Inlägg

Inlägg som Nautilus011 har skrivit i forumet
Av Nautilus011
Skrivet av friArsenik:

Bara så att PowerColorSteve inte får konsekvenser (sparken), pga någon högre chef från Nvidia ringer och säger att de tycker inte om uppmärksamheten kring problemet.

Liten tankevurpa där
Nvidia lär inte ringa och klaga på ev. problem som rör AMD

Av Nautilus011

Kanske bara min okunskap men angående nätagget.
Vad är HYDRO PRO K för nätagg?
Certifiering? Garanti?

Nätagget är inget man ska snåla in på kvalitetsmässigt, även om det känns trist att lägga pengar på.
Du behöver inte 850w för dessa komponenter (om du har ett 80+ gold certifierat agg. Du klarar dig gott och väl med 650-750w

Av Nautilus011
Skrivet av m4gnify:

Folk såg det här komma sen dom lovade "rabatt livet ut".

Som uppkommit för att folk misstolkar "rabatt, support livet ut" som att det vore ditt liv/en människas liv det avser. Det är produktens den syftar på.
Minns för länge sedan att jag köpte ett nätverkskort (10Mbit) från 3Com som hade lifetime warranty. Inte så att jag kan komma 20 år senare och göra ett garantianspråk på detta kort (om jag hade haft det kvar)

Av Nautilus011
Skrivet av Haziza:

Så last-gen prestanda för runt 9-10 tusen?

Rätt ok prestanda/pris ökning

3090Ti, 16-23tkr
4070, 11-13tkr

Av Nautilus011

Synd att 4Tb och större är förhållandevis dyra om man vill gå på SSD.

I senaste datorn valde jag ett moderkort med 3st M.2 slottar så att jag kan stoppa in en 3:e om behovet uppstår. Men det va ändå nice att lämna sata diskar bakom sig.

Av Nautilus011

En AMD 7XXX då du säkert kan behålla moderkortet längre.
Kan förvisso bli en ickefråga om du planerar på att behålla systemet länge utan byten.
Samma som mig som tidigare gått från
i72600 - i76700
och nu senast
i76700 - i713700k

Har du några specialbehov som gör att du siktar på väldigt dyra moderkort?

Av Nautilus011
Skrivet av slipbit:

Men nu är det ju inte halvledarbrist längre. Crypto har kraschat och inflationen är 10%. Hur får du det till en prisökning på 80% på 4080 jämfört med 3080 är rimligt?

Skrivet av Swedishchef_90:

Nvidia har ju förköpt wafers när efterfrågan var hög och tillgång låg. Att vi nu har överskott spelar ingen roll då de redan har betalat överpris.

Sen är inte 4080s pris rimligt men hade den varit 10k hade det varit ok? För det hade den varit med 8.5:1 mot dollarn som det var 2017

Skrivet av Dreas89:

Fast det har redan besvarats i tråden. Inköpen av halvledare skedde tidigare än idag…. Man har fått betala premium i alla steg och det har inte blivit billigare.

Rimligt är fel ord, förståeligt känns bättre. Förståeligt utifrån det folk är beredda att betala oavsett vad en högljudd klick här tycker. Jag finner priserna i brantaste laget, men sett till mängden timmar en dator kan ge underhållning så vette tusan om det inte ändå är fortsatt ”billigt”.

Köp ett 4090 idag för 25’ spela i 4 år 1200h och sälj kortet för 6–8. Kostnad 15kr/h i grafikkort. Worth it. Jag är dock fattiglapp för tillfället så 4090 får avvakta.

Jobbar för ett av dom större tillverkarna av luftvärmepumpar och för oss har produktionskostnaden ökat med ca 20% på ett år. och vi har fortfarande brist på halvledare, men det kanske ser bättre ut inom datorsektorn.

Av Nautilus011
Skrivet av onedayumay:

5-6 inte mer för ett mid range kort.

Ja om året vore 2017 så hade det kanske blivit så

Av Nautilus011

En oled skärm till datorn under 30" och 16:9 format

Av Nautilus011
Skrivet av tcntad:

Jag sparar ca 20K om året mmed allt detta med 20K efter skatt och bolån.. Så kanske efter 3 år.
Poängen är att det är på tok för mycket att slänga på en laptop, du kommer aldrig kunna utnyttja fulla prestandan iom chassi undermålig kylning och iom 16" skärm är den relativt släpbar.

Själv sparar jag mellan 30k-40k om året på ett "köp va du vill konto", sen har jag ett buffertkonto som jag skulle klara mig på i 6 månader om livet skiter sig.
Håller med dig om laptop biten. Men det är för att jag själv inte gillar laptop.
Har inga problem lägga 50.000kr på en stationär PC. Men det handlar ju bara om personliga val och prioriteringar.
Jag hakar bara upp mig på att en del får det att låta som att 50.000 är en förmögenhet och ouppnåligt.

Av Nautilus011

Köp inte till fullpris (va det nu är då sängar ofta reas ut)
Gör som gör när du valde/väljer flickvän/fru (Provligg flera olika innan du bestämmer dig)

Skulle inte beställa hem en och prova och sen skicka tillbaka även om det många gånger är fri retur. Men hur jäkla kul är det med stöket att skicka tillbaka/paketera tillbaka en säng och skicka med speditör.

Av Nautilus011
Skrivet av tcntad:

Vem har egentligen råd med denna?

* Normalt jobb 25-30tkr i lön
* Normalt boende
* Inga skulder
* Inga barn som bor hemma
* Ingen bil
* Ingen annan lyxkonsumtion
= Inte så svårt att spara ihop 50.000kr på ett år

Av Nautilus011
Skrivet av Partyprime:

Du har bättre ögon än mig, fokuserade på hur gigantiskt kortet är tydligen

Precis, det är min gamla.
Sambon muttrar över att sin i7.2600k/GTX1080Ti känns lite slö, så då måste jag ju köpa en ny dator till mig så sambon får min gamla (den i sign)

Av Nautilus011
Skrivet av Printscreen:

Härligt! Vänta tills du drar igång ett spel i 2560x1440 med Gsync, hakan kommer ligga på golvet i en vecka av hur lent och mjukt alla spel kommer rulla

Ja, ser fram emot det. En hel del som ska återställas, plus att försöka klura ut vissa saker i W11 som man inte va van vid.

Det jag däremot inte förstår är varför hårdvarutillverkarna år 2022 fortfarande skickar med en DVD skiva med mjukvara/drivrutiner. Vore det inte bättre om dom la det på ett USB minne. Kan inte vara många kronor i merkostnad.

Av Nautilus011

RTX 4080, måste se det med egna ögon för att förstå

Köpte mig en helt ny dator under black week som kom med posten idag.
Holy moly vad stort RTX 4080 är. Har sett det på video och bilder men inte förens man ser det i verkligheten så kan man riktigt förstå. Jag satt säkert i 10 min och bara stirra med öppen mun.
Chassit är ett Lian Li Lancool III. Borde kanske tagit ett Lian Li 011 dynamic istället. Hade nog gjort GPU mer rättvisa och sätta det i GPU vaggan (vertikalt, till höger om moderkortet).

PS1: har inte startat upp den ännu då jag tror datorn är för kall från transporten.
PS2: Jävligt snygg kabeldragning från @inet visserligen minimalt med kablar utan SATA diskar

Av Nautilus011
Skrivet av Swedishchef_90:

Du slipper få i dig pfoa (giftiga i teflonet som togs bort runt 2013). Det I sig förlänger ditt liv, om du tycker det är värt några kronor är upp till dig 😊

Finns väl som sagt inte kvar nya med teflon. Vilket det troligtvis va i den vi har även om det är är helt bortnött i den vi har efter snart 22 års användande.

Skrivet av Chromatic:

Absolut jag köpte min på Netto för typ 8 år sedan för 199 kr eller nått. Perfekt ris varje gång!

Ja eller nått, vi vet ialla fall inte bättre

Skrivet av serafim:

Bara om ni känner att ni har nytta av de extra funktionerna. Jag ångar en del maträtter, kokar grytor och en del annat och för att göra det utan en "high-end"-kokare skulle jag var tvungen att ha flera andra köksredskap. För min familj är riskokaren och stekbordet de centrala redskapen som vi använder för att laga en massa olika maträtter. Sen vet jag inte vad ni har för krav på riset, jag tycker de billiga kokarna inte ger nåt vidare ris men min Zojirushi gör perfekt ris och en massa andra maträtter också perfekt. Sonen har en InstaPot som är jättebra för alla möjliga maträtter och nästan (men inte riktigt) lika bra som vår riskokare på ris.

Ah så ni använder den även som en "one-pot" till allt möjligt. Jag har förvisso en Crock-pot preasure cooker så då kanske det blir lite kaka på kaka.
Tror du att du skulle märka av just riskokningen om du jämför eran high-end mot en billig om du skulle använda dig av samma sorts ris?

Av Nautilus011

Till mig kommer tomten med en vit GPU som ska hussera i ett vitt Lian Li Lancool 3.

Av Nautilus011

Är lite skeptisk till att valet av riskokare spelar så stor roll. Min sambo är från Filippinerna, så vi två vuxna gör av med ca 5kg ris/månad. Vi har en 500 kronors riskokare som vi köpte 2001 och den fungerar klockrent än idag. Non-stick beläggningen är sedan länge uppäten/bortnött men den bränner ändå inte fast. Bara två lägen, på och varmhållning. Skulle jag få något mervärde i att köpa en "high-end" kokare om denna skulle lägga av?

Av Nautilus011
Skrivet av Nivity:

Utan tvekan den mest prisvärda streaming tjänsten sett till utbudet av serie/filmer.

Inte om man har ungar som gillar Marvel, eller DC

Av Nautilus011

Finns det något EU direktiv eller liknande som tvingar sidor att varna för att dom använder sig av cookies? Det är ju nästan mer irriterande att få upp en pop up om kakor. Har plug-in "Dont care about cookies" men den hjälper inte alltid.