sidan, hade jag varit rakerforskare hade jag kanske haft råd med nytt grafikkort.

Bättre hade varit att bli politiker, ingen ingenjörsexamen där inte och bra lön, inte behöva bry sig om vad ett grafikkort till barnen kostar.

Av Nautilus011
Skrivet av Orisons:

Det enda rätta är ju att gå över till konsol, riktigt prisvärda. Dessutom kan du köpa en ps5, Xbox series X, och en tv till priset av vad bara ett topp grafikkort kostar.
Lägger du till resten av datorn kan du dessutom lägga till kontroller, spel och prenumeration på riktigt prisvärda speltjänster. Kanske tom ett Switch lite för de där magiska Nintendo spelen.
Kommer nog ta lång tid innan jag bygger en speldator igen......

Tur att folk är olika. Själv har jag en PS5 som står och dammar i tv bänken. Har nog varit igång 10 minuter sen jag köpte den för 1½ år sedan. Hittar inga konsol spel som faller mig i smaken, dom få som jag skulle gilla finns på PC och då väljer jag att spela på PC.
Spelar 25-30 timmar/vecka så utslaget över tid så är det inte många kronor/timme. Visst är "start" kostnaden hög om man nu lägger 35-45tkr på en PC. Däremot är spelkostnaden bra mycket lägre på PC samt en stor mängd spel som ges ut gratis.

Av Nautilus011
Skrivet av hznn:

Hur stor skillnad var det gå från 2600 till 13700? Jag har en 4790K. Tänkte köpa nytt snart!

Oh sorry, jag skrev fel där.
Gick från i72600k - i76700k
Sen från i76700k - i76000k

Men hoppet i72600k - i76700k va stort. Jag fick säkert 30+ fps över hela brädet.

Hoppet från 6700k - 13700k va ok. Lite svårt att avgöra om det upplevda prestandan beror på CPU eller om det beror på att jag gick från SATA SSD till m.2 nvme PCIe x4, 6000Mb/s write/read

Av Nautilus011
Skrivet av Vzano:

En glorifierad AIO

När jag byggde en loop i min Ghost S1 och inte vill använda DC-LT så hade jag betalt bra pengar för en lösnings som denna. Man hade kunnat importera en block/pump combo från swifttech från USA men det hade blivit en dyr peng men inte 4000 kr dyrt om jag minns rätt. EKWB har lärt sig efter Nvidia att kunderna har pengar.

Mmm, får nog revidera det jag skrev. Kan absolut se fördelar med detta, då det troligtvis kan vara mäckigt med AIO i SFF byggen då slangarna inte är jättesmidiga. Kan väl behövas lite specialdragning av slangar i trånga byggen och då är ju detta en klar fördel. Om man nu bortser från pris. Vilket är konstigt i sig då EKWB AIO produkter är jäkligt konkurenskraftiga i pris/prestanda. Tror jag jag 1100kr för min EKWB 360.

Undrar hur detta paket skulle prestera om man koppla till ett GPU block i samma loop.

Av Nautilus011

Så i princip ett AIO förutom att du fritt får välja slang/rör och radiator. Känns spontant inte som en jättehit

Av Nautilus011
Skrivet av Caoz:

Kunde inte hålla med mer, amen! De som försvarar företagens prissättning idag och prisvärdhet respektive mot förr, all respekt för er som orkar. Jag låter nostalgins dimma skölja över mig och spelar på konsol så länge

Beror på vad man definierar som förr.
På 80 talet när jag började få upp intresse för datorspel så va datorer i allmänhet för dyra för dom allra flesta. Det va ju på grund av detta som regeringen ville skattesubventionera dator köp genom avbetalning direkt på nettolön (90-tal)
En dator "förr" kunde gå på en genomsnittlig månadslön år -95

Av Nautilus011
Skrivet av A1200:

Köpte nytt RTX 2080 för 5.995 kr (överpris). Innan dess nytt Asus Strix RTX 970 för 3.000 kr. Förmögna Kineser fanns då också. 🙂

Och nu slipper vi konkurrera med förmögna Ryssar i alla fall. 🙂

De som försvarar Nvidia vet inte vad de snackar om. För sitt eget bästa.

https://youtu.be/OCJYDJXDRHw

Men då kan väl folk köpa AMD kort eftersom dom är så billiga *S*

Av Nautilus011

Ok, läste fel.
Men fortfarande, kallar du 4070Ti som low end?
Lär ju komma 3,4 st 4xxx kort som är sämre än detta allt eftersom.
Detta kort ligger än så länge på 3e plats från toppen

Av Nautilus011
Skrivet av FireFox:

Mitt 2080 får kämpa på, köper inte ett av dagens low end kort för dessa hutlösa priser.

Skojar du eller, kallar du detta för low end kort.
Detta kort springer 8:or om ditt 2080.