Inlägg

Inlägg som ruf0ns har skrivit i forumet
Av ruf0ns

Sorry för dåligt svar/information men det är någon variant av Windows server som gäller, har inte en susning om vad som skiljer alla versioner åt.

Av ruf0ns

@b1ghen:

Okej, känns som att enklast möjliga förmodligen räcker till men är osäker och därför frågar jag.
Vi behöver någon form av server för vårat kassaprogram, vi har en fysisk kassa där vi ska ta betalt och 2-3 klienter med kassaprogrammet på men dom ska endast jobba som "backoffice" klienter där vi kan hantera ordrar samt fakturera från och det är det enda som den kommer användas till. Den ska klara av av RAID 1.

Någon mera programvara kommer att installeras på server för att köra någon form av daglig backup men annars ingenting annat.

Hade en fundering på en sådan men den kanske är för klen? Den finns i kraftfullare utföranden men denna kändes ändå ganska prisvärd så mjukvara ingår: Server

Av ruf0ns

@superboss:
Tack, kändes relativt kostsamt. Finns det inga billigare alternativ?

Av ruf0ns

Mjukvara för server på mindre företag

Hej!

Under vilken variant av serverprogramvara som du rekommenderar för ett mindre företag med max 5 klienter?
Jag ser gärna att det är en Windows Server variant!

Tacksam för tips!

Av ruf0ns

@Legit Lax:

Tack för alla svar, trodde hoppet var ute med min kära dator men det löste sig.
Det var tydligen tangentbordet som som gjorde allt detta så jag inte kunde boota, testade bara på ren tur med ett annat tangentbord.

Antar att min 2700k får hänga med en stund till, hur står den sig mot dagens processorer? Finns det någonstans jag kan se det?

Av ruf0ns

Har du prövat att ändra upplösning i boxen när scarten sitter i för att sedan ändra tillbaka till Hdmi?

Av ruf0ns

@Legit Lax:
Okej, det är den senaste generationen Intel cpu?

Har sett att det finns en del billiga så kallade uppgraderingspaket med i5-4690K men det kanske inte är någonting att satsa på?

Av ruf0ns

Behöver hjälp med Moderkort och CPU

Har idag ett asrock z68 extreme3 gen3 och en i7 2700k processor men moderkortet verkar ha gjort sitt, fastnar vid boot och jag har fått några olika felkoder men kommer inte runt dom men vad jag än försöker tyvärr så jag har börjat kika på nytt moderkort och processor men vad ska man ha?

Det var länge sedan jag handlade sådana komponenter och undrar vad jag bör köpa? Moderkort och processor bör kunna hantera lite spel mm.

Av ruf0ns

@SCORPIUS:

Jag anser mig själv ha goda kunskaper i Engelska så det är ej ett problem.
Vad är det du ber mig googla om? Gällande alla problem som ska vara med dessa moderkort eller om crossfire är möjligt utan brygga via pcie?

Jag tycker mig ha googlat men hittar ingen matnyttig info gällande detta moderkort och crossfire config över pcie.

Istället för att få reda svar på min fråga så har jag fått reda på att det är mycket problem med dessa moderkort och att det fungerar med bryggor som jag inte kan använda. Jag har även fått frågan om jag kan Engelska och att jag bör använda google till att hitta information.

Jag har alltså inte fått någon information i frågan, jag ställer frågan på ett forum för att jag inte vet och behöver hjälp. Jag trodde det var en del av detta forum att man kan rådfråga andra utan att bli ifrågasatt med en massa andra onödiga frågor och svar som inte är relevant.
Har man inga vettiga svar så tycker jag inte att man behöver svara alls i en tråd, ser tyvärr att det är ett återkommande problem med "förståsigpåare" och besserwisser fasoner här och det är trist.

Av ruf0ns

@SCORPIUS:

Okej, tack! Men jag är väldigt nyfiken på vilka alla dessa problem? Har ägt moderkortet i kanske 5 år och inte upplevt några speciella problem.

Av ruf0ns

@Jygge:

Min fråga var ju angående om detta moderkort stödjer att köra crossfire på detta sätt, svarade din text på den frågan?

Av ruf0ns

@Jygge:

Det verkar inte finnas någon plats på grafikkort att sätta någon brygga därav min fråga. Nu verkar crossfire köras endast via pci-e, var jag otydlig? Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga!

(Detta sätt att köra crossfire var som jag förstår inte standard när moderkortet tillverkades)

Av ruf0ns

Asrock extreme 3 Gen 3 z68 Crossfire möjligt?

Hej!

Sitter på ett asrock extreme 3 z68 moderkort med ett Sapphire r9 390 och tänkte att jag ev skulle skaffa ett till men...
Som jag förstått det så har inte dessa kort några crossfire-bryggor utan allting sker mellan pci-e portarna direkt.

Då till min fråga: Är det någon som vet om detta moderkort klarar detta?

Tacksam för svar!

Av ruf0ns

@BM-Mods:

Max en femhundring?

Av ruf0ns

@Agathodaimon:

Bör inte spela någon roll men har du provat att ominstallera drivrutinerna?

Av ruf0ns

@gustavwester:

Hej!

Pascal är Nvidias nästa arkitektur så det kommer att komma en hel serie med olika kort i olika pris och prestanda klasser, exempelvis som gtx960, gtx970, gtx980 osv är idag men med nya siffror.

Det kommer med all säkerhet finnas några stycken kort i denna arkitektur som är bättre än ett 980ti och förmodligen är dom som är i övre kant av "mellansegmentet" där vara likvärdiga i prestanda som ett 980ti men till ett lite humanare pris.

Som jag har förstått det så är det egentligen inget klart när dessa ska släppas men det ryktas/pratas om någon gång i sommar vilket lika gärna kan bli höst/vinter.

Om pengar inte är ett problem och man vill uppgradera så snart som möjligt så skulle jag köpt ett 980ti idag, hur som helst så kommer det kortet troligen hänga med bra ett tag till framöver.

Av ruf0ns

Det är bra att göra, använda denna: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle... för avinstallation!

Av ruf0ns
Skrivet av spel_va:

+18K i 3dmark11 är gryyyyyyyyyyyymt bra
skiljer REJÄLT mellan standard gtx 980 och ditt Ti, kan jag säga . (mitt strix gtx 970 klår många standard gtx 980 nämligen)

Jag har också 980ti från Gigabyte och får 21329 med lite OC!, Riktigt nöjd med kortet!

Av ruf0ns

Tack för alla svar!

Spelar på 1080p och högsta möjliga inställning med fxaa, men tror jag hittade en lite bov i det hela och det verkar vara ram minnet då jag kikade i bios och det kördes endast i 1333mhz och höjde det till 1866mhz och det blev genast bättre i kombination med att jag stängde av energispar läget.

Av ruf0ns

@fantomsmurfen:

Okej.. men som det verkar så har jag endast märkt det i detta spelet inte i några andra som ex Far Cry Primal, GTA IV eller liknande spel har jag märkt detta.

Skulle kunna misstänka minnena möjligen som du säger, svårt att tro att det är CPU.