Inlägg

Inlägg som Xaves har skrivit i forumet
Av Xaves

Fram med ölen pojkar!

Av Xaves

F0rp ser så vuxen ut!

Av Xaves

Ojsan, vilken fin översiktsbild på operation firestorm

Av Xaves

[Naxos]
"Så taggad. Synd att Vega verkar dröja... Behöver verkligen ny GPU också, vill se priset på 1080 pressas."

Tycker det är så tråkigt med sådana här kommentarer. AMD finns inte för att sänka priset på nVidias överprisade grejjer. Vi älskar AMD för att de är sköna och levererar bra produkter till bra priser, av den anledningen borde vi heja på AMD. Inte för att använda som verktyg för att göra nVidias produkter billigare, även om det är en bieffekt. Att folk inte fattar att ju mer support AMD får desto bättre produkter kan de leverera och vi får bättre och billigare hårdvara.

Av Xaves

Äh, trams! Ge oss Bad Company 3 i stället ffs...

Av Xaves

Tänk vad det ska fuskas!

Av Xaves

@Hybinette: Tjenare. Visst kan du får några kommentarer! Efter ca 2-3 veckor anlände min ODAC från Schweiz, då hade jag redan hunnit få mina HD 650. Ljudet är klockrent, trodde inte mina öron helt enkelt, kristallklart och allskönt. Körde lite spotify 320kbps, lite FLAC, knapp skillnad i mina öron men FLAC låter lite mer detaljerat. Det jag saknar på ODAC'en är en hardware AMP och ett vred för basregistret. Jag saknar en del tryck i basen på HD 650, men efter att ha installerat Equalizer APO (31-bands digital equalizer) så kunde jag justera basfrekvenserna och få ut ett maffigare ljud. Ett renare och finare basregister har jag aldrig upplevt i ett par hörlurar förut, men de måste först "plockas" fram med mjukvaru EQ. Hur mycket eller lite bas man vill ha är ju en smaksak, och HD 650 är ju inte kända för att vara basiga.

Det enda jag kan klaga på designmässigt med HD 650 är sladdarna som är lite irriterande, speciellt om man ska spela datorspel, eftersom det är två sladdar från varje kåpa som hänger och dinglar ned för bröstet, kommer åt och irriterar mina bröstvårtor och det gillar jag inte.
Löste det genom att köpa ett par Beyerdynamic 990 Pro, som har sladden ut efter vänster sida, så kan man slänga sladden bakom vänster axel bara, bättre alternativ om man ska spela. Men så fort jag ska lyssna på musik, kolla film eller liknande, så åker mina 650 på

Sammanfattningsvis är jag mer än nöjd, jämför jag av och ann med mina gamla sletna Logitech G35 så är skillnaden natt och dag. Visst, G35 köpte jag för 500 spänn, HD 650 gav jag över 3000 spänn för, så det är ingen rättvis jämförelse by any means. Men kostar det så smakar det där efter, i alla fall i det här fallet.

Rekommenderas!

Ps, satsa på gain 1.3x, mer än inte värt det, jag kör utan gain-knapp för det mesta, men är ljudkällan extremt låg så är knappen guld värd.

Av Xaves

Säkert och säkert... allt beror på vad man klickar och inte klickar på helt enkelt

Av Xaves
Skrivet av anon41947:

Lånar tråden lite, delvis håller jag med dig Kenneth och jag har skickat förslag på förändringar till redaktionen vid flertalet tillfällen, du skriver att ni vill prova något nytt vilket är bra, se till att hålla bra kvalitet på det ni gör bara så kommer det fungera. Med kvalitet i sammanhanget menar jag t.ex. djupgående artiklar, jämförelser, analyser och egna reflektioner kopplat till erfarenhet och datoranvändning.

En sak jag noterat är att då ni blir jämförda med NHW, som ovan av Xaves, så är ofta ert svar att typ "de gör sitt och vi vårt och det går inte att göra alla nöjda". Rimligt vore att mer bemöta och tänka till för i det här fallet med videojämförelserna var det ju tydliga skillnader i både på innehåll och bildkvalitet på reportagen. Klart att de gör sitt och ni ert, det förstår väl alla men det senaste året har NHW verkligen steppat upp sin kvalitet på sin bevakning medan ni flyttat runt och expanderat utan att det utåt sett ännu har blivit något mervärde av det. Subjektiva åsikter så klart och sammanfattat menar jag att tumma aldrig på kvaliteten och fokusera på det som ni gör bra och satsa helhjärtat på det.

En sista sak - inför frågelådorna igen!

Tack Kenneth!

Tack för att du förtydligar och vidareutvecklar mina tankar och åsikter Robert! Jag håller med till fullo. Dessutom kan jag inte säga att Kenneths svar var direkt upplysande på själva frågan, mer ett konstaterande och försvarande -svar. Sedan har jag försökt att tipsa om förbättringar och givit förslag med bra argument tidigare, men de har bara slagits ner tyvärr, mycket p.g.a "Vi gör vårt och vi kör vårt eget race" -mentaliteten.

Sist men inte minst - "Stå och stampa i samma grop i 20 år" tänket som Kenneth framför går ju att ifrågasätta också, eftersom man inte alltid behöver utvecklas vitt och brett i olika riktningar om man från början gör något riktigt bra eller för att behålla hög kvalitet och intresset uppe. Ett exempel på det är Lombardi's Pizzeria i New York City som grundades 1905 av en Italiensk familj som invandrade i slutet på 1800 talet och är New Yorks första pizzeria. De bakar sina pizzor efter samma italienska grundrecept som när de öppnade för över 100 år sedan och har knappt ändrat på någon ting, och är än idag en av de mest populära pizzeriorna i hela New York. Med det sagt kan detta uttryck även nämnas "If it aint broken, don't fix it"

Det kan ju även vara så att Sweclockers faller inom begreppet "Kvantitet framför kvallitet" Ett exemplet på det är förgreningen och samarbetet med 99mac, FZ, VRgeeks och Geeks gaming osv samt att personal kommer och går mellan de olika enheterna kan kännas som det blir lite spretigt och plottrigt, emil förflyttning t.ex. Sedan verkar det blivit populärt med sponsorer och liknande på sweclockers vars reklam, tävlingar osv ska synas, som ytterligare gör sweclockers mer spretigt. Kaffe i all ära, och förstår att Sweclockers behöver sponsorer och finansiering, men tycker att de borde smalna av lite och fokusera mer på grunderna som gjorde sweclockers så populärt och bra, hårdvara, tester, jämförelser och sådant.

Av Xaves
Skrivet av anon41947:

Det handlar inte om det du kort beskriver utan istället om vad Sweclockers.com numera har för innehåll, självklart kan man välja vad man vill läsa utifrån intresse men om ett icke relevant innehåll som kaffe börjar svämma över sajten är en ståndpunkt och åsikt relevant. Det handlar ju trots allt om Sveriges största webbplats med inriktning på datorkomponenter. Intresset bör ligga hos samtliga i redaktionen att renodla och förfina det man är bra på...

Exakt min åsikt också. Sedan ser man på CES, hur fokus ligger på saker som "Kenneth gör ditten, Kenneth gör datten" I stället för att bistå djupgående och informativ mediebevakning, som de faktiskt är där för att göra.

Jämför t.ex: http://d2s91iffsebk9p.cloudfront.net/part/rendered/114261/web... (1.56s)

VS

https://www.youtube.com/watch?v=Eo1skNRW8kk (6.4s)

Och det är bara ett axplock.

Jag saknar gamla Swec! Här är en gammal goding förresten, när Jonas bjudit in Corsair på plats för Intervju:

https://www.youtube.com/watch?v=VwSKHML1P3Y

Av Xaves

Gråt inte över spillda pixlar gott folk! Vi har ju Asus PG27UQ and the Acer XB272-HDR som räddar dagen!

Av Xaves
Skrivet av Th3 Sw3dish Ch3f:

Linus tech tips gjorde en video om den som är mer informativ.
https://www.youtube.com/watch?v=aH50aXIz9gM

Och för tre dagar sedan också... >_>

PS. medan vi ändå talar om saken. Jag har känt så sistone att det är precis så det är, som du säger, att andra har en "mer informativ" version av samma nyhet. Exempel på det är bl.a NordicHardware.se, samt LinusTechTips, finns säkert många andra men... Kontentan av det hela: Sweclockers känns som de tappar, mer och mer. Snabba inslag, mer reklam, fokus på Kenneth som klättrar och dricker kaffe, Ingen mer Julmusik, inga sånginsatser, tävlingar där man vinner kläder och kaffe?

Känns som de tappar...

Av Xaves

Gabens personal troll strikes again! Javäl!

Nu är det ju så här, att inte en chans att Valve lämnar oss i sticket bara sådär, med ett sådant pass slut som vi faktiskt fick i EP2, bara för att lämna det åt universums värmedöd, inte en chans.

Mest troligt så jobbar de under tystnad, för att sedan explodera och chocka alla. Tänk på att Valve inte utvecklat ett riktigt vettigt spel sedan 2011-2012, det är 5 år sedan. Så antagligen jobbar de för fullt eller så har de tagit ett uppehåll med AAA titlar ett tag. Men att de skulle övergivit sin mest älskade serie mitt i, inte en chans.

PS. Fin Aftonbladet rubrik där SWC!

Av Xaves
Skrivet av Videoapan:

Nu är detta Kennethande baserat på Sweclockers videoserie "Kenneth gör saker" som de la upp på extrakanalen på youtube. I sak har du rätt, de med mer vana av recensioner på nya GPUer hade nog kunnat utläsa något mer ur ett gaffa-tejpat kort

Men.... Varför har du en tomtemössa på din smiley!? Gåtor i mörkret...

Av Xaves
Skrivet av Videoapan:

Om Kenneth hade öppnat chassit hade det nog varit högt på listan som årets höjdpunkt ett bra tag

Kenneth hit och Kenneth dit. Börjar bli trött på alla som sätter Kenneth på någon form av piedestal. Kenneth är en gamernörd som specialiserar sig på möss och gamingrelaterad kringutrustning. Om någon skulle öppnat chassit så skulle det i så fall varit Jonas eller Jacob som är de riktiga entusiasterna och som är specialiserade på området, inte "klätter kenneth"

Av Xaves

Asus PG27UQ & Acer XB272-HDR utan tvekan. De ultimata skärmarna. De har allt! Jag behöver inte 8k eller ultrabrett eller 200hz eller superduper OLED.

Av Xaves
Av Xaves

Direktlänk till videon: http://d2s91iffsebk9p.cloudfront.net/part/rendered/114173/web...

Synd att ni använder Amazon CloudFront i stället för youtube

Av Xaves

*Gäsp* Ge mig OLED

Av Xaves

God jul allesammans!

Och sedan vinnarlåten enligt mig:

Synd att SweClockers Jul av ogroth får all uppmärksamhet varje år.