Inlägg

Inlägg som TaunyTiger har skrivit i forumet
Av TaunyTiger
Skrivet av fejko:

det är bf2042 som är sämst optimerat, majoriteten ligger på den cpu användingen, själv har ju både haft 5800x och 5800x3d, bara att skit i det och spela på helt enkelt

Nu förstår jag inte riktigt. Det är väl jättebra att ett spel kan utnyttja cpuns alla kärnor. Har själv aldrig sett cpu belastning över 50%, men jag har ju 12 kärnor och 24 trådar.

Det är ju bara användare med 8 kärnor eller färre som har problem.

Av TaunyTiger
Skrivet av SLINKY95:

Sorry, glömde.

Intel Core i5-12400F.

RTX 3060 12 GB VRAM.

16 GB RAM XMP aktiverat, 3 200 Mhz.

Mvh

Det enda du kan göra är att höja grafik-inställningar. Då kommer gpu användningen öka, höjer du tillräckligt mycket så kommer gpun flaska och din cpu användning sjunker.
Men det är inte säkert att de kommer göra någon större skillnad. Det är en 6 kärnig cpu? Då drar ju bf2042 nytta av alla dina tillgängliga kärnor.

Av TaunyTiger

Splutter - Holy breaker

Av TaunyTiger

Körde en DDU och installerade sedan drivrutinen. Inte hunnit testa några spel ännu. Men inga problem änsålänge.
Brukar köra en DDU på varannan drivrutinsuppdatering. Så det var dags nu. 🙂

Av TaunyTiger

Ny drivrutin för oss med 6000 serie kort, 23.2.1. Hittade den inte i Adrenalin, men på AMD's hemsida!
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-6000-serie...

Av TaunyTiger

Min dator+ telefon, sambons telefon, ungarnas plattor(2), tv, box, Google TV, chromecast på tvn i gästrummet. Och en wifi extender om det räknas. Men ungefär 10 enheter.

Av TaunyTiger
Skrivet av Hamilton:

Hej,

Håller på och bit för bit köper in delar till min första custom loop.
Kommer köra med EK-Quantum Velocity² - 1700 för CPUn, EKs block för 3080Ti STRIX med active backplate, en 420x45 radiator och en 280x80, EK Distroplate med D5 pump för Corsair 7000D samt en Aquaero 5 LT för att styra pump, fläktar och sensorer.

Nu till min fråga, vad rekommenderas för fittings om jag ska använda soft-tubing? Vilka dimensioner? 🤔

Håller med förra talare. 16/10.
Har själv byggt i ett 7000D. Kika gärna på Galleri i sign. 🙂

Av TaunyTiger

Är det 36månader på elgiganten också? Ser 24 månader på mobil iallafall, men inte jätte tydligt om abonnemang är 24-36månader.
Köpte själv en Pixel 7 Pro på black friday hos elgiganten. 449kr i 24månader med 20+25gb surf. Abonnemanget kostar 299kr och mobilen 150kr i månaden. Tycker det va bra. 25gb extra surf ingick dessutom, så kan jag skicka surf till sambon när ungarna tagit slut på hennes.

Sen när sambons abonnemang utgått kan jag sätta henne som extraanvändare på mitt abonnemang. Då betalar hon 99kr/mån så delar vi på surfen, jag gör ofast av med 2gb surf då jag har wifi på jobbet och hemma. Men ville inte ha något abonnemang under 10gb.

Av TaunyTiger
Skrivet av AxxT:

Var fick du tag på det? Låter väldigt bra Min 7Pro har börjat bråka just med laddporten..

Elgiganten Black Friday kampanj. Gällde när man tecknade nytt abonnemang från 3.

Vilken tur att vi har trådlös laddning då. 😉

Av TaunyTiger

Har haft både OP5 och OP7 Pro. Båda telefonerna har bråkat i laddporten med tiden, så väldigt synd att trådlöst laddning försvinner.

Idag har jag en Pixel 7 Pro som kostar mig 150kr/mån x 24 månader. Prispressat! 😉

Av TaunyTiger
Skrivet av Teddis:

Har fått lägga mitt 6750 XT på hyllan tills vidare. Samma problem som @Omega5509. Finns fler av oss på reddit har jag märkt. Gemensam nämnare verkar vara att man försöker göra mycket samtidigt med flera skärmar, spel och webbläsare. Dels stuttrigt i webbläsaren/spelet medan man tabbar mellan och dels kan man få sköna frysningar och blåskärmar.

Och "det ska ju ändå inte en dator klara av" och såna svar - dessa användarmönster fungerar utmärkt med grafikkort från gröna laget.

Grejen är den att gamla "rekommenderade" drivrutinen från maj fungerade bra. Sen började de rota i sin DX11-stack för prestandavinster och sen dess har det bara varit trubbel. Sent förra året började de forcera ut sin nya drivrutin genom Windows Update, så man måste aktivt försöka stoppa den och göra rollbacks osv, men även om man kringgår och lyckas köra gamla så uppstår bekymmer då t.ex. World of Warcraft aktivt vägrar acceptera den drivrutinen numera.

Ytterst tveksam upplevelse med AMD-grafik hittills för min egen del. Känns som det fungerar om man verkligen håller sig innanför vissa ramar men jag är mer van vid att jag kan göra vad fasen jag vill med min dator så länge som det finns beräkningskraft. Det har känts väldigt konstigt att min nedgradering till 1080 Ti varit som ett uppsving för mitt vardagliga användande.

Kan själv uppleva stutters (känns som sjukt låg Hz), när jag kikar på youtube på primära skärmen och skrollar på fb på sekundära och de kommer ett klipp i flödet, kan även vara en rörlig reklam här på sweclockers.

Men de är det enda problemet jag har. Brukar inte kolla på klipp samtidigt som jag spelar, kör mest discord och HWinfo på sekundära skärmen i spel.

Har funderat på att testa köra ena skärmen på hdmi, just nu kör båda DP.

Av TaunyTiger
Skrivet av Aeig:

Om vi tar detta som exempel så hade jag gärna sett att Sweclockers bygger ihop en egen vattenkyld dator varje år. Det skulle kunna göras som en serie i fyra delar där en del läggs upp varje kvartal. Längre videos där man diskuterar ex. själva valet av delar först i 30-45 minuter, går igenom dem osv. Del två kan vara första bygghalvan, del tre kan vara slang/rör etc, och del 4:a slutlig installation av fläktar, konfiguration i Windows, mjukvara etc. Detta hade säkert Corsair, EKWB eller andra företag gärna sponsrat

Det vore inte heller särskilt tidskrävande med en överklockningsvideo med nya grafikkort, allt måste inte vara så perfekt hela tiden, spontanitet och bloopers är bara trevligt.

Taget!
Anställ mig Swec, så bygger jag vattenkylnings datorer och överklocka gpuer! Min referens hittar ni i galleriet i sign! 😉

Ett 4090 utan vattenblock är jag osäker om jag får in pga cylindertanken i chassit. Klart det ska vara vattenkylning. 🙂

Av TaunyTiger
Av TaunyTiger
Skrivet av Choy:

Produkt: Netgear Powerline 1000 PL1000
Länk: https://www.elon.se/netgear-pl1000-powerline
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3512145
Pris: 199kr

Sprang över till Elon och köpte 2st.
Kör ju idag en switch vid tvn. En nätverkskabel till en wifi extendern, sedan trådlöst till routern via 5ghz.
Ryckte ur wifi extendern och pluggade in denna produkten istället.
Hastigheten på Google TV sjönk från 280mbit/s till 50mbit/s.
Kanske fungerar bättre i ett annat uttag.

Av TaunyTiger

Vet inte om frågan redan ställts, men har du uppdaterat BIOS till senaste version?

Av TaunyTiger

Fiber fungerar väldigt bra, kan inte minnas att jag haft någon störning. Fibern fungerar nu också, men Telia Play och telefonerna på jobbet fungerade inte idag.

Av TaunyTiger

Så, AMD gör bra drivrutiner igen...? 😂🥰😘

Av TaunyTiger

De kanske skulle köra på en mindre kraftfull cpu så batteriet håller över dagen. 😂

Av TaunyTiger

Sparar sånt som inte är något direkt av värde. Men säljer de som är värt och säljas vid en uppgradering. Byggde ihop en dator på gamla delar jag hade i garaget, AMD 965 BE, 8gb DDR2 och AMD HD6950 1gb. Fick köpa in ett begagnat moderkort då mitt gamla va defekt och rappade upp datorn med en billig kingston ssd 240gb.

Av TaunyTiger

Ahh jag kör vidare på 1,300v och 450W på mitt 6900XT med drivrutin 22.11.2, kan ju informera sen om de skulle sluta fungera.
Presterar bra som fan iallafall!

SRS 1440p to 2160p, ultra settings baby!!

https://i.imgur.com/1XWTc1j.png