Inlägg

Inlägg som Saladrax har skrivit i forumet
Av Saladrax

Bumpar skamlöst min tråd en gång till. Det som är ihopplockat ser mycket bra ut, men behöver nog en second opinion oavsett. Någon som har några tankar eller råd? Blir väldigt tacksam för all hjälp.

Av Saladrax

Tack för det snabba svaret! Om man får fråga, hur står sig den där datorn i längden? Är den ungefär bland det bättre man kan skaffa just nu? Och hur ligger den till prestandamässigt?

Av Saladrax

Köp av speldator - budget ~15000:- (en sista koll innan köp tack!)

EDIT: Plockat ihop en dator i post #11, hoppas få några sista tankar angående den innan köp!

//

Hej alla kunniga sweclockers-medlemmar! Jag behöver er hjälp med att sätta ihop en ny dator. Min nuvarande köpte jag sommaren 2008 och fungerar fortfarande förvånansvärt bra, men det känns som att det är dags att uppgradera lite. Det jag köpte då var ungefär det bästa man kunde få tag på, och det är nog därför den fortfarande fungerar så bra. Just den datorn fick jag hjälp med att sätta ihop av folk här på forumet och därför söker jag mig återigen till eran expertis som funkade så bra sist!

Jag är en ganska casual användare av datorer, och gillar alla sorters spel. Jag gillar att ha möjligheten att maximera grafik och samtidigt få bra fps. The Witcher 3 är ett spel som jag tittar på och vill kunna spela, till exempel. Jag kan inte överklocka, och har inget större intresse av det. Det vore skönt om datorn vore någorlunda tyst och jag betalar gärna en slant för att få den färdiginstallerad och alla sladdar dragna som de ska sitta (senast var själva bygget ett helvete och det är fortfarande kaos där inne med alla sladdar).

Jag har för tillfället en 24' Benq skärm som funkar bra, men vet inte om det hänt något på den fronten som gör det värt att köpa ny, där får ni gärna ge förslag. Tar också gärna emot rekommendationer på tangentbord då mitt nuvarande både börjar se lite ohygieniskt ut och tappat en och annan tangent.

En sista fråga... kommer det hända något snart inom denna bransch vad det gäller grafikkort, processorer osv, som det är värt att vänta på? Har egentligen ingen större brådska med att köpa nytt, så om det finns något nytt som snart kommer ut kan jag hålla mig.

Så för att sammanfatta...

Budget runt 15000:-, kan gå högre om det känns värt.
Hög prestanda på spel (The Witcher 3 t.ex.)
Ska hålla i längden utan nämnvärda uppgraderingar
Kommer inte överklockas
Hyfsat tyst
Färdigmonterad

Jag tackar oerhört mycket för all eventuell hjälp, då min egna kunskap inom fältet är väldigt begränsad. Tack!

// Max

Av Saladrax

Speldator 9k

Hej, jag ska köpa en dator åt en kompis och undrar hur mycket spelprestanda man kan få för 9k. Ingen skärm ska ingå, inte heller högtalare, mus eller tangentbord. Han önskar att ha en iCore7 om det är möjligt i prisväg.
Lägg gärna med Windows Vista/XP, vad som passar bäst.

Jag fick bra hjälp här senaste gången, men är tyvärr inte lika påläst nuförtiden och söker därför eran hjälp.

Tack på förhand!

Av Saladrax

Tack så jättemycket för allt. Detta blir nog skitbra! Mitt erbjudande om kompensation står kvar xJom.

Av Saladrax

Som jag skrev i mitt första mail till dig xJom, nog kan man lägga till någon tusenlapp om det är en värdig uppgradering. Hur stora skulle skillnaderna vara, på snabbheten dvs, jag förstår hur mkt 500gb är lite mer lagringsutrymme är alltid härligt i längden. Om skillnaden är klart märkbar så är det ett givet köp. Ifall möjligt, skulle du kunna ge mig en likadan länk som du gav mig tidigare, fast med de nya grejerna?

Tack xJom, tror jag tar Samsung'en som skärm, och håller mig till det chassit du länkade först. Appropå agget, bara det håller bra, men det ska inte va på gränsen till att det inte är nog.

Om det går, skulle det gå att göra en prisjakt länk med skärmen också inkluderad, och de nya grejerna? Då får man en bättre överblick.

Tack igen!

Av Saladrax

Tack igen, fast skillnaden är ju minimal, prismässigt. Hade en till fråga också, läste lite information om skärmen och dom nämnde att en av de få svagheter skärmen hade var att det var svårt att se om man inte sitter rakt framför skärmen. Hur allvarligt är det? Jag menar, om en kompis sitter bredvid, t.ex. kan han se lika bra som jag? Jag kanske överdriver men jag vet inte hur seriöst det är.

Tack!

Av Saladrax

Alltså valet längst ner på din länk till prisjakt, och sen "Billigaste alternativ med produkterna i lager"?

Av Saladrax

Tack för all hjälp! Tror jag köper både dator och skärm snart!

Av Saladrax

Datorn och skärmen ser ju riktigt bra ut... Men är TBH något man borde hålla sig undan eller?

Av Saladrax

Speldator för 15000:-

Hallå, jag har tänkt på att köpa en ny dator länge då min gamla börjar sakta men säkert säcka ihop. Det jag är ute efter är högsta möjliga prestanda på spel, samt kolla filmer och bra ljud, både i spel och musik.

Jag hade tänkt mig runt 15000:- men kan gå lite högre om det skulle ge någon märkbar skillnad. Om det finns prisvärda alternativ på lägre priser så kan dom också va aktuella.

Jag ska va ärlig, jag kan ingenting i princip om att bygga datorer och absolut ingenting om att överklocka, så det är inget jag planerar på att göra. Jag ska också köpa en ny skärm som ska kunna utnyttja datorns prestanda, så tips där är också väldigt välkomna.

Tack på förhand!