Inlägg

Inlägg som Lovelime har skrivit i forumet
Av Lovelime

Allt helt nytt är ju vad jag borde köpa egentligen, för mitt i7-4790k och gtx 1070 med 16GB ram börjar väl bli alldeles för mycket till åren egentligen.
Men samtidigt så lockar inte nuvarande hårdvaran direkt, eller dess prissättning för den delen, ingenting känns sådär klockrent perfekt just nu, känns som att jag hela tiden kompromissar med något.

Sen är det väl inte det att man inte har råd att köpa en ny dator, för det har jag, men det är så grymt svårt att motivera sig till att acceptera och ge vika prissättningen som varit de senaste åren, plus att allt fler releaser på pc tycks ju vara mer och mer kackiga.

Så en liten del av mig känner att det bara skulle vara rätt skönt att släppa pc-spelande helt och hållet.

Men vi får väl se om Monster Hunter Wilds blir crossplatform eller ej. Det kommer ju påverka mitt beslut, fast kanske för 2025 då.

Av Lovelime

Jag kunde 3 frågor, resten var chansningar...
Men jösses jag skäms ju när jag läser frågorna.
Spelat spel i snart 35 år, och jag kan fortfarande inte förlika mig med att allt ska vara rgb, överdrivet "häftig" design och produktnamn som varit de senaste 25 åren.
Gamingprodukter är inte för mig.

Av Lovelime
Skrivet av NcLr:

Hur i h****** kan X Æ A-12 uttalas "Kyle"?? Något binärt skämt jag inte fattar??

Det är "exäatwelve", och därmed basta!
[/quote]

Mer rimligt uttal i min värld med!

De refererar till tv-serien Kyle XY. Tror jag.

Av Lovelime

Oerhört svår fråga det där, det beror ju helt på vad jag ska göra. Man är ju mer bekväm med Windows för det är ju det man använder för det mesta.

Nu är jag absolut en linux/Unix noob. Men visst tusan har man en och en annan virtuell maskin att snabbt dra igång med Linux på för att vissa saker bara är enklare att lösa i Linux, som när jag härom månaden jag skulle flasha om firmware för två gamla ps360+ PCB:er.
Att bara öppna upp terminalen, plocka ned mjukvara för att flasha dem och sedan skriva en kort rad och allt var klart.

Linux och sin öppenhet och ibland simpelhet har helt klart tydliga fördelar på vissa plan.
Men sen kan det ju vara oerhört komplicerat stundtals också, och jag fattar noll av varför något inte funkar som det ska, eller varför något plötsligt slutat funka, som min RPi med openmediavault gjort någon gång.
Då det gäller att ha fulla speglingar av endel installationer liggande på ett extra minne för att bara skapa en ny image igen och få sin NAS up and running igen.

Av Lovelime

Jag har använt in-ear lurar när jag inte är hemmavid, nästan uteslutande, i 20 års tid.

Passform har alltid varierat från modell till modell, oavsett om de varit helt trådade, hängandes runt nacken, eller separata lurar.

Har de senaste åren gått från WH-1000XM2, fantastiska over hear lurar som hade grymt bra brusreducering.

Till WI-1000X, hänger runt nacken, lurar trillar ur stup i kvarten och sådär ljud.

Till WF-1000XM3, stort och klumpigt case, och de var för tunga och trillade ur mina öron ganska ofta. Hyffsat ljud i dem dock och okej brusreducering. Men en bit kvar till att matcha WH-1000XM2.

Till WF-1000XM4, där jag äntligen hittade en modell där lurarna aldrig trillar ur, de är betydligt mindre och nättare än föregångaren. Caset är mycket mindre och smidigare. Ljudet är fortfarande inte on par med WH-1000XM2, men det är ganska nära, och brusreducering är betydligt bättre än föregångaren här med. Men inte så bra som ett par over ear kan vara såklart.

Men jag skulle helt och hållet påstå att det absolut inte är binärt hurvida in ear passa eller ej. Alla modeller sitter helt annorlunda i olika öron.

Jag skulle för mitt liv aldrig köpa ett par airpods eller Pro, trotts att jag kör iPhone. Obekvämare hörlurar med högst medioker ljudbild får man leta efter

Av Lovelime
Skrivet av Squallie:

Tittar man i youtube app, t ex på TV, så kan man inte ändra upplösning själv. Har man 1080p då så är det det som gäller.

Vad har du för enhet du rullar appen på?

Jag har inte någon modern enhet där jag inte får välja upplösning alldeles själv på, oavsett panelens upplösning.
Min iphone, min LG CX inbyggda app, min ipad, min ps5, mina datorer. Alla dessa ger mig möjlighet att välja 4k och lägre, även om det enbart är min tv i det fallet som faktiskt har en 2160p panel.

Av Lovelime
Skrivet av BasseBaba:

Verkar ju inte ha varit någon rykande preorder-åtgång om man litar på prisjakts lagerstatus.
Lagom avis på er som köpt, men i dessa ekonomiska tider kan jag inte droppa 7k på ett headset tyvärr.
Ska bli spännade att läsa intryck från folk på forumet!
<Uppladdad bildlänk>

Precis så det borde vara med alla produkter, att de finns i lager för den som är sugen på att köpa :).
Men ska bli intressant att se försäljningsiffror framöver. Men med tanke på att Sony ändå tyckts mätta marknadens behov för ps5 lite för tillfället (iallafall här i norden), så känns det ju inte otänkbart att de också kunnat ha en rätt bra fart på headset produktionen här med och därmed kunde förse behovet direkt.

Av Lovelime

Mitt headset levererades från webhallen med postnord idag iallfall, vid 21.30 igår så började det hända saker hos postens paketspårning. Levererades med en ytterkartong iallfall.

Av Lovelime
Skrivet av Fearnox:

Posten och Webhallen har inte uppdaterat sin status sedan den 16:e och snart har halva arbetsdagen gått.
Hoppas bara att Posten har registreringsproblem som vanligt och att paketet är påväg. Står "Vi har fått en beställning på en leverans till dig. Spårningsinformationen uppdateras när försändelsen har ankommit till PostNord.".

Samma för mig, men webhallen brukar väl inte skicka paketen för typ 18 eller nått, så dröjer detsäkert någon timme eller två innan det registrerats hos postnord. Så ge det fram till en 20-21 så borde det ju ha hänt nått.

Av Lovelime
Skrivet av stgr:

Kommer en pi klara av 4-6 x 4k streams?

Min (och jag tror även hen som jag citerade) tanke var inte att routa all trafik genom ditt egna hems nätverk. Utan att enbart använda detta för att verifiera din enhet en gång i månaden, när enheten väl är verifierad att befunnit sig i ditt "hem", kan du ju tugga på som vanligt utanför ditt hem.

Av Lovelime
Skrivet av Goedendag:

Det är väl bra att folk lär sig hur man sätter upp en VPN-server på hemmanätverket och får bekanta sig med Linux. En Raspberry Pi Zero W i var tredje stuga

Precis min tanke också, tror man verkligen att detta kommer vara ett sådant enormt bekymmer för en, så sätter man en pi zero hemma, de dra väl knappt en halv watt under full load typ, alltså skit å ingenting typ, så har ens enhet inte varit ansluten "hemma" den senaste månaden, ja VPNa in till det hem då, öppna netflix en gång, avsluta VPN anslutningen och fortsätt titta där du är i en månad till utan bekymmer.
Problemet löst.

Av Lovelime

Fasen vad grymt. Jag har en PVM-20M2MDE här precis bredvid mig som jag brukar spela lite gamla konsoler på, superfin bild på den såklart. Men vad jag har förstått så är ju BVM något extra utöver det vanliga i bildkvalitet. Men har aldrig upplevt en BVM.

Av Lovelime

Mitt 970 får också tuffa vidare :), tur att jag iallfall har en ps5 så att jag inte blir helt lämnad i diket.

Av Lovelime

Damn, det var en rejäl summa det där.
Ska bli intressant att följa diskussionen i den här tråden.

Av Lovelime

Dessa kanske redan nämnts, men tål att nämnas igen.

A touch of cloth
https://www.imdb.com/title/tt2240991/

En underbart bra och bizarre svart satir på brittisk polisdeckare, skriven och skapad av Charlie Brooker mest känd för att skapat och skrivit black mirror.

Också

End of the f***ing world
https://www.imdb.com/title/tt6257970/

Bra svart komedi på netflix.

Av Lovelime

Sjukt bra läsning!
Jag som i 1.5 år smitt planer på att byta ut min i7-4790k och gtx 970 mot nytt när 30-serien lanserats och tyckte början av 2021 kändes som en lämplig tid för det, har fått inse att jag var för korkad som inte hängde på låset och förbokade och att det inte blir en ny dator detta året.

Så jag får nöja mig med min PS5, och vara glad över att jag har den åtminstone.

Kanske också är dags att låta det kommande året bli en möjlighet att beta av en bråkdel av sin alldeles för stora backlog av ospelade spel i hyllan, som ju sträcker sig långt bak i tiden. Kanske låta mina lite mindre använda maskiner så som PC-engine, Saturn och Neo geo MVS få lite kärlek.

Av Lovelime
Skrivet av Mrnaudi:

Var med för 6 gången utan resultat hos EG utlottningen. Tråkigt nog så släpper jag PS5 och beställde ett Xbox Series X från maxgaming.se istället. Dom fick in några runt kl 14.00 idag. Hade det på bevakning. Får den på fredag. Dessutom får man bättre FPS på Xbox Series X än PS5 om jag läst tillräckligt väl på nätet.

På pappret gör den ju det, men det där är ju väldigt indivuellt för varje spel. Enligt digital foundrys analyser av patchade versionerna av Control exempelvis, så rullar båda versionerna i 1440p, både presterar väldigt bra i 60fps läget, men series x har någonting som orsakar fler frekventa drops i framerate jämfört med ps4. Så allt landar ju i slutändan i hur duktigt jobb programmerarna gör.
I förra generationen så tenderarde ju fler spel på One X att rulla i native 4k jämfört med på ps4 pro, där spelen oftast rullade i en lägre upplösning, men då också i vissa fall kunde hålla en stabilare framerate.

Dubbel-fps läget som Microsoft testat lite med nu det senaste i series X/S verkar supergrymt dock. Hade jag inte redan köpt en ps5a så hade ju den feature lockat mig mycket till series x. Om några år kanske de har ett ganska stort antal spel låsta till 30 på förra generationen att rulla i 60 istället, utan att utvecklarna själva har behövt gå tillbaka till det och patcha.
Sjukt bra jobbat av microsoft, önskar att sony fixar något liknande, men med tanke på de olika företagens aprocher till just bakåtkompatibilitet så vågar jag inte hoppas på något alls.

Men tror man kommer vara nöjd oavsett vilken maskin man väljer.

Av Lovelime
Skrivet av anon4992:

Vad vi alla redan visste, typ common knowledge.

Däremot gör det ont i mitt gamerhjärta att många storspel nu på allvar är kantade av besvikelser, dåliga kontroller och alldeles, alldeles för enkelt gameplay med en massa autoregen och ja allmänt begränsningar. Det skulle ju bli bättre, inte sämre?

2012 slutade med förskräckelse med katastrofer som Ass Creed 3, Hitman Absolution, och börjar riktigt skitdåligt med Colonial Marines och SimCity :/. Troligen hamnar även Bioshock Infinite i denna sörja då jag nyss fått reda på att man bara kan ha två vapen samtidigt (som i "nya" Duke Nukem) och dessutom är autoregenererande hälsa aktivt.

Men kanske mitt fel som fortfarande tittar på de stora titlarna? Någon indiénisse här på swec som köttat lite titlar och kan tipsa om något kul? Något som kräver något av spelaren dvs? Trött på GPSspel med quicktimevents och dassig grafik.

PC Gaming Master Race

Detta är nog väldigt nischat, men jag tycker du kan ta en kik åt den gamla skolans arkad shoot-em-up, (flyga ett skepp, skjuta och undvika skott.) typ gradius, blazing star, r-type osv, det finns även en hel del nyare och bra spel innom "bullet hell" under-genren. Såsom ketsui, mushihime sama och raiden spelen.

De är inte "snygga" i en teknisk bemärkelse, men gameplayet är allt som oftast helt fenomalt och kräver hög koncentration, snabba reflexer och god memorering. Spelen ska dock spelas med 1cc (one credit clear) i åttanke så använd alldrig ett continue och klara det. Ger en enorm känsla när man gör det!

Det är nog ganska lätt att avfärda dessa som ganska simplistiska spel, vilket de är i grunden, men många av dem har ganska komplexa scoring system, som kräver endel av spelaren för att följa.

Är som regel i de flesta sådanaspel att man dör på en träff, så inget regenerande hälsa här inte.

Rekomenderar jamestown på steam som ganska bra inkörsport i genren, att köpa en arkadsticka och spela med rekomenderas också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lovelime

Eller hur!, allt mer eller mindre som SNK utvecklat till neo geo är vansinnigt snyggt, framför allt för att neo geo klarar av att hantera så sjukt många frames i varje animation.

Sen så känner man sig ju oerhört manlig när håller i en neo geo kasett. För de är ju så små å nätta!

Av Lovelime
Skrivet av warh0g:

Shadow Of The Colossus

DazoTQaqJrs

Äntligen någon som nämnde colossus, så otroligt vackert spel, fortfarande bästa animationen jag sett på en häst än idag....

På det realistiska planet så är det inte mycket som får mig att tappa hakan längre, jag känner att efter att stegvis följt utveckling av spel i 22-23 år nu så har man lärt sig hur kurvan ökar på den tekniska fronten och därmed nästan kunnat förutspå kommande nivåer. Med detta menar jag att spel är är riktigt snygga idag, men inget man inte hade räknat med för ett par år sedan och fortfarande ganska långt kvar till något som skulle kunna närma sig att kallas för nästan fotorealism (med undantag saker som ska efterlikna metalliska ting, såsom bilar, de kan ibland uppplevas vara rätt närma ett riktigt photografi.)

Detta beror nog även till stor del på att man nu för tiden ganska tätt inpå får se nya tech demos och spel med den senaste tekniken och därmed utsätts för små inkrementella hopp.

Det är inte som förr på mitten av 90-talet när man fick ränna land och rike runt i hopp om kanske hitta ett nytt arkadspel med den vassaste hårdvaran som man läst om i någon tidning. Som första gången man satte sig i ett dedikerat Daytona USA Kabinett och upplevde Sega AM2 hårdvaran med sina konstanta 60fps i 240p med scanlines. Det imponerade rätt rejält.

Men nog om det, i min värld kommer alltid 2d vara mer tilltalande än 3d, så för att nämna några spel pga det estetiska gärna får mina blickar är exempelvis som tidigare nämnts av andra, Rayman origins, Super Mario World, Megaman 2, Metal slug (framför allt på en fin arkad monitor i 240p), Symphony of the night. Även kommande Retro City Rampage ser otroligt vackert ut.

Men några 2d spel jag håller väldigt kära på det just grafiska måste vara

Odins Sphere:

Megaman X4:

I 3d väg så är Sine Mora sinnessjukt vackert.