Inlägg

Inlägg som Nautilus011 har skrivit i forumet
Av Nautilus011

låter som om du lärt dig läxan den hårda vägen. Finns en uppsjö program som "lovar" att snabba upp din dator, typ registry booster etc. Dessa program gör ofta mer skada än nytta, plus att du riskerar att få in skadliga program, spyware, virus etc.

Av Nautilus011
Skrivet av tJev:

är du ens säker på att ditt grafikkort kan leverera ljud över hdmi?

Nej, dvi levererar inte ljud

FEL
Eller snarare halv fel, om du kopplar en kabel (dvi - hdmi) från DVI porten på ditt grafikkort, om grafikkortet stödjer det. Har för mig att det inte står i DVI standarden att det "måste" skicka ljud. Men det KAN skicka ljud, så det är upp till tillverkaren.

Av Nautilus011

Vet inte om det kan hjälpa men jag hade problem med att det "tjöt", "pipper", "viner" i högtalarna, även när datorn är avstängd. Problemet uppstod när jag bytte hårdvara, tror det va ett grafikkort. Jag löste detta genom att stoppa i ett dedikerat ljudkort.

Av Nautilus011

Sitter på en ASUS 24" PA246Q (6ms) (P-IPS, LED)
http://www.webhallen.com/hardvara/131268-asus_24_pa246q

Helt ok skärm, STOR skillnad på bilden mot min 6år gamla samsung TN panel (kommer ej ihåg modell)
Kan inte riktigt säga om jag gillar 16:10 mot 16:9 formatet. Ser en hel del film/tv på datorn och jag hatar verkligen sorgkanten som blir. På samma sätt som jag hatar 16:9 på min filmduk, då dom flesta bd filmer är i 2:35:1.

Av Nautilus011
Skrivet av Anthraxegott:

Känns som missnöjet över designen gick lite väl ut över recensionen. Har bla annat sett i andra reviews där dom åtminstone nämner den interna anslutningen för usb 3,0, och att man får med en adapter för usb 2,0 för dom som inte har en 3,0-anslutning på moderkortet.

Angående designen så ser fronten rätt plastig ut, men jäklar vad det gnälls om sidorna. Här fyller dom i alla fall en praktisk funktion.
Funktion före form säger jag, och inte "hip to be square"..

Har du sett videon??? 8m16sec in i videon. "Corsair har ju satsat på intern koppling för en usb 3, mycket trevligt, mycket trevligt, just det här moderkortet har inte usb 3 kopping, då skickar corsair med en liten adapter så man kan koppla in dom i usb 2 i stället, så man kan använda porten hur som helst, bonus på det"

Av Nautilus011

Kan nog funka bra i min biosalong, är lite bökigt att köra med mus på armstöden till mina reclinerfotöljer.

Av Nautilus011
Skrivet av TheDaemon:

Han syftade nog på första länken i tråden, där hyper finns med.

Gjorde jag förvisso inte, men det är möjligt att jag inte hade tömt min cache, men men. Nu ser det i alla fall korrekt ut

Av Nautilus011

Som vanligt är det den vanliga "friskrivningen" som folk inte förstår. Upp till X %, betyder inte att du får X %. Betyder endast att du kan få så mycket och inte mer.
Står det upp till 5% ökning så kan du lika gärna får 0.000004% ökning, eller i spelsammanhang, du kan få +1 fps mer än förut, JIPPI.

Av Nautilus011
Skrivet av whitewolf_68:

behåller I7:an, lägger jag så här mkt pengar, spelar den extra kostnaden mindre roll.
har bytt högtalare (dock inte till den du tipsade om, inet hade den inte, och jag orkar inte köpa från flera lev.)
bytte upp mig på musen enligt ditt tips oxå. (fick musmatta på köpet, så det blev i slutändan inte så mkt dyrare)
behåller tangentbordet.
TACK!!!
http://www.inet.se/kundvagn/visa/863647/2011-09-13-2

Är det meningen att du ska ha två CPU kylare?
Corsair H80 och Cooler master Hyper

Av Nautilus011

Förstår inte det negativa gnägget. Först så vet vi inte priset än. Sen om man jämför GTX 460 som va föregångaren så vill jag mig minnas att 460 låg mitt i Sweetspot och det blev "jubel" när 1GB började "ersätta" 764Mb varianten. Om jag inte minns fel kunde även två st SLI kopplade GTX 460, Igb vara uppe och flåsa ett referens gtx 580 i hasorna i vissa spel/program.

Av Nautilus011

Dom borde även göra en ny revision av chassit som Corsair gjrort med 800d och bygga in det för kunder som köper nytt så man inte behöver köpa chassi +uppgradering.

Av Nautilus011

AMD Fan boysen i sitt essé, hade det varit positiva resultat som läkt ut så hade dom stämt till 110%. När "första" prestanda siffrorna "läkte" ut så va dom fejkade. Nu när det dyker upp fler så är det konspiration från INTELS håll. Nu får ni väll f-n ta ock ge er. Det är inte första och säkerligen inte sista gången en ny produkt (kan) floppa(r). Det har hänt AMD förut, det har även hänt INTEL.

Av Nautilus011

Hämtar en bytta med popcorn, denna tråd kan bli underhållande.....

Av Nautilus011

Såvida du inte har Win xp 64bit har du ingen större nytta av 8Gb ram.
Ja, formatera disken, det kommer med största sannolikt bli stora problem med nya komponenter och drivrutiner.
Ja du kan köra dualboot (xp/win7), varför man nu vill göra det. Men du bör/måse ändå installera om xp för att få det att funka bra.

Av Nautilus011
Skrivet av Rickard11:

Q1 2012 here we go ...

Skrivet av SuperSverker:

"ember 19" kanske är gjort för förseningar, så dem kan säga "nae, men det va tänkt att vi skulle släppa dem DECember 19 hela tiden..."

Softlaunch (papperslansering) 19 December, Q1 2012 i butikerna.

Av Nautilus011

Vad jag skulle vilja se under "huven" på win8 är, FULLSTÄNDIG borttagning av program. Inte lämna kvar en massa filer/mappar, i register etc.

Av Nautilus011

HTPC är för mig också 50% ljud. Klarar dom DTS HD, Dolby True HD

Av Nautilus011

Behöver inte, men vill ha ändå

Av Nautilus011
Skrivet av Efta:

Varför inte RV03? Bra fläktar och den är väldigt innovativ. 90 graders vinklat moderkort gör att kylningen på grafikkorten blir mycket bättre. Ajuste, sen finns det plats för hela NIO fläktar, den är alltså nästan en zeppelinare.

Varför skulle kylningen på grafikkort bli mycket bättre för att det är vinklat 90 grader?

Av Nautilus011
Skrivet av Guldkrull:

USB 3.0 i fronten är alltid trevligt att det ingår men borde knappast vara så viktig att man väljer bort chassin för att de inte har det även om det kan underlätta ett beslut om man står mellan två chasin. För mig är det mindre viktigt då jag fick med en USB 3.0 hub när jag köpte mitt moderkort så jag kan bara installera det i en 5,25 bay.

Vad va det för moderkort som bundlade usb 3.0 hub, eller va det något special från affären du köpte det ifrån?

Nä kanske ingen deal breaker, men om jag har två likvärdiga chassin som kostar lika mycket, och det ena har har usb 3 i fronten och det andra inte har det så skulle jag i alla fall välja det som har.
Sen för att gå ifrån topic lite. Välja mellan två chassin i samma prisklass, FT02 och corsair 800D.
Som jag skrev tidigare, jag har inte känt på FT02, både arcen och 650d har jag varit i butik och pillat på
Så för att göra det rättvisa så skulle jag vilja pilla på FT02 och 800D jämte varandra

Edit: kom på att jag även varit och pillat på ett 800D och det är ett trevligt chassi. Även om jag tycker att 2000kr är i högsta laget