Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y

På svar på dina länkar. Järngänget. Slutdiskuterat där antar jag.

Skrivet av Valiumballong:

Nej, det är det här jag menar med att folk inte har en susning om vad de pratar om. När gränspolisen var nere i tunnelbanan så tog de plankare. Att en del av dessa parasitiska plankare var invandrare är inte detsamma som rasprofilering. Det är och förblir ett brott att planka i tunnelbanan och de som misstänks för brott måste legitimera sig.

Är du helt hundra på att REVA var till för att ta fast plankare?

Citat:

Rasism? Nej. Muslimer är fortfarande inte en ras.
Hatbrott? Ja, definitivt.

Det är rasism. Läskigt ord, javisst. Men det är även ett läskigt agerande. Rätt ord på rätt sak Precis som vanligt och såsom det ska vara.

Citat:

En bekant kan vara invandrare, men visst, tillåt mig att korrigera. En bekant. Nej, det finns garanterat en motvilja mot islam, hälften av svenskarna är som bekant negativt inställda till religionen. Övergår det till hat? Ibland, säkerligen, men jag ställer mig tvivlande till hur stort problem det faktiskt är.

Här tror jag att du har rätt faktiskt och jag håller med dig. Det finns en motvilja mot islam. Varför?

Citat:

Nej, men det följer en tydlig trend i vilka brott som får uppmärksamhet och vilka som inte får det.

Vad menar du?

Citat:

Våld mot majoriteten är också ett hatbrott om det är ett brott som motiveras av etnicitet. När svennar och svennehoror rånas, spöas och våldtas så är det hatbrott, eller hur? När minoriteten begår brott så är det ett resultat av klassklyftor (skapade av det rasistiska majoritetssamhället), när minoriteten är offret så är det rasism. Förstår du vad jag menar?

Svennen=från majoritetsamhället. Offerkoftan fungerar inte här alls. Du får göra om.
Det är väl ändå en stor skillnad mellan misshandel pga religion och rånmisshandel.

Citat:

Finns säkerligen främlingsfientlighet, men jag står fast vid att det inte är ett strukturellt problem i det svenska samhället. Och nej, man är inte emot rasism, läs deras kravlista så ser du att den enda grupp man är intresserad av är muslimska kvinnor. Inte blonda tjejer som trakasseras av hundar från mellanöstern för att de inte tänker svepa in sig i ett tält i sitt eget land.

På vilka grunder, än personligt tyckande, hämtar du den tanken ifrån? Det blågula huset nämner den struktuella rasismen på ett gott sätt.

Citat:

Jag tror f.ö. att, om vi nu ska prata om rasism, det är något som är betydligt mer utbrett och acceppterat bland minoritetsgrupperna än majoritetssamhället. Men den rasismen behöver vi inte nämna, för den passar inte narritivet om den utsatta minoriteten och den förtryckande majoriteten.

Offerkoftan passar inte heller in här.

Av astrob0y
Skrivet av Ozzed:

Det finns helt klart fler "godbitar" ur deras principprogram, men det är inte det jag är ute efter.

Jag har läst nästan hela den här tråden och det jag får ut är i princip
...
Och jag tänker... "Kan det verkligen vara så enkelt?

Ja, det finns invandrare som begår brott, men varför är det hemskare en när en Svensk begår samma brott? Blir brottet mindre hemskt beroende på var man bor eller var man är född? Har invandrare inbyggda brottsgener som gör det extra hemst när de begår brott eller vad?

Jag tror att det är så enkelt. Enkla lösningar på svåra problem säljs med på enkla premisser. Se hur det har sett ut i övriga delar av Europa. När samhället snoppar ut, den sociala tryggheten monteras ned och samhället står för förändringar (vi i Sverige haltar tex sakta men säkert ifrån produktion mot service/kunskap) kräver en syndabock... Detta har tidigare diskuterats i den här tråden och jag tror att sanningen ligger här i. SDs framgång beror inte på att partiet har en lysande retorik, att de är duktiga på internet, att deras politik är suverän eller att våra övriga politiker suger. Deras framgång ligger i den politik som har förts av vår nuvarande regering.

Av astrob0y
Skrivet av Ozzed:

Hej!

En fråga till er som tänkt rösta på Sverigedemokraterna.. Har ni läst deras partiprogram?

Hej!
Jag kommer inte rösta på SD iom att jag har läst deras partiprogram och även deras verklighetsfrämmande motioner. Jag vill tillägga att du glömde det bästa och det är allt yrande om en nedärvd och mystisk mänsklig essens (du kanske tänkte spara den godbiten till senare tillfälle, ber om ursäkt om jag förstörde en punch line).

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Ingen säger att rasprofilering inte suger. Jag pratade specifikt om gränspolisens (korta) närvaro i tunnelbanan som ledde till ett jävla liv, trots att de flesta inte ens visste vad REVA är eller hur polisen arbetade. Därför att narritivet (rasistiska poliser som trakasserar invandrare) var satt i sten..

"Speciellt när bevisningen är svag... "
och det var inte under en kort period det gjordes en gränsdragning inom nationens gränser enkom för hudfärg.
och poliser är inte rasistiska (trots att SD är stort inom den specfika sektorn). däremot arbetar polisen i en miljö där rasprofilering är en norm inom den informella arbetsmetoden. Graner har skrivit mycket om det.

Citat:

Jag tycker att vi kan diskutera huruvida rasism är ett strukturellt problem eller inte.

Ja låt oss. Är den strukturella rasismen ett problem?

Citat:

Det gör jag inte, jag menar att aktionen är missriktad av anledningar som jag gav högre upp i tråden.

Du vill inte vidarutveckla den tanken?

Citat:

Upprop mot "rasism" riktad mot slöjbärande muslimer.

Och det är ett problem att det problemet uppmärksammas? Det skrivs för mycket om dessa kvinnor som tror på Allah?

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

De senaste uppmärksammade hatbrotten, nämligen hon frisörskan i Malmö som nekade en slöjbärare praktikplats och slöjbäraren som anklagade en Sverigedemokrat för misshandel i en matbutik var båda kraftigt vinklade och i det ena fallet ledde till en framtvingad förlikning och det andra en nedlagd förundersökning efter att en filmkamera visade hur slöjbäraren kastade sig själv på marken. Polisens påstådda "rasprofilering" i tunnelbanan ett annat liknande fall. Trayvon Martin ytterligare ett. Sådant har gjort mig skeptisk till folk som påstår blivit sig utsatta för rasism eller hatbrott, speciellt när bevisningen är svag.

Shit Vailumballong. Vad gör du om dagarna då du går emot en väldigt ense forskning.
Rasprofilering suger. Du blandar hejvilt, men den finns i Sverige och den finns i allra högsta grad i Us. Den suger dels för att individen blir utsatt för hemskheter men även för att det kostar majoritetsamhället galna summor.

Citat:

Här protesterar man heller inte främst mot våldet (vilket vore en rimlig reaktion när en gravid kvinna blir sparkad i magen), utan mot påstådd rasism och islamofobi. Det är en skillnad.

Du menar att Sverige är ett trevligt neutralt land utan några som helst rasistiska tendenser och att uppropet som diskuteras har väckts på vanföreställningar från galna individer? Eller menar du nu att folk ska lugna ner sig, ta ett andetag och inse att det inte var så farligt?

Citat:

I proportion till uppmärksamheten liknande brott ges. En höggravid kvinna rånades och slogs i magen (rimligtvis ett grövre brott) av ett gäng ungdomar i Kista i midsommras. Vart var Gudrun och Palm då? Vart var uppropet?.

Vad gjorde du åt det? Varför sitter du och kräver saker av andra? Återigen, vad gör du om dagarna då du verkar sitta på en besynnerlig plats där du kan säga åt folk vad de ska göra och inte göra.

Citat:

Visst, men det är inte en manifestation mot våld mot kvinnor, utan en manifestation mot ett påstått systematiskt "rasistiskt" (inom situationstecken därför att muslimer inte är en ras) våld riktat specifikt mot muslimska kvinnor av intoleranta icke-muslimer.

Det är ett upprop mot rasismen i Sverige. Men trevligt att du använder dig en defination som övergavs för massor av år sedan. Antar att du kastar ut skällsord och när du väl blir bemöt så muttrar du om våtmarker...

Av astrob0y
Skrivet av azmodan:

Mycket bra.
Men samtidigt kommer det här konstiga meta-spelet som florerar på internet att blossa upp igen. Ni vet vad jag menar. Massa anonyma människor kommer sitta på diverse forum och gnälla/förutspå/leka analytiker/trolla om spelets framgång. Främst kommer det argumenteras utifrån ett annat spels prenumeranter.

Av astrob0y

När jag var student så använde jag papper och penna under föreläsningar/seminarier. Därefter valde jag att renskriva på den stationära datorn och bam! Jag lärde mig saker snabbt och enkelt. Just att anteckna för hand och sedan skriva rent var för mig ett bra sätt att lära mig och kan rekommendera det. Ge det ett försök och som sagt, reor vara för alltid
Så laptop för studier är överskatta enligt min mening.

Av astrob0y
Av astrob0y
Skrivet av lolight:

Det jag säger är att varför blanda människor? Och att tanken med integrering inte funkar så bra, pga att religion överskuggar allt och att det mycket fort kan gå åt andra hållet. Så att det som har integrerats nu inte är värt vatten. Det kanske är så? Vad tror du?

Varför blanda. För att det utifrån ett historiskt perspektiv har blandingen varit av stor nytta. Slå samman en drös oliktänkande människor på liten plats (tänk stad) och resultatet har blivit suveräna uppfinningar som har hjälpt människan. Ett annat resultat har blivit sjukt mer tolereras för olikheter och nytänkt. Rikard Florida skriver om detta på ett trevligt och lättförståeligt sätt. Författarens perspektiv passar även i Sweclockers chefsideologi (nyliberalism) men saknar de främlingsfientliga elementen.

Just det. Hijabupprop för tusan! Bästa som har hänt på länge

Av astrob0y
Skrivet av Triffid:

Det är egentligen ganska löjligt att bråka om vems problem som är värst; kan vi inte bara komma överens om att det finns problem på bägge sidor och att det inte är superviktigt vilka som har det värst och att även mansrättsrörelser borde få hålla föreläsningar?

Hell no. Sådana som du är ju för tusan de som håller tillbaka den sanna tron (dvs statsfeminismen). Det är inte löjligt, men kul att du tycker det iom att det återigen bekräftar din privilegierade position. Du kör nämligen den typiska: "Men vafan. Kan vi inte bara chillar. Ni har statsfeminister (och annat slödder) har ju fått vad ni vill. Kan ni inte vara nöjda nu!? var inte så osköna". Och sånt är bara konservativt och dumt seru.

Mansrättsrörelsen vad då? Aha, de där pucko:na som sitter och snyftar om att feminismen är läskig då feminismen det betyder kvinnomakt. Om mansrörelsen skulle ha någon som helst koppling till verkliga verkligheten (den du och jag sitter i) så skulle de join:a statsfeminismen då den arbetar för att belysa de normer och strukturer som påverkar människan i samhället (oberoende av könstillhörighet. Men eftersom den typen av rörelse inte har något större intresse, än att snyfta i grupp dvs, så behandlas de för vad det är. En grupp mesproppar. Och ja, de är till för att förlöjligas.
Och om du är så förtjust i mansgrupperna, joina dem och lyssna på deras vansinne. En hemsk statsfeminist wallraffade nämligen sådana grupper i Kandada och Us och got damnit vilken thinner/lim doftande sörja som finns där. Att de inte blir tagna seriöst...ja det är ju en självklarhet. Men hey, de får gärna fortsätta med sitt agerande då de, liksom Sveriges Pär Ström, hjälper feminismen att vara väldigt aktuell.

All din övrig text om krig, jobb, mannens hemska roll i historian osv var enbart fel fö. Men såklart, du har youtube som en god källa för att påvisa den hemska statsfeminismens vara i dagens samhälle. Och din övriga kritik var även fel och om du hade gjort ett seriöst försök att hitta kritik mot den nutida feministiska analysen så hade du faktiskt funnit den väldigt lätt (och jag skulle även hållit med dig då jag anser att det finns stora luckor). Men eftersom vi fortfarande är inne på att det finns en biologisk skillnad mellan könen, männen har främst i krig, mansrörelsen är bäst! så tror jag inte att vi riktigt är redo för den typen av kritik. Och jag tror nog inte att vi någonsin kommer dit då du klart och tydligt inte är intresserad av denna form av frågor förutom att det är läskigt med ordet feminism (och att det är synd mannen).

Edit: Jag skriver iofs utifrån ett väldigt snävt perspektiv på mansrörelsen och vad de egentligen har gjort (förutom att sitta i en källare och kollektivt gråta). Jag hämtar tex min förståelse främst från http://www.goodreads.com/book/show/7862110-be-ready-when-the-... som på ett gott sätt berättar hur det är att vara man

Edit2: Jag var tvungen att läsa på lite. Tydligen anser den största mansrörelsegruppen här i Sverige (vet inte om de är störst längre) att de måste kämpa mot gay-lobbyn som försöker förstöra den av gud givna "pappa-mamma-(två) barn"strukturen. Yes! Där har vi en grupps agenda som vi kan stödja.
Det är enbart ett exempel, men det är väldigt talande för hur löjlig mansgrupperna ändå är.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Om du var passagerare på förlista Titanic var din chans att överleva som:

Man: 20%
Kvinna: 74,35%
Barn: 52,29%

Kan din historia för tusan. Vad orsakade de siffrorna. Googla orsaken.
Kommer ge dig en (1) nyhetsartikel (hög på självgodhet och socker). Googla resten själv. Du får besvara mig med ett "jävla statsfeminster! Vem ska stoppa dem!" eller nåt liknade. http://www.nbcnews.com/id/48406505/ns/technology_and_science-...

Tack och adjö.

Av astrob0y
Skrivet av Triffid:

Har väl aldrig gnällt om hur synd det är om mannen; det enda jag säger är att kvinnans problem överdrivs å det grövsta (och dessutom skylls på män) medan mannens sopas under mattan. Sen vems problem som faktiskt är störst är en högst subjektiv fråga.

Ej högst subjektivt. Det har objektivt och faktiskt sugit att vara kvinna utifrån ett historiskt perspektiv. I dagens moderna samhälle, i Sverige nu, så har det såklart blivit bättre med tiden. Men igen, det är faktiskt inte gott nog. Att det alltid ska vara "men vi har ju kommit så långt nu. Nu får vi ta och lugna ner oss. Kaffe på det?".. Nej du har inte sagt precis detta, men ditt argument kommer från det hållet.
Att det även är trist att vara man är ingen som förnekar, men mannens position som offerkoftan nr1 är en seglivad myt som hålls i liv av lallare på youtube som påstår att det har varit mannens plikt att skydda kvinnor och barn (när det faktiskt har visat sig vara nonsens). Exempel. Båt sjunker. Myten säger att mannen räddar kvinnor/barn först. Faktiska sanningen. Varje hen för sig. Störst går först. Dränk ungjävlarna
Exempel 2. Kring i ett avlägset land. Myten säger att kvinnor/barn skonas, kvinnan blir satt i kloster och barnen får 9 års friutbildning och mannen får en kula i huvudet. Faktiska verkligheten: mannen får förvisso en kula i huvudet men det får även kvinnan/barnet men först med lite härlig tortyr däremellan. Det är liksom ett återkommande mönster i de olika krigssituationer som har uppkommit i människans historia.
Exemepl 3. Sjukvården ur ett historiskt perspektiv kan sammanfattas: no one expects the spanish inquisition! Burn the witch!

Citat:

Hahahaha männens säkerhet har i alla tider kommit först den var bra den. Märks verkligen hur hjärntvättad du är. oh gud, det hade ju för fan varit en evolutionär omöjlighet för människan att överleva som ras ifall man sattit mäns säkerhet före kvinnans i "alla tider"

Japp. Och du har gått på myten om mannen i riddarrustningen. Grattis.
evolutionär omöjlighet...mhm, visst. Och den evolutionära teorin säger vad nu igen.

Citat:

Som sagt vet jag inte vad han sagt och jag bryr mig föga om hur "krossad" han blev. Jag tycker dock inte man skall lyfta upp männens problem på bekostnad av kvinnornas.

Det jag kan tillägga här. Det du sitter och trilskas över har även tidigare tyckare gjort. Välkommen till klubben "Inget nytt under solen". Jag har inte som uppgift att lära dig, ge dig länkar eller annat krafs. Jag säger enbart att din världsbild är fel. Och ett återkommande fel är att kvinnans position i samhället konstant har åsidosatts av mannens bekymmer.

Citat:

Problemet med den sidan är bara att den är intelligensbefriad. Sen vet jag inte varför du går på en rant; det var exempel på korkade saker från feministlägret jag har inte sagt att vi skall göra något åt dessa eller att jag bryr mig om detta. Det är bara noterat att det är sådant som görs sen är det inget mer med det.

Vad är intelligensbefriat och vad tusan berör det dig? Så, upp till bevis. Bota de dumma och hemska feministerna med vad igen... Vad är det för fel de gör i sin samhällsanalys? Och vilken lallare tillät statsfeministerna att få ett järngrepp i forskningen/politiken?

[QUOTE] Grattis som vanligt till din klassiska feministretorik där du måste börja med att hänga ut honom som "arg vit man", duktigt
om mansrörelsen i kanade suger röv eller ej är inte relevant och faktumet att du tar upp det visar på att du inte förstått något.
Men han är vit och han är arg. Får jag inte peka ut det? Allt annat var fel.

Citat:

pff, det där gjorde jag senast imorse...

I stand hanging with my head in shame Ger mig själv 5 timmar med Rambo 1.

Av astrob0y
Skrivet av Triffid:

Jasså det gör den säger du (har hört detta påstående tidigare men man ser aldrig någonsin tecken på att det skulle stämma) ? men isåfall kan man ju börja med att avskaffa en del mindre begåvade ideér som patriarkalet tex och att kvinnors problem är viktigare än mäns (rimligtvis är båda lika viktiga). Problemet är ju dock mer fundamentalt än så och att rädda feminismens ansikte kan man nog glömma vid detta laget. Nej det är allt som oftast 100% fokus på kvinnors problem och hur dåligt dom har det och skulden läggs i princip alltid på män..

Kvinnans problem är större i samhället. Det stämmer ja. Har du helt missat den samtida forskningen som har bedrivits i Sverige (och världen). Men det förstås, det är ju dessa statsfeminister som sitter i makten som styr forskningen. Om du är intresserad av frågan så gör som oss andra med intresset så börja först och främst att läsa på. Har svårt att se att du har ett faktiskt intresse då du enbart sitter och gnäller om hur synd det är om mannen.

Skrivet av Triffid:

Menar du att kvinnor och barns säkerhet inte sätts framför mäns idag? sen är det ju kul hur du kan komma med skit från 50-talet när du vill påpeka kvinnors offerpositioner i samhället; isåfall är ju andra världskriget något man kan dra upp (lika dumt) och sen kan vi ju börja leka lite med dödsstatistiken där... (vi skall inte dock). Men om du tycker att det vore dumt att ta upp andra världskriget så kanske du kan förstå hur dumt det är att ta upp domslut från 50-talet. .

Vad är det du yrar om? Det är männens säkerhet som i alla tider har kommit först och främst. Var får du all din information ifrån? Är det youtube nu igen? Eller är det den där scenen från Titanic när den modiga kapten låter sina (muskellösa och skäggiga) mansmatroser rädda kvinnor och barn i den där häftiga scenen? Om så är fallet kan jag kort och gott påpeka att du har gått på den typiska mytologiska bilden av mannens vara i samhället. Vid kriser gissa vem det är som räddar sig först...ding ding! rätt svar är mannen.

Och skit från 50-talet? Vad är det du surrar om? Är det läsningen jag rekommenderade tomten51 så att han kunde bli feminist, inte i känslomässigt men logiskt? Återigen, det är en trevlig läsning om det offentliga rummet som påvisar att de normer som fanns på 50-talet lever i allra högsta kvar i vår tid. Den är en del av litteraturen som plockar isär myten om att vi lever i världens mest jämställda land som lever kvar på forum som sweclockers. Jag kan iofs rekommendera den även till dig nu så att du äntligen kan få handfasta tips om vad du ska läsa.

Citat:

Nu har jag inte läst något Pär Ström skrivit men jag misstänker att han gav upp eftersom det som sagt är lönlöst att argumentera mot fundamentalister som inte baserar sina argument på fakta utan har sina obestridliga sanningar som tex "män tjänar mer än kvinnor", "si och så många kvinnor misshandlas av män och därför <insert något om mäns maktposition>", "offentliga rummet ägs av män och kvinnan är där på nåder" osv osv som man inte kan på något sätt ifrågasätta utan att bli uthängd som en del av patriarkalet och problemet. Det är helt enkelt inte ett debattklimat som det är värt att vistas i och det är också därför det finns så få personer som faktiskt orkar bemöta detta dravel. (sen är det mycket möjligt att Pär Ström var på lika långt på andra sidan av spektrumet och därmed i samma båt som alla feminister; jag vet faktiskt inte. har som sagt inte läst hans grejor).

Han gav upp för hans påstående var fel. Och han fick det bekräftat av diverse genuspedagoger som med sitt vetenskapande och fakta om samhället krossade hans ynkliga försök till att påstå att de normativa strukturerna som finns i samhället missgynnar främst mannen. Pär Ström är fö en personlig favorit då denna gjorde väldigt mycket gott åt den internationella statsfeministiska-rörelsen (som backas up av MBDP).

Citat:

Jag är övertygad om att det finns ett fåtal som ser sig själva som feminister och faktiskt har bägge könens bästa intressen främst (varför man skulle vilja kalla sig för feminist då förstår jag dock inte) men de blir också uthängda av den sortens personer som skapar tex sidor som: http://trettiotreanledningar.com/, "macho i kollektivtrafiken" och gör aktioner som tex http://www.youtube.com/watch?v=M2KPeMcYsuc eller filmer som detta är ett svar på http://www.youtube.com/watch?v=QJeX6F-Q63I osv osv. Tyvärr (?) är ju rörelsen nedsmutsad av dessa personer och att kalla sig feminist är ett stort misstag ifall man inte vill bli förknippad med detta.

Du sitter bara och gissar.
Att du har hakat upp dig på trettiotreanledningar är bara sorligt. Vad har du för problem med den sidan? Känner du dig hotad. Tycker du att det är orättvist att inte männens situation tas upp? Mitt tips, gör en sån sida själv vet ja.... ja just det, enklare sitta och gnälla på internet än att göra något konstruktivt.
Naah, Machoikollektivtrafiken är såååå dumma. Hänger ut de stackars männen. Så hemskt. Men du, om det största och hemskaste problemet är att hänga ut anonyma människor med dåligt hyfs (i kollektivtafiken) ...ja då, HAR VI ETT PROBLEM!! och något måste göras got damnit! Jag föreslår fler kontrollanter som ska haffa dessa hemska feminister som vågar ta smygkort på främmande människor... oooh. Just ja, det finns ju liknade sidor som tar bilder på kvinnors ansikte och deras urringning i Sverige när de väljer att åka kollektivtafik. Men sånt struntar Triffid i då det inte berör honom.

haha, fantastisk video om den arga vita mannen. Förstår att du tycker han har en poäng. Tack Och ja, mansrörelsen i Kanda (eller var det us) suger röv.

edit: är det verkligen så här det är att vara man? http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QJeX...
Spränga rymdskepp, fixa sitt barns födsel och rädda världen på en och samma dag? Jag suger som man.

edit2: För att sammanfatta det hela. Låt inte utbildat slödder (på internet, speciellt inte på youtube) försöka förklara samhället. Eller som några klokare sammanfattade det (och som relaterar till det vi diskuterar):

Citat:

Det är anmärkningsvärt att ingen av de två professorer som utsågs att granska Eva Lundgren själva var sociologer (det ämne i vilket hon hade sin professur vid Uppsala universitet) eller religionsvetare (det ämne i vilket hon tidigare innhavt en professur). Ett antal sociologer ifrågasatte i en debattartikel detta val genom att ställa frågan om vi ”lika lättvindigt [skulle] låta en etnolog, med intervjuer som specialitet, få avgöra trovärdigheten i nationalekonomiska kalkyler?”. Vi tycker att bristerna i granskningen av Slagen Dam visar på problematiken med att låta personer från andra ämnen göra formella bedömningar av forskares kompetens. Vi håller inte med om att analysen i granskningen någon grund för slutsatsen att Slagen Dam brister i kvalitet

http://ekonomistas.se/2013/08/15/slarviga-slag-mot-slagen-dam...

Av astrob0y
Skrivet av Triffid:

förstår att den videon är för mycket att ta in för en feministisk fanatiker som du själv som inte kan acceptera annat än att kvinnor är offer och män är förövarna i varje samhällsproblem som överhuvudtaget kan hittas på du borde dock läsa på lite om vad männens roll historiskt har varit och inse att det faktiskt finns två sidor på detta och att sanningen antagligen ligger någonstans i mitten som vanligt. Tyvärr har ju extremister alltid svårt med detta eftersom i er värld finns bara en sanning och den gäller alltid överallt och kan ej ifrågasättas för då är man ju priviligerad vit man och automatiskt del av "patriarkalet" och därmed "problemet"

Du Triffid, feminismen handlar om kvinnans.. och mannens vara i samhället. Det trodde jag du var medveten om. Jösses vilken Jönsson du är. Och du borde ha slutat lyssna på den där videon när hon började yra om stugor, flanellskjortor och att det är mannens plikt att bära bössan. Men jag misstänker att du varvade igång på det ordentligt och tänkte "Ja! Det är så vi har det! Fyfan vilken hemsk möda det ändå är att vara mig."
Och ja, jag vet mannens roll i historian. Vill du fylla på lite med ditt kunnande.
Ditt ifrågasättande bygger på okunskap som är väldigt typisk och tröttsam. Inget nytt under solen liksom. Tänk Pär Ström och hans korta korståg om sanningen. Han fick kunskap nertryckt i halsen och drog sig tillbaka med lite mer vet i huvudet.
Ditt kunnande om din position är en del av problemet, jag vet det.

Av astrob0y
Skrivet av Bananas2thebeat:

Detta är faktiskt intressant. Du är alltså helt oförmögen att se individer?
Om man satsar på de som tjänar mindre än genomsnittet för de med "liknande arbetsuppgifter", innebär det att man satsar på både män och kvinnor, eftersom "kvinnor tjänar mindre" är en svepande generalisering baserad på en statistisk korrelation, och den håller inte på individnivå (dvs det finns män som tjänar mindre än kvinnor med likartade arbetsuppgifter).

Om du inte kan se individer, vad har du då för problem med rasism? Det som gör rasism irrationellt är att det är en svepande generalisering om en heterogen grupp, men om heterogena grupper som "män" och "kvinnor" är generaliserbara kollektiv, varför är inte heterogena grupper som "muslimer" eller "invandrare" det?

Sådana som du är roliga. Du vill att hen enbart ska se individer. Det är pyts när det det kommer till kritik av sociala strukturer. Men låt gå. Låt oss enbart se på individen som du förespråkar. Hur kan vi bedriva någon form av forskning? Nya läkemdel. Pst, allting måste anpassas till individen. För det är fel att kategorisera. Förstå rörelsemönster och analysera dem för att effektivera bränsleförbrukningen i den moderna miljön är ju omöjlig. I och med att alla individers förutsättningar inte bejakas. Kommer vi kunna påstå något om normativa roller och dess effekt på samhället? Nope, då individen omöjligen kan kategoriseras.
Så berätta gärna hur samhället med fina lyckliga snöflingor ter sig. Jag är väldigt nyfiken på detta.

Jag ser individen när det är passande. När jag vill krossa det patriarkala systemet så ser jag enbart snoppar

edit: jag förstår din kritik av kategoriseringen. Men jag anser att den inte fungerar då den är byggd på antagande som inte riktigt fungerar i vardagslivet eller i det professionella (vad det nu må vara). De heterogena grupperna du tar upp är sociala kategoriseringar. De är laddade på olika sätt. Några är positivt laddade andra är mindre positivt laddade. Se länkningen som var mitt svar till Tenfrif

Av astrob0y
Skrivet av Triffid:

Men det var du som började med att dra upp mig som exempel när du skriver:

"Du ser inget problem då det inte berör dig. Du tar exempelvis det offentliga rummet förgivet. Du behöver inte tänka på hur du ska agera, du påverkas inte. Det tråkiga är att så inte är fallet för så otroligt många och det enkom för kön."

Vilket är fel. Jag tar inte det offentliga rummet "förgivet", jag behöver tänka på hur jag ska agera och jag påverkas. Om du tänker börja snacka massa strunt om hur jag uppfattar saker och känner mig så får väl jag säga att du har fel och varför. Vill du inte jag ska använda mig själv som exempel kan du väl själv börja med att inte använda mina känslor och upplevelser mot mig när du faktiskt inte har en aning om dom. Trots att jag tydligen äger det offentliga rummet måste jag också anpassa mig väldigt mycket efter vad som 'gäller där' för att överleva. Det är inget unikt för kvinnor utan det är som jag sa tidigare så att "vissa" personer har lagt beslag på det offentliga rummet och bara för att de råkar vara män för det mesta betyder det inte att detta inte är ett problem för andra män i lika hög grad som kvinnor.

Du argumenterar utifrån en position som är typiskt den som inte behöver reflektera speciellt mycket över sitt agerande. Beklagar att du känner dig påhoppad, det var inte meningen. Med privilegierad position/person means något helt annat än just dig. För att förtydliga: det heterosexuella paret är i en privilegierad positron i samhället då de kan obehindrat gå hand i hand ute på gatan. Det homosexuella paret har inte samma förmån. Om någon från det heterosexuella spektrat påstår att de homosexuella klagar på små skit saker (det står ju i lagen att man tex inte får diskrimenra pga sexualitet) så gör de det från en privilegierad position då de omöjligen kan förstå de problem som finns kring den homosexuellas vardag. Är du med? Detsamma gäller hur hen förhåller sig till den offentliga miljön beroende på kön/etnictet/ålder/sexualitet whatever. Det offentliga rummet är mannens först och främst.
Sen att du har börjat tycka synd om dig enkom för att du är rädd pga tidigare händelser ger jag inte mycket för. Den grupp du kommer ifrån är väl beskonad från trakasserier. Så i ditt självömkande kan du iaf gotta dig åt att en annan grupp har det betydligt värre (enligt statistiken nu) och det enkom för sitt kön.

Citat:

kan bara hålla med.

Så du medger att prata om biologiskttingade grejer i en social kontext är värdelöst. Speciellt i denna kontext. Bra där.

Citat:

Alltså, bara för att du säger att det är ett problem så blir det inte det. Att du sen inte har något att backa upp dina påståenden med är ju också väldigt typiskt Jag har inte ens begärt att du ska ha några externa källor utan du kan väl bara förklara varför det per definition är ett problem att det offentliga rummet uppfattas annorlunda beroende på vilket kön man är.

Alltså, det är inte jag som säger det. Det är den samhällsvetenskaplig forskning om samhället som säger det. Men att du väljer att bortse från det och sitter och gnäller utifrån din upplevelse betyder inte att jag förstår den fel.
Du har begärt källor.

Citat:

pro tip: Om jag frågar "varför är det ett problem?" så är inte "det är ett problem" ett bra svar.

Pro tip: Bara för att du är en del av samhället betyder det inte att du har någon som helst behörighet att göra en analys av omgivningen som jag eller någon annan behöver lyssna på. Låt pro:sen fixa dem.

Citat:

Det kanske blir lite av en newsflash men man definerar inte saker med frågor. Förklara vad det innebär att "äga" ett offentligt utrymme (detta behövs för att vi skall ha någon gemensam diskussionsgrund, även om jag tror jag håller med om din definition av detta behöver det sägas), hur ett kön kan inneha något och vad det innebär för alla av det könet.

Aha. Men jag har skrivit det. Se hur domar fungerar beroende på kön. Den är smutsig.
Se på hur ditt tips och andras tips var på problemet som OPs parter har/hade. Beväpna dig med något! Ser du problemet?

Citat:

nej. någon text från 64år sedan duger inte och det borde vara smärtsamt uppenbart varför. Ge mig ett domslut där kvinnans position i det offentliga rummet varit avgörande så jag kan själv se om det funnits någon grund att ta med detta eller ej.

Fel, text som kom ut för mindre än 10 år sedan. OCh som väljer att påvisa att de strukturer som finns i det offentliga rummet finns fortfarande kvar på 2000-talet.
Behöver inte ge dig ett smack då klart och tydligt saknar elementärt kunnande om sakfrågan. Kom tillbaka när du har mer kött på benen.

Citat:

Men nu var det inte mina privata upplevelser det handlade om utan det handlade om grundläggande psykologi som att människor är rädda för situationer de inte kan kontrollera utkomsten av, vilket du förövrigt förnekade. Men som sagt, du vill inte se utanför din egen lilla värld där precis alla samhällsproblem skall härledas till maktstrukturer även ifall den mer troliga förklaringen finns mitt framför dig.

Eh?

Citat:

Aha sp nu har du gått över och börjar prata om att problemet finns kvar i samhället? (facepalm). Lösning jag gav löser givetvis inte problemet för alla kvinnor för all framtid utan är tänkt att lösa just hennes akuta situation och inget annat vilket som jag förstod också var vad som efterfrågades; men du kanske läste första posten som "min tjej blir trackaserad, hur förhindrar jag att detta händer henne eller någon annan kvinna igen någonsin?" isåfall är självklart inte min lösning en lösning men detta är liksom så smärtsamt uppenbart att faktumet att du ens går där är löjligt.

Och för bövelen. Din lösning var ingen lösning. K a n du inte förstå det. Den är så verklighetsfrämmande och frikopplad från vad alla studier pekar på. Direk konfrontation leder till att situationen förvärras. Är du med?
Och att engagera sig i den lokala ngo:n ger direkt effekt. Thats it. Och det är min lösning. Ta och testa så kanske du förstår varför.
Och återigen. Direkt konfrontation har visat sig vara väldigt dumt då det har i så många fall resulterat i förvärrad situation. Utifrån detta är den direkta lösning att gå därifrån. Tyvärr.

Citat:

förstår du inte att de flesta människor inte vill lägga ned sin fritid på att lösa samhällsproblem eller?

Förstår det också.

Citat:

Nej det är det inte. Public shaming är effektivt, googla det vet jag!

Nope, inte med take på den våldsspiral direktkonfrontation generar.

Citat:

Nej den priviligierade positionen kan givetvis endast innehas av dina meningsmotståndare. fel av mig, sorry.

Japp. Du är ett gott exempel på detta.

Citat:

säkert. tyvärr kräver det ju just engagemang vilket jag inte uppfattade som att det fanns något överflöd av; kvinnan i fråga var väl dessutom inte ens svensk utan som jag förstod det bara här tillfälligt och att engagera sig i våra lokala ungdomsorganisationer då tycker jag är för mycket begärt.

Mysigt.

Av astrob0y

Gäsp http://img.gawkerassets.com/img/18x0dco28tx9epng/ku-medium.pn...

Av astrob0y
Skrivet av Troberg:

Trodde det var en paniktråd om att du råkat hälla vatten i datorn x)

haha, trodde detsamma först

Av astrob0y

Wow, ser verkligen fram emot resultatet! Fortsätt bygga

Av astrob0y
Skrivet av Bananas2thebeat:

Hahahaha nej seriöst, du kan inte acceptera att svepande generaliseringar är felaktiga i en mening och sen i meningen omedelbart efter göra en svepande generalisering!
Vill man vara rättvis så är det inte kvinnor man ska satsa på, det är de individer som har lägre lön än snittet för de med liknande arbetsuppgifter. Det är inte alls samma sak.

Men jag gjorde precis det. Samhället gör precis det. Jag står på sidan och hejar på när mina kvinnliga kollegor äntligen får samma lön som mig. Vilken svikare jag är. Om du vill gnälla om rättvisa så ska du nog inte börja peka på hur synd det är om männen i samhället. Helt fel väg.
Edit: Eller vänta. Vart finns det läsning om mannens position i samhället. Lust att länka?

Citat:

Vänstern ser inte individer över huvud taget, vänstern ser bara kollektiv. Brunhögern är också kollektivister, och till råga på eländet har de valt så urbota idiotiska saker som hudfärg, ursprungsland och religion att generalisera kring.

Äh. Du väljer ut definitioner. Jag gör samma sak.