Inlägg

Inlägg som Henrik Nilsson har skrivit i forumet
Av Henrik Nilsson
Skrivet av Majora:

Vad händer då med alla patent?

De kommer troligen att auktioneras ut till högstbjudande om företaget går i konkurs. Så patenten lever vidare i andra företag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Henrik Nilsson
Skrivet av Mr bowen:

Jag får ingen ruta där det står att processen är färdig.... vad är felet?

va inget det löste sj

Jag ska nog döp aom mig till NOOB i första namn;)

Har samma problem som du hade med att jag inte får upp en ruta om att processen är färdig. Hur löste sig problemet för dig?

Av Henrik Nilsson
Skrivet av AndreasEr:

Googla och se hur andra har stabiliserat just det kort du äger. Jag måste erkänna att jag inte är fullt insatt i det här med överklockning men jag har lagt core och mem clock så den ungefär motsvarar ett 6970. Har inte testat dess gränser, får ta tag i det nån annan gång

CC 900MHz
MC 1380MHz
power+20%

Jag kör detta kort utan fysisk modifikation
http://www.inet.se/artikel/5409151/gigabyte-radeon-hd6950-102...

Tack än en gång för ditt svar. Men det verkar som jag får vara nöjd med mitt HD6950. För än så länge har jag inte lyckats flasha mitt kort. När jag använder ATIWinflash så kommer det upp felmeddelandet "Kan inte skriva till rom" eller liknande. När jag använder metoden som TS beskriver(som ska lösa felmeddelandet att "den inte kan skriva till rom") så får jag bara upp en ruta som kommer till hälften och sen försvinner. Får inte upp någon ruta som säger att processen är klar eller att jag ska starta om min dator. Är tacksam för alla tips eller annat. Annars drar jag slutsatsen att detta kort; Sapphire HD6950 2GB

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622370#reviews

inte går att flasha med metoden beskriven av TS eller den beskriven av Techpowerup. Att löda kanske löser problemet men det vågar jag inte försöka, alldeles för liten FPS vinst för den risken anser jag.

Av Henrik Nilsson
Skrivet av AndreasEr:

Jag använde mig av den här guiden. Det gick fintfint att flasha medans 6950n användes. De gånger jag fick 6970 biosen att boota så frös datorn efter ~15min spelande (orkade inte ta mig tid att försöka lösa problemet). Just nu kör jag en bios för 6950n med upplåsta shaders samt har jag låst upp msi afterburner så jag kan klocka en bit över 6970ns frekvenser. Är helt klart nöjd med resultatet.

Tackar för dina svar och din tid. Undrar lite vilken spänning du kör på core och minnen och även vilken hastighet på core och minnen. Så jag har någon fingervisning mot vad jag kan satsa på. Även vilken power control setting (+20%)? Har du någon modifikation(vattenkylning eller annan eftermarknadskylare?) som skulle göra att jag inte kan nå dina hastigheter?

Av Henrik Nilsson
Skrivet av AndreasEr:

Ja jag lyckades låsa upp mina shaders! Fungerade utmärkt att flasha via det interna.

Använde du metoden beskriven i tråden eller gick du tillväga på något annat sätt. Var du tvungen att boota med det interna grafikkortet för att det skulle funka, eller var det bara att det inte fungerade att lägga in hd6970 bioset för dig? Jag antar att jag kommer kunna använda exakt samma metod och det skulle därför uppskattas med en kort beskrivning.

Av Henrik Nilsson
Skrivet av AndreasEr:

Jag har inte samma kort (gigabyte 6950 1gb oc), men jag har inte heller någon switch på mitt 6950. När jag flashade första gången till en 6970 bios så kunde jag inte boota. Vad jag gjorde då va att starta datorn med moderkortets interna grafikkort. Därefter kunde jag flash om mitt 6950 med en annan bios. Kortfattat, nej du behöver inge switch för att kunna flasha. Sen om just det där kortet går att flasha vet jag inte.

Lyckades du låsa upp dina shaders tillslut? Jag tänkte också att man kan boota med interna moderkortsgrafiken och sen lägga in orginal bios igen. Man får hoppas att det funkar att lägga tillbaka original bios igen, annars sitter man väll där med ett obrukbart grafikkort.

Av Henrik Nilsson

Upplåsning av Sapphire Radeon HD 6950 2GB GDDR5 ej referens model

Har läst igenom tråden och inte hittat någon kommentar om följande HD6950 kort som jag sitter med:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622370#reviews

Inhandlat kortet från komplett cirka tidigt 2011. Det är inte ett referens kort och har inte en bios-switch men jag undrar om någon har erfarenhet av upplåsning av shaders på kortet. Är det ett kort som;

kan flashas med denna metoden, eller
måste man löda kortet för att kunna flasha eller
är det omöjligt att låsa upp shaders pga de är laserskurna/förstörda?

Är igentligen bara intresserad av att veta om det går att flasha med TS metod. Funderar på om ingen bios-switch automatisk betyder att det inte går att flasha? Hade varit nice att bumpa upp det lite inför BF3.

Tacksam för svar

Av Henrik Nilsson

Uppgradering av RAM-minne. DDR eller DDR2?

Jag ska uppgradera min 5 år gamla dator med chipset Intel 915p. Det sitter i 2*512 MB DDR. Jag "vet" att jag "måste" sätta in DDR RAM-minnen i den om jag ska uppgradera den. Men jag kollar på Intels hemsida:

http://www.intel.com/products/chipsets/915p/index.htm

Där står det "-->Dual-channel DDR2 or DDR<-- Flexible memory support, for dual-channel DDR2 533/DDR2 400 or DDR400/DDR333 memory, in configurations of up to 4 GB RAM."

Vad menas med detta? Skulle jag kunna uppgradera med DDR2? Detta skulle vara att föredra eftersom det råder en ganska stor prisskillnad mellan DDR och DDR2 minnen. Skulle jag kunna blanda med de DDR som sitter i och DDR2 som jag köper? Det låter ytterst konstigt. Byta alla RAM-minnen och köra helt med DDR2?

Jag har inte nollkoll men jag är ingen expert.

Stort tack till alla som vill klargöra detta lite för mig.