Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y
Skrivet av olog-hai:

Uppenbarligen är det nån som är upprörd, eftersom det är just det artikeln jag kommenterade handlar om. Jag syftar inte nödvändigtvis på nån i kommentarstråden.

Jag tror att du blandar ihop upprörd med "rör upp". De två senare orden finns i artikeln som du nu kommenterar i. Två skilda saker. Vill bara påpeka detta då du nu vill granska ordens betydelse.

Citat:

Jag "implicerar" ingenting, eftersom implicera inte betyder det du tror att det gör. Det är inte översättningen av engelskans "imply", utan "implicate"...som betyder nåt helt annat.

Det var precis det du gjorde. I din kritik på hur kommunikationen sköts här så är du väldigt dålig på just detta.

Citat:

Sen har jag för den delen heller aldrig påstått att världsfreden är det största problemet, varför du nu inbillar dig att jag gjort det.
Det är ändock ett avsevärt mycket större och viktigare problem än icke-problemet att en kvinna i en reklamfilm porträtteras som smått teknologiskt efterbliven i ett kök..

Och vad är då viktigare enligt dig? Du tog dig privilegierat att säga vad som är onödigt i och med;

Citat:

Folk som bryr sig och blir upprörda över Samsung-reklamen behöver skaffa lite distans till livet och bry sig om riktiga problem istället.

Se så, vilka är de riktiga problem?

Citat:

Språklig utveckling har med en utbredd förändring av grammatiken att göra, inte med uppkomsten av nya, lokala slanguttryck. Åtminstone inte innan de blivit allmänt vedertagna. Och än så länge betyder pyts spann eller hink.
Att vissa grupper i en förort använder viss slang innebär inte att språket har utvecklats det minsta lilla.
Så nu har också du lärt dig nåt nytt.

Den hemska genuspedagogen och SDjägaren nr1 svarade på ditt påstående.
Och nej, den språkliga utvecklingen är inte vad du tror att den är.
Edit: En fråga. När är ändring av ord/grammatik/mm vedertagen enligt din bedömning? Det blir liksom väldigt problematiskt när någon tex använder ett skällsord (som vi inte ska använda här) och någon räcker upp handen och tillägger "appapp. Vad har våtmarker med saken att göra?".

Av astrob0y
Skrivet av olog-hai:

Man behöver ju inte överdriva, som du gör, och dra till med världsfred. Det finns hur många saker som helst som är vettigare att lägga ner energi på än genustrams.

Vad menar du med "Vilken pyts."? När man kommunicerar med andra underlättar det om man inte hittar på egna uttryck, om man vill att folk ska förstå vad man försöker säga.

Och hen behöver inte överdriva och påstå att andras bekymmer är värdelöst. Det du skrev följande:

Citat:

Folk som bryr sig och blir upprörda över Samsung-reklamen behöver skaffa lite distans till livet och bry sig om riktiga problem istället.

Det gör du gör är att använda ett tröttsamt och vanligt argument. Du skriver först att någon är upprörd (när ingen är upprörd, så vitt jag har sett) och samtidigt påstår att problem som relaterar till genus inte är viktigt. Du gör en internetklassiker då tar dig privilegierat att berätta vad som är viktigt och vad som är oviktigt. Därmed implicerade du att världsfreden är det största problemet och innan hen har löst det så är alla problem utanför din sfär ett icke vara. Ett tröttsamt och slitet argument. Mitt råd, det du anser vara strunt struntar du kort och gott i och låter oss som är upprörda diskutera. Enkelt va?
Eller menade du något annat med det jag citerade ovan?
Och språket utvecklas, pyts betyder strunt och härstammar från en ort i Stockholm. Se, bara för att du påpekade en sak har nytt kunnande uppkommit. Fantastiskt hur hen lär sig genom att enbart kommunicera med varandra. Mycket trevligt (och socialistiskt)

Av astrob0y
Skrivet av anon127948:

Det viktiga är att det finns skillnader och att hela idéen med att alla ska vara identiska är helt absurd. Folks ska vara olika om de känner för det. Visst ska samhället vara tolerant och allt men just nu verkar det mer att man är jävligt intolerant mot folk som inte passar in i den "rätta" formen. Kvinnor och män har haft olika roller under många år av våran evolution så det är inte så konstigt att de har olika intressen.

PS: Att folk börjar tänka på samma sätt efter att de indoktrineras är knappast något nytt. Frågan är hur de beter sig när de är fria (verkar vara mycket hat mot frihet). Det är inte frihet när det handlar om att du är fri så länge du passar in i den "rätta" mallen precis som alla andra.

Mitt svar var främst på det du skrev tidigare som var följande:

Citat:

Det finns skillnader mellan könen som är knappast bara där på grund av socialt tryck oberoende av vad militanta feminister och deras PK släp säger.

Jag skrev även inte att allt ska vara identiskt. Det var din tolkning.
Folk ska få vara olika, de ska få testa olika varianter av sitt jag. Det håller jag verkligen med dig om. Det är just det genusvetenskapen handlar om Tolerans mot olikheter och skillnader i samhället kommer inte smärtfritt och den rörelsen som arbetar för att belysa detta är?

Människan har haft olika arbetsuppgifter i många år ja. Att hänvisa till evolutionen när reklam om SSD diskuteras är lite långsökt och väldigt ot i mitt tycke.

Att folk tänker likadant nämnde nämnde jag inte. Det jag skrev var

Citat:

att kvinnans och mannens hjärnaktivitet var väldigt snarlika efter sex veckor av tester?

Vad är det för frihet du vill diskutera och hur relaterar det till reklamerna som är ämnet?

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Järnrören är väl lika enskilda händelser som allt annat inom politiken, eller hur menar du? Valstugereportaget är ett lysande exempel på hur rasistiska, främlinsfientliga och allmänt vedervärdiga vi är här i norden.

http://www.youtube.com/watch?v=HPtoQohQ3ow

Det jag menar är att SDs järnrörhistoria mm förklaras som enskilda händelser, men om hen rotar i organisationens sysslande så är rasismen ett återkommande inslag i partiet Sverigedemokraterna. Dels ser hen det i hur dess representanter agerade men det syns även i dess partiprogram.

Att någon lallare i en valstuga ska vara ett talande exempel på att vi har ett strukturellt rasistiskt system är inte något jag kan gå med på. Men, det är ett lysande exempel på det rapporten "Det blågula glashuset" pekar på.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Az är inte en vän av demokrati. Det är inte just SD som är problemet utan att folk har rätten att rösta på partier han inte gillar.

Och SD är ett fascistiskt parti. Whats up with dat?
Just ja. De har ju kostym, använder inte ordet ras* i sitt partiprogram och järnrören mm är enbart enskilda händelser.

Av astrob0y
Skrivet av anon127948:

Hur fungerar den teorin med faktum att män och kvinnor som löste nominellt samma uppgifter visade i MR scannern att de använde olika delar av hjärnan? Det finns skillnader mellan könen som är knappast bara där på grund av socialt tryck oberoende av vad militanta feminister och deras PK släp säger.

Och varför är det så att samma institution (tror att det var så, kommer inte riktigt ihåg) kom fram till att hjärna påverkades av vilken problem som presenterades för denna. Resultatet var att kvinnans och mannens hjärnaktivitet var väldigt snarlika efter sex veckor av tester?

mvh kulturmarxisternas statsfeminism

edit: och även jag säger inte emot biologin. Jag anser enbart att det är töntigt att använda det som argument i sådana här frågor (dvs reklam om tekniksaker, men hey! SSDs har säkert en viktig ställning i Darwin&cos lära ).

Av astrob0y
Skrivet av Jay-C:

Angående Samsungs reklam så är det sexistiskt att tycka att den är sexistisk... De flesta av mina kvinnliga kompisar har ingen aning om vad en SSD är, de flesta av mina manliga kompisar har en hyfsat hum om det helt enkelt för att män generellt sätt är mer intresserade av datorer och teknik.

Det är inte sexism att påpeka att reklamen helt klart inte hör hemma i ett jämställt samhälle.
Och lustigt, mina kvinnliga kamrater vet vad ssd är. Även min mamma vet det. The more you know

Citat:

Fakta, inte sexism. Sen kan man tycka att kvinnan i reklamen verkar lite "dum" men jag tror knappast att det är gjort så med avsikt av Samsung utan snarare en helt naturlig reaktion..

Är det inte konstigt att det alltid ska vara kvinnan som är teknikdumihuvudet och kunnig i köket (dvs det som spelas upp i Samsungreklamen)? Varför?
Naturlig reaktion? Finns väl inget naturligt i reklambranschen.

Citat:

När det gäller AMDs reklam... jag förstår inte på vilket sett den gör reklam för produkten i fråga. Den klankar ner på nVidias produkter men förklarar inte på vilket sätt AMDs är bättre. Känns som en reklam vars enda syfte är att starta flame wars på nätet.

Så AMD gör fel och Samsung gör rätt?
Jag anser att båda gör grova fel då de distanserar sig från ett potentiellt större kundsegment. Tänk lite på hur dr.pepper fuckade up big time, men i mindre skala förstås .

Av astrob0y
Skrivet av olog-hai:

Folk som bryr sig och blir upprörda över Samsung-reklamen behöver skaffa lite distans till livet och bry sig om riktiga problem istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja verkligen! Först ska vi fixa världsfreden innan någon får yttra sig om sina småbekymmer.
Vilken pyts.

Och moztech. Du skrev att du skulle göra annat men du hade tydligen tid att sitta här ändå. Kan du inte ge bättre läsning iom att det du kritiserade inte var gott nog.

Av astrob0y
Skrivet av moztech:

Dig veterligen och all forskning... Jaha. Jättestarka argument. En (1) luddig rapport. Läs 1.3.2 om skillnaden för deras så kallade standardvägning. Låter ju jättevetenskapligt det där....
.

Så du sågar den rapporten*. Fine, du förstår det där säkert bättre än mig.
Då till frågan, vad är en bra rapport om de svenska löner enligt dig? Så länka gärna, om du har tid dvs.

*http://www.mi.se/rapporter/loneskillnader-mellan-kvinnor-och-...

Av astrob0y

Vilket fint rum!
Gillar den glada (men ensamma) memen

Av astrob0y
Skrivet av moztech:

Har nog ingen större lust att såga större delen av ditt inlägg. Skulle inte vara svårt. Trött på den här diskussionen. Har annat jag borde göra.

Synd Det är många VKM här på sweclockers som vill att Hurtbutt ska bli sågad (helst bannad så att de kan sitta ifred och vara sådär mysigt nyliberala).

Och Samsung kan glömma att jag trycker in deras diskar i min burk.

Av astrob0y

Testa en annan distro. Min favorit är Lubuntu, då den installerar drivrutiner utan problem på de flertaliga burkar som jag har installerat den på

Av astrob0y
Skrivet av bud_bundy:

Att rubriksättningen säger något annat än vad artikeln handlar om är ju knappast inte bra, hennes studie har inte en sådan falsk rubrik, men hennes artikel på högskolan har det.

Angående de variabler som är viktiga så föresätter jag att de har nog att de har använt bra metoder för att få fram ett resultat som inte säger mycket. För vad betyder det att "invandrare" inte fastnar i socialbidragsträsket mer än "icke invandrare"? Och vad tusan är invandrare i hennes forskning, är norrmän invandrare? Som jag tolkar hennes artikel med ett snabbt överblick så är invandrare = ej svenskfödda resten ej invandrare.

När sedan denna forskning sprids till andra länder så misstolkas den helt, liksom när man idag i princip kan gå arbetslös hur länge som helst och få mycket bidrag utan att behöva söka just socialbidraget.

Om man för en sund invandringspolitik så kommer knappast sjuklingar flytta hit på samma sätt som att våra sjuklingar får för sig att flytta någonstans. De som väljer att flytta är personer som tillhör den bättre "skaran".
Exempel andelen svennar som flyttar till usa för att de vill lata sig är knappast inte stor, det är snarare personer med en extrem drivkraft. Personer som av någon anledning har det svårt, kanske är sjuka och ändå måste plågas på jobbet, ja flytta till usa och jobba låter ju knappast så lockande.

Sweet. Jag hittade var du "hämtade inspiration" att bygga din kritik på. (http://www.tino.us/)* läser där istället.

*alltid bra att hålla koll på de där knepiga nyliberalerna.

Av astrob0y
Skrivet av bud_bundy:

Jag gillar rubriken som de flesta tidningar kör med som troligen kommer ändå ifrån TT.
Invandrare inte mer bidragsberoende
http://www.dn.se/ekonomi/invandrare-inte-mer-bidragsberoende/
Frågan man då genast ställer sig är hur detta går ihop med att det är fler invandrare som är arbetslösa? Dessutom finns det bidrag som enbart arbetsgivare kan få när de anställer nyanlända.

Men förklaringen är enkel och visas när man läser artikeln att det är en jävla PK sossemedia som bara räknar socialbidrag som bidrag. Dessutom är socialbidraget lite konstigt, då man kan gå tiotals år arbetslös och få bidrag som inte alls är socialbidrag. För när två år har gått i fas3 så får man förlängt med två år och så håller det på.

Annars med en sund invandringspolitik så vore det naturligt att invandare inte alls var mer bidragsberoende, eftersom att det är de rika & välmående som har lättast att fly hit, vilket innebär att vi får hit folk med bra förutsättningar. Medans det i sverige föds blandat folk och det är ju knappast de som har sämst förutsättningar som flyttar härifrån.

Ett exempel man kan fundera på hur det ligger till med bidragsberoende svennar i norge? Jag skulle tro att svenskarna där ligger lika bra som invandrarna i sverige borde göra.

*edit*
Man kan kraftigt ifrågasätta syftet med att enbart räkna på ett visst bidrag sedan gå ut i media med detta och medvetet veta om att resultatet kommer att misstolkas. Så mitt råd är gör om gör rätt. Ta med alla bidrag, studiemedel, akassa, aktivitetsstöd, barnbidrag, sjukbidrag, socialbidrag,flyktingbidrag, särskilt anställningsstöd och you name it. Kolla sedan på vilken grupp som kostar mest, för att det ska bli rättvisst bör man även jämföra hur mycket kosing som denna grupp drar in till stadskassan.

*edit2*
Jag hittade orginalartikeln:
http://www.oru.se/Nyheter/Forskningsnyheter/Forskningsnyhet/I...
Dr Kent Hovind skulle vara imponerad på hennes rubriksättning.

Så din kritik var rubriken och att artikeln inte tog med de variabler som du ansåg vara viktiga?
En sund politik gör så att folk får jobb, håller verkligen med dig där. Men att påstå att alla/de flesta som invandrare hit har bra förutsättningar till jobb... Den var ny för mig. Vill du utveckla? Jag kanske missförstod ditt "förutsättningar" då jag tolkar det som "förutsättning till jobb" men kan betyda annat.
Sen vad svensken gör utomlands. Eh, det var får någon annan studie undersöka.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Det går en motorväg ut från Sarajevo ner mot Mostar, den har inte kommit så långt än utan går över i vanlig landsväg strax utanför Sarajevo. Den stumpen har kostat så mycket pengar att det är skrämmande, även det ett exempel på att hjälp på plats är en stor utmaning.
Nu tror jag dock inte att det är den sortens hjälp som åsyftas av dom som lyfter fram det.

Det där ingår i det knepiga EU-projektet "Interreg 1-4" som i detta fall handlar om att bygga samman diverse infrastrukturer i EU (och kring den zonen) för att påsätt göra saker och ting mer standardiserade och effektiva. Och det är väl inte fel? Eller har jag missförstått vilket projekt du tar upp som exempel.

Bah, ser nu att SD har 52% av rösterna här på Sweclockers. Galet men skönt att svinen (politikerna/partiet SD) inte kommer komma upp i den siffran 2014.
Och det är lustigt. De som röstar på just SD kräver ordning/struktur och rediga och rationella beslut. Om hen undersöker hur SD har agerat de senaste åren (i form av motioner/järnrör) så är det något helt annat som dyker upp. Vad tusan har vi andra missat?

Av astrob0y

”Trots att Sverige tog emot många immigranter under den här perioden, har vi inte funnit att de blivit mer beroende av socialbidrag än svenskfödda. Det finns skillnader under de tre första åren men inte från det fjärde”

I och med att det finns kunniga och kritiska personer i den här tråden om hur invandringen fungerar så skulle jag såklart vilja höra vad ni tycker om den färska studien som pk-median propagerar för. Jag påstår inte att jag har läst den, men resultatet är ju spännande. Byggd med nåt knasigt såsom ML... Vad det nu ska betyda

Av astrob0y
Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Och hur skulle borttagandet av FAS3 hjälpa folk att bryta utanförskapet, menar du?

Fniss. Ja du, eftersom det står i beskrivningen FAS3 ska hjälpa utanförskapet så är FAS3 till för det. Helt enligt Valiumballong-logiken Och hur tycker du att det har gått?

Av astrob0y
Skrivet av AlbinLoan:

Ok, så vad tycker ni att jag skall göra? Köpa en ny telefon så att jag kan börja använda instagram igen?

Kontakta instagram och be dem fixa din ban. Det fungerar.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Så egentligen, höj bidragen så minskar kriminaliteten relativt?

Eller plocka bort Sveriges enskilda största arbetsgivare som stöds av skattebidrag, nämligen FAS3 (tack Alliansen för att ni skapar jobb)

Skrivet av SweSG:

Sjukt många här inne som röstar på SD. Själv lutar det år MP eller S. Är dock lite tidigt ännu för att bestämma sig.

Vi försöker reda ut varför de är så populära här. Har ännu inte fått något konkret svar.