Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Och hur ska de straffas enligt din mening? Ska vi spåra deras ursprungsland några hundra år tillbaka i tiden och skicka dem till ursprungsnationen (dvs finland)?
Du är medveten om att du förespråkar skilda lagsystem på grund av ursprungsland. Du sitter därmed och förespråkar system som har blivit utdömda av en väldigt enig norm (dvs apartheidlagar är inte gynsamma).

Edit: För att göra det tydligt.
Hasses son gör inbrott. Hasse har en farfarfarfarförälder från Finland. Hasse+familj blir utvisad.
Muhammeds son gör inbrott. Muhammed har en farförälder som är från Somalia. Muhammed+familj blir utvisad.
Är det sånt system du förespråkar?

Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Nej hela familjen åker hem. Det är föräldrarna som ska se till så skit ungarna är hemma på kvällarna!

Ok,
ska övriga familjer straffas om ett barn begår brott?

Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Fängelse sen efter straffet en biljett hem till sitt hemland

hårda bud.
gäller det alla människor som blir straffade?
låt oss säga att jag har föräldrar från somalia och född i sverige. jag gör något dumt, typ misshandlar min flickvän/rånar en affär/ lurar csn, och åker på ett straff. ska jag då skickas till mina föräldrars hemland?

Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Ojoj, Vart kommer dessa män ifrån då ? Kanske det är svenska farsor som är ut på kvällarna och håller på ?

Edit: Inse fakta att det är invandrarna..

ok. du övertalade mig med fakta. det är invandrare. så, vad ska vi göra med dessa?

Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Vilka är det som eldar bilar och håller på? Vilka är det som gör att man knappt kan gå ensam på kvällarna utan att riskera att bli rånad och skit. Inte är det svenskarna iaf kan som många andra säga exakt vilka det är.

det är främst män. hurså?
förbjud män att vistas på gatorna efter kl 18 är mitt partis lösning.

edit: och om du är nervös för att gå ute ensam på kvällerna så kan du följa dessa råd:
ring trygghetsnummer , gå inte på mörka gator och vistas helst inte ensam när du är ute. du kan även välja att klä ner dig, dvs flasha inte dyra mobiler osv. om du träffar på några som provocerar dig så kan du även börja filma dem (enligt sweclockers så hjälper det. dock är jag ytterst tveksam till det).

Av astrob0y
Skrivet av anon142735:

Många, Sverige blir bara mer och mer förstört..

Och det på grund av invandringen?

Måste det verkligen påminnas om att SDs rövarhistoria om en homogen svensk identitet inte är sann?

Och japp, jag är för invandring. Invandring tillsammans med en öppenhet för nytänk har visat sig generar välstånd i samhället (tex coola uppfinningar och ny kunskap). Slutna samhällssystem, typ SDs fantasivärld, gillar väl ingen?

Av astrob0y

Oblivion (spelet är från 2005, är fortfarande imponerad över vad moddarna har åstakommit)
GoddessTilt Shift DoF
QTP3_Redimized_Further_Reduced
Insanity\'s Improved Armoury Compilation v1.21
Darooz Landscape
Oblivion Character Overhaul
AliveWaters
Anvil Bay Expansion
+100 andra mods

http://i.imgur.com/ozfUXfy.jpg

Av astrob0y
Skrivet av Sebastian R:

Stor händelserik dag i BF3.

Grattis! hur många timmar?
Ett spel från 2005, Oblivion. Använder AP Present ENB+grain filter+Goddess_Tilt-Shift_DoF+Qarl 3+Vurt flora tree

http://i.imgur.com/1GHp21o.jpg

http://i.imgur.com/G5u9gGD.jpg

http://i.imgur.com/qXB3Vim.jpg

http://i.imgur.com/CT2tby6.jpg

Av astrob0y
Skrivet av empo021:

att erik almqvist gjorde bort sig är ju knappast nån nyhet, men sen fick han ju också avgå då han uttryckte sig på ett sätt som inte stämmer överens med partiets.
att du ens länkar andra videon är ju skämmigt, nån random som suttit hemma och klippt till en film med 30 år gamla bilder, starwars musik i bakgrunden och som pricken över i:et ett tal av hitler mitt i allt, snälla försök att vara seriös iaf! hahaha.

hurvida dom mest driftiga och begåvade tar sig till sverige vet jag inte, men logiskt sett så borde det stämma, fundera lite på det så kommer du nog på varför, eller varför inte kolla på videon en gång till
se det ur den sveriges synpunkt också, vilka tror du dom helst tar hit? den afrikanska läkaren eller eller den analfabetiska, psykiskt sjuka, krigsskadade irakien som med största sannolikhet skulle bli en börda för samhället?
inget av det du skriver ändrar det faktum om att vi ändå inte gör en märkbar skillnad i världen, även om vi så skulle ta en en miljon om året.

Välkommen in i matchen där vi postar youtubesvar på youtubepåståenden.
Och jag tyckte min länk var cool. Star Wars musiken gjorde ju det hela läskigt och fick mig att fundera på vart Sverige är på väg. Sen funderade jag också vad tusan den "norska" flaggan gjorde bland den vackra svenska fanan. Fick dig iaf att skratta

Och det du länkande till var blaj. Personen företräder några lallare som vill låsa Usas gräns och kör med "emeruican job for emeruicans!". Påståendet om brain drain,såsom den används i din youtublänk, är också någon nonsensteori från 70-talet som inte visade sig stämma då faktiskt effekt inte fungerade ihop med teoretiska påståendet. Visst försvinner delar av de händiga, men de lämnar inte den tidigare geografiska platsen helt då det uppstår ett transnationellt nätverk som gynnar båda platserna (enligt den kulturmarxistiska skolan nu. vad den "nationella" forskningen säger vet jag inte). Yes. Där plockade vi isär den videon.

Av astrob0y
Skrivet av empo021:

folk som är emot sverigedemokraternas politik, hur ställer ni er till detta klippet?
http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

försök att se på det sakligt och komma med sakliga argument, intressant att höra hur ni tänker

Jag relaterar till klippet med ett annat klipp.
http://www.youtube.com/watch?v=jbfuMEc58C8 +http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4JA4TC...

Diskutera!

Av astrob0y
Skrivet av moztech:

Mina "gissningar" är observationer. Du kanske hört talas om sådana? Såna får man ute i verkligheten. Mina observationer skulle vara att män generellt presterar bättre än kvinnor i det mesta och i Sverige får man ju betalt enligt prestation. Det är så världen fungerar, lilla du. Det är inte meningen att män och kvinnor ska tävla emot varandra. Den tävlingen kommer män ändå alltid att vinna hur mycket man än kvoterar in kvinnor hit och dit. Så är det.

Så det enda som krävs är att man (inte kvinna nu) går ut och gör observationer och sen kan säga något om det? Spännande och väldigt ny metod. Vilka använder den metodologin (inte metod nu)?

Citat:

Har aldrig hängt på genusnytt annars. Hjernevask råkade bara vara länkat därifrån. Fick googla fram det. Per Ström fick dessutom inte pisk i debatter. Han fick PK pöbeln efter sig och bara lade av. Undrar månne hur det kunde ha gått till?

Meeeen du kan ju inte sitta och länka till människans blogg om du inte vet vem författaren är. Du kan ju inte kasta ut ditt kritiska tänk så där
Och Pär Ström fick smisk av PKs hårda men sakliga debattörer. Han drog sig tillbaka som en klokare och troligen lyckligare människa (dvs en del av statsfeminismen).

Hepp. Svara på våra frågor nu. Du har slingrat dig i 4 sidors postande nu. Du vill ha rätt, men du har inte förmågan att få rätt och därmed har du fel. Du får väldigt gärna säga att jag har rätt och att du har insett det. Det är iofs en lösning som sällan används på forum.

Av astrob0y
Skrivet av flukke:

Efter att jag länge varit Moderat och röstat på de i tidigare val har jag nu bestämt mig för att gå över till Sverigedemokraterna.
Inte för att sympatiserar med dem på absolut alla deras punkter, utan för att jag tycker att det måste göras något åt den urspårade invandringen.

Sen kan du iofs se vad SD har gjort under sin tid i riksdagen och bli förvånad över hur lite SD har gjort för invandringen (ja förutom att kasta ut sig förundransvärt få motioner om flyktingläger och raslagar). Om du intresserad för politik som arbetar med invandrarfrågor så är väl FP alternativt V som är dina främsta alternativ då de har många års erfarenhet av den typen av frågor. Samt har dokumenterad erfarenhet av att faktiskt och praktiskt göra något av sin politik. Något som lösläppen SD inte har åstadkommit.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Inget av det du skriver ovan stämmer i annat än en karikatyrisk beskrivelse. Sedan så väljer du, som vanligt, att se strukturer när det passar dig. Almqvist tvingades f.ö. bort från sin post..

Nope. Det är en effekt av deras politik.
Eller menar du att det är ingan konstigheter när en partiledare på sin partifest sitter och diggar till vitmaktmusik samtidigt som hans närmaste skrålar med... Du ser inget som helst sambband,koppling mm? Det jag ser är ett återkommande fenomen. I deras partipolitik, medlemmarsagerande, röstarnas åsikter och hur deras representater för sig. Vad ser du? Ansvarsfull kulturkonservativ och kristen politik?
Och järnErik ska väl troligen tillbaka.

Citat:

Vad man gör på fyllan behöver inte vara representativt för vare sig attityd eller beteende, vilket förmodligen de flesta som varit fulla vet. Jag kan inte läsa Almqvist och Ekeroths tankar, men i just det fall du så envetet drar upp var de båda berusade..

Så du menar att det som görs på fyllan är något helt frikopplat från verkligheten...Är det fler än du som tänker så i din omgivning? De som står och skriker "mitt land inte ditt" och "hora håll käften" på öppen gata är säkerligen en läskigt oskön person full som nykter. Men hey, vit man. Det är synd om killen antar jag.

Citat:

Du visar fortfarande att du inte förstår vad som menas med inkluderande nationalism.

Var vänlig och berätta vad det innebär då jag är skolad i den kulturmarxistiska frankfurtskolan som ser nationalism som enbart exluderande. Dels för att den bygger upp ett fint "Vi inom nationen" och "de utan för nationen", samtidigt som medborgaren måste förhålla sig till diverse tosigheter om hur hen ska vara inom nationen...Nationalism skapar enbart trist stämning. Se nationalism+historia i google.

Citat:

Utlänningslagen ger utlänningar andra skyldigheter än medborgare.
Deras relation är inte rasistisk därför att den inte är baserad på ras. Klart så? Sluta devalvera ordet så ska jag svara mer utförligt.

Men åhå, SD vill ha lagar baserat på ras, nej förlåt människans essens sprungen ur en nation. Har du inte förstått det. Vill du förklara för mig vad essens betyder, i relation till SDs motioner som vill att tex ska föras statistik över vilka nationer som brottslingen ursprungligen är ifrån (tror att de diskuterade nån tredje/fjärde generationsgrej).
Och nej, jag kommer inte sluta använda ordet korrekt. Och gör en rolig sak, kolla upp vad SD har lyckats med de senaste 10 åren inom politiken och vad de anser vara grundproblemet i Sverige. Det är sorglig.

Citat:

Det ligger i samhällets intresse att lagar följs, inte bara de lagar som man tycker att man behöver följa. Jag tycker inte att vi behöver mindre lagar, jag tycker att vi behöver smartare lagar.

Smarta lagar för vem? Du vill att det ska straffbart att inte ange folk som söker vård?

Citat:

Jag avhandlade regeringen Persson i inlägget, ta och läs igenom det en gång till så kommer det nog att gå bättre för dig.

Jag såg det och jag antar att du liksom, de som förstår det där med stat/företag, har gett kudos åt Perssons stålbadspolitik.

Citat:

Ja, hur gick det för Baltikum som införde plattskatt? Mycket god tillväxt fram till krisen. Hur gick det för Tjeckien? Ryssland? Slovakien? Ingen säger att skattesänkningar och skattereform är det enda konkurrensverktyget vi har, men det förstår du inte därför att du förstår inte nationalekonomi och tar därför till typisk vänster-populistisk dogma där högern bara sänker skatter och underminerar välfärdsstaten utan att vinna något på det..

För många frågor. Gör inte en JAQ nu. Och såklart Alliansen har fler redskap, dumma dig inte nu. Vilka är det nu igen?
Så vad har vi fått av Alliansen. Go for it?
Och jag förstår nationalekonomi tyvm. Men att blint svinga på samma sätt som du försöker göra.. Nja, jag har den förståelsen där jag inser att det inte är enbart så enkelt som försöker får det till

Citat:

Du ser inga som helst problem med relativt (ett nyckelord, lägg det på minnet) höga skatter för en ekonomi som drivs av en exportbaserad industri? Vad du vill ha är:
Höga skatter
Många jobb
God anställningstrygghet
Generösa bidragssystem
God konkurrenskraft

Hur går ovanstående ihop?

Det går bra ihop. Eller menar du verkligen att Sverige kommer kunna konkurrera med övriga länder med samma populära politiska verktyg? Sitter du även och antar att improt/export är något enkelt kan följas av +/-?
Och ett enkelt och konkurrent exempel som relaterar till din uppstapling: se hur det gick med Sveriges högskolas konkurrenskraft. Vi slopade att ge ut fri utbildning (för att i gentjänst få forskning) för de utanför EU-zonen. Detta för att vår utbildningsminisiter bröstade sig och påstod att studenter (nu talar jag främst om doktorander) skulle ta sig högskolan iom dess kvalité. Gissa hur det gick... inte så bra och därmed har vi en fruktansvärd kunskapsflykt i Sverige. Allt pga Alliansen. Hur går det ihop med god konkurrenskraft då den svenska politiken har förlängesedan insett att det där med prouktion kan vi inte konkurrera om utan vi måste hitta på något annat, tex kunskap (något som Sossarna alltid har ivrat för btw)

Och eftersom du ställde upp det så snyggt får även jag göra det.Hur tusan ska det gå bra för Sverige om:
Lägre skatter
färre jobb
sämre anställningstrygghet
straffande bidragssystem
sämre konkurrenskraft
Ja just det, sjunkande position i diverse trevliga indexs (otrevliga för Alliansen menmen)

Citat:

Och så var det dags igen... Du tänker helt förneka att skolans förfall började långt innan 2006? Allt som är dåligt är Alliansens fel, allt som är gott ska vi tacka S för? Titta på länderna som går förbi Sverige i kunskapsindex och hur deras utbildningssystem ser ut. Vi sjunker därför att reformtakten är för låg i relation till vår omvärld. Sverige blir inte sämre (vissa undantag finns säkert), andra länder blir relativt bättre. De blir bättre därför att de är reformvilliga där vi är reformskygga. Det är dags att inse att det övertag vi fick av att stå utanför andra världskriget är över.

Apapap. Det var hemskt då säkerligen, men nu diskuterar vi vad som har hänt mellan 2006-2013 och det är liksom en djupdykning. Gör inte klassikern och skyll på sossarna.
Med Alliansen i makten har Sverige sjunkit som en sten i diverse index. Varför?

Citat:

Japp, FAS3 - igen. Det är det enda du har att komma med. FAS3 som i sig inte ens är en arbetsgivare. Du tänker på svenska staten och visst är den svenska staten vår största arbetsgivare. Vad gjorde alla dessa arbetslösa innan JOB? FAS3 startar när en person har varit arbetslös i 450 dagar, då är det dags att börja göra nytta. Din CV blir inte bättre av att du har gått helt utan sysslor i åratal. Din chans till anställning minskar för varje månad du förblir passiv. Att bli förtidspensionerad är inte heller ett bättre eller mer värdigt alternativ. Du placeras inte i FAS3 dagen du blir arbetslöshet. Hur länge tycker du att man ska kunna gå på A-kassa utan motkrav?

För att det är ett sånt enkelt och tydligt exempel på hur kass vår regering är. Det är så talande för hur lite erfarenhet de ändå besitter trots sina år i makten. FAS3 är ett stort misslyckande och ändå sitter sådana som du och försvar det.
Och vad gjorde arbetslösa innan? Sökte jobb.
Vad de gjorde innan FAS3, de jobbade troligen alternativt sökte jobb. Efter FAS3 så måste de tyvärr konkurrera mot skattefinasieradetjänster och är därmed arbetslösa.

Citat:

450 dagar är gott om tid att hitta ett nytt jobb på, kanske inte världens roligaste jobb, kanske inte det jobb du ville ha, kanske inte ett jobb du tänker stå ut med till pensionen, men ett jobb som ger dig lön att leva på.

Du menar alltså att människor inte vill jobba på ett arbete utan vill hellre gå igenom AMS trevliga åtgärder?
Mhm, och vad sker under de där 450 dagarna?

Citat:

Det finns givetvis kritik att rikta mot JOB. Som alltför många av de reformer som genomförts under Alliansen har kontrollen varit för svag. Oseriösa aktörer har inte hittats i tillräckligt stor utsträckning, men det är ett problem med utförandet, inte reformen i sig. utförsäkring från försäkringskassan är en till nödvändig reform som brast i utförandet.

Brast i utförandet. Du, jag läser också de nyliberala bloggarna. Men jag väljer att inte svälja allt med hull och hår.

Av astrob0y

Bästa som finns om du byter hårdvara mm ofta. Dock kostar de lite mer än vanliga kopplingar :/

Av astrob0y
Skrivet av Blubben:

Om man menar med islamisering att Svenska samhället blir mer och mer påverkat av islam så är det ju sant då många muslimer kommit hit de senaste åren, eller? Vi får fler moskéer mm.
Och SD är ju för en kristen kultur så det är ju ganska logiskt att de pratar om "islamiseringen av Sverige"

Vårt land blir ju även mer katolskt iom att vi får in fler polacker i Sverige... Undra om Gustav Vasa vrider sig i graven
Att vi får fler moskeer är väl bra? Jag gillar det. Fler mötesplatser för människan. Hoppas de river kyrkan som jag bor vid och bygger en moskee (tänk på att moskeer inte får väsnas hur som helst). Då skulle jag slippa oväsendet som klockorna för med sig. Sen skulle det vara bra att slippa bo nära en högst outnyttjad lokal och därmed skulle värdet på min lägenhet att höjas. win-win
SD är inte för en kristen kultur. De är för en fantasikultur som de smackar på diverse påståenden om. De kallar den för kulturkonservativistisk.

Av astrob0y
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Swec bara måste köra ett test på dessa. Jag vet inte varför, men jag vill ha en!

Hearhear.
Kom igen Swec, ring till inet/komplett och be dem fixa fram ett testexmepl.

Och det är alltid roligt med billigare hårdvara.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Nej jag härrör inte det till shogun´s retorik som du kallar briljant i ett lamt försök att vara överlägsen. Det paradoxala är att det är ditt och dina gelikars babblande som med stor säkerhet övertygar pöbeln att rösta på SD, inte shogun´s nonsens.

Mjoh. Jag tror snarare att vi är ett på ett forum där hen röstar höger och gärna kryddat utifrån vad internet säger (dvs youtube/avpixlat).
Exempel:
Sj6 länkande i början av tråden till GalneGunnar som påstod att Jimmy hade rätt och Lars hade fel om en sak. Jag påpekade för Sj6 att så inte var fallet genom att redovisa varför Lars hade rätt och Jimmy hade som vanligt fel. Tog Sj6 till sig det. Nope, istället påstod Sj6 att Jimmy hade objektivt rätt.... Älska Youtube-statistiken!

edit: det jag ville ha sagt med mitt babbel är att det går att komma med vilka påståenden som helst, det spelar ingen roll. Hur folk röstar hoppas jag inte grundar sig i diskussioner på internet. jag hoppas verkligen det. På riktigt

Av astrob0y
Skrivet av moztech:

Visst kan det finnas löneskillnader men vore det inte mer intressant att granska vad det kan bero på istället för att skrika diskriminering?

Nope.

Citat:

Det beror definitivt inte på att män är män och att kvinnor är kvinnor. Kan bero på att män presterar bättre, jobbar mer, vabbar mera sällan eller att män helt enkelt är mindre sjuklediga. Finns fler variabler än att män är män och att kvinnor är kvinnor. Könsskillnader helt enkelt men såna du kanske inte tror på?

Aha, lite svar. Så vart hämtar du din gissning ifrån?

Citat:

Om du nu är genuspedagog (det kan ju vara så att du inte skojar) och är man så kan du väl ta på dig en rosa klänning direkt.

Utifrån din, och några andra VKM här på sweclockers, är jag genuspedagog. Tar gärna åt mig den benämningen. Vad har rosa klänning med genus att göra? Är den rosa klänningen ännu ett försök till sarkasm från din sida?

Citat:

Så, nu är din lilla fixering ur världen. Varsågod.

Fixering? Du har ju ännu inte svarat på något förutom en ytterst konstig gissning som är så vanlig från de som hänger på genusnytt och snyftar att Pär Ström fick storsmisk i diskussionen om jämställdhet

Återigen, svara på våra frågor istället. Jag kommer leta fram dem igen.

Forward to sweet absolute genus victory!

Av astrob0y

Jäkla Huzzbutt som är snabbare än blixten. Nåväl, här kommer mitt tillägg.

Citat:

Homogen betyder i sammanhanget med största säkerhet monokulturell snarare än mångkulturell. Vi ställer redan krav på att människor med andra kulturella bakgrunder ska anpassa sig till vårt samhälle, vår nation. Dessutom har vi lagar som sätter individen under nationen. Vi har skatter som sätter individen under kollektivet, för nationens bästa.

Nånå, homogen betyder kort och gott att partiet vill ha en homogen befolkning i nationen. Vad betyder då detta praktiskt? Det betyder att rasisterna på SD vill ha röd stuga, svensk flagga, mysig stämning på julafton och en vithet (där mannen inte alltid är kränkt utan har flanellskjorta, skjuter hagelbössa och räddar barnen från bjröen). En effekt av den viljan är att kommunpolitiker som representerar SD vill kastrera de som inte passar in i den homogena folkgruppen, det betyder att järnErik kan stå och gorma "Mitt land, inte ditt land!" när han träffar på en svenne som inte passar in i dennas fantasi om den homogena befolkningen. Men det förstås, det är ju enbart enskilda händelser och har inget med dess politik att göra.

Citat:

Den är inkluderande, om du inte förstår innebörden så får det stå för dig. Se det som en övning i att lära sig den faktiska innebörden av ett ord och använda det korrekt.

Inkluderande så att SDs representanter säger "mitt land" och "inte ditt land"? Och precis som Huzzbutt skrev så är nationalism aldrig någonsin inkluderande. Detta trots att järngänget vill påstå det. Eller menar du att den svenska nationalism är helt frikopplat från tidigare skeenden som relaterar till just den ideologin?

Citat:

Vi har redan separata lagar för den som är utlänning. Kallas för utlänningslagen, kolla upp det om du har tid.

Eh, ett svar som inte svara på min fråga. Utlänningslagen är väl något helt annat? Snälla förklara för mig istället varför SDs tankar om en mänsklig essens, dess relation till nationen och hur den inte är rasistisk. Känner att du slingar dig.

Citat:

Jag ser en klar skillnad mellan SD och övriga partier, givetvis. Med anmäla flyktingar menar du anmäla illegala invandrare? Låter som civilkurage, något exempelvis KD diskuterat huruvida det ska göras lag av eller inte tidigare.

Vad är då civilkurage i relation till det vi diskuterar? OCh varför ska civilkurage vara en lag? Jag trodde att vi stod på samma sida och ivrrade för mindre lagar i samhället.

Citat:

När man ska prata om arbetsmarknadspolitiska åtgärder så behöver man lite kött på benen, det saknar du och bestämmer därför att du har rätt bara därför att det stämmer in med din politiska ideologi.

Och du är medveten om att det är Sossarnas suveräna politik på 90-talet som har gjort att det nya arbetarpartiet kan använda sitt återkommande argument och det är att sänka skatterna. Lustigt att du påstår att jag ska ha kött på bena

Citat:

Ja, om jag väger mot alternativet Persson 2006 eller alterantivet Sahlin 2010 är jag övertygad om att Alliansen har gjort vad som kunnat förväntas av en regering för en exporttung ekonomi i en fem års (och längre blir den) lång global lågkonjunktur. Vilka åtgärder kunde vi ha tagit för att ha haft en markant bättre situation? Fortsatt att förtidspensionera i stor utsträckning för att i Socialdemokratisk anda sopa problemen med stigande arbetslöshet under mattan? Låtit bli att sänka inkomstskatter och istället försöka stimulera ekonomin enbart från statlig och kommunal nivå? Höjt bidrag till arbetsföra människor som inte jobbar? Vi löste många av våra strukturella finansiära problem efter krisen på 90-talet och det kan vi i stor utsträckning tacka Göran P. för. Därför är det tragiskt att se hur så många inom S och vänsterfalangen i allmänhet verkar tro att det är en bra idé att glömma varför vi sanerade ekonomin och statsbudgeten och återskapa Sverige <90. Lite som fackrörelsen som glömt bort varför "guldåren" inte var guldår utan ledde till obefintlig reallöneutveckling.

Och jag gissar på helt tvärtom. Med Sahlin så skulle vi ha varit världklass, det är vi inte nu. Att du blandar in vad som händer i övriga delar av världen är trevligt. Så hur ser det ut för de nationer som försöker fixa sin internationella konkurrenskraft med sänkta skatter? Om vi enbart ser över det som händer i EU...inte så bra, och hur länge har den nyliberala fixiden om att sänkta skatter är det bästa som har hänt existerat? Såsom jag förstår det var det någongång på början av 90-talet som det fastslogs att EUs konkurrenskraft ska säkras med sänkt skatt.
Och hur tusan kommer det sig att Sveriges position i diverse index har sjunkit konstant? Är det sossarna som har varit i farten nu igen? Ett fint exemepl är att Sverige har som mål att vara en kunskapsnation. Hur har det fungerat med den modellen som har förts de senaste åren, vad säger de flesta jämförande indexs om Sverige som kunskapsnation? Just ja, sossarna var det igen enligt Alliansens företrädare

Och effekten av arbetslinjen, den linjen som jag förmodar att du tänker på, är FAS3. Och återigen, FAS3 är nu den största arbetsgivaren i Sverige. Det beror på att det "nya arbetarpartiet" driver en bidragspolitik. Din beklagan om förtidspensioneringen är liksom inget jämfört mot det som sker i och med FAS3 då FAS3 har helt andra konsekvenser än förtidspensioneringen (tips: den påverkar den som arbetar för lön negativt).

Citat:

Om man inte förstår hur stater, företag eller riksbanker fungerar eller varför de agerar som de gör så är det väldigt svårt att förstå varför det ser ut som det gör.

Japp, jag påstår mig inte förstå hur dessa tre fungerar. Kan sisodär lagom mycket. Om du med gott samvete påstår att du har en faktiskt förståelse för dessa tre nämnda ting så är det bara att gratulera, du har precis skrapat på ytan

Av astrob0y
Skrivet av moztech:

Sweet victory?
Jag har ju redan sagt att ni är förutsägbara och att jag redan vet vad ni ska säga i och med att ni saknar egna åsikter. PK facit är bra att ha eller hur? Då kan man ju gå på autopilot utan att behöva tänka själv. Stereotyper är som sagt behändiga ibland.

Sen så finns det ju inga vinnare i onlinedebatter, det vet du väl? Speciellt inte om man aldrig går ut och vistas i sina föräldrars källare såsom jag misstänker att ni gör.

Om jag är så förutsägbar så borde du kunna besvara frågorna istället för att posta nonsensvideos som ska föra din talan. Ja just det, du har inte tid. Men du körde på ganska hårt i början av tråden med snarlikt tugg som återfinns på andra teknikforum och utan att förstå att PK-pöbelen även kan vara intresserad av teknik.
Det finns vinnare och förlorare i internetdiskussioner. Du går med på en konstant walk-over. Du torskar konstant. Är inte det jobbigt?
Och dina försök till förolämpningar är enbart trevliga. Fortsätt med dem, vi genuspedagoger livnär nämligen på sånt

Tillbaka till frågan. Om nu rapporten* (från företaget du inte känner till, men kanske borde googla upp det) är så hemsk vad kan du rekommendera istället? Då du har förmågan att ställa kritiska frågor så antar jag att du även har en bas att bygga din kritik på.

*rapporten ifråga finns här http://www.mi.se/rapporter/loneskill...innor-och-man/ och Moztechs första uttalande var:

Citat:

Dig veterligen och all forskning... Jaha. Jättestarka argument. En (1) luddig rapport. Läs 1.3.2 om skillnaden för deras så kallade standardvägning. Låter ju jättevetenskapligt det där.

Detta nämns för att Moztech inte ska glömma bort.