Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger
Skrivet av Aarox:

Mitt första intryck av tangentbordet är att det är mer högljutt än vad jag trott. Jag valde bruna brytare i hopp om att de var hyfsat tysta men de är ändå väldigt högljudda i mitt tycke

Det är antagligen när du bottnar tangenterna, dvs när keycapen (plastbiten du trycker fingret på) tar emot botten av tangentbordet (plast mot plast). Själva brytaren ska inte föra speciellt mycket ljud. Du kan installera så kallade o-ringar för att motverka detta ljud, googla på det!

Av olger
Skrivet av simonw:

En fantastisk dos information

Mycket hjälpsamt inlägg, läste igenom PDF:en du länkade och även fast det kändes som att den var riktad till en helt annan målgrupp lärde man sig massvis.

Har börjat fundera på om jag kanske tittat på fel typ av utrustning, jag använder ju mina högtalare på låg nivå och för underhållning, det vill säga framför allt musiklyssnande men även TV/film med mera. Skulle det kanske vara bättre med ett par "vanliga" högtalare inte anpassade för studiobruk? Även om ljudvågorna fungerar på samma sätt kanske den typen av högtalare är mer förlåtande än studiomonitorer?

Av olger
Skrivet av simonw:

Det kommer inte bli bra skulle jag säga. Tror inte att du inser hur pass stora ett par 8" är? Du bör gå ner på 5-6" och leta efter ett par med reflexporten framåt och inte bakåt, samt kolla upp eventuella bordsstativ. Du får bäst ljudbild när du sitter en bit ifrån högtalarna, har dålig erfarenhet med "högtalare på bordet" om man inte får till det rätt. Placeringen har stor betydelse.

Har kollat måtten på ett par 8" och mätt lite, platsmässigt var det inget problem men jag har ju noll koll på hur ljudet förändras när man går upp och ner i storlekar. Tyvärr har jag inte så mycket alternativ för placeringen av högtalarna, skulle väl vara om man ställde dem uppe på ett vitrinskåp och/eller en garderob men jag tror inte det blir speciellt bra.

Har du något förslag på bra monitorer i storleken 5-6"? Kan du utveckla lite angående det du skriver om att ha reflexporten framåt och inte bakåt?

Av olger
Skrivet av oyegie:
Skrivet av simonw:

Tack för alla förslag! Jag tänker definitivt ta en sväng förbi 4Sound och planerar även att kika in hos Reference Audio, är det några mer butiker man inte får missa?

Monitorerna har jag tänkt ställa på varsin sida av min skärm, som datorhögtalare. Skrivbordet står i ett hörn så de kommer vara nära väggar, är det något speciellt man bör tänka på då? Vet att sådant spelar stor roll.

Av olger
Skrivet av Igelkott:

Provlyssna på hifiklubben eller nåt.
Att få levande ljud som passar all musik är dyrt. Det är tråkigt att lägga halvmycket pengar och inte bli nöjd.

Verkar rimligt att lägga mest krut på hörlurar och förstärkare.

Min personliga åsikt är att högtalare blir roligt först i "väldigt" höga prisklasser.

Har planerat att besöka diverse butiker här i Stockholm nästa vecka, men skulle ända uppskatta en del förslag på bra prylar i min prisklass, om inte annat så för att i alla fall ha lite idéer med mig när jag ska ut och provlyssna.

Har tittat runt en hel del på head-fi.org men många av de populära modellerna där är antingen gamla och svåra att få tag på eller helt enkelt inte tillgängliga utan att importera.

Av olger

Behöver köpråd: studiomonitorer, over-ear och in-ear hörlurar.

Hej! Är ganska trött på den förhållandevis låga kvalitén min nuvarande ljudutrustning levererar och skulle vilja byta i princip allt.

Jag har svårt att sätta fingret på exakt vilken typ av ljudbild det är jag gillar och därför har jag valt att posta här, för att förhoppningsvis få bra förslag som passar till det jag lyssnar på. Jag lyssnar på allt mellan himmel och jord, vilket gör att jag letar efter främst all-round utrustning, men allra mest spelas det klassisk rock eller elektronisk musik.

Budgeten är inte speciellt strikt, men för att ge er lite riktmärken har jag tänkt lägga någonstans mellan 2-6 tusen för mina over-ear lurar, 1-2 tusen på in-ear lurarna och någonstans mellan 2-5 tusen på monitorer.

Jag använder idag mestadels ett par slutna over-ear hörlurar, Sennheiser HD380 Pro, som också är den del i kedjan jag är klart nöjdast med. Har haft dem i drygt två år och insett att jag gillar ljudbilden överlag, men vid vissa stunder tycker jag att ljudet känns "platt" på något sätt. Dessa driver jag med ett Xonar Essence STX och spelar nästan exklusivt .FLAC via Foobar med WASAPI.

Jag har tittat lite på Sennheiser HD650, och att eventuellt beställa till en annan kabel. Vad tror ni om dem? De är förvisso öppna till skillnad från de slutna jag har nu, men i det prissegment jag tittar på hittar jag inte många bra slutna alternativ. Fungerar de bra till såväl elektroniskt som rock med Xonar Essence som källa?

Den platta känslan upplever jag även med mina in-ear lurar, Sennheiser CX300, som jag använder när jag är inte är hemma. Dessa kopplas in direkt i min mobil/surfplatta utan någon extra DAC/förstärkare. Musiken är 320kbps från Google Music. Vet inte hur mycket bättre hörlurar hjälper här (med tanke på källan) men känner att ett par kliv upp på prisstegen borde kunna förbättra min upplevelse något.

På högtalarfronten har jag ingenting intressant för närvarande, utan ska ta mitt första kliv in i högtalarvärlden. Även dessa ska kopplas till mitt Xonar Essence, har tittat lite på Yamaha HS80M, vad tror ni om dem? Jag kommer att spela på låg volym större delen av tiden.

Inser att detta blivit något utav en wall-of-text men har ändå svårt att få med all information, ask away om det är något ni inte tycker framkommer från mina beskrivningar. Alla råd och tips uppskattas!

Av olger

Ser i din signatur att du har en rätt hyfsad server, du har ingen möjlighet att installera två extra nätverkskort och virtualisera pfSense? Ganska smidigt!

Av olger

http://i.imgur.com/I0NlupP.jpg

Ursäkta den dåliga bilden, blixten gör att nedre högra delen av tangentbordet ser dammigt ut. Det är i varje fall ett Ducky Shine 2 Tenkeyless jag nyligen lagt beslag på, med Cherry MX Blue och vit bakgrundsbelysning.

Hittills är jag mycket nöjd, gillar kvalitetsintrycket och minimalismen med tangentbordet.

Av olger

Någon som har nåt bra tips på fodral eller dylikt? Ska beställa idag så alla tips på tillbehör uppskattas!

Skickades från m.sweclockers.com

Av olger

En enkel kombination av Arch och XFCE jag använder mig utav på reservdatorn (gammal hederlig Pentium 4).

http://i.imgur.com/BZQB0.png

Ganska mycket snabbare än Windows XP som var installerat när jag satte fart.

Av olger

Replacement "panel hinges" for the 600T?

I was poking around inside my computer today when suddenly, I heard a loud bang. Looking over, one of the sidepanels had fallen over and landed on the hinges/releasemechanisms for the panel, smashing it pretty good with several plastic pieces getting smashed off the hinge. This leaves one of my sidepanels unattachable to my case.

Luckily, these hinges or whatever you want to call them, seems to be replacable since they just pop out of the panel with some pressure. Can I get replacements for the ones that broke somehow? I have a black graphite 600T.

Av olger
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Har inte varit aktiv i denna tråden på ett tag. Men tänkte kolla om nån har koll på hur man löser det rent teknisk på sin dator så att den alltid är ansluten via VPN, iaf när man kör torrents och liknande.

Vill vara ansluten till VPN, och ifall tunneln går ner, så vill ja att trafiken ska stoppas från datorn direkt. Går det att lösa med windows brandväggen?

Vad gäller autostart av VPN är jag inte så insatt, jag startar min manuellt. Men för att stoppa trafik från att springa runt din VPN går det bra att använda Windows brandväggen. Sätt din vanliga anslutning som ett hemnätverk och din VPN som publikt sen ställer du in regler i brandväggen efter detta (program x är blockerat på allt utom publika anslutningar).

Av olger

You had me at DuckTales! =D

Av olger

Mina erfarenheter med Telia är att dem levererar bra bandbredd och bäst svarstider av alla leverantörer jag prövat/läst på om. Problemet ligger i deras support, den är verkligen katastrof. De flesta leverantörer har ganska dålig support men Telia tar det verkligen till en ny nivå tycker jag.

Har själv 100/100, TV och telefoni i nåt paket från Telia (FiberLan Söderort) sedan lite mer än två år tillbaka, och det har fungerat överlag bra. När det funkar så är det toppen. När det inte funkar blir det väldigt jobbigt att lösa problemen.

Av olger
Skrivet av bjonss13:

Skulle vara kul att veta vilka fästen/armar du använt för att montera upp skärmarna, har samma kombination av skärmar och "fötterna" tar ju en hel del plats!

Av olger

Cirka 7000 timmar i WoW, helt sjukt om man tänker efter. Skulle kunnat gjort mycket med den tiden, men "time enjoyed is time well spent" som man säger.

Annars är det väl spelen som hängt med en större delen av livet som klockar in mest tid, CS och DotA (DotA-HoN-DOTA2). Tror dock att alla datorspel jag någonsin spelat tillsammans inte ens kommer nära tiden jag lagt ner på WoW, kanske om man räknar alla brädspel som liten också!

Av olger

Påverkas även genvägar du skapar nu i efterhand eller bara dem du hade innan?

Av olger

Om du bara ska kolla på bakgrundsbilden tror jag ett 5770 klarar biffen faktiskt!

Lista upp vad du ska göra med datorn så blir det lättare att svara på, eller ännu bättre, använd datorn tills du märker av ett behov för uppgradering själv.

Av olger

Behöver få tag i en invite till en polare som är lite femte hjulet under vagnen så att säga. Cirka 200 kan han tänka sig betala för att få lira med oss som redan har!

Av olger

Kaffefilter fuktat med rödsprit.