Inlägg

Inlägg som 0p har skrivit i forumet
Av 0p

Fick en ny lapp ifrån BBB idag , där står det att inom 2 veckor skall jag bli inkopplad. Jävligt skumt alltså, vad gör man...

Av 0p

Dom kanske drar på det tills på fredag då är det ju 1 vecka sen dom skickade ut modemen. Dåligt val ifall dom behöver ändra något då kvarstår ju det eventuella felet hela helgen och först på måndag åtgärdas det ju då.

@MrBunny du bor vid torget va? Och du har endå kortare avstånd än mig som bor 50 m (fågelvägen) ifrån stationen det är lite lustigt

Av 0p

Nu får den "gröna lampan" ta och slockna så man kan köra igång ....

Av 0p

Ok grannar då, vi är kopplade till samma station, du vet var den ligger va. Stor gul tegelbyggnad i samma hus som posten.

Av 0p

Skiftningen kommer att ske under veckan som kommer (enl. BBB). Så några värden har nog ingen just nu. Om ingen annan i landet bytt över redan.

Jag har 518M enl BBB till stationen och jag får DL 11.xx / UL 7.xx och då ska jag ha 12/9.

@ MrBunny var i Göteborg bor du? Jag bor vid ungf Vågmästareplatsen/HIsingen

Av 0p

Nix fungerande inte som jag misstänkte, hon i kundtjänst sa för ett par dagar sedan att det var "klart" och hon tyckte det var konstigt att jag fortfarande kunde surfa med mitt vanliga vdsl modem. Men jag misstänker att det bryts helt för det gamla modemet innan man kan använda det nya vdsl2. Dom kunde ju vart kompatibla om man haft lite tur. Men det blir väl inkopplat nästa vecka då misstänker jag.

Edit: Och det var exakt det modemet som jag postade om i tidigare länk.

Edit2: Japp detta nya VDSL2 modem är bakåtkompatibelt med ADSL2
enl pdf. Så synkar den inte rätt mot stationen så droppas du till ADSL2.

Av 0p

Modem avhämtas efter kl 17:00 enl. SMS jag fick, ska bli intressant och prova hastigheten och pingen.

Av 0p

Bostream tog väl ännu mer i anslutningsavgift, men jag slapp BBB's anslutningsavgift när dom köpte upp det hela

Edit: nix det är kostnadsfritt att uppgradera till vdsl2. Däremot höjs ju månadsavgiften efter 6 månader till 449:-

Av 0p

Dom sa på BBB's Support/kundtjänst att dom redan uppgraderat mig till vdsl2 och "man kan inte använda det gamla modemet" Men det fungerar ju lika bra som innan med det gamla Cisco Modemet någon som vet mer?

Av 0p

Modemen har redan börjats skickas ut, ni kan själv kolla leveransstatus på BBB's hemsidan. Modemen heter Xavi x5671. Mitt dyker nog upp i morgon eller övermorgon jag bor i Göteborg. Det är ju Schenker som distribuerar det hela och dom har jag inga bra erfarenheter av alls.

Edit: Undra om det är detta modemet : http://www.inteno.se/swe/products.asp?product=11