Inlägg

Inlägg som Nautilus011 har skrivit i forumet
Av Nautilus011
Skrivet av snajk:

Men kom igen, vi pratar om att Google ska moderera kommentarer, och att den svenska yttrandefriheten inte betyder att man kan säga vad som helst utan några konsekvenser. Vad har Thailands begränsningar i yttrandefriheten med det att göra? Tror du Google kommer att ha dödsstraff på skalan för kränkande kommentarer på Youtube?

Den svenska yttrandefriheten är rätt långtgående, du får säga precis vad du vill så länge du inte bryter mot några specifika lagar, som de om hot, uppvigling, förtal, hets mot folkgrupp eller så. Håller du dig inom de ramarna så får dina uttalanden ingen rättslig påföljd, men det betyder inte att de är utan konsekvenser förstås för allt man säger eller gör har ju konsekvenser. Om du säger något idiotiskt är konsekvensen att folk tycker du är en idiot. Om du säger något rasistiskt så är konsekvensen att folk tycker du är en rasist. Etc. Att bli sedd som en idiot eller rasist kan förstås också ha konsekvenser och det är väl dessa som en del anser är fel, men man kan ju inte bestämma vad andra ska tycka så jag vet inte vad de menar att lösningen hade varit.

Problemen kommer väl av att en person eller grupp anser att ett uttalande eller en åsikt är helt normal medan andra personer eller grupper ser denna som helt förkastlig. Alltså "åsiktskorridorer". Det finns massvis av sådana då de skiljer mellan olika grupper och så, men stort i samhället så är "åsiktskorridoren" väldigt bred. Man kan exempelvis säga att Sverige inte borde ta emot en enda invandrare och att alla som befinner sig här borde bli hemskickade igen, eller att Sveriges gränser borde vara helt öppna och alla som vill borde få komma hit, båda dessa åsikter hamnar inom "den stora åsiktskorridoren" trots att dessa åsikter hade fått folk att titta rätt snett på en inom grupper som befinner sig längre ut mot kanterna.

Min poäng va att det inte är så lätt att moderera kommentarer eftersom att detta sker på ett globalt forum som Google (webben).
Vad som är ok att säga/skriva i ett land kan vara kränkande/olagligt i andra länder. Så om jag skriver en kommentar finns väl alltid risken att någon kan vilja få den kommentaren borttagen. Därav mitt exempel på att något som kan verka oskyldigt för någon att säga/skriva kan uppfattas som "det värsta" man kan göra (tala illa om kungen offentligt i Thailand).

Finns ju liknelser med Wijks karikatyrer av Mohammed och Pulidans koranbränningar.

Aja, lite urspårning av topic men.

Av Nautilus011
Skrivet av flightsim18:

Ja, det var lite så jag tänkte...idag är alla kunder utspridda och de olika streamingtjänsterna jobbar desperat med "inkastare" - några exklusiva titlar som ligger ett tag. Sedan försvinner dom magiskt och man hoppar på någon annan tjänst som viftar med något kul. Repeat.

En och samma tjänst för ALLT som någonsin gjorts och inga jäkla regioner/zoner. Det tror jag skulle locka vem som helst att betala. Tekniken finns redan. Allt handlar om girighet hos några få. Och vi vet ju hur det brukar sluta...

Ja tekniken finns absolut, det är ju så IPTV pirater fungerar. Betala 2000kr/år och få 5000+ TV kanaler från mängder av länder. AndroidTV har appar för sådant i sin appstore. Så ja det är bara girighet och hela TV rättighets träsket som spökar. Hade det funnits en legalTV aktör som lyckas lösa detta så tror jag det hade blivit en virituell guldgruva, och troligtvis dödat piratandet av film och tvserie för gott.

Av Nautilus011
Skrivet av Coca:

Tänk att det fanns någon på Netflix som trodde att folk skulle betala för att få reklam.

Det är det nog ingen som gör.
Dom trodde att folk skulle använda deras produkter till en lägre kostnad som finansieras av reklam för att täcka upp kostnader.

Av Nautilus011
Skrivet av Pantburk:

Reklam är så 90-tal

Ändå ser en person idag 2020-tal mer reklam på en dag än vad man gjorde på en vecka på 90-tal.

Av Nautilus011
Skrivet av snajk:

Det är inte vad konsekvensen är dock.

Beror väl på Thailand har/hade dödsstraff på skalan om man talade/skrev illa om kungahuset.

Här i Sverige har vi en väldigt bred definion/tolerans om vad som får sägas/skrivas.

Säger som vanligt, "ta seden dit du kommer och respektera lagar/regler som finns på den plats du befinner (fysiskt eller på www)

Av Nautilus011
Skrivet av The-Architect:

Vilket såklart bör vara exakt vad det innebär.

Eller anser du att du har yttrandefrihet om konsekvensen är livstids fängelse?

Problemet ligger snarare i att Yttrandefriheten inte alltid är solklar och dessutom har ett antal lagar som gör att en person kan dömas till fängelse, hets mot...ärekränkning, förtal m. fl.
Att tro/säga att "Jag kan säga vad jag vill, för att vi har en bredare tolkning av yttrandefrihet" då är man ute på hal is. Än mer komplicerat är att det när olika länders tolkning av yttrandefrihet" ska tampas på globala forum.

Av Nautilus011
Skrivet av friArsenik:

Jag kan säga ärligt, att detta "misstag" känns lite som (ful/billig/click bait) marknadsföring. Nu plötsligt "alla" pratar Galax "misstag" och i samband med det googlar och kollar andra produkter från dem.
Jag är inte super duper insatt i Gpu-tillverkarens lista. Men Galax hade jag inte hört talas om förut... (Kan vara ett miss från min sida)

NetOnNet säljer ofta deras produkter, ofta till konkurrenskraftiga priser.
jag har ett Galax/KFA2 kort i min spelburk.

Av Nautilus011
Skrivet av Ragnarok:

Eftersom varken AMD eller Intel har något som kan matcha 4090 dröjer det nog säkert över 1 år innan ett 4090ti skulle släppas. Dumt av Nvidia att konkurrera med sina egna produkter (4090 mot 4090ti).

Beror väl på, visst 3000 serien kanske va ett undantag.
Men prestanda skillnaden från 3080 -> 3090 va rätt bra. Dom klämde in ett 3080Ti. Det va inte jättestor skillnad i prestanda mellan 3080Ti och 3090, däremot skiljde det ca 5000kr mellan dom.
3090 ->3090Ti är prestanda ökningen ca 12%
Så kanske 4090 ->4090Ti 12% så kan det gott och väl handla om prissättningen som avgör om dom konkurerar med sig själv då 4090 har bättre pris/prestanda än 4080.

Av Nautilus011

Jag har funderat länge på en galaxy watch, men har alltid varit fundersam över batteritiden. Hur ofta måste du ladda den efter hur du har använt den.

Jag är en sådan person som blir helt tossig av att ta av mig klockan så att tvingas ta av den för laddning riskerar att bli ett problem, glömmer även att ladda batteridrivna prylar.

Av Nautilus011
Skrivet av danedi:

Valde Commodore 64 då jag införskaffat en Mega65 som kör många C64 spel felfritt, men det är en FPGA så resultat varierar. Finns så många tusen spel till C64 att man aldrig ledsnar på att testa nya. Och nu när man slipper laddtiderna då m65 har snabbare lagring och kan ladda snabbare än vilken accelerator till c64 som hellst så är jag supernöjd.

Men om det inte tar 20 min att ladda ett spel så är det väl inte C-64

Av Nautilus011
Skrivet av BrottOchStraff:

Intel byter sockel oftare än jag byter tandborste...

Så najs att använda en tandborste i 4 år. *S*

Av Nautilus011

Spelar enbart på PC.
Har en PS5a som mest står och samlar damm. Men köpte den mest för UHDBD när min Blu-ray läsare gick och dog.

Av Nautilus011
Skrivet av backfeed:

Bra, men för lågupplöst.

Jag tycker 1440p är perfekt. Då klarar man sig bra med ett 4080 istället för ett 4090 om man vill ha hög fps och maxat ögongodis/RT

Av Nautilus011
Skrivet av medbor:

Ingen som klagar på priset? Hellre en 42C2 alla dagar i veckan, mycket mer för pengarna

Jag vill absolut inte ha en 42" skärm som står 70-80cm från näsan.
Har ett väldigt smalt kontor så jag kan inte ha den längre bort än skrivbordets djup på 80cm.

Av Nautilus011
Skrivet av Yasko:

Jo, om jag springer runt speglar och glor på de, då ser jag stoooor skillnad. Men jag brukar skjuta folk i skallen i vanligt fall, därav ser jag inga stora skillnaden. Känns inte ok att offra 70% fps för det i slutändan.

I Fortnite finns det faktiskt taktiska fördelar med RT on VS RT OFF
Så jag väljer hellre 70-100FPS än 100-165FPS.

Av Nautilus011
Skrivet av noobs:

Alla kommer köpa Nvidia ändå för de "måste" ha RT och DLSS fusk frames ändå.

FSR 3 gär väl nästan samma sak.

Vissa uppskattar RT och den visuella upplevelsen den ger. AMD ligger en generation efter i RT. Men dom gör stora framsteg från deras RT 1.0

Av Nautilus011
Skrivet av EntropyQ3:

Jag har hört detta i över 30 år.
Det klingar ganska falskt när litografitekniken kryper långsamt, långsamt uppför exponentialfunktionen och inte ens grafikkort som drar flera hundra watt klarar av det - samtidigt som marknaden anammar mobila lösningar, och desktopsystem är en krympande nisch.

Om man kommer med det påståendet idag, så får man prestera en tidpunkt och en prislapp, så att det finns något substantiellt att skjuta ner.

Samma kan säga om inbitna Linux fanns. "Linux kommer ta över som OS för PC spelande".
(Detta va 25 år sedan)

Av Nautilus011
Skrivet av Lodisen:

Mörka siffror sett till vad som hypats.
På det stora hela är det ju bra och smiskar ju 4080 på fingrarna så länge man inte bryr sig om RT.

Stämmde väl rätt bra vad AMD sagt. Sen vad AMD fanbois hypat kan man väl ta med ett flak salt.

Av Nautilus011

@CrispVanDahl
Hade det inte varit bättre med en DDR5 plattform?
Tänkte att det går lite under samma paraply som nätagregatet.
En del som man inte behöver byta så ofta.
Amd har ju sagt hej då till DDR4, dröjer väl inte länge innan intel också säger hejdå.

Av Nautilus011
Skrivet av DasIch:

Att gömma undan datorn kan knappast kallas för design.

Beror väl på. Hide in plane sight.
Se ex på Lian Li´s "boat och train" chassi. Kör trådlöst till allt som gör, bygg in dom kablar som måste dras. Ställ den som ett "konstverk". Då kan man ju nästan säga att datorn är undangömd på grund av sin design.